Çıkmıştır muhtemelen GBT de. Polis aratırsa, tutuklamak zorunda. Gitmesin hiçbir yere bence. Normalde dışarıda bile temkinli dolaşması gerekir ki, şehir dışına gitmekten bahsediyorsunuz. Büyük ve gereksiz bir risk almış olur.
Borcu ödeyene kadar, öyle çok ortalıkta dolaşmasın bence. Eşi de niye uzatıyor anlamadım.eğer ailede akıl-ı selim birileri varsa, gidip konuşsunlar. Mantıklı olan şu anda borçla kapatılıyorsa, parası ödensin. Eşinin beklediği ödeme geldiğinde, onlara olan borcunu öder. En azından eşi bu sıkıntıyı çekmez.
Eşimin abilerinin işi battığında, bütün ödeme imzalarını eşim attığı için, 30 yaşında adam trilyonluk borcun altında kaldı ve evliliğimizin ilk 4 senesi bırakın şehir dışına gitmeyi, Avrupa yakasından Asya yakasına geçmedik. Senelerce evde oturdu çalışmadı, ben çalıştım. 30-35 yaş arası evde geçti. Sonra cezası kalktı.kendi işini kurdu.
Evliliğimizin ilk 5 senesi kayıptır bizim. Ki evdesin diye rahat filan da değilsin tabi ki. Devamlı icra haciz. 8 aylık hamileyken evde buzdolabı, çamaşır makinesi, tv, bulaşık makinesi, bilgisayar ne varsa alıp götürmüşlerdi. Doğum yaptığımda hiçbiri Yoktu evde, iş de yoktu. Bebek doğduğunda, beşik de yoktu, sandalyeleri bitiştirip, battaniyeleri serip, beşik yapmıştım oğluma. Bayağı batıktık yani :)
Diyeceğim, Durumuna çok üzülmesin. Bizde olduğu gibi seneler gidebiliyor. 3-4 ay bir şey değil. Çok riskli adımlar atmazsa, nasıl geçtiğini anlamaz bile. Ama 20 milyar bulabiliyorlarsa, bulup ödesinler. Bu kadar az bir miktar için, hiç bunları yaşamasınlar.