bi kereden bişey olmaz:)18 haftalik hamileyim. Canim cok cekti. Ciğ şekilde yedim. Sorun olacagini bilmiyordum ama simdi gorunce bir suru yorum icimde korku oluştu. İlk kez yedim. Bisey olur mu ? Kendimi kusturmaktan korkuyorum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bi kereden bişey olmaz:)18 haftalik hamileyim. Canim cok cekti. Ciğ şekilde yedim. Sorun olacagini bilmiyordum ama simdi gorunce bir suru yorum icimde korku oluştu. İlk kez yedim. Bisey olur mu ? Kendimi kusturmaktan korkuyorum.
Toksoplazma diye bir hastalığın bulaşma riski var hamileyken bende çok araştırmistim iyi yıkanmamış yeşillikten bile bulaşabiliyor o yüzden elimden geldiğince yediklerime çok dikkat etmiştimBeni aydınlatır mısınız sosis yemek kötü bir şey mi hamilelikte ?
Sadece toxoplazma değil risk içinde envai çeşit mikroorganizma yaşıyor. Bağırsak kurduna bile sebep olabilir. Hiç basite alınacak bir ihmal değil bu. Ben çiğ sosisi sokak kedisine bile vermemKorktugunuz sey toksoplazma riski olmali. Iyi pisirilmemis etlerden bulasma riski olan sey budur. Bu risk gunumuz kosullarinda cok cok dusuk cunku bu tarz urunleri ureten fabrikalar ne kadar sorun olsa da denetime tabi. O yuzden panik yapmayin, panik daha zararli. Suanda kendinizi kusturmanin bir anlami olmaz zira yemissiniz. Yapacaginiz sey doktorunuzla konusup uygun gordugu zamanda toksoplazma testi yaptirmak. Bir tup kan veriyorsunuz tum supheleriniz ucup gidiyor. Bir daha da cig yemeyin. Guzelce pisirirseniz de caniniz cok cektiginde yiyebilirsiniz. Bir de boyle anlarda ne kosullarda kimlerin sapasaglam cocuklari doguyor onu akloniza getirin. Hep kotuye odaklanmayin, biliyorum cok zor ama biraz akista kalin.
Sosis, salam gibi kanserojen madde yığını, işlenmiş gıdalar yenmemeli hamilelikteBeni aydınlatır mısınız sosis yemek kötü bir şey mi hamilelikte ?
Fakirlikle körlügün ne alakası varki,toksoplazma hayvansal gıdalardan ve evcil hayvan dışkısından bulaşıyorAnlamadım ama endişelenmeyin bi kereden bişi olmaz benim anam en fakir dönemlerinde beni yapmış - kör değilim, zeka geriliğim yok olacaksa oluyor olmayacaksa olmuyor Allah’ın takdiri
Öldürmez zaten ama sakatat şarküteri ürünü önermiyor doktorlar,normal insanda bile zararlı gebelikte tamamen kesilmesi gerekiyorBen hep yiyorum daha ölmedim, ama yememek lazım. Yiyeli ne kadar oldu, bir şey olacağını sanmıyorum.
Evet dışarıda salata yemeği de yasaklıyorlarToksoplazma diye bir hastalığın bulaşma riski var hamileyken bende çok araştırmistim iyi yıkanmamış yeşillikten bile bulaşabiliyor o yüzden elimden geldiğince yediklerime çok dikkat etmiştim
Taksoplazma mi ne o olusuyomus. Bebekte korluk, zeka geriligi gibi seylere neden oluyor.
Fakirlikle körlügün ne alakası varki,toksoplazma hayvansal gıdalardan ve evcil hayvan dışkısından bulaşıyor
Toksoplazma körlük zeka geriliği yapıyor fakirlik değil,siz demişsiniz ya annem beni fakirlikte büyüttü kör olmadım diye ,fakirlikle tokzoplazmayı nasıl bağdaştırdınız orasını anlamadımKörlük zeka geriliği yapıyormuş ondan dedim
Haklısıniz ama olan olmuş, boyle durumlarda hamile kadınlar gereginden fazla panik yapıyorlar. Nasil yaptin bunu seklinde konusmak hamile olmayan birine gore on kat filan fazla etki ediyor. Sakinlestirmek muhim. Basite indirgememek gerek ama abartip da hamileligi zehir de etmemek gerek zira stresli gebelik de en az cig sosis kadar tehlikeli.Sadece toxoplazma değil risk içinde envai çeşit mikroorganizma yaşıyor. Bağırsak kurduna bile sebep olabilir. Hiç basite alınacak bir ihmal değil bu. Ben çiğ sosisi sokak kedisine bile vermem
Toksoplazma körlük zeka geriliği yapıyor fakirlik değil,siz demişsiniz ya annem beni fakirlikte büyüttü kör olmadım diye ,fakirlikle tokzoplazmayı nasıl bağdaştırdınız orasını anlamadım
Ben yiyorum istemeyen yemesinÖldürmez zaten ama sakatat şarküteri ürünü önermiyor doktorlar,normal insanda bile zararlı gebelikte tamamen kesilmesi gerekiyor