Gebeliğimde çiğ sosis yedim, korkuyorum

Korktugunuz sey toksoplazma riski olmali. Iyi pisirilmemis etlerden bulasma riski olan sey budur. Bu risk gunumuz kosullarinda cok cok dusuk cunku bu tarz urunleri ureten fabrikalar ne kadar sorun olsa da denetime tabi. O yuzden panik yapmayin, panik daha zararli. Suanda kendinizi kusturmanin bir anlami olmaz zira yemissiniz. Yapacaginiz sey doktorunuzla konusup uygun gordugu zamanda toksoplazma testi yaptirmak. Bir tup kan veriyorsunuz tum supheleriniz ucup gidiyor. Bir daha da cig yemeyin. Guzelce pisirirseniz de caniniz cok cektiginde yiyebilirsiniz. Bir de boyle anlarda ne kosullarda kimlerin sapasaglam cocuklari doguyor onu akloniza getirin. Hep kotuye odaklanmayin, biliyorum cok zor ama biraz akista kalin.

Hamile olmasanız bile çiğ sosis yemeyin. Hiç mi aklınız yok. Çiğ et de bir sürü bakteri yaşıyor. Kurt mu olsun bağırsak da diyorsunuz.
Pişmişti bile kanserojen zararlı bir mikroorganizma yuvası çiğ yenir mi akıl var mantık var

Korktugunuz sey toksoplazma riski olmali. Iyi pisirilmemis etlerden bulasma riski olan sey budur. Bu risk gunumuz kosullarinda cok cok dusuk cunku bu tarz urunleri ureten fabrikalar ne kadar sorun olsa da denetime tabi. O yuzden panik yapmayin, panik daha zararli. Suanda kendinizi kusturmanin bir anlami olmaz zira yemissiniz. Yapacaginiz sey doktorunuzla konusup uygun gordugu zamanda toksoplazma testi yaptirmak. Bir tup kan veriyorsunuz tum supheleriniz ucup gidiyor. Bir daha da cig yemeyin. Guzelce pisirirseniz de caniniz cok cektiginde yiyebilirsiniz. Bir de boyle anlarda ne kosullarda kimlerin sapasaglam cocuklari doguyor onu akloniza getirin. Hep kotuye odaklanmayin, biliyorum cok zor ama biraz akista kalin.
Sadece toxoplazma değil risk içinde envai çeşit mikroorganizma yaşıyor. Bağırsak kurduna bile sebep olabilir. Hiç basite alınacak bir ihmal değil bu. Ben çiğ sosisi sokak kedisine bile vermem

Benim eski oturduğum sitede hepimiz kedileri beslerdik, tosun gibi olmuşlardı. Site sakinlerinin maddi durumu da iyiydi, dolayısıyla mamalar da kaliteli olurdu, bahçeli ev malum sürekli mangal artıkları da bu tosunlara verilirdi. O kedilere mama verirdim yerlerdi, tavuk/et/balık yerlerdi, peynir yerlerdi, yaz günü içleri serinlesin diye yoğurt verirdim yerlerdi… bir tek sosis yemezlerdi, çoook iyi marka sosislere dahi ağızlarını sürmediler. Bunu farkettikten sonra eve sosis almayı kestim:) beslenme düzeni iyi olan kedilerin bile yemeyi çok tercih etmediği bir yiyecek.

Anlamadım ama endişelenmeyin bi kereden bişi olmaz benim anam en fakir dönemlerinde beni yapmış - kör değilim, zeka geriliğim yok 😊 olacaksa oluyor olmayacaksa olmuyor Allah’ın takdiri
Fakirlikle körlügün ne alakası varki,toksoplazma hayvansal gıdalardan ve evcil hayvan dışkısından bulaşıyor

Ben hep yiyorum daha ölmedim, ama yememek lazım. Yiyeli ne kadar oldu, bir şey olacağını sanmıyorum.
Öldürmez zaten ama sakatat şarküteri ürünü önermiyor doktorlar,normal insanda bile zararlı gebelikte tamamen kesilmesi gerekiyor

Toksoplazma diye bir hastalığın bulaşma riski var hamileyken bende çok araştırmistim iyi yıkanmamış yeşillikten bile bulaşabiliyor o yüzden elimden geldiğince yediklerime çok dikkat etmiştim
Evet dışarıda salata yemeği de yasaklıyorlar

Körlük zeka geriliği yapıyormuş ondan dedim
Toksoplazma körlük zeka geriliği yapıyor fakirlik değil,siz demişsiniz ya annem beni fakirlikte büyüttü kör olmadım diye ,fakirlikle tokzoplazmayı nasıl bağdaştırdınız orasını anlamadım

Sadece toxoplazma değil risk içinde envai çeşit mikroorganizma yaşıyor. Bağırsak kurduna bile sebep olabilir. Hiç basite alınacak bir ihmal değil bu. Ben çiğ sosisi sokak kedisine bile vermem
Haklısıniz ama olan olmuş, boyle durumlarda hamile kadınlar gereginden fazla panik yapıyorlar. Nasil yaptin bunu seklinde konusmak hamile olmayan birine gore on kat filan fazla etki ediyor. Sakinlestirmek muhim. Basite indirgememek gerek ama abartip da hamileligi zehir de etmemek gerek zira stresli gebelik de en az cig sosis kadar tehlikeli.

Toksoplazma körlük zeka geriliği yapıyor fakirlik değil,siz demişsiniz ya annem beni fakirlikte büyüttü kör olmadım diye ,fakirlikle tokzoplazmayı nasıl bağdaştırdınız orasını anlamadım

Ne bulduysa onu yemiş yani seçme şansı yokmuş şimdiki analar böyle takıyor onu denek istedim

Benim baştan beri dikkat ettiğim tek şey sucuk, salam, sosis yememekti. Yenmemesi gerekiyor ama geçen benimde canım çok pizza çekti hem de sosis salamlı yedim salamlar pek iyi pişmemişti diğer salamsız pizzaları sevmiyorum içimden de büyüdü yediğim için.
Bir de çalıştığım için yemeği dışarda yiyorum salata oluyor yiyorum iyi yıkanıyor mu emin değilim bile Allah korusun inşallah bir şey olmaz herşeyi de kafaya takıp kısıtlamayı da istemiyorum. çok da düşününce stresten hasta oluyorum zihnen çok yoruyor. Ultrasonda gelişim açısından vs. herşey normal görünüyor. biraz rahatlıyorum.

İçiniz rahat etmezse birkaç hafta sonra toksoplazma testi yaptırabilirsiniz bende yaptırmadım ama haftaya sorucam bu sorudan sonra yine aklıma geldi çünkü sürekli dışarda salata yiyorum

X