Gebeliğimde çiğ sosis yedim, korkuyorum

Durumbu

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2023
709
303
28
18 haftalik hamileyim. Canim cok cekti. Ciğ şekilde yedim. Sorun olacagini bilmiyordum ama simdi gorunce bir suru yorum icimde korku oluştu. İlk kez yedim. Bisey olur mu ? Kendimi kusturmaktan korkuyorum.

18 haftalik hamileyim. Canim cok cekti. Ciğ şekilde yedim. Sorun olacagini bilmiyordum ama simdi gorunce bir suru yorum icimde korku oluştu. İlk kez yedim. Bisey olur mu ? Kendimi kusturmaktan korkuyorum.
Doktorunuzu bir arayın içinizi rahatlatsın 🙏🏻

Sosisin içinde etten başka her şey var diyorlar.

Ben bilmiyorum,yemiyoruz da öyle duydum.

Yani yani asıl etlerin işlenmesinden arta kalan parçaları öğütüp presliyorlar sosis için . Bolca katkı maddeleri de katıyorlar. Kısacası bir yan ürün, et az kimyasal çok, olan et de zaten çerçöp tarafı.

İlk gebeligimde boyle bisey bilmiyodum. Yemistim bisey olmamisti. Ama oyle seyler yazmislar ki ister istemez panikledim. Yediklerimi cikardim zaten o an midem bulanmaya basladi.

sosis çiğ yeniyor mu yaa ilk kez duydum

konu sahibesi ilk gebeliğimde ara ara çiğköfte yedim bilmiyordum

17 yaşında kuzum maşallahı var :)

bir daha yemezsiniz

Taksoplazma mi ne o olusuyomus. Bebekte korluk, zeka geriligi gibi seylere neden oluyor.

Anlamadım ama endişelenmeyin bi kereden bişi olmaz benim anam en fakir dönemlerinde beni yapmış - kör değilim, zeka geriliğim yok 😊 olacaksa oluyor olmayacaksa olmuyor Allah’ın takdiri

Anlamadım ama endişelenmeyin bi kereden bişi olmaz benim anam en fakir dönemlerinde beni yapmış - kör değilim, zeka geriliğim yok 😊 olacaksa oluyor olmayacaksa olmuyor Allah’ın takdiri
Oyle. Ama okuduklarimdan sonra birden panikledim. İstifra ettim. Sonra ona da pisman oldum. Ayyy. Cok tuhafim.

İşlenmiş et hamile ol ya da zararlı vücuda. Hamileyken ekstra dikkat etmek lazım. Doktorlar tavuk bile önermiyor hormon bastıkları için.

Anladım Suan ki cocuklar şanslı - kendim için demem gerekirse annem aş erdiğinde avucunu yalarmış geçirmek için- ama aş erdiği meyve izi oluşmadı bende vs vs olacaksa oluyor olmayacaksa da çiğ şeyleri hergün ye olmuyor

Anladım Suan ki cocuklar şanslı - kendim için demem gerekirse annem aş erdiğinde avucunu yalarmış geçirmek için- ama aş erdiği meyve izi oluşmadı bende vs vs olacaksa oluyor olmayacaksa da çiğ şeyleri hergün ye olmuyor
Orasi oyle. Bana da bir suru sey soyluyolardi ilk gebeligimde. Onu yeme bunu yapma felan diye. Ben de annelerimiz yapmislar ne olmus diyodum. Bisey de olmadi cok sukur. Simdi ilk kez panikledim boyle.

X