Gebelıge baglı sekerde ölcüm degerlerı ne olmalıdır?

kabus gibi bi şey... bugün 50 gramlık ölçüm yapıldı. 177 çıktı. 100 gramlık yapışması gerekiyomuş... iğneden nefret ediyorum.. gebelik diyabeti çıkarsa ne yaparım bilmiyorum. o şekerli suları içmesi de ayrı bi dert. allah yardımcımız olsun.

Aliyecim bazen günde bi kaç kez vuruyorum, şeker ölçümü yapıyorum gün içerisinde, pilav vs. çok yiyeceksem yemek öncesi dozu arttırıyorum, Allah hepimize yardım etsin canım

Aliyecim bazen günde bi kaç kez vuruyorum, şeker ölçümü yapıyorum gün içerisinde, pilav vs. çok yiyeceksem yemek öncesi dozu arttırıyorum, Allah hepimize yardım etsin canım

canım senın bunları soyleyen dr cok merak ettım benım dr cok dıkkatlı davranıyor sabahları 6dozla basladık sekerım ınmeyınce 12doza cıkartık oyle her an vuramazsın dedı bana sekerın oan yuksek cıkınca yapıcak bısey yok dıkkat et yemeklerıne dedı dahada yukselırse gel ınsulını sabah aksam vurulan ınsulınle degıstırelım dedı kafana gore vurnuamazsın sakın dedı amın canımm bunlarda gececek hersey duzene gırecek ınsallah saglıkla alalım kucagımıza yeter

kızlar sizin değerler yüksek çıkınca hemen başladınızmı iğneye.biz şu an diyetle takipteyiz mesela.çok şükür şimdilik normal seyrediyor

Kıslar diyetsizyenim benden ldl ve trigikiserit testlerini istedi kolerserol yani onlarda yüksek çıktı

ldl 131
trigiliserit 235 çıktı
bende tiroitte var birde şekerde varmı yokmu dabilmişyoz ama oda avr çıakrsa yedim b.k
yok yok anasını satım tartıdada 70 gördüm
duygu sen b işr gün boyunca ne yiyiorsun anlatsana mesela hiç gofret çips çekirdek götürüo,yonmu

valla canim be hic diyet yapamdim acikcasi degerlerimde normal cikiyor aclik 70 lerde tokluk ise 120 yi gecmiyor. yani anlamis degilim ogün neden bukadar yüksek cikti sanirim o hafta ete cikolataya biraz daha düsmüstüm. önceden nasil besleniyorsam simdide öyle... sabahlari ekmegime felan cikolatami sürüyorum sütümü muzumu felan aliyorum ekstra birsey yapmiyorum. ama dedigim gibi degerler hep normal canim!

ay maşallahh darısı başıma duygu benim fiziksel aktivitem yok anasını satım ben tüp bebekle hamile kaldım temizlik felan yapmıyom anca yemek bulaşık üsten ev toplama o yani o kadar ama artık düzenli yürücem çok sallıyorum..
benim gecen aclık ölçtüm 98 çıktı düşünebilir,yormusun birde şeker aletimin o ucuna takılan şeyi bitti napıcanm aletmi alıcam baştan?
98 çıktı bi tost bi ayran dedim diyetisyen öyle verdi toklukta 1. saat sonra 138 çıktı geberim yanş
sen 2 saat sonramı ölçüyorsun şekerim

slm! benim 100lük yükleme sonucum
açlık 85 1. saat 164 (120-180) 2. saat 183 (110-140) 3. saat 136 (70-110) test sonucunu daha doktora göstermedim. ama sonuçta son iki değer yüksek olarak gözüküyor. internettrn biraz araştırdım 2. saatte üst sınır 165, 3. saatte ise 145 ona görede sadece 2. saat yüksek oluyor. sizinkilerde hangi değeri sınır olarak kabul etmiş merak ettim. yarın dahiliyeye gidiyorum. ha1c'ya bakacaklar

ay maşallahh darısı başıma duygu benim fiziksel aktivitem yok anasını satım ben tüp bebekle hamile kaldım temizlik felan yapmıyom anca yemek bulaşık üsten ev toplama o yani o kadar ama artık düzenli yürücem çok sallıyorum..
benim gecen aclık ölçtüm 98 çıktı düşünebilir,yormusun birde şeker aletimin o ucuna takılan şeyi bitti napıcanm aletmi alıcam baştan?
98 çıktı bi tost bi ayran dedim diyetisyen öyle verdi toklukta 1. saat sonra 138 çıktı geberim yanş
sen 2 saat sonramı ölçüyorsun şekerim

canim ya aclik 98 baya fazla cikmis... canim aclik ta yemekten yarim saat sonra , toklukta ise yemege basladin ya 1 saat sonra ölc! yada tam yemegini bitirdikten yarim saat sonra canim... bu arada benimde aletin ucuna takilan osey bitmisti bugün doktora yazdirdim sadece o ucunu aldim canim. illaki ölcem diye yemek yemek zorunda degilsin. mesela aksam yemeginde 1bardak süt ve meyve yesen bile buda sayilir!

arkadaşlar bende bugün 50 gr şeker yüklememim sonucunu aldım sonuç 82 çıkmış yarın doktoruma göstericem ama birde size sorayım dedim sizce sonucum nasıl

Arkadaşlar 26 haftamdayım şeker yüklememiz yapıldı 50 gr lık 174 çıktı hiç kendimden beklemezdim..Pazartesi 100 gr lık yapılacak asıl o zaman netleşecek dedi doktor.Bana 3 gün boyunca karbonhidrat yüklemesi yap kendine çok ağır beslen eğer gizli şeker varsa çıksın dedi.Yani zaten o kadar ağır yiyince doğal olarak yüksek çıkmaz mı?Normal mi sizce böyle beslen demesi.Diyet yeterli oluyormu yoksa değer iyice yüksek se mi insülin kullanılıyor inşallah çıkmaz bakalım pazartesi belli olacak.Sağolun:çok üzgünüm:

benimde şeker yüklemem yapıldı bugün 10 haftalık hamileyim ve 50 gr şeekr yüklemesi sonucu değer 164 çıktı daha öncede açlık 116 çıkmıştı. Pazartesi dahiliyice gidiyorum sanırım a1c ye bakacaklar ve birde o inceleyecek. Benim daha şimdiden şekerim yüksek hamileliğin ileiki haftalarda insülin direnci değişince sonucum dahada yüksek çıkacak malesef.

kızlar peki merak ettiğim bir şey var.şeker takibi yapıyoruz evde kendimiz.kontrole gidince değerleri dok gösterceğiz.peki tekrar bir test yapılmıyormu.bizim ölçmemiz yeterlimi acaba.bilisi olan ve bu dönemde neler yaşadığınızı anlatırsanız sevinirim.

Valla hiç bilmiyoum ben 25+2 yim Salı Dr gidicem ve bana hala seker yükleme yapılmadı yemekten bı saat sonra 110 ile 125 arası çıkıyor bazen aksamdan şüpheli bisi yedimde Sabah'ta açlığım yüksek doğal olarak tokluğumda yüksek çıkıyor illet bisey ya

kızlar benımde gebelik şekeri ortaya cıktı epey de yuksek: ilk 50 gr lık yuklemede açlık 103 bir saat sonra glıkozu içtikten sonrada 220 cıktı :KK43: sonra halıyle 100gr lık yapıldı hatta bugün yaptırdım o da malesef yuksek cıktı cok açlık 109 bir saat sonra 238 ,2 saat sonra 178,3 saat sonra da 154 cıktı doktoruma sonucu gösterdım ve bayram sonrası hastaneye yatışım olucakmış :KK43: kontrol altında tutucaklar , dıyete başlanılcakmış inşallah diyet işe yarar ,kolestrolumde fırlamış butun değerlerım normaldı aslında hep bu ana kadar ama işte gebelıkte olabılıyormuş boyle şeyler bu arada 29. haftamdayım,Allah herkesin yardımcısı olsun ve sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah

ben şu an roche marka şeker aleti aldım kullanmaya başladım internetten araştırdım çok iyi marka olduğunu okuyunca aldım.

Fakat ilk ölçtüğümde şeker 250 hemen ardından ölçtüklerimde 135 181 131 çıktı. Bende kalkıp hastaneye gittim ordada parmağımdan kaln aldılar 141 çıktı. Benim evimdeki marka neden birbirinden bu kadar farklı sonuçlar veriyor olabilir.

X