- 20 Aralık 2020
- 6.101
- 1.520
- 123
- 44
Geçmiş olsun, inş arkasını aratmadan tekrar meleğin gelir sana.Sanırım düşükle sonuçlandı. Saraçoğluna mail attım. Dediklerini kullandım ve doktorumun tavsiyesine uydum.
Bana erken menopoz kutusu varmış Saraçoğlu onu önerdi. İçinde bir çok bitkisel ürün var ama ben sadece testere dişli aslan pençesini ve hayıt kullandım. Tabiki kan değerlerime uygundu o yüzden kullandım. İncir kürü yapıyordum bana uygun değilmiş bıraktım. Beni iyi etkilemedi. Birde femara kullandım ama dediğim gibi doktor kontrolü ile femara kullandım.Geçmiş olsun, inş arkasını aratmadan tekrar meleğin gelir sana.
"Uyguladıklarımla sanırım artık kaliteli yumurta atıldı bu ay "demişsiniz üstteki yorumlarınızda, ne takviye, ilaç vermişti Dr,kür olarak ne uyguladınız?
merhaba, benim doktorum da zaman kaybetmeden tüp bebek dedi ancak beni de korkutuyor, biraz detay verebilirmisiniz süreç hakkında. eşimin ilk esinden bir kızı var, bir oglumuz oldu, üçüncüyü istiyor ama tüp bebek olunca muhtemelen bosver diyecekZaman maalesef aleyhimize. Beklemek ve kürler daha yorucu bence. Korkulacak bir şey yok gerçekten. Belki de ilk denemede pozitif alirsınız ve keşke beklemeseydim dersiniz.
Başlayınca devamı su gibi geliyor hiç korkmayın. Yani tüm süreci mi anlatayım ne biliyo ne bilmiyosunuz bilemedim.merhaba, benim doktorum da zaman kaybetmeden tüp bebek dedi ancak beni de korkutuyor, biraz detay verebilirmisiniz süreç hakkında. eşimin ilk esinden bir kızı var, bir oglumuz oldu, üçüncüyü istiyor ama tüp bebek olunca muhtemelen bosver diyecek
Çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için :) ne kadar pozitifsiniz maşallah size, Allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin inşallah miniğinizi :) tahmin ettiğim gibi bol doktor ziyaretli ve yorucu bir süreç, calısıyor musunuz? suan ben evden calısıyorum ama yakında ofise doneceğim muhtemelen, 2 güne bi kontroller yorucu olurmu bilemedim. bir de transfer günleri izin almak lazım bir de eşimi bu sürece ikna etmek lazım tabi :) benim işim zor gorunuyor ama istedikten sonra mümkün tabi. bir de kullanılan ilaclar korkutuyor beni, birkac yazı okumustum kadınların tüm hormanal yapıları degisiyor negatif olursa sonrasında toparlanmak zor filan diye. siz bir de dogal hamile kalmışsınız sanırım. değerleriniz nasıldı? fsh 21.49 cıkmıs resmen aglayacagım, 4 yıl once 6 ydı bu deger ve catlatma ignesi ile hamile kalmıştımBaşlayınca devamı su gibi geliyor hiç korkmayın. Yani tüm süreci mi anlatayım ne biliyo ne bilmiyosunuz bilemedim.Reglle iğnelere başlıyoruz. Bu esnada iki günde 1 kontrollere gidiyoruz. Ortalama 12 gün sonra yumurtalar anestezili toplanıyor. O gün eşiniz de sperm veriyor döllendiriliyor. Gidişata göre 3 ya da 5. Gün rahminiz uygunsa anestezisiz transfer oluyoruz. Rahim uygun değilse donduruluyor yumurtalar diğer ay transfer oluyoruz. Transferden de 12 gün sonra kan verip sonucu öğreniyoruz.
Insallah rabbim nasip etsin arkadaşımMerhaba. 1 senedir bebek sahibi olmak için çabalıyorum. Bu 1 sene içinde psikolojik olarak yıkılmalar oldu ve eminim benim gibi olanlar da vardır. Fsh yüksek , amh düşük ve tüp bebek denilirken ben bitkisel çaylar içip yine de doğal yolla gebe kalacağımı umut ediyorum. Benim gibi olup doğal yollarla gebe kalanlar var mı? Ya da benim gibi çabalayalar var mı?
Allah razı olsun. Sizin de çocuklarınıza hayırli ömürler versin kardeş versin inşallah. Benim de fsh 10.5 filandı geçen sene yaş 28ken. Ama usgde 40 yaş kadar yumurtam görünüyor. Opuda da 3 çıktı. Amhıma uygun değil daha da düşük. Doktor bana menapoz için yaşın 35i bile bulmayabilir dedi. Nasip dedik inandık denedik. Nasip doğaldanmış. O hormonların coşması pko olan arkadaşlarda oluyo. Bizim zaten yumurtamız az olduğundan biz o kadar etkilenmiyoruz. Sadece trasfer sonrası progestan kullanıyoruz. O bi tık gebelik belirtileri yapabiliyor beklenti yükseltiyor. Ama ben şimdi hamile kaldıktan sonra anladım minik etkilermiş onlar. Hamilelikte yaşanan belirtiler daha güçlüymüş. Yorucu demeyelim heyecaı bir süreç. Ben çünkü hiç bir şey yapmayıp doğal denediğim zamanlar daha yıpranıyodum. Tüpde rahattım çünkü elimden gelenin en fazlası buydu. Anne olmak için deneyebileceğim daha üst bir yol yoktu. Ben calışmıyorum tabi daha kolay oldu kontroller ama en fazla gitgel 15-20 gün sürüyor gitgeller.Çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için :) ne kadar pozitifsiniz maşallah size, Allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin inşallah miniğinizi :) tahmin ettiğim gibi bol doktor ziyaretli ve yorucu bir süreç, calısıyor musunuz? suan ben evden calısıyorum ama yakında ofise doneceğim muhtemelen, 2 güne bi kontroller yorucu olurmu bilemedim. bir de transfer günleri izin almak lazım bir de eşimi bu sürece ikna etmek lazım tabi :) benim işim zor gorunuyor ama istedikten sonra mümkün tabi. bir de kullanılan ilaclar korkutuyor beni, birkac yazı okumustum kadınların tüm hormanal yapıları degisiyor negatif olursa sonrasında toparlanmak zor filan diye. siz bir de dogal hamile kalmışsınız sanırım. değerleriniz nasıldı? fsh 21.49 cıkmıs resmen aglayacagım, 4 yıl once 6 ydı bu deger ve catlatma ignesi ile hamile kalmıştım
Allah sizden de razı olsun, bi saat önce doktorumla konusmustum, sizinle konusmamız bana iyi geldi. olur olmaz kısmet tabi bu işler, hep Allah cocugu olmayanlara öncelik versin diye dua ediyorum cünkü benzer süreci daha once yasadım, biliyorum. sizin fsh yine kotu cıkmamıs ama yumurta az cıkması enteresan. bu ay adetten once benim 7 yumurtam görünüyordu ona bile az dedi doktor. doğal yolla olabilir mi boşa zaman mı kaybetmiş olurum bilmiyorum. eşimle konusmam lazım onunla da tartıstık bu ara aramız kotu, ama bakış acısı muhtemelen doğal yolla deneyelim olursa olur modunda olacaktır, tüp bebeğe yanasmaz. basınızı agrıttım, detaylı bilgilendirme için çok çok teşekkür ederim. kolay bir hamilelik süreci gecirmenizi dilerim, görüşmek üzere :)Allah razı olsun. Sizin de çocuklarınıza hayırli ömürler versin kardeş versin inşallah. Benim de fsh 10.5 filandı geçen sene yaş 28ken. Ama usgde 40 yaş kadar yumurtam görünüyor. Opuda da 3 çıktı. Amhıma uygun değil daha da düşük. Doktor bana menapoz için yaşın 35i bile bulmayabilir dedi. Nasip dedik inandık denedik. Nasip doğaldanmış. O hormonların coşması pko olan arkadaşlarda oluyo. Bizim zaten yumurtamız az olduğundan biz o kadar etkilenmiyoruz. Sadece trasfer sonrası progestan kullanıyoruz. O bi tık gebelik belirtileri yapabiliyor beklenti yükseltiyor. Ama ben şimdi hamile kaldıktan sonra anladım minik etkilermiş onlar. Hamilelikte yaşanan belirtiler daha güçlüymüş. Yorucu demeyelim heyecaı bir süreç. Ben çünkü hiç bir şey yapmayıp doğal denediğim zamanlar daha yıpranıyodum. Tüpde rahattım çünkü elimden gelenin en fazlası buydu. Anne olmak için deneyebileceğim daha üst bir yol yoktu. Ben calışmıyorum tabi daha kolay oldu kontroller ama en fazla gitgel 15-20 gün sürüyor gitgeller.
Estafirullah ne demek birbirimizin soruları için burdayız. Yalnız o fsh kalite açısından size dezavantaj olabilir. Sayınız güzel ama zorlayıcı olabilir. Tabii inşallah olmazları olduran yardımcınız olsun gerek kalmasın tüpe. Ama sonradan keşke tüp deneseydik diye pişman olmayın. Iyi düşünün. Kendinize iyi bakın.Allah sizden de razı olsun, bi saat önce doktorumla konusmustum, sizinle konusmamız bana iyi geldi. olur olmaz kısmet tabi bu işler, hep Allah cocugu olmayanlara öncelik versin diye dua ediyorum cünkü benzer süreci daha once yasadım, biliyorum. sizin fsh yine kotu cıkmamıs ama yumurta az cıkması enteresan. bu ay adetten once benim 7 yumurtam görünüyordu ona bile az dedi doktor. doğal yolla olabilir mi boşa zaman mı kaybetmiş olurum bilmiyorum. eşimle konusmam lazım onunla da tartıstık bu ara aramız kotu, ama bakış acısı muhtemelen doğal yolla deneyelim olursa olur modunda olacaktır, tüp bebeğe yanasmaz. basınızı agrıttım, detaylı bilgilendirme için çok çok teşekkür ederim. kolay bir hamilelik süreci gecirmenizi dilerim, görüşmek üzere :)
aynen sayıdan ziyade zaten kalite düşük olduğu için muhtemelen korunmamamıza ragmen olmadı. inşallah gerek kalmaz sizin gibi doğal yolla saglıklı bir şekilde olur. folik asit basladım bu ay içinde Q10 de var, baska vitamin takviyeleri de alıyorum. saracoglu kürleri yazmıs cogu kişi ama herkeste işe yaramayabilir bir de yan etkisi olabilir diye endişeleniyorum. zaten ileride keşke dememek için aslında doktora gidip bu ay muayene oldum, gec olmadan calısmalara baslayalım diye. bana kalsa bu ay tüpe baslarım da esim biraz sabit fikirli biri, bilemiyorum konusucam o da ikna olursa neden olmasın. Allah hakkımızda hayırlısını versin, çok sagolunEstafirullah ne demek birbirimizin soruları için burdayız. Yalnız o fsh kalite açısından size dezavantaj olabilir. Sayınız güzel ama zorlayıcı olabilir. Tabii inşallah olmazları olduran yardımcınız olsun gerek kalmasın tüpe. Ama sonradan keşke tüp deneseydik diye pişman olmayın. Iyi düşünün. Kendinize iyi bakın.
Prolaktini yükseltiyormuş.Bana erken menopoz kutusu varmış Saraçoğlu onu önerdi. İçinde bir çok bitkisel ürün var ama ben sadece testere dişli aslan pençesini ve hayıt kullandım. Tabiki kan değerlerime uygundu o yüzden kullandım. İncir kürü yapıyordum bana uygun değilmiş bıraktım. Beni iyi etkilemedi. Birde femara kullandım ama dediğim gibi doktor kontrolü ile femara kullandım.
Ben çabalıyorum 3 ay oldu amh düşük fsh yüksek doktorlar gecikmeden aşılama ya da tüp bebeğe yönlendiriyorlar ben de ot içiyorum dedim de doktora iç dedi haa bide hacamat yaptım gerçekten işe yaradı adetimin rengi değişti inşaallah 2. Seansı yapacağım tavsiye ederimMerhaba. 1 senedir bebek sahibi olmak için çabalıyorum. Bu 1 sene içinde psikolojik olarak yıkılmalar oldu ve eminim benim gibi olanlar da vardır. Fsh yüksek , amh düşük ve tüp bebek denilirken ben bitkisel çaylar içip yine de doğal yolla gebe kalacağımı umut ediyorum. Benim gibi olup doğal yollarla gebe kalanlar var mı? Ya da benim gibi çabalayalar var mı?
Merhaba. 1 senedir bebek sahibi olmak için çabalıyorum. Bu 1 sene içinde psikolojik olarak yıkılmalar oldu ve eminim benim gibi olanlar da vardır. Fsh yüksek , amh düşük ve tüp bebek denilirken ben bitkisel çaylar içip yine de doğal yolla gebe kalacağımı umut ediyorum. Benim gibi olup doğal yollarla gebe kalanlar var mı? Ya da benim gibi çabalayalar var mı?
Bence ölçtürün. Benim ilk erzurum araştırmada bakıldı ve 0.15 den küçük çıktı. Sonra apar topar Boluya memleketime döndüm orada baktırdım yetmedi 3. defa baktırdım Amh 0.86 çıktı. Ankara Düzen hastanesine yollandı kanım orada bakıldı. Doktorlar hep tüp bebek dedi ve biz 1 senedir çocuk istiyorduk. Malesef yaşla ilgisi olmuyor ve çıkıyor düşük sonuç. Ben 2 ay önce öğrendim çocuk olmama sebebini ve 2 ay bazı bitkisel takviyeler aldım, doktorumun verdiği ilaç ve önerilere uydum. Şuan 2 haftalık gebe olma ihtimalim var. Beta hcg 10 üzeri çıktı. Gerçek gebelik mi diye kesenin görülmesini bekliyoruz. Amh düşük olsada gebelik oluyor önemli olan yumurtanın kaliteli atılması ve benimde hep kalitesiz atılıyordu. Uyguladıklarımla sanırım artık kaliteli yumurta atıldı bu ay. Rabbim size de nasip etsin. Öğrenmek istediğiniz ne varsa yardımcı oluru
MerhabaBence ölçtürün. Benim ilk erzurum araştırmada bakıldı ve 0.15 den küçük çıktı. Sonra apar topar Boluya memleketime döndüm orada baktırdım yetmedi 3. defa baktırdım Amh 0.86 çıktı. Ankara Düzen hastanesine yollandı kanım orada bakıldı. Doktorlar hep tüp bebek dedi ve biz 1 senedir çocuk istiyorduk. Malesef yaşla ilgisi olmuyor ve çıkıyor düşük sonuç. Ben 2 ay önce öğrendim çocuk olmama sebebini ve 2 ay bazı bitkisel takviyeler aldım, doktorumun verdiği ilaç ve önerilere uydum. Şuan 2 haftalık gebe olma ihtimalim var. Beta hcg 10 üzeri çıktı. Gerçek gebelik mi diye kesenin görülmesini bekliyoruz. Amh düşük olsada gebelik oluyor önemli olan yumurtanın kaliteli atılması ve benimde hep kalitesiz atılıyordu. Uyguladıklarımla sanırım artık kaliteli yumurta atıldı bu ay. Rabbim size de nasip etsin. Öğrenmek istediğiniz ne varsa yardımcı olurum her şekilde.
it start with eggs diye bir kitap var, kitabı yazan bir moleküler biyoloji uzmanı, over rezervi düşükmüş kendisine de tüp bebek önermişler muyanede birkac yumurta gorunuyormus. ama birkac ay boyunca bazı takviyeler uygulamıs bu sayede tüp bebek tedasivi icin merkeze gittiginde 22 yumurtası toplanmıs hepsi de dollenmış ve iyi kalitedeymiş, aralarından birini secmişler ve hamile kalmış. bu yüzden soylediğinize cok katılmıyorum. kendisinin belki eşinde bir sorun vardı bilmiyorum onu yazmamıs ama dogal yolla deneseydi de olurdu muhtemelen. yası 45 olup normal yolla süpriz bir sekilde hamile kalan bir tanıdıgım var ve cocugu da saglıklı. bu sekilde cok ornek var.Kızlar bu yollardan geçmiş birisi olarak söylüyorum fsh yüksek amh düşükse doktor öneriyorsa hemen tüp bebek deneyin bitkilerle fsh düşer yumurta kalitesi artmaz amh düşüklüğü yumurta bitmiş kalite yok demektir
Pko olanlarda amh biraz yüksek cıkıyor diye okumustum, oyuzden sizin amh hakkında yorum yapamayacagım. fsh düşer merak etmeyin, sebze agırlıklı saglıklı beslenin, spor yapın. düşmezse ilac veriyorlar zaten, trisequens kullandım ben 2 ayda 10 un altına düştü, sizinki gibiydi degerim. yasınız küçük dogal yolla saglıkla gebe kalırsınız inşallahMerhabalar ben eylül ayında hormon testi yaptırmıştım, fsh 22 çıktı. Doktor rezerv problemin olabilir dedi amh istedi onu da yaptırdık 3,84 çıktı. İnternette biraz araştırdım amh düşük olursa fsh yüksek oluyormuş. Benim amh değerim ise yaşıma göre normal seviyede. Peki ama neden fsh değerim bu kadar yüksek çıktı? Bilen var mı? Pko’m da var 3 ay regl olmayınca geçen ay hayıt macunu alıp denedim, bu ay reglim söküldü. Eğer bu ay gebelik olmazsa fsh değerime tekrar baktıracağım
Çok teşekkür ederim, içim rahatladı. Düşmeme ihtimali daha çok strese sokuyor insanı. Yaşım 27 bu arada. Doktor hsg de istedi, bu ay gebelik olmazsa bir dahaki ay onu da çekileceğim. İnşallah dediğiniz gibi olurPko olanlarda amh biraz yüksek cıkıyor diye okumustum, oyuzden sizin amh hakkında yorum yapamayacagım. fsh düşer merak etmeyin, sebze agırlıklı saglıklı beslenin, spor yapın. düşmezse ilac veriyorlar zaten, trisequens kullandım ben 2 ayda 10 un altına düştü, sizinki gibiydi degerim. yasınız küçük dogal yolla saglıkla gebe kalırsınız inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?