• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliği sonlandırmalı mıyım?

Evet çok haklısınız zaten eşimle karara varamıyorum bebeğimize kıyamıyoruz. Ama doğru bir karar vermemiz lazım. Çırpınıyoruz acımız ile. Her yerden bilgi almaya çalışıyorum 😢

Allah yardımcınız olsun, gerçekten zor bir durum. Rabbim tez vakitte refaha çıkartsın inşallah sizi 🤲

Hastalığınız ne demek oluyor bilmiyorum ama sizde mi gebesiniz. Doktorlar hep ameliyat zorlu geçer ve sonu kötü de olabilir dendi. Hem de ameliyattan sonraki hayatında gelişim geriliği ve yaşam kalitesi sorun olur dedi.
Size de bir şey dediler mi
Kalp damarlari ters evet hamileyim ogreneli bir ay oldu yuzde 90 98 oraninda basarisi var denildi dr cok onemli ameliyat olan yuzlerce cocuk var ve diger cocuklardanda hiçbir farki yok dedi doktorumuz sikinti yapmayin kendinize elbet riskleri var ama basari oranlari da yuksek dedi bir arkadasimin bebegide acik kalp ameliyati oldu suan 3 yasinda ve gayet iyi Allaha teslim olalim Rabbim büyük imtihanimiz zor ama dermansiz dert vermesin Rabbim elbet bu gunler geçecek

Hanımlar bebeğime kalp sorunu teşhisi konuldu. 23. Haftaya girdik. Detaylı ultrasonda kalbinde, çift çıkışlı sağ ventrikül ve bu iki damar ters. Ayrıca kalbinde büyük bir delik var. Doktor amniyosentez önerdi haftaya onu yaptıracağız. Genetik sorun olabilir dendi.
Eğer gebeliği sonlandırmazsam bebeğim doğar doğmaz açık kalp ameliyatları olacak.
çok acılar çekecek kalp hastası olarak yaşayacak eğer yaşarsa.
Allah rızası İçin bu bir iki hafta içinde karar vermem gerek. Maf olduk eşimle ne karar veremedim ne yapayım bana yardım edin ölmek istiyorum canım çok acıyor
Annemin ilk bebeğinde sizin bebeginizdeki rahatsızlık varmış doğar dogmaz açık kalp ameliyatı olmuş. Bundan 35 yil önceki teknolojiyle bile o ameliyati yapabildilerse simdi de yapabilirler bence. Allahtan umut kesilmez canınızı sıkmayın dua edin iyi bir hastane ve doktor bulmaya çalışın doğumu üniversite hastanesinde yapsaniz cok iyi olur olabilecek risklere karşı yenidogan yogun bakimi vs olan bir yer araştırın inşallah bebeginiz en kisa zamanda sagligina kavuşur güzel düşünün güzel olsun inşallah dualarimdasiniz 🤲🙏

Ameliyat ile sağlığına kavuşacak ama sonraki yaşantısı nasıl olacak bilmiyoruz. Yavrum yA ezziyet çekerse 😞 benim ile aynı ameliyatı olan bebekler ve anneleri ile görüşmeye ihtiyacım ama kimse yok ulaşamadım. Bu bir bizim başımıza gelmiş givi 😢
Elbetteki başkalarının da başına gelmiştir ama bol dua rabbim yardım edecektir canım

Kalp damarlari ters evet hamileyim ogreneli bir ay oldu yuzde 90 98 oraninda basarisi var denildi dr cok onemli ameliyat olan yuzlerce cocuk var ve diger cocuklardanda hiçbir farki yok dedi doktorumuz sikinti yapmayin kendinize elbet riskleri var ama basari oranlari da yuksek dedi bir arkadasimin bebegide acik kalp ameliyati oldu suan 3 yasinda ve gayet iyi Allaha teslim olalim Rabbim büyük imtihanimiz zor ama dermansiz dert vermesin Rabbim elbet bu gunler geçecek
Size dr çok çok geçmiş olsun. Allah razı olsun inşallah bu acılarımız son bulursa feraha kavuşuruz 😢🤲

Annemin ilk bebeğinde sizin bebeginizdeki rahatsızlık varmış doğar dogmaz açık kalp ameliyatı olmuş. Bundan 35 yil önceki teknolojiyle bile o ameliyati yapabildilerse simdi de yapabilirler bence. Allahtan umut kesilmez canınızı sıkmayın dua edin iyi bir hastane ve doktor bulmaya çalışın doğumu üniversite hastanesinde yapsaniz cok iyi olur olabilecek risklere karşı yenidogan yogun bakimi vs olan bir yer araştırın inşallah bebeginiz en kisa zamanda sagligina kavuşur güzel düşünün güzel olsun inşallah dualarimdasiniz 🤲🙏
Teşekkür ederim annenizin ilk bebeği dediğiniz yaşamıyor mu şu an peki

Başka doktorlardan da görüş alın derim.sonrasında da oturun eşinizle bir karar verin. Burdaki insanlar için atıp tutması kolay. Zorluğu yaşayacak olan anne baba olarak sizlersiniz
Aynen öyle artı devlet bir şeye yardım etmiyor maddi olarak çok çok sağlam olmanız lazım bu yola çıkarken. Yurtdışındaysanız başka tabi.

Farklı bir rahatsızlıktan vefat etmiş daha sonra, kalp rahatsızlığı tedavi edilmiş ameliyatla. Siz gönlünüzü ferah tutun düzelir Allah'ın izniyle
Çok üzgünüm başınız sağolsun😢 Amin inşallah rabbimden başka ne isterim ki😞 yutkunamıyorum boğazım düğüm düğüm 😞

Hanımlar bebeğime kalp sorunu teşhisi konuldu. 23. Haftaya girdik. Detaylı ultrasonda kalbinde, çift çıkışlı sağ ventrikül ve bu iki damar ters. Ayrıca kalbinde büyük bir delik var. Doktor amniyosentez önerdi haftaya onu yaptıracağız. Genetik sorun olabilir dendi.
Eğer gebeliği sonlandırmazsam bebeğim doğar doğmaz açık kalp ameliyatları olacak.
çok acılar çekecek kalp hastası olarak yaşayacak eğer yaşarsa.
Allah rızası İçin bu bir iki hafta içinde karar vermem gerek. Maf olduk eşimle ne karar veremedim ne yapayım bana yardım edin ölmek istiyorum canım çok acıyor
Karar verdiniz mi bilmiyorum ama bence sonlandırmayın. Benim erkek kardeşim de kalbinde delik ile doğdu ve ameliyat oldu doğar doğmaz. Allaha şükür kalbinde hiç bi sorun çıkmadı şuan 18 yaşında ve gayet sağlıklı :)

Karar verdiniz mi bilmiyorum ama bence sonlandırmayın. Benim erkek kardeşim de kalbinde delik ile doğdu ve ameliyat oldu doğar doğmaz. Allaha şükür kalbinde hiç bi sorun çıkmadı şuan 18 yaşında ve gayet sağlıklı :)
Ah keşke biz de de sadece delik olsa delik inankn en masumu. Bizde hem büyük bir delik var hemde ana damarların ikiside sağdan çıkıyormuş 😢😢
Eşimle her saat başı kararımız değişiyor aklımızı oynattık yitirdik maf olmuş haldeyiz toparlanamıyoruz

Ben kadere inanırım. Kader de dümdüz bir çizgi değil senin mücadelenle şekillenen bir ağ bence. Her insanın ölüm zamanı bellidir ama ölüme nasıl yaklaştığın senin seçimindir. Evladının hayatta kalma süresini sen belirleyemezsin senin sınavında bu, mücadele etmek mi yoksa vazgeçmek mi? Bu ikisi arasında seçim yapacaksın. Hiç bir sorunu olmayan sağlıklı evladını kucağına alamadan toprağa vermiş bir anneyim ben. Senin kucağına alma ve sağlığına kavuştuğunu görme şansın var.

Ah keşke biz de de sadece delik olsa delik inankn en masumu. Bizde hem büyük bir delik var hemde ana damarların ikiside sağdan çıkıyormuş 😢😢
Eşimle her saat başı kararımız değişiyor aklımızı oynattık yitirdik maf olmuş haldeyiz toparlanamıyoruz
Allah yardımcımız olsun. Anne baba için çok zor bi durum :(

Back