• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebeliğe kilolu başlayanlar !!

eyva

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2017
15
10
3
Merhabalar sevgili anneler ve anne adayları. Bende gebeliğe kilolu başlayanlardanım. 76 kilo ile başladım. Minumum düzeyde kilo almayı düşünüyorum. Diyetisyene giden gebelik beslenmesi uygulayan var mı? Malum her şeyin fazlası zarar. Şeker ve tansiyon gibi sorunları beraberinde getirebiliyor. Ama bebişlerimizide güzel beslemek gerekiyor. Yakında diyetisyene gitmeyi düşünüyorum. Gidenler varsa yanıtlarınızı heyecanla bekliyorum :)

Bende boyuma göre kilolu olarak hamile kaldım 67diydim 68-69 oynuyor şuanda kacla doğuma giderim bilmiyorum fazla almak istemiyorum henüz diyetisyn vsye gitmedim takipteyim seni canım sağlıkla kucagimiza alalım insaAllah:anneadayı:

Merhabalar sevgili anneler ve anne adayları. Bende gebeliğe kilolu başlayanlardanım. 76 kilo ile başladım. Minumum düzeyde kilo almayı düşünüyorum. Diyetisyene giden gebelik beslenmesi uygulayan var mı? Malum her şeyin fazlası zarar. Şeker ve tansiyon gibi sorunları beraberinde getirebiliyor. Ama bebişlerimizide güzel beslemek gerekiyor. Yakında diyetisyene gitmeyi düşünüyorum. Gidenler varsa yanıtlarınızı heyecanla bekliyorum :)
Ben 84 kiloyum. Gitmeyi dusunuyorum. Allahtan boy var 1.80

Merhaba bende aynen 85 ile hamile kaldim iki kilo bile almisim simdi dikkat etmeye basladim havalar cok sicak yuruyus yapamiyosun ki doktorum bana ekmek hamur isi tatlilari kesinlikle kesiceksin sebze protein agirlikli beslen demisti ama istah fena ne yapcaz bilmiyorum

bende 80 kiloyla hamile kaldım boy 1.58 doktor 20. haftaya kadar kilo almaman lazım dedi dikkat ediyoum iştahım yok ama diyetisyene gitmedim hatta diyetisyene git ilk 3 ay kilo bile verisrin dedi ama şuan gidecek gibi değilim

sen hiçbir şey yemesende 3 ay boyunca o senden beslenir korkma dedı
protein agırlıklı beslen pasta börek tatlı keseceksin zaten cocuga bı faydası yok dedi ama tabi, nefis insanın canı tatlı çekiyor yani :)

bende 80 kiloyla hamile kaldım boy 1.58 doktor 20. haftaya kadar kilo almaman lazım dedi dikkat ediyoum iştahım yok ama diyetisyene gitmedim hatta diyetisyene git ilk 3 ay kilo bile verisrin dedi ama şuan gidecek gibi değilim

sen hiçbir şey yemesende 3 ay boyunca o senden beslenir korkma dedı
protein agırlıklı beslen pasta börek tatlı keseceksin zaten cocuga bı faydası yok dedi ama tabi, nefis insanın canı tatlı çekiyor yani :)
Kilo olayına çok takılmayın. 87 kilo ile hamile kaldım boy 168. 2 kilo verdim 1 kilo aldım. 31 haftalık olduk. Eşim de takmış sen kilo almadın sen şişmedin çocuk küçük olacak. Her seferinde doktora soruyor doktor normal diyor. Bebeğim maşallah uzun boylu olacakmış kilosu da normal. Yediklerime hiç dikkat etmedim. Canım ne çektiyse yedim. Ama şöyle birşey var ki hamile kalmadan önce yediğim kadar yiyemedim hiçbir zaman şişkinlikten. İştahım açılalı oldu bayağı ama şimdide en çok hamile kalmadan önce yediğim kadar yiyebiliyorum. Önemli nokta sık sık yemek yemek galiba. Çok acıkıyorum ve hiçbir zaman da ertelemedim çünkü ertelesem midem bulandı. Siz sadece bebeğinize odaklanın kiloya ne kadar takarsanız ters tepiyor çevremde hep öyle gördüm

Kilo olayına çok takılmayın. 87 kilo ile hamile kaldım boy 168. 2 kilo verdim 1 kilo aldım. 31 haftalık olduk. Eşim de takmış sen kilo almadın sen şişmedin çocuk küçük olacak. Her seferinde doktora soruyor doktor normal diyor. Bebeğim maşallah uzun boylu olacakmış kilosu da normal. Yediklerime hiç dikkat etmedim. Canım ne çektiyse yedim. Ama şöyle birşey var ki hamile kalmadan önce yediğim kadar yiyemedim hiçbir zaman şişkinlikten. İştahım açılalı oldu bayağı ama şimdide en çok hamile kalmadan önce yediğim kadar yiyebiliyorum. Önemli nokta sık sık yemek yemek galiba. Çok acıkıyorum ve hiçbir zaman da ertelemedim çünkü ertelesem midem bulandı. Siz sadece bebeğinize odaklanın kiloya ne kadar takarsanız ters tepiyor çevremde hep öyle gördüm
bende suan mesela canım bsy cekıyor ama önceki kadar fazla yiyemiyorum şişiyorum normalde bitireceğim şeyleri bitiremiyorum aynen çocuk için besleniyorum suan zaten aşırı canımın çektiği bir durum olmadı bakalım ilerde ne olacak

Ben ilk hamile kaldıgımda 70 kiloydum. Boyum 1.58 Doktorum beslenmene dikkat et hamur işlerinden uzak dur dedi ama duramadım :) canım ne cektiyse yedim ama az az yedim neyseki tatlıya düşkünlüğüm hamileliğimde kayboldu canım istemediği için birtek tatlı seyler yemedim son aya kadar toplam 9 kilo aldım fakat son ay 5 kilo aldım. Toplam 85 kiloyla dogum yaptım. Ama hamileliğimin şansımıdır nedir bilmiyorum dogumdan 6 ay sonra (sütüm kesilince) kilo vermeye basladım ve 2 senenin sonunda 55 kiloya düştüm ve kilom sabitlendi. O yüzden takmayın kilonuzu hiç kafanıza evet hamileyken dikkat etmek gerekiyor ozellikle şeker tüketimine cünkü asıl kilo ve beraberinde getirdiği hastalıklarda sekerin rolü cok yüksek.

Ben ilk hamile kaldıgımda 70 kiloydum. Boyum 1.58 Doktorum beslenmene dikkat et hamur işlerinden uzak dur dedi ama duramadım :) canım ne cektiyse yedim ama az az yedim neyseki tatlıya düşkünlüğüm hamileliğimde kayboldu canım istemediği için birtek tatlı seyler yemedim son aya kadar toplam 9 kilo aldım fakat son ay 5 kilo aldım. Toplam 85 kiloyla dogum yaptım. Ama hamileliğimin şansımıdır nedir bilmiyorum dogumdan 6 ay sonra (sütüm kesilince) kilo vermeye basladım ve 2 senenin sonunda 55 kiloya düştüm ve kilom sabitlendi. O yüzden takmayın kilonuzu hiç kafanıza evet hamileyken dikkat etmek gerekiyor ozellikle şeker tüketimine cünkü asıl kilo ve beraberinde getirdiği hastalıklarda sekerin rolü cok yüksek.
Benim şekerim düşük o yüzden canım şekerli şeyler istiyor normal hayatta da onları tükemeyince enerjim olmuyor hiç şuan aşırı şekilde tatlı istemedi canım ama görünce dayanamıyorum tabi :)
ay insallah bende dogumdan sonra kaldıgım kılodan daha da kılo verırım umarım sen ne guzel 55 e dusmussun :)

Benim şekerim düşük o yüzden canım şekerli şeyler istiyor normal hayatta da onları tükemeyince enerjim olmuyor hiç şuan aşırı şekilde tatlı istemedi canım ama görünce dayanamıyorum tabi :)
ay insallah bende dogumdan sonra kaldıgım kılodan daha da kılo verırım umarım sen ne guzel 55 e dusmussun :)
Ben hamileliğimin sansı diye düşünüyorum:) hamile kalmadan önce denemediğim şey kalmamıstı kilo vermek için ama tam tersine kilo alıyordum, dogumdan sonra vermeye basladım ve en güzeli verdiğim kiloları geri almadım ilk dogumumun üstünden 5 sene gecti hala 55 kiloyum ve su anda bu kiloyla hamile kaldım :)

Kilo olayına çok takılmayın. 87 kilo ile hamile kaldım boy 168. 2 kilo verdim 1 kilo aldım. 31 haftalık olduk. Eşim de takmış sen kilo almadın sen şişmedin çocuk küçük olacak. Her seferinde doktora soruyor doktor normal diyor. Bebeğim maşallah uzun boylu olacakmış kilosu da normal. Yediklerime hiç dikkat etmedim. Canım ne çektiyse yedim. Ama şöyle birşey var ki hamile kalmadan önce yediğim kadar yiyemedim hiçbir zaman şişkinlikten. İştahım açılalı oldu bayağı ama şimdide en çok hamile kalmadan önce yediğim kadar yiyebiliyorum. Önemli nokta sık sık yemek yemek galiba. Çok acıkıyorum ve hiçbir zaman da ertelemedim çünkü ertelesem midem bulandı. Siz sadece bebeğinize odaklanın kiloya ne kadar takarsanız ters tepiyor çevremde hep öyle gördüm[/
Hiç kilo almayanı duymamıştım . Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. 78 kiloyum boy 160 iştahım da yerinde. çok kilo alırsam şeker tansiyon çıkmasından korkuyorum.

amin inşallah teşekkürler. o hiç belli olmuyor. bende başından beri en korktuğum şekerimin çıkmasıydı. ben kilo almadım ama şekerim sınırda. doktorum dikkat et dedi doğuma geldiğinde de söyle serum takmayalım sana dedi. ama ben o kadar takip ediyorum bir daha hiç çıkmadı şekerim. tatlı dondurma yemiyorum dersem yalan olur. dikkat etmeye çalışıyorum. şeker yüklemesinde sanırım heyecan yaptım o nedenle öyle çıktı sanırım. bu arada kilo almama durumuna gelirsek doktorum başka bir hastasından bahsetmişti. gebeliği boyunca kilo vermiş 8 kilo gibi bişeydi yanlış hatırlamıyorsam. 4 kilo da çocuk doğurmuş. gebelik bitiminde 12 kilo daha zayıfmış. yani mümkün aslında. o kadar kan ilacı ve vitamine rağmen almadım kilo. tansiyon için tuzlu yemediğiniz müddetçe gebeliğe özgü değilse yemeniz etkilemeyecektir. çok aklınıza takılıyorsa her gün 1 limon sıkıp suyunu için hem tansiyonu hem şekeri dengeler. inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.

selamlar , bende kilolu hamile kaldım , 83 le hamile kaldım , 13.haftadayım 1 kilo alımıyla devam ediyorum , doktorum kilo almayacaksın diyor , çok katı olmasada yediğime içtiğime dikkat ediyorum , ekmekten uzak durmaya çalışıyorum elimden geldiğince tabi , zor ooluyor ama sağlık için dikkat etmek zorundayız , herkese Rabbim sağlıkla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin .

Benim de 2. Gebeligim ilkinde de kilolu hamile kalmıştım ama hamileligim cok aktif geçtiği ve dikkatli beslendigim icin 10 kilo almıştım.1 yil icinde de vermistim kilomu ancak ertesi yil birden kilo almaya basladım 7 8 aydir ilk dogumuma gittigim kilonun uzerindeydim ve bu kiloyla da hamile kaldim.hormonlarim zorlaştırıyordu işimi prolaktinim memeyi kestikten sonra düşmemişti.velhasıl ben de 83le falan hamile kaldim. Kontrollu gitmek istiyorum hatta mümkünse kilo bazında eksilerek ilerlemek istiyorum ama kısmet bu basligi takipteyim.ben de diyetisyene gitmeyi düşünuyorum

Kızlar ilk hamilelikte 125 kg ile doğuma gittim 108 kg ile hamile kalmıştım şimdiki hamileliğinde ise 93 kg ile kaldim tüp mide ameliyatı geçirdim 1 sene önce doktor kilo almazsın diyor ama alsam da umrumda olmaz bebişim sağlıkla gelsin de..:)

Kızlar ilk hamilelikte 125 kg ile doğuma gittim 108 kg ile hamile kalmıştım şimdiki hamileliğinde ise 93 kg ile kaldim tüp mide ameliyatı geçirdim 1 sene önce doktor kilo almazsın diyor ama alsam da umrumda olmaz bebişim sağlıkla gelsin de..:)
Tup mide ameliyatindan sonra hamile kalmanda sakinca gormedi mi dr. Tam iyileşme baya zaman aliyor deniliyor ya merak ettim

sağlıkla gelsin bende tüp mide ameliyatı olmak istedim ama obez sayılmıyormusum tam sınırdaymısım yapılmadı umarım gebelikten sonra kilolar giderde hiç gerek kalmaz
memnun kaldınız mı ameliyattan hangi hocaya oldunuz

Back