Gebeliğe Hazırlık Gebeliğe hazırlık sürecinde hiç düşünmeyip akışına bırakmak mı gerekir?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Algernonya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2019
458
349
53
Merhaba arkadaşlar
Bu gebelik için deneme sürecinde genelde çevremde duyduğum ‘’Odaklandığımızda olmadı,ne zaman kendimizi rahat bıraktık,akışına bıraktık o zaman oldu.’’
gibi şeyler.
Anneler,gebeler ya da çevresinde böyle olduğunu söyleyenler gerçekten salmak,deneyip unutmak mı gerekir psikolojik olarak?
Yoksa hiç alakası yok mu,tamamen kısmet işi mi?

Usenip acmadigim konuyu sen açmışsin ne guzel olmus artik burdan takip ederiZ bende merak ediyorum acaba kafadan nasil atiyolar benim beynimden cikmiyo yapanlarada helal olsun:))

Bugün bi arkadaşım bikaç kez denedik olmadı,sonra da amaan diyip saldık sonra oldu dedi. Hatta olduğunu bilmeyip alkol ve sigara da kullanmış o sıralar hiç beklemiyormuş

Surada bende bekliyim belki önerileriniz olabilir takmıyorum diyorum olmuyor yine düşünmekte buluyorum kendimi :)

ben kısmet olduğunu düşünüyorum yani ne bilim her isteyen düşünür , düşünmeyip akıldan çıkarmak nasıl mümkün bilmiyorum o an düşünülmesede sonrasında acaba oldu mu diye devamlı akılda oluyor

değilmi canım ya......... kafana takmasan bile sonrasında acaba oldumu die regl gününü bekliyoruz

değilmi canım ya......... kafana takmasan bile sonrasında acaba oldumu die regl gününü bekliyoruz
kesinlikle :) eğer öyle takmamanın formülünü bilen varsa bize de söylesin :) ben bu ay yumurtlama günümü değerlendirdiğime bile emin değilim ki yumurtlamadan sonra oldu ikinci ilişki ama yine de düşünüyorum acaba olmuşmudur diye :)

Bugün bi arkadaşım bikaç kez denedik olmadı,sonra da amaan diyip saldık sonra oldu dedi. Hatta olduğunu bilmeyip alkol ve sigara da kullanmış o sıralar hiç beklemiyormuş
Aynısını ben yaptım 1 yıl denedik olmuyordu ama hiç bir problem yoktu en son mayısta aman illa birgün olacak niye keyfimizi kaçırıyorum kafasına girip alkol alıp nargile içmeye devam ettim . Mayıs adet gördüğüm son ay oldu şimdi 4 aylık ikizlerimize hamileyim

Ben en cok; hic bilmiyoduk ogrenince sok olduk kazayla oldu falan filan diye soyleyenlere sasiyorum bi insan nasil farkinda olmadan rasgele hamile kaliyorda bilincli dikkat eden hamile kalamiyor ona sasiyorum. He bide kaza kursunu terimi var

Ben en cok; hic bilmiyoduk ogrenince sok olduk kazayla oldu falan filan diye soyleyenlere sasiyorum bi insan nasil farkinda olmadan rasgele hamile kaliyorda bilincli dikkat eden hamile kalamiyor ona sasiyorum. He bide kaza kursunu terimi var
katılıyorum :)

Son zamanlar da en çok şaşırdığım konu bu benim de. Neden biz de olmuyor insanlar nasıl kazara hamile kalıyor ya da hiç akılda yokken sürpriz bi şekilde hamile olduğunu öğreniyor.

Son zamanlar da en çok şaşırdığım konu bu benim de. Neden biz de olmuyor insanlar nasıl kazara hamile kalıyor ya da hiç akılda yokken sürpriz bi şekilde hamile olduğunu öğreniyor.

Bende evlenmeden once kafamda ne senaryolar cizmistim herkes supriz oldu bana falan dedigi icin. Suprizimi bekledim gelmedi anladm ki o is oyle olmuyor yada bende bir tuhaflik var

Başarabiliyorsan tabi ki rahat olacaksın gereken çalışmaları yapacaksın işi sıkı tutacaksın bir yandan da rahat olacaksın sen ne yaparsan yap vaktinden önce gelmiyorlar çünkü

nasıl başarıyorlar bunu.. bende şuracıkta kalayım
Ben çok kafama taktım. Gün aşırı en iyisi diyorlar, mutlaka tutar denk gelir diyorlar. Ama benim bi türlü denk gelmedi. Ben ovulasyon testi aldım başladım yapmaya. Ilk 3 ay gün aşırı daha kaliteli olur diye bi türlü pik akşamı ilişki yaşayamadık. Tutmadı. Ama bir ay aman be dedim bu sefer günaşırı yapmayacağım. 3 Gün üst üste yaptık. Tuttu ama kimyasal düşük oldu. Diger ay da pikten 2 gun önce yaptık, bir de pik akşamı yaptık anca öyle tuttu. Artık spermler mi iki gun dayanmıyor yoksa benim yumurta mi bilmiyorum ama. Ben öyle 2- 3 gunluk spermle falan kalamayacagimi anladim. Illa gününü tutturmam gerekti. O da ovulasyon testi ile mümkün oldu. Çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…