• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliği sonlandırmalı mıyım?

Ben kadere inanırım. Kader de dümdüz bir çizgi değil senin mücadelenle şekillenen bir ağ bence. Her insanın ölüm zamanı bellidir ama ölüme nasıl yaklaştığın senin seçimindir. Evladının hayatta kalma süresini sen belirleyemezsin senin sınavında bu, mücadele etmek mi yoksa vazgeçmek mi? Bu ikisi arasında seçim yapacaksın. Hiç bir sorunu olmayan sağlıklı evladını kucağına alamadan toprağa vermiş bir anneyim ben. Senin kucağına alma ve sağlığına kavuştuğunu görme şansın var.
Ah ah çok geçmiş olsun arkadaşım 🥺allahım kimseye vermesin evlat acısını.
Bende bu evlat acısını onu tanıyıp yaşamamak için eşimle sonlandırma kararı aldık. Çok doktorla konuştuk. Riskli ameliyat, başarılı olamadığımız hastalar da var diyorlar. Ameliyatta beyne pıhtı giderse felç yA da engel de kalma ihtimalleri olabilir çünkü. Ben bu konuda hiç güçlü olamam acı çekerse gözümün önünde diye ödüm kopuyor. Allahım sen affet iki haftadır çok derman aradım hastane gezdim doktor gezdim ağızlarına baktım iyi bir şey söylesinler diye ama bütün bu araştırmalar bizi olumsuz karara getirdi.

Ah ah çok geçmiş olsun arkadaşım 🥺allahım kimseye vermesin evlat acısını.
Bende bu evlat acısını onu tanıyıp yaşamamak için eşimle sonlandırma kararı aldık. Çok doktorla konuştuk. Riskli ameliyat, başarılı olamadığımız hastalar da var diyorlar. Ameliyatta beyne pıhtı giderse felç yA da engel de kalma ihtimalleri olabilir çünkü. Ben bu konuda hiç güçlü olamam acı çekerse gözümün önünde diye ödüm kopuyor. Allahım sen affet iki haftadır çok derman aradım hastane gezdim doktor gezdim ağızlarına baktım iyi bir şey söylesinler diye ama bütün bu araştırmalar bizi olumsuz karara getirdi.
Yaşamayan bu acıyı anlayamaz canım bu kararı vermek hiç ama hiç kolay değil eminim. Rabbim sana da bana da sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin 🤲🏻

Amin. Allahım duysun sesimizi 🤲♥️
Canim doktorda bana ayni seyleri soyledi bugun amniyosentez yaptirdim bebegimde kalpte busuru problemler saydi kalbide yavas atiyor cok korluyorum heran karnimda olme ihtimalide var ama yasarsa da kalp hastasi olarak yasiyabilir nasil gozimun onunde onun aci cekmesine dayanicam bilmiyorum 😭hayatim zehir oldu

Canim doktorda bana ayni seyleri soyledi bugun amniyosentez yaptirdim bebegimde kalpte busuru problemler saydi kalbide yavas atiyor cok korluyorum heran karnimda olme ihtimalide var ama yasarsa da kalp hastasi olarak yasiyabilir nasil gozimun onunde onun aci cekmesine dayanicam bilmiyorum 😭hayatim zehir oldu
Biz bebeğimizin doğarken kalp hastası olarak yaşanmasını ve gözümüzün önünde acı çekmesine gönlümüz el vermedi. Doğunca açık kalp ameliyatı falan diyorlar. Yani biz bebeğimizin hayatı boyunca nasıl sıkıntılar yaşayacağını ön göremediğimiz için çok korktuk. Çok kalp hastası bebekli ailelere ulaştık. Ameliyatı çok güzel gecen bazı bebeklerin ileriki yaşlarında yine kalp sorunları belirmiş ikinci üçüncü açık kalp ameliyatı olmak zorunda kalan çocukları bile gördük. Bizim kalbimiz dayanmadı bunlara. Ki zaten eşimde bende çalışan kişilerin. Bebeğimize ne kadar yetebilirdik sürekli yanında olmak lazım özel çocuklar sonuçta. Yani bizim sonlandırma İçin çok neden vardı.
Sonlandırma işlemi olduktan sonra çok ağladım. Doktorlar hayatınız çocukla hep hastane kapılarında gececekti üzülme diye teselli verdiler ama hiç bir teselli fayda etmiyor tabı. Kayıp verdik çok zor hala ağlıyoruz.
Yavrumu görüp koklayıp kaybetmek daha acı olurdu o zaman bende direkt ölürdüm.
Yani biz bu kararı verirken anne baba olarak öldük dirildik ağladık sabahlara kadar. Çok zor oldu.
Rabbim size sabır güç ve yavrunuza sağlık versin inşallah.
Eşinizle siz karar verin herşeye kimseyi dinlemeyin. Her kesin hayatta yaşantısı düşüncesi ve gücü farklıdır.
BaZı insanlar öyle güçlüdür ki her zorluğu göğüsler kalbullenir şikayet etmez. Dayanma güçü güçlüdür.

Biz bebeğimizin doğarken kalp hastası olarak yaşanmasını ve gözümüzün önünde acı çekmesine gönlümüz el vermedi. Doğunca açık kalp ameliyatı falan diyorlar. Yani biz bebeğimizin hayatı boyunca nasıl sıkıntılar yaşayacağını ön göremediğimiz için çok korktuk. Çok kalp hastası bebekli ailelere ulaştık. Ameliyatı çok güzel gecen bazı bebeklerin ileriki yaşlarında yine kalp sorunları belirmiş ikinci üçüncü açık kalp ameliyatı olmak zorunda kalan çocukları bile gördük. Bizim kalbimiz dayanmadı bunlara. Ki zaten eşimde bende çalışan kişilerin. Bebeğimize ne kadar yetebilirdik sürekli yanında olmak lazım özel çocuklar sonuçta. Yani bizim sonlandırma İçin çok neden vardı.
Sonlandırma işlemi olduktan sonra çok ağladım. Doktorlar hayatınız çocukla hep hastane kapılarında gececekti üzülme diye teselli verdiler ama hiç bir teselli fayda etmiyor tabı. Kayıp verdik çok zor hala ağlıyoruz.
Yani biz bu kararı verirken anne baba olarak öldük dirildik ağladık sabahlara kadar. Çok zor oldu.
Eşinizle siz karar verin herşeye kimseyi dinlemeyin. Her kesin hayatta yaşantısı düşüncesi ve gücü farklıdır.
BaZı insanlar öyle güçlüdür ki her zorluğu göğüsler kalbullenir şikayet etmez. Dayanma güçü güçlüdür.
Kac haftaliktiniz birde nasil dusuk yaptiniz bana ozelden detayli anlatirmisiniz bde benm anne karninda olme.riskide var cok korkuyorum agrilarim var surekli agliyorum uzuluyorum cok caresizim ben de

Doktorlar normal dogum seklindemi dogurttular seni peki ?

Kalp damarlari ters evet hamileyim ogreneli bir ay oldu yuzde 90 98 oraninda basarisi var denildi dr cok onemli ameliyat olan yuzlerce cocuk var ve diger cocuklardanda hiçbir farki yok dedi doktorumuz sikinti yapmayin kendinize elbet riskleri var ama basari oranlari da yuksek dedi bir arkadasimin bebegide acik kalp ameliyati oldu suan 3 yasinda ve gayet iyi Allaha teslim olalim Rabbim büyük imtihanimiz zor ama dermansiz dert vermesin Rabbim elbet bu gunler geçecek
Merhabalar ameliyat oldu mu bebeğiniz aynı teşhis bebeğime kondu hamileyim 5 aylık doğar doğmaz ameliyat gerekiyor dendi bu durumu Nasıl atlattınız bilgi verebilir misiniz

Benim bebegimede tga teshisi konuldu ve Rabbime dua etmekten baska birsey gelmiyor elimizden o ne takdir ederse onu yasayacagiz imtihan dünyası...Allah zorlukla.beraber bir kolayligini elbet verir sabir edin.
Merhabalar aynı teşhis benimde bebeğime kondu beş aylık hamileyim sonucunuz ne oldu Nasıl süreçten geçtiniz yardımcı olur musunuz

Back