Gdo 'yu tanıyın ve sizlerde hayır deyin!....

Açıklamadan anlaşılıyor ki GDO`lu bitkiler bebeklere, küçük çocuklara zararlıdır. Ayrıca organik tarım alanlarına ve biyolojik çeşitlilik merkezlerine (örneğin buğdayın yabani atalarının zengin olarak bulunduğu yerlere) de zarar vereceği kabul edilmektedir. Bebeklere ve küçük çocuklara zarar veren GDO`lar nasıl oluyor da yetişkinlere zarar vermiyor? Yetişkinleri gözden mi çıkardık? GDO`lu mısır ürünleri yiyen bir anne bebeğine süt verirse bu bebeğe zarar vermeyecek midir? Unutmayalım ki nişasta bazlı (mısırdan yapılan) şeker yüzlerce üründe kullanılmaktadır. Ülkemiz ayrıca dünyada tarımın ilk başladığı `verimli hilal` denilen bölge içindedir. Buğday, arpa, bezelye, mercimek, nohut gibi bitkiler bu bölgede kültüre alınmıştır. Ülkemiz biyolojik çeşitlilik merkezlerince çok zengindir. Ayrıca organik tarımı yaygınlaştırma istekleri mayınlı arazilerde de görüldüğü gibi bizzat yönetimce paylaşılmaktadır. Peki, nasıl olacak? Bir yandan organik tarım bir yandan onu ve geleneksel hatta endüstriyel tarımı tehdit eden GDO`lu ekimler?alıntıdırturkbayragi

Hazır çorba ve bulyonlarda varmış evdekileri çöpe attım ve ücretsiz danışma hatlarından ulaşıp gdo lu ürünleri kullanmaktan vazgeçmeleri gerektiğini söyledim.
Arkadaşlar yasalaşmadan bütün milletvekillerine mail atarak tepkimizi göstermeliyiz.Birimiz bu konu ile ilgili bir taslak hazırlasın ve hepimiz gönderelim çevremize forward edelim.Herşeyden önemli bir konu bu zaten Hindi Cumhuriyeti değiliz de bütün millet vekillerinin adresi mevcut oradan alıp hepsine mail atalım birşeyler yapmak için geç olmadan harekete geçmemiz şart.

Asıbuz bu konuda daha gÜÇlÜ yetkılerı olan ,bıze neler yapabılıceĞımızı bıldırmesı ıÇın kazenın dÖnmesını beklıyorum .umarım bu konu onunda duyarlılıĞından kaÇmaz ve ılgılenır!!!!!!!!

Canım,paylaşımın için teşekkürler..a.s.Benim MSN imede gelmişti.Allah tan çoğu benim kullandığım ürünler değil çok şükür.a.s.

casmin cim bu konuyu açtığın için sonsuz teşekkürler benden de kocamaaaan bir ***HAYIR***

Elbetteki kesinlikle hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ama kim duyacak ki sesimizi üstelik sesimizi duyurmamıza ne gerek var hiç gündeme gelmemesi gerek şeyler çıkarıyorlar önümüze .........

Merhaba,
Öncelikle bu konuda sadece kulaktan dolma bilgilere sahip olduğumu ifade etmeliyim. Sizlerden ricam gerçekten sağlam kaynaklardan olan bilgileri burada kaynak belirterek ve daha da önemlisi MARKALARI zor durumda bırakmayacak şekilde paylaşmanız. Teknik olarak bilgilendirmeyi buradan yapalım, kullanıp kullanama tercihini sizlere bırakalım.

Konu için teşekkür ederim...

ilginiz için çok teşekkür ederim.

bizlerde bu konu hakkında netten bulabildiğimiz tüm bilgiler ya gazete yazıları ya da bu konuda oluşturulmuş bir takım kuruluşların üniversite çalışmalarına dayanan bilgileri. sorun markalarda her markada gdo 'lu ürün kullanılmıştır yazmıyormuş maalesef aslında düşünülürse gerçekten ürkütücü bir mevzu en azından yediğiniz şeyin içindekiler kısmının bulundurluması zorunluluğu var insanların bilgi alma hakları var.en kötü tarafıda caanııım ülkemde bunların yetişmsi için izin çıkıcak olması ki şahsen istemiyorum memleketim en güzel yerlerini görebilme şansına sahip olmuş biri olarak (daha görecek bir sürü toprağım var)ekolojik sistemini bozulmasını istemiyorum .her seferinde şahsım adına diyorum ama bu önemli konuda herkesin bilinçlenmesini istiyorum .bakın bal ne önemli bir gıdamızdır ve her yörenin balının kendine özgü balı var çiçek çeşitliliğine göre bu tarım sayesinde bir takım hayvan türleri etkilendiği gibi bitki çeşittliliğininde zarar görmesi anlamına geliyor ki bu o arıların bal kalitesini bile değiştirmiycek mi?şahsi fikrim yada diğer bitki türlerine bunlardan alınan özler taşınıpta hepsinde az da olsa etkilenme olmıcak mi?bu da benim merak ettiğim bir konu .memleketimde 9000 çeşit tohum bulunuyormuş kendine hası 3000 kadar tarıma destek tam olsada güzel mamleketimin toprakları yara almasa .

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR !M.K ATATÜRK.

NİÇİN BİR DÜŞÜNÜN TARIMIN VE ONLA UĞRAŞAN İNSANLARIN BU MEMLEKETİN SADECE KURULUŞ YILARINDA DEĞİL 2000 Lİ YILLARINDA 3000 Lİ YILLARINDA DA TOPLUMUN REFAHI İÇİN NEKADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN TARIM GEREKLİDİR VE ONA SAHİP ÇIKIN TOPRAKLARINIZI DARALTARAK DEĞİL İÇİNE TAM OLARAK HAZIRLANMIŞ LABARATUARLARI BULUNDURMADAN GDO'LU ÜRÜNLERİ EKEREK DEĞİL.ÇİFTÇİYE KÖYLÜME TAM DESTEK VEREREK YAPIN.YAPILAN ŞEYLERİ GÖZÜMÜZ GÖRMÜYOR DEĞİL AMA POLİTİKADAN VE BİR MİLLETİN BU POLİTİKADAN YARA ALMASINDAN KORKUYORUM.

şu küçük aklımla bu işle ilgilenenlere sesleniyorum kendi payıma lütfen bizi riske atıcak işlere imza atmayın .BİZLER SİZLERE EMANETİZ.
turkbayragi

gdoyahayir.org sitesine giren herkes bilgi sahibi olabilir firmaların adını vermeden millet vekillerine mail atmaktan bahsettim ama sanıyorum konu sağlık olunca çok ilgi görmüyor.Oysa geleceğimizle oynuyorlar.Herneyse Esenkalın...

suanda türkiye ATV kanalinda gürkan zenginin ARAYIS isimli programinda bu konu konusuluyor...
imkani olan izlesin derim...

ibrahim adnan saraçoğlu da bu konu üzerinde önemle duruyor.böyle giderse 30 yıl içinde normal yollarla kimse çocuk sahibi olamayacak dedi ( korkunç bir durum....
çok acil bişeyler yapmamzı lazım.
zaten yediğimiz çoğu şeyin tadını bile alamıyoruz.mesela domates,karpuz.yaşım 29 ama ben bile diyorum ki nerede o eski karpuzlar,domatesler....

asibuz milletvekillerine mail atma işi nasıl olur bu konuda çok bir bilgim yok ama bu konuda belli ki bilgilisin vebizi yönlendirebilirsin ...desteğini bekliyorum=)

dünyadada su ülkedede her gün yeni bir şey cıkıyor öyle ki yediğimiz seylerden bile tereddüt eder haldeyiz.yazık okadar yazık ki insanoğlu para için birbirini öldürmeye kadar vardırabilmiş işi.çok üzücü.dünya artık eski haline asla dönmeyecek ....

aynen sana katılıyorum.
çok üzücü bir durum malsef.daha kötü olmadan tedbir alabilsek keşke :Saruboceq:

Konu popüler olmadan çok önce başta Saraçoğlu ve Ahmet Aydın gibi bilimadamları sayesinde az çok fikir sahibi olmuştum. Zaten yediğimiz herşeyde bir tuhaflık olduğunu hissedip herşeyi hormona maletmiştik evvelden. Fakat hormon GDO kadar ölümcül ve tehlikeli değil arkadaşlar. Başta İsrail ardından da Amerika bu ürünlerin araştırmacısı ve üreticisi olan ülkeler. Halkın bilinçlenmesi şart arkadaşlar. Ben bir öğretmen arkadaşıma, hani şu dışarda satılan soslu mısırlardan yediğini görünce üzerime vazife bilip uyarmak gereğini görmüştüm. Kendisi ben bunu yedim, yerken keyif aldım, gerisini düşünmem diyince kanım dondu cidden!
Toplumsal birlik elde edip GDO'lu ürünleri satın almama hakkımızı kullanabilmek istiyorum. Zaten geleceği düşünülen yasanın da halkın GDO'lu ürünleri yeme, ya da yememe hakkı olacağı ve ürünlerin etiketlerinde bilgilendirme yapılacağı söyleniyor. Ne derece doğru bilmiyorum ama en azından genetiğiyle oynanmış olduğunu düşündüğünüz gıdalardan mahrum edeceğiz kendimizi çaresiz. Başta mısır ve domates gibi..

Arkadaşlar,şöyle bir laf var:"Tavşan dağa küsmüş,dağın haberi olmamış." Bu konuda son derece duyarlıyım ve sonuna kadar da destekçiyim.Burada "konuya katılıyorum" demekten başka yapabileceğimiz daha ciddi birşeyler olmalı.Ben bilemiyorum,eğer bir fikri olan varsa herşekilde katılırım.Mesela nette oylama için bir adres varsa onu bilelim ve msn adreslerimizden kadınlar kulübü dışındaki arkadaşları da katalım işin içine...

alkisalkisalkis alkisalkisalkis

arkadaşlar siz kötü bir haberim var.
gdo lu ürünleri ithalata izin veren yasa dün çıkmış malesef.
ama anayasa mahklesmesine iptali için başvurulabilir.bence iktidar partisine ve muhalefet partilerine mail atmalı gerekirse teşkilatlarına gidilip uyarmalı.
duyarsız kalmayalım.

inanmıyorum ya, herkes gider mersine biz gider tersine, gelişmiş ülkeler bu haltı bırakırken biz sahipleniyoruz aman ne güzel
bu ürünler bağışıklık sistemini baskılıyor ve kansere davetiye çıkarıyor, yiyeceklerin normal dna sı bozuluyor tabii, dna sı bozuk yiyecekler insanlarında dna sını bozuyor, herşey para için, maksat bir vercek üründen 10 almak
hatta bu ürünlerin dna sıan böcek dna sı bile ekleniyormuş, böceklere dayanıklı olsun diye, bir nevi mutant yiyecekler

para için sağlığımızda satılır oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…