- 1 Ağustos 2018
- 2.224
- 3.823
-
- Konu Sahibi Ocimum basilicum
Evet, maalesef onbinlerce mağdur varmış. Borcu kapatana kadar yakalanmamaya dikkat edecek artık.Gbt de cikar tahaahutname imzalayipta icerde yatan cok kisi var diye biliyorum. O yzden dikkatli olmasinda fayda var.
Ödeyecek durumu yoksa yapacak bişey yok. Biliyorum kulağa çok korkunç geliyor ama düğüne filan gitmesinŞuan borcu kapatacak durumları yok maalesef, 2-3 ay sonra borcu kapatabilecekler ancak. Eşi yardımda kabul etmiyor. Ceza ancak borcun tamamını ödeyince düşecekmiş.
Evet; Hiç GBT'ye dek gelmediği için gerçekten çok şanslı. Ama bende hiç dek gelmedim; en son 2 yıl önce o da şehirlerarası yolda otobüsde dek gelmiştim.
Yaşadığımız şehirde çok yapılmıyor demek ki.. :)
Evet, maalesef onbinlerce mağdur varmış. Borcu kapatana kadar yakalanmamaya dikkat edecek artık.
Eşin iyi kurtulmuş valla.Benim esiminde basina gelmisti ilk mahkemede ceza alirsin tutuklanirsin dedi avukati. O gune kadar borcu yatir yoksa yatirana kadar cikarmazlar seni demisti. Mahkemeden 3 gun once kapatmistik borcu. Simdi 3 ay sonra yatirabilecekse yakalanmamaya ozen gostersin...
Bankaya borcu olana hapis cezası verilse herkes içeri girer diİyi akşamlar kızlar.. Kısaca özet geçeyim. Umarım bilgisi olan vardır.
Kuzenim bir kozmetik dükkanı ortaklığı için banka kredisi çekmişti ve ödeyemedi. Batırdılar zaten.
İcraya, hacize düştü. En son banka taahhüt imzalattırmış, senet gibi birşey. Onunda taksitlerini geciktirince; mahkemeye vermişler.
Hakkında 30 günlük yani bir aylık hapis cezası verilmiş, karar kesinleşmiş. Eve tebligat gelmiş 10 gün içinde teslim ol yoksa yakalama kararın çıkar vs diye. Tebligat geleli 2-3 ay olmuş.
Borcun tamamını ödediği takdirde ceza anında düşüyor. Borç 20 milyar.
Aralık ayında eşi ailesine kredi çektirtip, borcu kapatacak. 2-3 ay daha beklemesi lazım yani.
Biz şimdi teyzemlerle kuzenimle, kendi kardeşinin düğünü için şehir dışına çıkacağız, hakkında yakalama kararı çıkmış mıdır?
GBT'ye düşmüş müdür? Nasıl öğrenebiliriz?
Otogarda, havaalanında ya da otelde GBT'de çıkmasından alakoyulmasından korkuyoruz.
E-devletten şifresiyle baktık ama gbt ile ilgili birşey bulamadık.
Çocukları da var haliyle telaş yaptı.
Taahhüdü ihlalin cezası 1 Aydan 3 aya kadardır diye biliyorum benTaahhudu ihlal (tck 50) 3 aydir.Farkli bir durum var demekki.Bu arada Avukati gbt baktirabilirdi.
Bu zaten borç karşılığı alına bir ceza değil. Taahhüdü ihlal etmenin cezası. Gidip icra dairesinde ödeme sözü verilir ve uyarısınıda yaparlar vaktinde ödemezsen hapis cezası alırsın diye. Borç yine işlemeye devam eder.Bankaya borcu olana hapis cezası verilse herkes içeri girer di
Varlık firmalarına gerek kalmazdı
Eminmisiniz?
Insanlar icerde yatinca disarda borclarini kim odeyecekse...Hirsizi,haydutu,dolandiricisi bir sekilde isi kilifina uydurup yirtiyor.Ekonomik sebeplerle batmis imkani olmayan nice insanlar 3 ay iceri atiliyor.Neyin cezasi bu parasiz olmanin mi? Konu acilmisken bunuda buraya birakiyim...
Benimde çok hassas olduğum ve gerçekten çok saçma bulduğum bir cezalandırma yöntemi. Çocuğunun dershane parasını ödeyemediği için hapis cezası alan biri vardı. Çocuk intihar etmişti. Onu hatırladım.Insanlar icerde yatinca disarda borclarini kim odeyecekse...Hirsizi,haydutu,dolandiricisi bir sekilde isi kilifina uydurup yirtiyor.Ekonomik sebeplerle batmis imkani olmayan nice insanlar 3 ay iceri atiliyor.Neyin cezasi bu parasiz olmanin mi? Konu acilmisken bunuda buraya birakiyim...
Saçmalamayın yaBu zaten borç karşılığı alına bir ceza değil. Taahhüdü ihlal etmenin cezası. Gidip icra dairesinde ödeme sözü verilir ve uyarısınıda yaparlar vaktinde ödemezsen hapis cezası alırsın diye. Borç yine işlemeye devam eder.
Malesef kiArkadaşlar herhangibir sözleşmeyi yerine getirmiyorsunuz diye hapis yatılmaz
Malesef ki böyleSaçmalamayın ya
Dışarda adam kalmazMalesef ki böyle
111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üze- rine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra borçlu borcun tamamını veya o tarihe kadar icra veznesine yatırmak zorunda olduğu meblağı öderse tahliye edilir; ödemelerini tekrar keserse, hakkında tazyik hapsine yeniden karar verilir. Ancak, bir borç- tan dolayı tazyik hapsinin süresi üç ayı geçemez.
Zaten her borçlu hapis cezası almıyor. Belkide mahkemelerde ciddi bir oran işgal ediyordur taahhüdü ihlal davaları. Uygulama malesef böyle.Dışarda adam kalmaz
11 yıl çalıştım sabah gördüm eşime sordum yok öyle hapis
Herkes borçlu
İşte akraba tanıdık vs yok, olsa zaten hiç durmayacağız. Herkese söyledik tanıdık bulalım diye. Kimse uğraşmak istemiyor sanırım. Bizde şaşırdık ne yapacağımızı.