Gebeliğe Hazırlık Gebe kalmak istiyorum.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Teraziiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2019
424
253
53
31
Selam arkadaşlar bu yıl ağustosta 3 yıl olacak evleneli yaklaşık 6 aydır da bebiş istiyoruz. 7.ay bu ay. Kilo verdim rahmim rezervlerim gayet iyi. Hormonlar düzgün. Bana bir tek hsg çekilmedi ve eşim bakılmadı doktorum acele ediyorsub sıra onlara da gelecek 3 ay daha dene en azından dedi. Çevremde Bizden sonra evlenenler doğurdular. Elalem isteyip istemediğimizi bilmeden 3 yıla gidiyoruz dito olmuyo damgasınu koymuştur. Yaşım 27 bu arada. Bu ay doktor gün vermişti ovülasyonla da takip edip değerlendirdik. Beklemedeyiz ama bu ay çol umutluydum heyecanla değerlendirdim günleri her ay hüsrana uğramaktan bıktım. Adet olduğum günler direk uyuyor ağlıyor ve sessizleşiyorum. Eşimde çok üzülüyor. Elimde değil yıprandım.acele ediyorsun demeyin bizden sonra evlenen iki yakınım aileden 3 4 ayda kaldılar. Biliyorum her şey Rabbimin ol demesi ama çok üzülüyorum. Varsa ovülasyon testi hariç tavsiyeleriniz dinlerim kocakarı yöntemi bile olur valla çünkü beni korkutan ya hiç olmazsa düşüncesi yiyor bitiriyor. Bat bekliyorum ama yine bi hüsran yaşamaktan korkuyorum.

Bel çektirin.
Hacamat yaptirin

İnternette bi bayanım videosunu izlemiştim, doktorlar yumurta sayısının çok az olduğunu tüp bebek ile dahi gebe kalmasının zor olduğunu söylemişler, video çekerken ikizlere hamileydi (şuan ikizler büyümüş bu arada) oda bebiş isteyenlere tavsiyelerde bulunuyordu, bal+polen+arısütü karışımı bir şey almış bunu hergin bir kaşık kendisi ve eşi yemiş yumurtalara çok faydalıymış, artı her gün multivitamin kullanmış içersinde folik asit olan, bende sizin gibi mart ayından beri uğraşıyorum, bu ay şu baş karışımını aldım ve ovülasyonla takip ediyoru bakalım inşallah işe yarar, ceviz, yumurta ve avokadonunda yumurtalara faydası olduğunu okudum,

Ben de sizinle aynı yıl hatta aynı ay evlenmişim mayıstan beri iki kez hamile kaldım biri dış gebelik oldu birinin kalbi durdu anlıyorum seni ama hayırlısını iste incir kürü duymuştum onu deneyebilirsin dualarım seninle

Bence de erken.. Doktorunuz doğru söylemiş.. Ama bende olsam sabırsızlanırdım bu konuda haklısınız. Ben sizin yerinizde olsam önce eşime bir sperm testi yaptırırdım daha sonra da bir rahim filmi çektirirdim.. Bir sorun çıkarsa çözüme gider eğer yoksa da kafam rahat bebek denemeye devam ederdim

Acele etme evlendm 1 sene sonra kendmi her ay hamile sanyordm çok istediğim için üzerinden 2 sene geçti olmadı gerçekten her stres ayında gebeliğimz olmyo rahat takılanlar şıp hamile

Folik asiti kullanıyor yiceklerle destekliyoruz şimdi bu ibcir kürü bal arı sütü polen falan herkese verilmiyor ben başıma geleni anlatıyım ilk çocuk istediğimizde gittim de doktor her şey tertemizdi. Ben tabi çocuk çabuk olsun diye incir kürü yedim onuda 1 ay yedim 1 ay yemedim bu ay gittiğimde 1 cmlij bir miyom oluşmuş gebeliğe engel değilmiş çok rahat kalırsın dedi ama normal çalışan bir sistem varsa bu tarz ürünler ters tepiyor zaten yumurtam var ve çatlıyor kürle daha fazla yumurta oluçtu biri miyom oldu p dediğiniz kadını biliyorum by arada onda amh falan da bozuktu bende hiçbir iey bozuk değil bol su içip sağlıklı besleniyorum eşimi desteklemek daha mantıklı geliyo keçiboynuzu pekmezi ile çakşır kökü tozunu karıştırdım her gün yiyor. 2 ay zeytinyağlı incir kürü yemişti muz ve sürekli fındık fıstık faln erkekler daha önemli bu bir gerçek Allah ol desin yeter

3 ay sonra doktor hepsini yapıcağını söyledi 3 ay daha dene dedi bende 3 ayı pvülasyonla denemeye karar verdim inş bu ay tutmuştur da gerek kalmaz amin yarabbim bu ay ilk ovülasyon denememiz

En azından gebe kalmışınız tekrar olur inşallah insanı yıpratan biraz da ya olmazsa korkusu inanın

Sağlık sorununuz yokmuş.Neden karı koca yöntemi vs arıyorsunuz?
Bu şekilde stres yapmanız işleri daha çok çıkmaza sokmaktan başka işe yaramaz ki. Sağlıklısınız o halde yapmanız gereken yumurtlama dönemini değerlendirmek ve beklemek.
Stres bu süreci olumsuz etkiler

Merhaba bende sizin gibiydin testler filan hersey yapildi hicbir problem yok kafaya cok takmistim arkadaslarim uzulme etme olur gencsin diyordu gercekten ogun tamam dedim akışına biraktim strese sokmadim kendimi yaptigim tek sey iliskiden sonra ayaga kalkmamak belimin altina yukse yastik vs. Bise koyup ayaklarimi duvara donup beklemek oldu ve hemen onumuzdeki ay hamile kaldm ovulasyon testnde takip ediyodm ama strese sokmamakda onemli kendini...

Kesinlikle yasamis biri olarak soluyorum olumsuz etkiler hsg midir nedir en son o cekilcek kalmisti benm ceklmedim akisina braktim ve oldu siz de stres yaomayin en buyuk etkenn o

Kocakarı yöntemi mi? Hsg çektirin. Belki tüpler tıkalı? Eşiniz muayene olsun. Belki eşinizde bir sorun var?

Kocakarı yöntemi mi? Hsg çektirin. Belki tüpler tıkalı? Eşiniz muayene olsun. Belki eşinizde bir sorun var?
En mantikli cevap ben de aynısını yazmaya geldim kur falan uygulamayın olan hormonal dengenizi bozar belki istemeden prolaktin yükseltir kist yaparsiniz mis gibi yumurtlama ve çatlama düzeniniz varmış ilk is esiniz test versin temiz gelirse hsg çektirin o da temiz gelirse doktor kontrolünde yumurta takibi yapın eminim ardından rabbim de yazdıysa nasip olacaktır

Bazen düşünüyorum insanlar acaba çocukları olunca da kocakarı yöntemi tedavi mi uyguluyo hastalandıklarında.

Ya ben bu stres yapmama işini anlayamıyorum nasıl yapmaz insan? Çok istediğin bit şry ve her ay aynı umutla aynı hüsran acaba olcak mı olmıcak mı stresini illaki yaşıyorum aslında çok gamsız biriyim her şeyim bi çözümü olur diyerek yaklaşırım sorunlarıma ama bu bambaşka gücüö yetmiyor çözmeye ve çok istediğim için stres yapıyorum bu konuda yapamayan varsa helal olsun ben başaramıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…