Gebeliğe Hazırlık Gebelik kaybı, PCOS ve Ovulasyon testi ile yumurta takibi...💕👦👧🙏...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yaaa işte değişik değişik insanlar var. Çok sinirimi bozdu o zaman benim ya. Açıklama yapıyorum ben pko hastasıyım, annemde bi dönem şeker ilacı kullandı şimdi bıraktı falan genetik faktörleri anlattım, asla dinlemedi beni resmen 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ben şu ortalık yatışsında gideyim tekrar en iyisii doktora
Bende de pko var insülin yok ama yinede glifor kullanıyorum hem zayıflatıyor hemde yumurta oluşumuna faydası olurmuş

Bende de pko var insülin yok ama yinede glifor kullanıyorum hem zayıflatıyor hemde yumurta oluşumuna faydası olurmuş

Ayy bilmiyorum ki işte kafama göre almayım dedim. Hormonlar zaten bizlerin bozuk oluyo iyice travma yaşatmayım dedim :KK70: sana doktor mu verdi gliforu? Bide ben zayıfım zaten 53 kiloyum. Kilo da vermek istemiyorum, kilo verdirir diye de bi korkmadım değil

Cok geçmiş olsun
Ne kadar zor süreçler atlatmışsınız :KK43:
Ama umudu yitirmeden devam etmişsiniz
Keşke bende bu kadar güç kalmaya devam etseydi..
Bazen tükendiğim oldu özellikle 2.kaybından sonra artık denemeyecem deyip uzun bir süre bebek konusunu rafa kaldırdık ama anne olma duygusu sönmeyen bir ateşmii gerçekten insanın içinde. Allahım isteyen herkese sağlıkla nasip etsin inşallah 🙏🙏
Sizinde mi kayıplarınız oldu ???

Ayy bilmiyorum ki işte kafama göre almayım dedim. Hormonlar zaten bizlerin bozuk oluyo iyice travma yaşatmayım dedim :KK70: sana doktor mu verdi gliforu? Bide ben zayıfım zaten 53 kiloyum. Kilo da vermek istemiyorum, kilo verdirir diye de bi korkmadım değil
Zayıfsan hiç alma o zaman vitamin al eşinizde sorun varmı peki sizin

Merhaba kızlar.. Tam benlik bir konu. Bende 3,5 yıldır deniyorum. Kısa bir özet geçersem :))) İlk ay dış gebelik geçirdim bir süre korundum o arada kist ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra hamile kaldım kese göremeden düştü. 1 sene boyunca klomen çatlatma iğnesi rahim filmi vs uğraştık. Olmayınca tüp bebek görüşmelerine başladık. O ay 2019 haziranda tekrar gebe kaldım o da kese göremeden düştü. Bu arada ben genetik ve kromozom analizi yaptırdım. Genetik normal mthr heterozigot pai homozigot çıktı. Neyse kendime başka bir doktor buldum. Rahim T şeklinde dedi o yüzden düşüyor olabilir dedi eylül ayında histereskopi oldum. Bir daha da hamile kalamdım.

Yine tüp bebeğe başlayacaktım ama bu durumlar çıktı. Tabi bu arada kilo aldım onları vermeliyim. O kadar doktora gittim ki kimi polikistik dedi kimi multifoliküler dedi kimi hiç birşeyin yok dedi :) İnsülin direncim bir ara vardı sonra düzeldi..

Artık kafam da karman çorman. Ne takviye alıyorum ne yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Biraz sizleri okuyup motive olmam lazım. Rabbim hepimize hayırlı evlat nasip etsin inşallah
Kuzum çok üzüldüm kayıplarına ama inşallah bundan sonraki gebeliğin sağlıkla devam eder 🙏🙏👦👧💕
Kilo pcosun en büyük düşmanı. Ben hergün şu karmaşa günleri yüzünden dışarı çıkamasamda evde telefonuna indirdiğim bi uygulamadaki yağ yakıcı egzersizleri yapıyorum. Bide leslie yapıyorum. Gerçekten kilo verdiğim zaman bebeğim gelmişti benim. Hadi beraber toparlanıp bebikolar için çabalayalım bugün seninde miladın olsun 🤗🤗😍😍😘
Reglin düzenli midir peki ??

Kuzum çok üzüldüm kayıplarına ama inşallah bundan sonraki gebeliğin sağlıkla devam eder 🙏🙏👦👧💕
Kilo pcosun en büyük düşmanı. Ben hergün şu karmaşa günleri yüzünden dışarı çıkamasamda evde telefonuna indirdiğim bi uygulamadaki yağ yakıcı egzersizleri yapıyorum. Bide leslie yapıyorum. Gerçekten kilo verdiğim zaman bebeğim gelmişti benim. Hadi beraber toparlanıp bebikolar için çabalayalım bugün seninde miladın olsun 🤗🤗😍😍😘
Reglin düzenli midir peki ??

Amiin canım hepimizin inşallah..:KK200::KK200:

Reglim düzenli aslında ama kilo alınca hemen farkediyor düzensizlikler başlıyor. Mutlaka kilo vermeliyim. İnşallahbu konuda azimli ve iradeli olabilirim.

Amiin canım hepimizin inşallah..:KK200::KK200:

Reglim düzenli aslında ama kilo alınca hemen farkediyor düzensizlikler başlıyor. Mutlaka kilo vermeliyim. İnşallahbu konuda azimli ve iradeli olabilirim.
Karantina günlerindeki sıkıntıdan yapılan çıtır ekmekler pastalar kekler birazcık sekteye uğrattı ama yinede artık sporu 2 set yapıyorum akşamki çaylı pastalar yüzünden 🙈🙈
İstersen sende başka bir mani yoksa öyle günlük egzersiz ekmeği azıcık kısarak takipleşebiliriz mini diyetimizde 😁
Glifora başlardan kilo vermeme de yardımcı olur. Benim doktorun kilo+pcos+ TSH hormonu kilit bu pcos da demişti. Hatta salgından önce tekrar bebek düşünsek mi dediğimde doktora önce birkaç kilo ver metabolizmanın hızlı çalışsın sonra yumurtalarından kaliteli hale gelip çalışacak demişti ...

Karantina günlerindeki sıkıntıdan yapılan çıtır ekmekler pastalar kekler birazcık sekteye uğrattı ama yinede artık sporu 2 set yapıyorum akşamki çaylı pastalar yüzünden 🙈🙈
İstersen sende başka bir mani yoksa öyle günlük egzersiz ekmeği azıcık kısarak takipleşebiliriz mini diyetimizde 😁
Glifora başlardan kilo vermeme de yardımcı olur. Benim doktorun kilo+pcos+ TSH hormonu kilit bu pcos da demişti. Hatta salgından önce tekrar bebek düşünsek mi dediğimde doktora önce birkaç kilo ver metabolizmanın hızlı çalışsın sonra yumurtalarından kaliteli hale gelip çalışacak demişti ...

Aslında benimde tsh normal olmasına rağmen doktor ilaç başlamıştı. o ara bende diyet yaptım 3-4 kilo verdim. sonra çok fazla tansiyonum düşünce ilacı bıraktım. kilo almaya başladım. tabii psikolojik durumumun da etkisi büyük. doktoruma acayip sinir olmuştum ve yeni dokor arayışındaydım. ilaca yeniden başladım 2 gündür.. günlük egzersiz fikri çok güzel. bende başlayayım bugün. hep aklımdaydı ama bir türlü adım atamadım o konuda.. bugün bir ilk olsun :KK48:

Alacak aldığım vitaminde hepsi var sperm hareketsizliği ve yapısı bozuk
Bu söylediğinde kompleks vitamin eşiminde küçük problemler vardı tüp bebek yaptırmak için hazırlanırken gebe kaldığınimda doktor bu vitamini vermişti... İçinde erkeğin spermine yararlı olan tüm vitamin ve antioksidanlar var. Ben önerdim sadece tabiki sen kafana hangisi yatıyosa onu al canım 😊

Bu söylediğinde kompleks vitamin eşiminde küçük problemler vardı tüp bebek yaptırmak için hazırlanırken gebe kaldığınimda doktor bu vitamini vermişti... İçinde erkeğin spermine yararlı olan tüm vitamin ve antioksidanlar var. Ben önerdim sadece tabiki sen kafana hangisi yatıyosa onu al canım 😊
Ilacın ismini verebilirmisin canım çok teşekkür ederim

Aslında benimde tsh normal olmasına rağmen doktor ilaç başlamıştı. o ara bende diyet yaptım 3-4 kilo verdim. sonra çok fazla tansiyonum düşünce ilacı bıraktım. kilo almaya başladım. tabii psikolojik durumumun da etkisi büyük. doktoruma acayip sinir olmuştum ve yeni dokor arayışındaydım. ilaca yeniden başladım 2 gündür.. günlük egzersiz fikri çok güzel. bende başlayayım bugün. hep aklımdaydı ama bir türlü adım atamadım o konuda.. bugün bir ilk olsun :KK48:
Aynen bugün sağlıklı bebişe kocaman adım olsun kilo verme ve sporla 😊😊 TSH benim hamile kalınca 4.5 ları görüyor. Bidahaki gebeliğimde kontrol altında olması için ilaç kullanmam gerekiyor sanırım...
Aslında ben kendime diyetteyim onu yeme bunu yeme dediğim zamanlarda çok istikrarlı olamıyorum. Sadece bi program yapıyorum mesela ekmek sabah 1 dilim. Yumurta peynir salatalık domates yediğinde zaten doyuyırum. Öğleyin elma tarçınlı yiyorum... Akşamda pilav varsa 1 kaşık normal yemek. Ama akşam yatmadan muhakkak o egzersizleri yapıp yatıyorum..
Beraber başlayalım yarın sabahtan 🤗🤗🤗
Bide sana tavsiyem yatmadan 3 kaşık yoğurt, 1 yemek kaşığı limon soyu, yarım çay kaşığı pul biber göbek eritmek için çok etkili 😍😍😍😍

Eklentiler

• IMG_20200419_123929.jpg
    IMG_20200419_123929.jpg
    49,9 KB · Görüntüleme: 49
X