Gebeliğe Hazırlık Gebeliğe hazırlık sürecinde hiç düşünmeyip akışına bırakmak mı gerekir?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba arkadaşlar 🙂
Bu gebelik için deneme sürecinde genelde çevremde duyduğum ‘’Odaklandığımızda olmadı,ne zaman kendimizi rahat bıraktık,akışına bıraktık o zaman oldu.’’
gibi şeyler.
Anneler,gebeler ya da çevresinde böyle olduğunu söyleyenler gerçekten salmak,deneyip unutmak mı gerekir psikolojik olarak?
Yoksa hiç alakası yok mu,tamamen kısmet işi mi?🤔🤔
Evet kafaya takmamak lazım ama nasip kısmeti de yok sayamayiz. Eğer başarabilirseniz takmayın

Ben çok kafama taktım. Gün aşırı en iyisi diyorlar, mutlaka tutar denk gelir diyorlar. Ama benim bi türlü denk gelmedi. Ben ovulasyon testi aldım başladım yapmaya. Ilk 3 ay gün aşırı daha kaliteli olur diye bi türlü pik akşamı ilişki yaşayamadık. Tutmadı. Ama bir ay aman be dedim bu sefer günaşırı yapmayacağım. 3 Gün üst üste yaptık. Tuttu ama kimyasal düşük oldu. Diger ay da pikten 2 gun önce yaptık, bir de pik akşamı yaptık anca öyle tuttu. Artık spermler mi iki gun dayanmıyor yoksa benim yumurta mi bilmiyorum ama. Ben öyle 2- 3 gunluk spermle falan kalamayacagimi anladim. Illa gününü tutturmam gerekti. O da ovulasyon testi ile mümkün oldu. Çok şükür.
benim eşimde sperm ileri hareketliliği %1 gün aşırı diyorlar.. lakin benim eşim şehir dışında çalışıyor bu aralar yan yanayız.. bende madem %1 ve olmayacak.. madem tedaviye başladı.. nasılsa olmayacak dedim ve dün pik günümdü.. ilişkiye girdik.. bugünde yarında girecez.. yani bende gün aşırı yapmayacam.. olursa inşallah

benim eşimde sperm ileri hareketliliği %1 gün aşırı diyorlar.. lakin benim eşim şehir dışında çalışıyor bu aralar yan yanayız.. bende madem %1 ve olmayacak.. madem tedaviye başladı.. nasılsa olmayacak dedim ve dün pik günümdü.. ilişkiye girdik.. bugünde yarında girecez.. yani bende gün aşırı yapmayacam.. olursa inşallah
Inşallah. Ben sadece pik günü girebildim. Hatta arefeydi, bayramda malesef olamadı . Çünku sonraki iki gün de onemli.Artık napalım dedim. Bence ihtimal yüksek ,insallahh diyelim.😊

Bu arada bugünkü testin silikleşti ise tutar Allah in izniyle inşallah.

Bu arada bugünkü testin silikleşti ise tutar Allah in izniyle inşallah.
daha bugün yapmadım canım.. dün pik idi.. bugünde yapacam.. silikleştiyse çatlamış demek zaten.. ama pik günü ile beraber 3gün ilişki yapılması lazım mış..
bizde sperm sorunu var die gün aşırı önerildi ama ben atın ölümü arpadan olsun diyorum ve hergün yapacam.. tutmazsa benim için süpriz olmayacak

Aynısını ben yaptım 1 yıl denedik olmuyordu ama hiç bir problem yoktu en son mayısta aman illa birgün olacak niye keyfimizi kaçırıyorum kafasına girip alkol alıp nargile içmeye devam ettim . Mayıs adet gördüğüm son ay oldu şimdi 4 aylık ikizlerimize hamileyim 😇

Gözün aydın sağlıkla gelsinler☺️
Stresin etkisi var bence🙂

Bende evlenmeden once kafamda ne senaryolar cizmistim herkes supriz oldu bana falan dedigi icin. Suprizimi bekledim gelmedi anladm ki o is oyle olmuyor yada bende bir tuhaflik var 😁

Sende çevrene çocuk düşünmüyoruz de, olunca süpriz oldu dersin😀
Toplum baskısından bıkan arkadaşlarıma bunu öneriyorum😊

Ben çok kafama taktım. Gün aşırı en iyisi diyorlar, mutlaka tutar denk gelir diyorlar. Ama benim bi türlü denk gelmedi. Ben ovulasyon testi aldım başladım yapmaya. Ilk 3 ay gün aşırı daha kaliteli olur diye bi türlü pik akşamı ilişki yaşayamadık. Tutmadı. Ama bir ay aman be dedim bu sefer günaşırı yapmayacağım. 3 Gün üst üste yaptık. Tuttu ama kimyasal düşük oldu. Diger ay da pikten 2 gun önce yaptık, bir de pik akşamı yaptık anca öyle tuttu. Artık spermler mi iki gun dayanmıyor yoksa benim yumurta mi bilmiyorum ama. Ben öyle 2- 3 gunluk spermle falan kalamayacagimi anladim. Illa gününü tutturmam gerekti. O da ovulasyon testi ile mümkün oldu. Çok şükür.
Gözün aydın sana da☺️
Bende geçen ay ovulasyon testiyle denedim olmadı, acaba uygulamada hata mı yapıyoruz?
Benim bildiğim pik gününden önce en az iki üç gün ilişki olmamalı, pik günü ve sonrası üç gün ilişki olmalı. Yanlış mı acaba?🤔

Gözün aydın sana da☺
Bende geçen ay ovulasyon testiyle denedim olmadı, acaba uygulamada hata mı yapıyoruz?
Benim bildiğim pik gününden önce en az iki üç gün ilişki olmamalı, pik günü ve sonrası üç gün ilişki olmalı. Yanlış mı acaba?🤔
Aslında yumurta çatladıktan sonra gün aşırı ilişki olmalı . Hergün ilişki önermiyorlar sperm kalitesi düşüyormuş .

Gözün aydın sana da☺
Evet ben de öyle okudum çoğu yerde. Yumurtlama dönemine girmeden önce en fazla 4 5 gün ara vermek lazım. 10 gün çok mesela. 1 2 gün de az oluyor. Pikten 3 4 gün önce ilişkiyi kesip pikten bir önceki gün pik günü ve sonrası olmak üzere 3 4 gün tutma ihtimali yüksek imiş. Ben de bildiğimi söylüyorum. Tabi herkese göre değişebilir. Ve ben yaptim adetten sonra o günaşırı hatasini, tam yumurtlama günleri yapasim gelmezdi sogudum. Biraz 3 4 gun ara verince hem özlenmiş de oluyor. Ve daha rahat istekli oluyor yani. Çünkü bebek için değil normal bir sekilde olmasi gerekiyor.

Aslında yumurta çatladıktan sonra gün aşırı ilişki olmalı . Hergün ilişki önermiyorlar sperm kalitesi düşüyormuş .
Merhaba, hayırlı olsun bebişleriniz sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Bir şey sorcam gün aşırı ilişkide bulunduk demişsiniz? Adet bitiminden sonra mı yoksa yumurtlama haftasında mı? Yani hangi sürelerde gün aşırı ilişki yaşadınız? Ben zamanını denk getiremiyorum gibi geliyor da..

Ben yumurta takibi yaptırdım doktora 2 yumurtam 18 19 mm ulaşmıştı doktor bundan sonra gün aşırı birlikte olun iki ilişki arasında 36 saatten fazla olmayacak dedi bizde öyle yaptık

Ben yumurta takibi yaptırdım doktora 2 yumurtam 18 19 mm ulaşmıştı doktor bundan sonra gün aşırı birlikte olun iki ilişki arasında 36 saatten fazla olmayacak dedi bizde öyle yaptık
hmm...peki çok teşekkür ederim:) dikkat edeyim bende buna.

Akışına bırakın bence..Örnek ben
Yaklasık 12 yıl önce cocugum
4 yıl cocugum olmadı sebebsiz infertiliteydi pkoda vardı. 1 yıl ilac iğne tedavileri+Aşılama olmadı.Doktor en son tüp bebek dedi .ister olsun ister olmasin cocugum dedim cnku hormon ilaclarindan ve bekleyis yipratmisti psikojimden önemli degil dedim.6 ay sonra hic beklemedigim zamanda hamile oldugumu ogrendim ustelik 1 denemeyle .doktorun onca yumurta takiplerinde onerdigi gunlerde olmadi hc olmadik zamanda oldu .Strs buyuk etken.Şimdi 2.dusunuyorm ama esim azosperm o yuzden tedavide istemiyrm olursa olur olmazsada olmaz allah ne dilerse o olur.

Akışına bırakın bence..Örnek ben
Yaklasık 12 yıl önce cocugum
4 yıl cocugum olmadı sebebsiz infertiliteydi pkoda vardı. 1 yıl ilac iğne tedavileri+Aşılama olmadı.Doktor en son tüp bebek dedi .ister olsun ister olmasin cocugum dedim cnku hormon ilaclarindan ve bekleyis yipratmisti psikojimden önemli degil dedim.6 ay sonra hic beklemedigim zamanda hamile oldugumu ogrendim ustelik 1 denemeyle .doktorun onca yumurta takiplerinde onerdigi gunlerde olmadi hc olmadik zamanda oldu .Strs buyuk etken.Şimdi 2.dusunuyorm ama esim azosperm o yuzden tedavide istemiyrm olursa olur olmazsada olmaz allah ne dilerse o olur.
azosperm olmasına rağmen mi hamile kaldınız

Hayirlisini isteyin Allahtan ben çok istedim olsun diye rabbim verdi bana evlat ama sevincim az sürdu.esimden ayrilincada aldi onu benden rabbim uzaak sehirde yavrum babasiyla.2.esimde azosperm yani benim kaderim boyle imthitanim sinavim:KK14:

Back