GBT - Yakalama Kararı

Yok e-devletten daha bugün şifresiyle baktık, 30 gün diye geçiyor. Evet, avukat tamamını ödediğin gün ceza düşer demiş.

Taahhudu ihlal (tck 50) 3 aydir.Farkli bir durum var demekki.Bu arada Avukati gbt baktirabilirdi.
Valla herkes farklı birşey diyor, bu işlerle daha önce bir ilgimiz olmadığı için bizde anlamıyoruz. Korkusundan gidememiş, tlfnda sormuş avukat gbt sorgulamaya yetkim yok, tek çaren borcu kapatmak demiş.

Ben ekran görüntüsü aldım kağıtta suçu taahhüdü ihlal yazıyor, birsürü madde geçiyor orayı zaten anlamadık, kararda da bir ay hapis cezası yazıyor.

kabul etmem der ama hapse girecek olan kadin. hazir para ellerine gelince reddrtmezler.
Müdahale etmeye de korkuyoruz işin açıkçası. Eşi bu işe kalkışmasını kredi çekmesini zaten hiç istememişti, kuzenimi suçlu buluyor biraz. Normalde kuzenim sigortalı bir yerde çalışıyordu. Kredi çekip bu kozmetik dükkanı için işten çıkmıştı. O da yürümedi. Ama olan oldu artık. Bize söylediğine bile kızmış, bunun kavgasını etmişler. Bizde yeni yeni olaylara müdahil oluyoruz.

O Ocimum basilicum iyi geceler arkadaşım. Benim de aslında pek bilgim Yok o şube de çalışmıyorum ama muhtemelen infaz büroya düşmüştür bilgisi. Yani herhangi bir Gbt sorgusunda hakkında verilmiş olan yakalama kararı çıkar nerede olursa direkt gözaltına alınır ve kesinleşmiş karar varsa savcılık ardından infaz da işlem yapılır diye biliyorum. Eğer borç ödenir ve uyaptan düşerse Gbt den de direkt düşer. Ama herhangi bir polis sistemden bakmaz bakarsa da şüphelinin yani borcu olan kişinin yanında olması gerekir çünkü sisteme giriş olduğunda işlemlerin de başlaması gerek. Dediğim gibi çok ayrıntılı bilmesem de az çok böyle işliyor diye tahmin ediyorum.

Tamam Avukat kendi gbt bakamaz ama adliyeden kontrol ettirir...Hafifletilmis cezasi demekki bazi durumlarda dusurebiliyorlar evli olmasi ailesinin bakima muhtac olmasi vs.gibi...Bence riske girmesin 2-3 ay olmus diyosunuz gbt kesin dusmustur.

Insanlar icerde yatinca disarda borclarini kim odeyecekse...Hirsizi,haydutu,dolandiricisi bir sekilde isi kilifina uydurup yirtiyor.Ekonomik sebeplerle batmis imkani olmayan nice insanlar 3 ay iceri atiliyor.Neyin cezasi bu parasiz olmanin mi? Konu acilmisken bunuda buraya birakiyim...

O Ocimum basilicum bu arada bir kaç defa görevlendirildiğimde Gbt cihazından ben de sorgulama yapmıştım. Yolda şehirler arası otobüsleri durdurup kimlikler toplanıyor ve tek tek tc kimlik sisteme girip bakmıştım. 100 kişiden belki bir kişinin aranması çıkıyordu. Araçtan valiz eşyalarını alıp infaz büroya şüphelinin teslimi yapılıyordu. Yani eğer denk gelirseniz nerde olursa olsun gözaltı işlemi olur. Bilginize. Umarım borcunuzu ödeyip bu yükten kurtulursunuz.

Aynen bu dediğiniz kredi konusunda bir arkadaşım cafede nargilesini yudumlarken polisler geliyor GBT anında içeri soktular. Bir diğeri otelde yakalandı.
Yani kuzeniniz araba ile seyahat ederken dahi herhangi bir polis GBT sorgusunda içeri alınır.
Sistem artık dijital sorgu olduğu için hiç tereddütsüz anında alınıyor.

otelde kalmasın araba kullanmasın direkt yakalanır bu şekilde sorguda

Valla ben duyunca çok şaşırdım, sonra internette araştırınca böyle onbinlerce mağdurun olduğunu okudum.
Ne diyeyim ki!?
Polemik yaratmak istemiyorum ama adalet filan yok bu ülkede.
2 çocuğuyla kredisini ödeyemediği için yakalanma korkusuyla kardeşinin düğününe dahi gidemeyen bir kadın var ortada.
Diğer tarafta çocuk yaşta kıza tecavüz edip, kızın rızası vardı kemik yaşı büyük vs denilip; hiç ceza almadan ortada elini kolunu sallayarak dolaşan şerefsizler var.
Yorum yapamıyorum.

Ozelden msj attim size ceza alanin bayan oldugunu atlamisim.

Bu konuları hiç bilmiyorum ama şunu soyliyim, 2-3 ay önce Avm'ye girişte hiç sebepsiz kimliğimi alıp gbt sorgulattilar. Ben bir de tesadüf ordan gecen fransız bir bey vardı sadece ikimize vurdu piyango yani. 10 dk kadar bekletildik kontrol edip yolladılar sinir olduk. O olaydan kısa süre sonra da arabamı durdurdular sağa çektirip kimliğimi aldılar yine gbt sorgusu yine özür dileyerek bekletmeler. Eşime de aynı şekilde yolda yürüyüş yaparken kimlik istenip sorgulatilmis. 3 arkadaşıma akşam yemekten donerlerken keza öyle vs. vs. Kuzeniniz baya ballı herhalde hayret hiç çevirmeye denk gelmemiş. Yakalanması an meselesi. Otobüs uçak vs kullandığında yada otele giriş yaptığında direkt alırlar. Neden icabına bakmayıp elini kolunu sallıyor ki? Sonra başı ağrımasın

Gbt de cikar tahaahutname imzalayipta icerde yatan cok kisi var diye biliyorum. O yzden dikkatli olmasinda fayda var.

Şuan borcu kapatacak durumları yok maalesef, 2-3 ay sonra borcu kapatabilecekler ancak. Eşi yardımda kabul etmiyor. Ceza ancak borcun tamamını ödeyince düşecekmiş.
Evet; Hiç GBT'ye dek gelmediği için gerçekten çok şanslı. Ama bende hiç dek gelmedim; en son 2 yıl önce o da şehirlerarası yolda otobüsde dek gelmiştim.
Yaşadığımız şehirde çok yapılmıyor demek ki.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…