GBT - Yakalama Kararı

Bankaya borcu olana hapis cezası verilse herkes içeri girer di
Varlık firmalarına gerek kalmazdı
Eminmisiniz?

Banka borcundan dolayı değil, icra dairesinden taahhütname imzalıyorlar. O taahhütnameye uymadığı için hapis cezası var. Yani banka borcu en fazla maaş haczi yaparak alır.

Banka borcundan dolayı değil, icra dairesinden taahhütname imzalıyorlar. O taahhütnameye uymadığı için hapis cezası var. Yani banka borcu en fazla maaş haczi yaparak alır.
Bankadan dolayımı imzalıyor bir Yalım’a girdim kimse ödemiyor bankaya borcunu Yargıtay kararı var bir avukat yazmış hukuki.net te

Bankadan dolayımı imzalıyor bir Yalım’a girdim kimse ödemiyor bankaya borcunu Yargıtay kararı var bir avukat yazmış hukuki.net te

Valla hukuki boyutunu bilmiyorum. Bizim şirketin de böyle bir durumu olmuştu. Banka avukatı ile icra dairesine gidildi. Taahhüt imzalandı. Hatta avukat taksitler ödenmezse hapis cezası var dendi. Biz ödedi. Ama ödemeseydik ne olurdu bilmem. Daha önce de yazdım. Bir tanıdığım 4 ay gibi bir süre yattı.

Meblağ büyük olunca belki bu yola giriliyordur. Bilmiyorum.

İcraya sormalı borçlu kalmazdı ortada o zaman

Taahhüdü ihlalin cezası 1 Aydan 3 aya kadardır diye biliyorum ben
Kisi bayanmis hafifletilmis ceza almış.Normalde 1 aydan 3 aya olsada uygulunma sekli 3 ay seklinde oluyor.Ust sınır kullanıyorlar hep.Ben birde disarda ailesine bakacak kimsesi olmayanlar icin uzuluyorum.Odeyemiyecegini dusunse taahhut vermezler zaten.Zor bir durum Rabbim zor durumda olan herkesin yardımcısı olsun...

Dışarda adam kalmaz
11 yıl çalıştım sabah gördüm eşime sordum yok öyle hapis
Herkes borçlu
Eşiniz Avukat sanırım yada hukukçu bu kadar kesin dille yalanladığına göre.Arkadas kanun maddesiyle açıklama yapmış siz hala milleti yalancı çıkarıyorsunuz.Saçmalama gibi bir uslub kullaniyordunuz.Yedi ceddi hukukçu biri olarak bilgim olmadıgı hic bir konuda bu kadar kesin konusmamistim.Bence sizde arastirmadan sırf siz ve esiniz boyle dusunuyor diye konu sahibini yalanci cikaracak bir ithamda bulunmayin...

Neden polemik çıkarıyorsunuz hamilesiniz sanırım
Bankacıydım ben11 yıllık krediler ödenmiyordu sabah sabah uyanınca şok oldum yalanlama değil yardımcı olmak istedim korkmuş Saçmalama ya yatmazsın dedim. art niyetli olmayın niyetim gayet iyi hatta eşimi uyandırdım ya benim bilmediğim birşey mi diye ben hiç bir müşterinin tutuklandığını görmedim belki avukat korkutuyordur dedim .
O sizin art niyetiniz neyse hukukçu olmak gerekmiyor 7 ceddinde bana ne sana ne?
Hukukçu olabilir hepsi ayrı branş ceza avukatı olur bu borçlar icra

Kesinleşmiş mahkeme kararına da inanmayan varmış Kk'da...
Mahkeme kararı, kanun maddesi deniyor insan daha önce duymadıysa da biliyormuş gibi yapmaz bari....
Yeri yurdu belli olan normal vatandaşların imzalaması sonucu olan durumlar... yani 11 yıllık borcu ödemeyen kişilerin türlü kaytarma yolları bilerek sıyırıyorlarsa bu bizim saçmalamamız değil uygulamadaki eşitsizlik yetersizliktir!

Cıkmıştır, yakalama kararı e-devlette görünmez, havaalanında ve otelde mutlaka alırlar. Ayrıca tebligatı iyi okusunlar taahhüt verince 1 ay değil 3 ay tazyik hapsi uygulanıyor. Düğüne gitmeyiversin cünkü kesin çıkmıştır karar.

Ayrıca yorumlayanlara" polemik çıkarıyorsunuz hamilesiniz sanırım" diyemezsiniz. Konu nesnel bir konu, ayrıca hamileliği ile kimseyi yaftalayamazsınız.
Mune ilgilenir misiniz?

Sizin dediginiz konu türlü hilelerle borcun tahsil edilmesini engelleyen kisiler icin gecerli. Mernisini guncellemez, sigortasini, maasıni gostermez vs. Ancak konu sahibinin kuzeni icra mahkemesine taahhut vermis. Bir borcu şu tarihte ödeyecegim diyerek mahkemeye veya icra dairesine imzalı taahhut (söz vermek) verdikten sonra ödemeler aksarsa hemen 3 ay tazyik hapsi uygulanır. İndirim yapılmaz. 3 ayı tam olarak yatar, para ödendigi gün hemen tahliye edilir. Sizin kacirdiginiz kısım taahhüt verilmesi kısmı. Taahhüt yoksa hapis de yok!

Arkadaşlar herhangibir sözleşmeyi yerine getirmiyorsunuz diye hapis yatılmaz
Babamin arkadasi 3 ay yatti tahadutu ihlal cezası deniliyor ihlal ettigi icin 3 ay ceza aldı,borc icin yatmiyorlar zaten tahaddut verip odeyemedigi icin yatiyorlar.Tahattudu banka yapmıyor zaten.

O Ocimum basilicum hakkinda yakalama karari vardir tanidigim kisi cevirmede yakalanmis 3 ay yatti.

Son düzenleme:
Tamam işte. Bu yeterli değil mi? Hapis cezası kesinleşmiş yani aranıyor. Örnek ekledim. Cezanın kesinleşmesini takiben 1-2 ay içinde yakalama çıkarmış.
Bu kararla icra kararları aynı degil. Bu kararlar durusmalar yargilamalar sonucunda verilir. Yaziliri kesinlesir vs. Oldukca uzun bir surectir. İcra ceza mahkemesine taahhut verdikten sonra cikan tutuklama kararı cok daha farklidir. Yakalandiginda parayi hemen oderse hic iceri almazlar, ödemezse 3 ay hapis yatar.

Keşke hiç yaşanmasa bunlar. Ben akademisyenim ve borçlar hukuku dersimde anlattığım bir konu ayrıca abimlerde işini kaybetti ve onlarda çok maruz kaldı bu duruma onların yakalandıklarında borçlarını üstlenip yıllarca ödeyen biri olarak konuşuyorum. Hem teorisini hem pratiğini malesef iyi biliyorum Rabbim darda olan herkesin yardımcısı olsun.

İşte akraba tanıdık vs yok, olsa zaten hiç durmayacağız. Herkese söyledik tanıdık bulalım diye. Kimse uğraşmak istemiyor sanırım. Bizde şaşırdık ne yapacağımızı.
Kimse ugrasmak istemez cunku yasak! Kimse yakalanman var tutuklaman var diye bilgi vermez tanidik bile olsa. Daha iyi kac daha iyi saklan demek gibi olur. Ve her tıklama her arama kayıt altına alınıyor. Kim hangi saatte kac kez bakmıs biliniyor. Ve kuzeniniz su an teslim olmamakla suclu sayiliyor, kanun kacagi yani. Bilgi veren de sucluya yardim etmis sayilir. Kimse bu konuda yardimci olmak istemez. Kuzenin keske taahhut vermeseydi. O zaman yakalama tutuklama islemi yapilamazdi. Borcu tahsil edemezlerdi. Avukatlar kandirmis resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…