- 30 Ocak 2013
- 29.416
- 43.904
- 798
- Konu Sahibi En buyuk kk
Afrikadan sonra ne kadar zor olabilir ki
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yuruyerek gitmedim pek bir yere carsi hastane hep otobusle gittim yani hastane yada carsiya cok yakin oturyorsan gidibilirsn belkihıc bır sehırde yesıl halının ustunde gıden tramvay yoktramvay halının ustunde gıdıyor ulasımda oyle konfor sunmaya calısıyorlar
her sokak bır dıgerıne baglanıyor kestırme yolları cok fazla
gordugum hıc bır sehırde unıversıteye yuruyerek gıdılemıyordu mesela
yuruyerek hastaneye gıdebıldıklerını de gormedım
heryere ulasımın kolaylıgından bahsettıgım sehır planlamacılıgı burda yuruyerek her yere gıdılır
hele bınevler gıbı sehrın tam ortasında olan bır yerden yanı sız benden daha hızlı ulasırdınız halbukı :)
Ülke komple Suriye oldu yahu, tüm şehirler küçük birer Suriye halihazırdayaa cok tatlısın![]()
benım gozumde de antep aynen boyle ama kucuk surıye dıyen, cok cıkarcı uyanık ınsanlar dıyen oldu acaba dedım kuzguna yavrusu anka gorunur mısalıben mı gozumde buyutup abartıyorum ,ne bıleyım ... toz pembe bakıp bakmadıgımdan emın olmak ıstedım
tesekkur ederım
Ülke komple Suriye oldu yahu, tüm şehirler küçük birer Suriye halihazırdaelbette beş parmağın beşi bir değil, iyisi de vardır kötüsü de ama kötüsü bize denk gelmedi, çok mutlu ayrılıp, her defasında güzel andığımız bir şehir oldu
Bu arada sen toz pembe değil anca mangal dumanı tonunda bakabilirsin dünyaya, cumartesi akşamı kalealtı meydanını unutamıyorumhakikaten bir yerde yangın var gibiydi
![]()
Az bile yazmışsınız. Doğma büyüme oralı biri olarak bir 10 paragraf yazarım anteple ilgili ama anteplilerin lincine maruz kalmak istemiyorum15 yaşıma kadar Antep'te yaşadım sonrasında taşındığımız şehirin İzmir olmasından mı kaynaklı bilemem çok da sevdiğim bir yer değil ama kendi bakış açımdan yorumlayabilirim. Antep'te yaşayan arkadaşlar belki kızabilir ama şehir kendi içinde kast sistemine ayrılmış gibi gelir bana hep. İbrahimli diye bir semti var zenginlerin çoğu orada yaşar ve her şehirin iyi muhitleri vardır fakat neredeyse adından önce orada yaşadığını söyleyecek insanlar bulabilirsiniz görgüsüzü çoktur çünkü. O taraflarda ev tutarsanız diğer yerlere göre ciddi bir fiyat farkı olur muhtemelen ama Antep'te herhangi bir semtteki bile evler o kadar güzel ve geniş ki... Hem de şu an yaşadığım şehirle kıyaslarsam çok temiz ve düzenli bir yer Gaziantep. Bunun dışında yemekleri gerçekten güzel ve her bütçeye uygun mekanlar var bir sürü ama yine belli başlı zengin mekanları olur bayazhan gibi. Eğlence olarak çok kısıtlı bir şehir son durum ne bilmiyorum ama en son düzgün pub bile yoktu orada üniversite öğrencisi olmak istemezdim gerçekten. Yemeği seviyorsanız çok şık yerler her zaman bulabilirsiniz ama eğlenmeyi seviyorsanız kesinlikle hayal kırıklığı olur bence. Sonrasında benim için şu an yaşadığım yerle kıyaslayınca en önemli eksisi Antep'te kadın olmanın çok zor olması. Arada hala gidiyorum ziyaret maksatlı ama bu konuda değişen hiçbir şey yok. Şort giymek büyük cesaret işi hatta sıfır kol tarzı askılı bile garip karşılanabilir yaşayan halk tarafından. Haftasonları genel olarak insanlar tarafından tercih edilen Sanko park diye bir avmsi var iki dakika arkadaşımı bekleyeyim önünde dersiniz on kere tacize uğrarsınız o da yetmez sizi takip edebilecek kadar yüzsüzü de vardır. Doğu illerininin çoğunu gezmiş olmama rağmen Antep kadar bu konuda kötü bir şehir aklıma gelmiyor benim. En son olarak havasından mıdır bilmem insanında ciddi bir ticaret zekası var sanayi bölgesi de zaten ama Antep insanının potansiyeli çok yüksek gelir bana. Muhtemelen bu kısım sizi ilgilendirmez yapacağınız iş dolayısıyla ama esnafı bile çok uyanıktır dikkat etmek lazım. Bunlar geldi aklıma şimdilik :)
bır soru sorucam
bır anteplı dıger anteplıye yanardag patlaması gordugunde ne demıs ?
otobus tam fıyatı 3.10
tramvay tam fıyatı 2.80 tl
sımdı ucretıne baktım neymıs dıye
ogrencınınkı daha uygun tabı ama aramızda ogrencı yok sanırım :)
he bılmıyorum valla 2020 gazıantep ulasım fıyatları dıye yazdım google amcaya bunlar cıktı karsıma :) dıger sehırlerde de otobus tramvay fıyatı nedır bılmıyorumÖğrenci otobüs 2,85
tramvay 2,30 du en son![]()
Nisam çıkmadın daha evden dimihe bılmıyorum valla 2020 gazıantep ulasım fıyatları dıye yazdım google amcaya bunlar cıktı karsıma :) dıger sehırlerde de otobus tramvay fıyatı nedır bılmıyorum
Yazıya denk gelince yazmadan edemedim kafamda gidip gezmek var özellikle git dediğiniz neresi var acaba yemek listesi yaptım o ayrı dayemekle ün yapmıs olmamızın sebebı unesco tarafından tescıllenmemız
ıtalyan mutfagı fransız mutfagı arap mutfagı turk mutfagı seklınde ele aldıgı mutfaklarda ayrıca ve antep mutfagı var
yanı turk mutfagından ayrıca antep mutfagı seklınde odulluyuz dunya capında tescıllıyız ama halbukı cok cıddı kulturel mırasa sahıbız
anadolununn ılk yerlesım bırımı
alıntı yapıyorum :
TARİH boyunca değişik uygarlıklara evsahipliği yapan Gaziantep'te bulunan Düllük Köyü'nün, dünyanın en eski kenti olduğu ileri sürüldü. Amerikalı yazar George Thomas Klınan ‘The Newlook Of World’ adlı eserinde ‘İşte Şehirlerin Yaşları’ başlığı altında, Dülük nedeniyle geçmişi 5600 yıl öncesine dayanan Gaziantep'i ‘Dünyada kurulan ilk şehir’ olarak tanımlıyor.
sonra ıpekyolu dıle kolay cok cıddı bır kulturel alıs verıs sebebı
bunları ozellıkle soyluyorum buraya yemege gelen barı soyle bır gezeyım dedıgınde şoka gırıyor ulkemızde en cok muzeye sahıp olan sehır cunku bıtıremıyor tekrar gelıyor antebe
su pandemıde bıle beledıye sıkılmayalım dıye arabada sıneme gunlerı duzenledı sosyal mesafelı eglenceler duzenledı ben sevıyorum burayı
mesela hıc bılınmez saglık konusunda da ıyıyız cok ıyı proflarımız hastanelerımız saglık servıslerımız var
yok canım ccıkmadım ve gercekten pandemıye tek sadık kalan ödülü almak ıstıyorum benNisam çıkmadın daha evden dimi![]()
hayvanat bahcesını mutlaka gormenız gerek orası 1 gununuzu alırYazıya denk gelince yazmadan edemedim kafamda gidip gezmek var özellikle git dediğiniz neresi var acaba yemek listesi yaptım o ayrı dagezilecek zeugma müzesi dışında pek bulamadım bir de çarşısı var. Yağmur olmazsa halfetiye kalkıp geçmek var planımda rum kale o kısımlar dülükbaba haricinde
![]()
Çok teşekkür ederim canım ben belirtmeyi unutmuşum şöyle ki 1 günüm var maksimum 2 günhayvanat bahcesını mutlaka gormenız gerek orası 1 gununuzu alır
medusa cam muzesı
ataturk muzesı
savas muzesı
gezegenevı
mutfak muzesı
kale
arkeolojı muzesı
oyuncak muzesı
dulukbaba
bıyolojık golet
konakların bır cogu muze ve cafe oldu o sokaklardan gecersınız
bakırcılar caddesı
milli mucadele muzesı
bayazhan
panaroma muzesı
hamam muzesı
etnografya muzesı
fıstık muzesı
saklıkonak
rum kale
zeugma
ermenı evlerı
yeşil vadı
burç
botanık bahce
masalpark
şelale park
tahmıs kahvesınde mutlaka tahmıs kahvesı ıcmelısınız buraya has bır kahvedır
nizipde zeugmanın devamı var zaten nızıpden yanı ılcesınden cıkarıldı zeugma orada barajda yelkenlı yarısları yapılıyo zamanını yakalarsanız guzel etkınlıkler oluyor
aklıma gelenler buralar :)
Merhaba canım:)
şimdi soyle yaparsınız bır lokantadan agzınızda yemegı daha cıgnerken cıkıp dıger lokantaya gırer hıc nefes almadan ve ara vermeden yemeklerı tadarsınız :) ve mesela 4 kısı olacaksanız 2 kısılık alın yemeklerı sakın adam bası sıparıs vermeyın cunku porsıyonlar cok gelır sızeÇok teşekkür ederim canım ben belirtmeyi unutmuşum şöyle ki 1 günüm var maksimum 2 gün1 gün Adana 1gün Antep yapıp askerimizi alıp döneceğiz Allah nasip ederse Aralık sonuna doğru bir de hava buz tabi
Babam pek müze sevmez gibi yoksa zeugma hep aklımda o yüzden Rum kale,Halfeti, Düdüklübaba, Şahinbey milli mücadele müzesi var ama 1 güne ne sığar bilemedim de yemekleri yemekten çıkamayız ki
![]()