Eksiklik varsa ona göre değerlendirin örneğin D vitaminine kanda baktırdınız mı? Eksikse mutlaka tedavi olun. Demir de aynı şekilde. Folik asit zaten kullanıyormuşsunuz her koşulda o zaten kullanılmalı. B12 değerinize de baktırın. Bir de omega 3 kullanabilirsiniz tercihen. Bunlar en önemlileri. Bide bol sebze meyve yiyin antioksidan beslenmek gebelik öncesi çok faydalı. Bahsettiğiniz takviyeyi bilmiyorum.
teşekkür ederim kızlar cevabınız için dikkkate alacağım :)Size tavsiyem ne tüketiyorsanız doğal olanı seçin. kalsiyum tablet yerine süt ve süt ürünleri tüketmek gibi. gebelik için doğal beslenme kaynakları:
PROTEİN
- Yağsız sığır eti
- Yumurta
- Fasulyeler
- Tavuk
- Balık
- Kuruyemişler
- Süzme peynir
KALSİYUM
- Süt
- Yoğurt
- Peynir
- Lahana
- Yumurta
FOLİK ASİT
- Karaciğer
- Kuruyemiş
- Kuru fasulye ve mercimek
- Yumurta
- kuru fasulye ve mercimek
- Fındık ve fıstık ezmesi
- Koyu yeşil yapraklı sebzeler
DEMİR
- Koyu yeşil yapraklı sebzeler
- Turunçgiller
- Çok tahıllı ekmekler ya da tahıllar
- Yağsız sığır eti ve kümes hayvanları
- Yumurta
- Kurutulmuş meyveler
D vitaminine bakılmadısağlıkocağındaki doktora söylediğimde gebe kaldığınızda doktor verir zaten şuan gerk yok dedi :/Eksiklik varsa ona göre değerlendirin örneğin D vitaminine kanda baktırdınız mı? Eksikse mutlaka tedavi olun. Demir de aynı şekilde. Folik asit zaten kullanıyormuşsunuz her koşulda o zaten kullanılmalı. B12 değerinize de baktırın. Bir de omega 3 kullanabilirsiniz tercihen. Bunlar en önemlileri. Bide bol sebze meyve yiyin antioksidan beslenmek gebelik öncesi çok faydalı. Bahsettiğiniz takviyeyi bilmiyorum.
D vitaminine bakılmadısağlıkocağındaki doktora söylediğimde gebe kaldığınızda doktor verir zaten şuan gerk yok dedi :/
şaka gibi gerçekten herkes doktor olmasa keşke yanlış yönlendirmeler nelere maal oluyor farkında bile değller sanırım teşekkür ederim en kısa zamanda baktırıcam :)D vitamininiz eksikse gebe kalmanız da zorlaşır. Ben diyetisyen olarak söylüyorum bunu. Gebelikte zaten eksikliğe bakılmaksızın kullanılıyor ama öncesi de eğer eksiklik varsa giderilmesi lazım, eksiklik yoksa zaten gebelik öncesi D vitamini almazsınız. Siz gebelik için değil de D vitamini düzeylerime baktırmak istiyorum diye gidin bence :)
şaka gibi gerçekten herkes doktor olmasa keşke yanlış yönlendirmeler nelere maal oluyor farkında bile değller sanırım teşekkür ederim en kısa zamanda baktırıcam :)
Çok saçma bi düşünce ya tamam gebelikte veriliyor d vitamini amaD vitaminine bakılmadısağlıkocağındaki doktora söylediğimde gebe kaldığınızda doktor verir zaten şuan gerk yok dedi :/
böyle doktorlar bir bana dnek gelmiyor ne zaman gitsem tam bir fiyasko gerçekten şuan zorunda kalmadıkca adım atmıyorum hastaneye malesefÇok saçma bi düşünce ya tamam gebelikte veriliyor d vitamini amaNamutenahii dediği gibi öncesinde de gebe kalmak için önemli d vitamini oranı. Doktora hamile kalmadan önce , hamilelik düşünüyoruz diye gittiğimde hepsine de baktırmıştı
çok iyi niyetlisiniz :) ama en büyük problemde o malesef dinlemiyorlar anlamıyorlar her gitmemde hep bir şüpheyle çıkıyorum kapılarından 1 sene önce genel kontrol için gittim bir poşet ilaçla çıktım değerlerimde çok hafif yükseklikler vardı şimdi çevremdeki insanla konuştuğumda şu değere baktımı diyor yok buna baktımı yok 2-3 tahlille bir poşet ilaç yazıp yollamıştı yıllardır düzenli gördüğüm adetim bozuldu yumurtam çatlamamaya başladı ilaçlari ne için verdiğini sorduğumda adetini düzenlemek için demişti birdeYine de öyle demeyelim de sizi tam anlayamamıştır belki doktorunuz:) rica ederim:)