Gebeliğimde çiğ sosis yedim, korkuyorum

Benim baştan beri dikkat ettiğim tek şey sucuk, salam, sosis yememekti. Yenmemesi gerekiyor ama geçen benimde canım çok pizza çekti hem de sosis salamlı yedim salamlar pek iyi pişmemişti diğer salamsız pizzaları sevmiyorum içimden de büyüdü yediğim için.
Bir de çalıştığım için yemeği dışarda yiyorum salata oluyor yiyorum iyi yıkanıyor mu emin değilim bile Allah korusun inşallah bir şey olmaz herşeyi de kafaya takıp kısıtlamayı da istemiyorum. çok da düşününce stresten hasta oluyorum zihnen çok yoruyor. Ultrasonda gelişim açısından vs. herşey normal görünüyor. biraz rahatlıyorum.

İçiniz rahat etmezse birkaç hafta sonra toksoplazma testi yaptırabilirsiniz bende yaptırmadım ama haftaya sorucam bu sorudan sonra yine aklıma geldi çünkü sürekli dışarda salata yiyorum
disaridan salata yemeyin bence ya gebelik suresince

Arkadaşlar evdee ayıptır söylemesi suluu köfte yaptım ve köfteler normal boyutta koydum unlayıp ve 1 saati geçkin pişirdim ve bir tabak yedim amaa köftenin içii pembeydi pişmemişmi oluyor bir saate yakın kaynadı amaa normalde köfteyi 10 dakikada kızartıyorum bu haşlama olduğu içinmi böyle olduu acabaa çiğ sayılmaz sanırım demii🙏🐬

Arkadaşlar evdee ayıptır söylemesi suluu köfte yaptım ve köfteler normal boyutta koydum unlayıp ve 1 saati geçkin pişirdim ve bir tabak yedim amaa köftenin içii pembeydi pişmemişmi oluyor bir saate yakın kaynadı amaa normalde köfteyi 10 dakikada kızartıyorum bu haşlama olduğu içinmi böyle olduu acabaa çiğ sayılmaz sanırım demii🙏🐬
Yok pişmiştir kaynadıysa bisey olmaz

Yok pişmiştir kaynadıysa bisey olmaz
Kaynadı canım 65 dakika pişirdim ocaktaydı yanii bazen az bazen yüksek ısıda ama içii niee pembe kalmış olabilir köfteler büyüktü ondanmı acaba amaa normalde kaç derecede içide pişmiştir herhalde demii ayy bu hamilelik bana kafayı yedirmezse hiç bişey yedirmiycek 🙏🐬

X