• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik de tiroid

_aLoNeAnqeL_

İki prenses annesi (:
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
658
642
23
Merhaba arkadaşlar haftalık hamileyim ve bugün tiroid hastası olduğumu öğrendim bebeğe bir zararı varmıdır.?
Bu hastalığa sahip başka hamile arkadaşlarımız varsa rica etsem yorum yapabilir mı siniz.

Son düzenleme:
Bende hasimato var ve bunu bulana kadar hamile kalamadim.öyle acik da degil hafif.ben şuan troid hapimi kullanıyorum günde 1.5 euthrox en son doktor tsh baktirdi normal dedi devam ediyorum.ilacimi içmeye.dogurana kadar kullanacağım.

Bende hasimato var ve bunu bulana kadar hamile kalamadim.öyle acik da degil hafif.ben şuan troid hapimi kullanıyorum günde 1.5 euthrox en son doktor tsh baktirdi normal dedi devam ediyorum.ilacimi içmeye.dogurana kadar kullanacağım.

Böyle bir hastalığımın olduğunu kesinlikle bilmiyor dum ve ben su an vicdan azabı çekiyorum bebeğime bir zararı olurmu diye :KK43: öyle yılda bir doktora giden biride değilim kontrolleri mı düzen li yaparım şimdi ortaya çıkması sıktı canımı

bebeğe bir zararı olurmu.?

Ve doktor ilk gebeliğin de de vardı büyük ihtimalle dedi ilk gebeliğim de anlamsız yüksek tansiyonum vardı bulamadılar nedeni ve bebeğim çok düşük kilolu doğdu ondan kaynaklı olabilir mı diye düşünmedim de değil

Tansiyon ve şeker de vücudun gebeliğe karsi tepkisi olabiliyor.benim bebekten öncede varmis hasimato nodulum yok.bazilarinin bu ucu sadece gebelikte cikiyor 19yasinda kardesimle yasit bi kız evlendi hamile kaldi.daha 19 yasinda ilk gebeliği hamilelikte troidi calismamis ilac kullandi dogumdan sonrw napti bilmiyorum ben 33 yasindayim yasim geckin diye çıktığını düşünüyordum ama alakasi yok simdide b12 düştü et yememe ragmen b vitamini aliyorum

Bende de vardi gebelik boyunca ilac kullandim sorun olmadi bebegin kan degerlerinde tsh oranida normal cikti 8. Haftadasiniz zaten daha ilaclari duzenli kullanirsaniz sikinti olmaz

Tansiyon ve şeker de vücudun gebeliğe karsi tepkisi olabiliyor.benim bebekten öncede varmis hasimato nodulum yok.bazilarinin bu ucu sadece gebelikte cikiyor 19yasinda kardesimle yasit bi kız evlendi hamile kaldi.daha 19 yasinda ilk gebeliği hamilelikte troidi calismamis ilac kullandi dogumdan sonrw napti bilmiyorum ben 33 yasindayim yasim geckin diye çıktığını düşünüyordum ama alakasi yok simdide b12 düştü et yememe ragmen b vitamini aliyorum

Benim henüz yaşım 23 size de çok geçmiş olsun allah hayırlı şifalar versin

Benimde ilk 3 çıktı bi hafta sonra 4 e yükselince dahileyeye gittim doktor ilaç verdi tsh 2 ye düştü çok şükür aynı dozda devam ediyoruz ayda bir tsh için kan veriyorum yükselirse ona göre dozunu arttırıcak doktorum. İlacını kullanmazsan sıkıntı canım ama düzenli kullanırsan Allahın izniyle birşey olmaz

Benimde ilk 3 çıktı bi hafta sonra 4 e yükselince dahileyeye gittim doktor ilaç verdi tsh 2 ye düştü çok şükür aynı dozda devam ediyoruz ayda bir tsh için kan veriyorum yükselirse ona göre dozunu arttırıcak doktorum. İlacını kullanmazsan sıkıntı canım ama düzenli kullanırsan Allahın izniyle birşey olmaz

Çok sağolun teşekkür ederim içim rahatladı biraz doktorum da dedi ilaç kullanmaz isen sıkıntı büyük olur kullanır san sıkıntı olmaz

Merhabalar,
Bende troid hastasiyim. Gebelik öncesinde durumu öğrendim ve endokrin bölümüne takip oluyorum şu an. Bebek su an 8 haftalik ancak troid yüksekliği var bende. Arkadaslarinda yazdığı gibi aslinda dahiliye degil de endokrine gorunmenizde fayda var. Birde beslenme destegi almaniz sart en azindan ben bu sekilde yapiyorum. Çünkü bazi yiyecekler tetikliyebiliyor. Eğer kilo yapiyorsa yüksek olabilir bi gorunmenizi tavsiye ederim.

Merhabalar,
Bende troid hastasiyim. Gebelik öncesinde durumu öğrendim ve endokrin bölümüne takip oluyorum şu an. Bebek su an 8 haftalik ancak troid yüksekliği var bende. Arkadaslarinda yazdığı gibi aslinda dahiliye degil de endokrine gorunmenizde fayda var. Birde beslenme destegi almaniz sart en azindan ben bu sekilde yapiyorum. Çünkü bazi yiyecekler tetikliyebiliyor. Eğer kilo yapiyorsa yüksek olabilir bi gorunmenizi tavsiye ederim.

Ben bu hastalığımın olduğunu bilmiyordum dün öğrendim ve vicdan azabı çekiyorum hamileliğim planlı bir gebelik değildi ilk gebeliğim de bütün tahlilleri mı yapıp öyle gebe kaldım bunda tamamen benim plansız bir şekilde oldu ve dünde rutin yapıldı tahliller gebelik için orada çıktı doktor bana çok aşırı yüksek olduğunu söyledi gebelik de yükselmesi normal mis ama benim ki çok yüksek mis internet üzeri randevu aldım verilmedi önce dahiliye bölümüne gitmem gerektiğini onların sevk etmeleri gerekiyor muş direkt oraya randevu verilmedi pazartesi gününe aldım dahiliye ye randevu
Ben son üç ayda çok aşırı kilo aldım ve yemem kesinlikle yok çokta hareket içerisinde yim dün kilo ma baktım ve 98 kilo olmuşum şokta kaldım su an doktorum da kilomun bu tiroid yüzünden olduğunu söyledi bildiğim tek şey büyük bir şaşkınlık ve vicdan azabı içerisinde yim ben bunu nasıl bebeğime yaptım dedim hatta doktorum bana ilk gebeliğim in nasıl geçtiğini sordu ve anlattığım da ilk gebeliğin de de büyük ihtimal ile vardı dedi fark edilmemiş tansiyonum yükseliyor du erken doğum yaptım ve bebeğim çok düşük kilolu doğdu ve ben şimdi acaba kızım da da varmı diye düşünmüyor değilim :KK42:

Eğer istanbuldaysan ve vakif gurebaya yakinsan gitmeni tavsiye ederim. Üniversite hastanesi ve dahiliyeden sevk almana gerek yok. Eger yakinlarda değilsen dahiliye bölümune randevusuz git ve tahlilleri yaninda götür hamile olduğunu sevk alman gerektiğini söyle yardimci olurlar. Endokrin icinde randevusuz gidebilirsin hamile olduğunu söylediğinde alıyorlar. Sevgiler

Eğer istanbuldaysan ve vakif gurebaya yakinsan gitmeni tavsiye ederim. Üniversite hastanesi ve dahiliyeden sevk almana gerek yok. Eger yakinlarda değilsen dahiliye bölümune randevusuz git ve tahlilleri yaninda götür hamile olduğunu sevk alman gerektiğini söyle yardimci olurlar. Endokrin icinde randevusuz gidebilirsin hamile olduğunu söylediğinde alıyorlar. Sevgiler

Çok teşekkür ederim malesef istanbul da değilim
Pazartesi gideceğim inşallah kötü birşey çıkmaz

merhaba canım bence hiç canını sıkma bende hipotiroid hastasıyım bende geçenlerde tsh 11 çıktı" bebeğe zararı var mı dedim ,"hayır olmaz "dedi.Ben forumlarda tsh;sı 26 olupta ne sağlıklı doğum yapanları gördüm sen sadece ihmal etme doktor dozunu ayarlıyo zaten sağlıklı günlerde bebişini kucağına al inşaallah canım

merhaba canım bence hiç canını sıkma bende hipotiroid hastasıyım bende geçenlerde tsh 11 çıktı" bebeğe zararı var mı dedim ,"hayır olmaz "dedi.Ben forumlarda tsh;sı 26 olupta ne sağlıklı doğum yapanları gördüm sen sadece ihmal etme doktor dozunu ayarlıyo zaten sağlıklı günlerde bebişini kucağına al inşaallah canım

Sagolun çok teşekkür ederim tahlilleri mı verdim su an sonuçları bekliyorum inşallah herşey iyi çıkar

Back