- 2 Ekim 2016
- 654
- 359
- 103
- Konu Sahibi gullusahin
-
2 yıl önce kadın doguma gittim ama testleri yaptı sorun yok deyip gecti ve öylece kaldı o yuzden sımdı gittiğimde bilinçli gitmek istiyorum ve cocuk olana kadar tedavi görmek istiyorumIlk defa gidecekseniz kadin dogum gerekli testlerinizi yapip yumurta kontrolunuzude yapiyor.
Infertilite gerekli gorurse baska testler istiyor tedavi varsa tedavi uyguluyor yada aşılamaya geciyor.
Bende 3.senemde ogrenmistim boyle bir bolumun varligini.
2 yıl önce kadın doguma gittim ama testleri yaptı sorun yok deyip gecti ve öylece kaldı o yuzden sımdı gittiğimde bilinçli gitmek istiyorum ve cocuk olana kadar tedavi görmek istiyorum
Seni çok iyi anlıyorum canım ama unutma herşeyin başı stres sakin ol ve bol bol dua etAllah razı olsun inşallah tüm isteyenlere çok zor bişey randevu aldım haftaya snra duruma göre bakacagz inşalla zor işlemler degildir önceden vajinismusdum çok tedirginim işlemlerden dolayı
Ankara gata hastanesinde tedavi oldum. Kesinlikle tavsiye ederim. Özlem evliyaoğlu var. İlk olarak özlem hocaya gelin o sizi çok güzel yönlendirir.Hangi hastane bu arada ankarada bildiğiniz güzel hastane doktor varsa tavsşye edebilir misiniz
Peki doktora görünmeden direkt o bölüme gidip test yaptırabilirmiyiz ?Dedigim gibi infertilite bolumu var. 3 sene olmuş illaki yardimci olur
Merhaba. Ben de 1,5 yıldır hamile olmayı bekliyorum gecen haftalarda devlet hastanesinin infertilite bölümüne giderek tedavi sürecimi başlatmış oldum. İlk gittiğim gün adetli olmam yönünden şanslıydım hemen vajinal ultrasonla bakıldı. Yıllardır var olan kistlerimin birazcık daha büyüyerek varlığını sürdürdüğünü tespit ettik. Eşim sperm testi verdi. Benden kan alındı. Hormon testi sonucum ve eşimin sonuçları güzel çıktı. Haftaya diğer kan sonucum çıkacak. Tüm test sonuçlarımızı alıp yeniden doktora gideceğiz. Ben öncesinde kürtaj olduğum için doktorum gerekli görürsek hsg de çekeriz rahminde yapışıklık ve kanallarında tıkanma var mı onlara da bakabiliriz dedi. Doktora gittikten sonra eğer isterseniz ondan sonraki süreci de paylaşırım sizinle. Size de bol şanslarHanımlar merhaba bütün okuyanların yorumuna ihtiyacım var lütfen okuyan herkes yorum yazsın 3bucuk yıldır evliyim çocuk istiyoruz hiç korunmadık ama malesef olmadı şimdi tedaviye başlamaya karar verdim devlet hastanesinden randevu aldım haftaya gidecegim ne gibi bir süreç bekliyor merak ediyorum önerilerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim ne yapmam gerekiyor
ben direkt intertilite bölümüne randevu alıp gitmiştim. Öncesinde kadın doğuma gitmekle uğraşmadım.Peki doktora görünmeden direkt o bölüme gidip test yaptırabilirmiyiz ?
Ben de siz gibi çalışanım. Ve gittiğim hastane yaşadığım şehirde değil. Öncesinde şefimle konuştum ben tedaviye başladım ara ara hastaneye gidip geleceğim bilginiz olsun diye. Eğer ben tedaviye başladığım için gec gelmelerimi izin almalarımı problem edeceklerse zaten çıkartsınlar işten. Hastane sonrasında işe dönerseniz iş başı kağıdı alarak maaştan da kesemiyorlar bir işlem de uygulayamıyorlar.Çalışıyorum iş yerinden de sürekli izin alamam nasıl olacak bilmiyorum inşallah sorunsuz süreci tamamlar hamile olurum çok bunalıyorum artık pskolojik olarak d
Peki randevu aldım diyelim süreç nasıl ilerliyor ?ben direkt intertilite bölümüne randevu alıp gitmiştim. Öncesinde kadın doğuma gitmekle uğraşmadım.
Bende yeni başladım bütün testleri fln yaptık eşime de bakıldı hsg de tek tüpüm kapalı çıktı ama doktor diğer tüpte sorun yok gebelik oluşur dedi şuan yumurta takibine başladım çatlatma iğnesini bekliyorum ilk böyle başlıyor galiba Allah diğerlerine kalmadan kucağımızı doldursun inşallahHanımlar merhaba bütün okuyanların yorumuna ihtiyacım var lütfen okuyan herkes yorum yazsın 3bucuk yıldır evliyim çocuk istiyoruz hiç korunmadık ama malesef olmadı şimdi tedaviye başlamaya karar verdim devlet hastanesinden randevu aldım haftaya gidecegim ne gibi bir süreç bekliyor merak ediyorum önerilerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim ne yapmam gerekiyor
Doktorum ilk önce bazı sorular sordu ben 1.5 yıl önce kürtaj yaşamıştım onunla alakalı konuştuk. Hamile kalabiliyorsun bu güzel birsey dedi. Öncelikle hormon testlerinden başlayalım diyerek kan verdim. Eşimin sperm değerlerine bakıldı. Fakat o bölüme gidecekseniz eğer 1 yıldır korunmasız hamile kalamamış olmanız gerekiyor. Diğer türlü 1 yıl dolsun öyle gelin deniyor. Çünkü tıpta intertilite olmanız için korunmasız 1 yıl çocugunuzun olmamış olması gerekiyormuş. Dna ile alakalı bir kan testi daha istedi onun sonucu henüz çıkmadı. Çıkınca yeniden doktora gideceğim tüm testlerim normalse eğer rahmime ve yumurtalıklarıma bakılacak. Sonrasında ona göre yol izleyeceğiz. Sonuçlarım çıkmadan hastaneye gitmediğim için sizi de yanlış yönlendirmek istemem. Gittikten sonraki süreç ile alakalı size yeniden bilgi veririm.Peki randevu aldım diyelim süreç nasıl ilerliyor ?
Birde eşinde sperm az ise hemen tüp bebeğe yöneldiriyorlar kimisinde şart olmuyor kendimden biliyorum maalesefEşinizle birlikte gidin. Eşinizde ürolojiye gözükecek. Siz ultrasonla muayene olacaksınız. Eşinizden sperm örneği alınacak. İkinizdende kan tahlili istenecek. Sonra rutin olarak rahim filmi çekilir. Devlette 2 aşılama yaptırma şartı olduğu için aşılama yaparlar. Tutmazsa tüp bebek yapılır. Rabbim yardımcınız olsun..
Çok teşekkürler adetin 2. Veya 3. Günü mü gidiliyor peki ?Doktorum ilk önce bazı sorular sordu ben 1.5 yıl önce kürtaj yaşamıştım onunla alakalı konuştuk. Hamile kalabiliyorsun bu güzel birsey dedi. Öncelikle hormon testlerinden başlayalım diyerek kan verdim. Eşimin sperm değerlerine bakıldı. Fakat o bölüme gidecekseniz eğer 1 yıldır korunmasız hamile kalamamış olmanız gerekiyor. Diğer türlü 1 yıl dolsun öyle gelin deniyor. Çünkü tıpta intertilite olmanız için korunmasız 1 yıl çocugunuzun olmamış olması gerekiyormuş. Dna ile alakalı bir kan testi daha istedi onun sonucu henüz çıkmadı. Çıkınca yeniden doktora gideceğim tüm testlerim normalse eğer rahmime ve yumurtalıklarıma bakılacak. Sonrasında ona göre yol izleyeceğiz. Sonuçlarım çıkmadan hastaneye gitmediğim için sizi de yanlış yönlendirmek istemem. Gittikten sonraki süreç ile alakalı size yeniden bilgi veririm.
Biz 9 aydır deniyoruz olmuyor sizce ne yapmalıyım doktora gidip adetin 2. Günü hormon testi yaptırayım diyorum fakat özele mi devletemi gideceğime karar veremiyorum akıl verirmisiniz ?Doktorum ilk önce bazı sorular sordu ben 1.5 yıl önce kürtaj yaşamıştım onunla alakalı konuştuk. Hamile kalabiliyorsun bu güzel birsey dedi. Öncelikle hormon testlerinden başlayalım diyerek kan verdim. Eşimin sperm değerlerine bakıldı. Fakat o bölüme gidecekseniz eğer 1 yıldır korunmasız hamile kalamamış olmanız gerekiyor. Diğer türlü 1 yıl dolsun öyle gelin deniyor. Çünkü tıpta intertilite olmanız için korunmasız 1 yıl çocugunuzun olmamış olması gerekiyormuş. Dna ile alakalı bir kan testi daha istedi onun sonucu henüz çıkmadı. Çıkınca yeniden doktora gideceğim tüm testlerim normalse eğer rahmime ve yumurtalıklarıma bakılacak. Sonrasında ona göre yol izleyeceğiz. Sonuçlarım çıkmadan hastaneye gitmediğim için sizi de yanlış yönlendirmek istemem. Gittikten sonraki süreç ile alakalı size yeniden bilgi veririm.
Ben adetliyken gitmiştim doktor adetli gelmen iyi olmuş diyerek vajinal ultrason yapmıştı. Hormon testini de adetliyken yapıyorlar. Ben devlet hastanesinde şükür ki çok iyi bir doktor buldum. Böyle devam ederse de sürecimi devlette tamamlamayı düşünüyorum. Özel ya da devlet önemli olan seçeceğiniz iyi bir doktor bence. Yaşadığınız şehrin şartlarını bilemiyorum tabi ama her devlet hastanesinde intertilite bölümü yok sanırım. Ben çok doktor araştırdım. Gittiğim doktorun başarılarına öncelik verdim ve kararımı bu şekilde aldım. Özel hastane de içime sinen bir doktor olsaydı özele de giderdim tabi. Maddi açıdan da devlet daha rahatlık olur sanki :)Biz 9 aydır deniyoruz olmuyor sizce ne yapmalıyım doktora gidip adetin 2. Günü hormon testi yaptırayım diyorum fakat özele mi devletemi gideceğime karar veremiyorum akıl verirmisiniz ?
Peki hangi şehirdesiniz belki aynı yerde yaşıyoruzdur bende giderim orayaBen adetliyken gitmiştim doktor adetli gelmen iyi olmuş diyerek vajinal ultrason yapmıştı. Hormon testini de adetliyken yapıyorlar. Ben devlet hastanesinde şükür ki çok iyi bir doktor buldum. Böyle devam ederse de sürecimi devlette tamamlamayı düşünüyorum. Özel ya da devlet önemli olan seçeceğiniz iyi bir doktor bence. Yaşadığınız şehrin şartlarını bilemiyorum tabi ama her devlet hastanesinde intertilite bölümü yok sanırım. Ben çok doktor araştırdım. Gittiğim doktorun başarılarına öncelik verdim ve kararımı bu şekilde aldım. Özel hastane de içime sinen bir doktor olsaydı özele de giderdim tabi. Maddi açıdan da devlet daha rahatlık olur sanki :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?