- 1 Ağustos 2018
- 2.224
- 3.823
-
- Konu Sahibi Ocimum basilicum
Yok e-devletten daha bugün şifresiyle baktık, 30 gün diye geçiyor. Evet, avukat tamamını ödediğin gün ceza düşer demiş.Bu arada sizinle eksik bilgi paylaşılmış sanırım taahhütten 30 gun değil 3 ay almıştır.Borc odendigi takdirde ceza kalkar onun disinda affa uğramaz.Ertelemesi olmaz.Suan zamaninda teslim olmadigi icin yakalanirsa açık cezaevi yerine kapalıya konulması muhtemel bilginize...
Bizde düşündük ama herkes kabul etse bile; eşi kabul etmiyor. Gurur yaptı sanırım.20 kisi sizden 20 kisi erkek tarafindan bulup 500 er tl verseniz kurtarirdi
Taahhudu ihlal (tck 50) 3 aydir.Farkli bir durum var demekki.Bu arada Avukati gbt baktirabilirdi.Yok e-devletten daha bugün şifresiyle baktık, 30 gün diye geçiyor. Evet, avukat tamamını ödediğin gün ceza düşer demiş.
kabul etmem der ama hapse girecek olan kadin. hazir para ellerine gelince reddrtmezler.Bizde düşündük ama herkes kabul etse bile; eşi kabul etmiyor. Gurur yaptı sanırım.
Valla herkes farklı birşey diyor, bu işlerle daha önce bir ilgimiz olmadığı için bizde anlamıyoruz. Korkusundan gidememiş, tlfnda sormuş avukat gbt sorgulamaya yetkim yok, tek çaren borcu kapatmak demiş.Taahhudu ihlal (tck 50) 3 aydir.Farkli bir durum var demekki.Bu arada Avukati gbt baktirabilirdi.
Müdahale etmeye de korkuyoruz işin açıkçası. Eşi bu işe kalkışmasını kredi çekmesini zaten hiç istememişti, kuzenimi suçlu buluyor biraz. Normalde kuzenim sigortalı bir yerde çalışıyordu. Kredi çekip bu kozmetik dükkanı için işten çıkmıştı. O da yürümedi. Ama olan oldu artık. Bize söylediğine bile kızmış, bunun kavgasını etmişler. Bizde yeni yeni olaylara müdahil oluyoruz.kabul etmem der ama hapse girecek olan kadin. hazir para ellerine gelince reddrtmezler.
Tamam Avukat kendi gbt bakamaz ama adliyeden kontrol ettirir...Hafifletilmis cezasi demekki bazi durumlarda dusurebiliyorlar evli olmasi ailesinin bakima muhtac olmasi vs.gibi...Bence riske girmesin 2-3 ay olmus diyosunuz gbt kesin dusmustur.Valla herkes farklı birşey diyor, bu işlerle daha önce bir ilgimiz olmadığı için bizde anlamıyoruz. Korkusundan gidememiş, tlfnda sormuş avukat gbt sorgulamaya yetkim yok, tek çaren borcu kapatmak demiş.
Ben ekran görüntüsü aldım kağıtta suçu taahhüdü ihlal yazıyor, birsürü madde geçiyor orayı zaten anlamadık, kararda da bir ay hapis cezası yazıyor.
Aynen bu dediğiniz kredi konusunda bir arkadaşım cafede nargilesini yudumlarken polisler geliyor GBT anında içeri soktular. Bir diğeri otelde yakalandı.İyi akşamlar kızlar.. Kısaca özet geçeyim. Umarım bilgisi olan vardır.
Kuzenim bir kozmetik dükkanı ortaklığı için banka kredisi çekmişti ve ödeyemedi. Batırdılar zaten.
İcraya, hacize düştü. En son banka taahhüt imzalattırmış, senet gibi birşey. Onunda taksitlerini geciktirince; mahkemeye vermişler.
Hakkında 30 günlük yani bir aylık hapis cezası verilmiş, karar kesinleşmiş. Eve tebligat gelmiş 10 gün içinde teslim ol yoksa yakalama kararın çıkar vs diye. Tebligat geleli 2-3 ay olmuş.
Borcun tamamını ödediği takdirde ceza anında düşüyor. Borç 20 milyar.
Aralık ayında eşi ailesine kredi çektirtip, borcu kapatacak. 2-3 ay daha beklemesi lazım yani.
Biz şimdi teyzemlerle kuzenimle, kendi kardeşinin düğünü için şehir dışına çıkacağız, hakkında yakalama kararı çıkmış mıdır?
GBT'ye düşmüş müdür? Nasıl öğrenebiliriz?
Otogarda, havaalanında ya da otelde GBT'de çıkmasından alakoyulmasından korkuyoruz.
E-devletten şifresiyle baktık ama gbt ile ilgili birşey bulamadık.
Çocukları da var haliyle telaş yaptı.
otelde kalmasın araba kullanmasın direkt yakalanır bu şekilde sorgudaAynen bu dediğiniz kredi konusunda bir arkadaşım cafede nargilesini yudumlarken polisler geliyor GBT anında içeri soktular. Bir diğeri otelde yakalandı.
Yani kuzeniniz araba ile seyahat ederken dahi herhangi bir polis GBT sorgusunda içeri alınır.
Sistem artık dijital sorgu olduğu için hiç tereddütsüz anında alınıyor.
Valla ben duyunca çok şaşırdım, sonra internette araştırınca böyle onbinlerce mağdurun olduğunu okudum.Insanlar icerde yatinca disarda borclarini kim odeyecekse...Hirsizi,haydutu,dolandiricisi bir sekilde isi kilifina uydurup yirtiyor.Ekonomik sebeplerle batmis imkani olmayan nice insanlar 3 ay iceri atiliyor.Neyin cezasi bu parasiz olmanin mi? Konu acilmisken bunuda buraya birakiyim...
Ozelden msj attim size ceza alanin bayan oldugunu atlamisim.Valla ben duyunca çok şaşırdım, sonra internette araştırınca böyle onbinlerce mağdurun olduğunu okudum.
Ne diyeyim ki!?
Polemik yaratmak istemiyorum ama adalet filan yok bu ülkede.
2 çocuğuyla kredisini ödeyemediği için yakalanma korkusuyla kardeşinin düğününe dahi gidemeyen bir kadın var ortada.
Diğer tarafta çocuk yaşta kıza tecavüz edip, kızın rızası vardı kemik yaşı büyük vs denilip; hiç ceza almadan ortada elini kolunu sallayarak dolaşan şerefsizler var.
Yorum yapamıyorum.
Bu konuları hiç bilmiyorum ama şunu soyliyim, 2-3 ay önce Avm'ye girişte hiç sebepsiz kimliğimi alıp gbt sorgulattilar. Ben bir de tesadüf ordan gecen fransız bir bey vardı sadece ikimize vurdu piyango yani. 10 dk kadar bekletildik kontrol edip yolladılar sinir olduk. O olaydan kısa süre sonra da arabamı durdurdular sağa çektirip kimliğimi aldılar yine gbt sorgusu yine özür dileyerek bekletmeler. Eşime de aynı şekilde yolda yürüyüş yaparken kimlik istenip sorgulatilmis. 3 arkadaşıma akşam yemekten donerlerken keza öyle vs. vs. Kuzeniniz baya ballı herhalde hayret hiç çevirmeye denk gelmemiş. Yakalanması an meselesi. Otobüs uçak vs kullandığında yada otele giriş yaptığında direkt alırlar. Neden icabına bakmayıp elini kolunu sallıyor ki? Sonra başı ağrımasınİyi akşamlar kızlar.. Kısaca özet geçeyim. Umarım bilgisi olan vardır.
Kuzenim bir kozmetik dükkanı ortaklığı için banka kredisi çekmişti ve ödeyemedi. Batırdılar zaten.
İcraya, hacize düştü. En son banka taahhüt imzalattırmış, senet gibi birşey. Onunda taksitlerini geciktirince; mahkemeye vermişler.
Hakkında 30 günlük yani bir aylık hapis cezası verilmiş, karar kesinleşmiş. Eve tebligat gelmiş 10 gün içinde teslim ol yoksa yakalama kararın çıkar vs diye. Tebligat geleli 2-3 ay olmuş.
Aralık ayında eşi ailesine kredi çektirtip, borcu kapatacak. 2-3 ay daha beklemesi lazım yani.
Biz şimdi teyzemlerle kuzenimle, kendi kardeşinin düğünü için şehir dışına çıkacağız, hakkında yakalama kararı çıkmış mıdır?
Otogarda, havaalanında ya da otelde GBT'de çıkmasından alakoyulmasından korkuyoruz.
İyi akşamlar kızlar.. Kısaca özet geçeyim. Umarım bilgisi olan vardır.
Şuan borcu kapatacak durumları yok maalesef, 2-3 ay sonra borcu kapatabilecekler ancak. Eşi yardımda kabul etmiyor. Ceza ancak borcun tamamını ödeyince düşecekmiş.Bu konuları hiç bilmiyorum ama şunu soyliyim, 2-3 ay önce Avm'ye girişte hiç sebepsiz kimliğimi alıp gbt sorgulattilar. Ben bir de tesadüf ordan gecen fransız bir bey vardı sadece ikimize vurdu piyango yani. 10 dk kadar bekletildik kontrol edip yolladılar sinir olduk. O olaydan kısa süre sonra da arabamı durdurdular sağa çektirip kimliğimi aldılar yine gbt sorgusu yine özür dileyerek bekletmeler. Eşime de aynı şekilde yolda yürüyüş yaparken kimlik istenip sorgulatilmis. 3 arkadaşıma akşam yemekten donerlerken keza öyle vs. vs. Kuzeniniz baya ballı herhalde hayret hiç çevirmeye denk gelmemiş. Yakalanması an meselesi. Otobüs uçak vs kullandığında yada otele giriş yaptığında direkt alırlar. Neden icabına bakmayıp elini kolunu sallıyor ki? Sonra başı ağrımasın