• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gaziantep'te yasam

hıc bır sehırde yesıl halının ustunde gıden tramvay yok :KK70: tramvay halının ustunde gıdıyor ulasımda oyle konfor sunmaya calısıyorlar
her sokak bır dıgerıne baglanıyor kestırme yolları cok fazla
gordugum hıc bır sehırde unıversıteye yuruyerek gıdılemıyordu mesela :KK70:
yuruyerek hastaneye gıdebıldıklerını de gormedım

heryere ulasımın kolaylıgından bahsettıgım sehır planlamacılıgı burda yuruyerek her yere gıdılır
hele bınevler gıbı sehrın tam ortasında olan bır yerden yanı sız benden daha hızlı ulasırdınız halbukı :)
Yuruyerek gitmedim pek bir yere carsi hastane hep otobusle gittim yani hastane yada carsiya cok yakin oturyorsan gidibilirsn belki😊

yaa cok tatlısın :KK200: :KK68:

benım gozumde de antep aynen boyle ama kucuk surıye dıyen, cok cıkarcı uyanık ınsanlar dıyen oldu acaba dedım kuzguna yavrusu anka gorunur mısalı :KK70: ben mı gozumde buyutup abartıyorum ,ne bıleyım ... toz pembe bakıp bakmadıgımdan emın olmak ıstedım :KK19:
tesekkur ederım
Ülke komple Suriye oldu yahu, tüm şehirler küçük birer Suriye halihazırda 🤦🏻‍♀️ elbette beş parmağın beşi bir değil, iyisi de vardır kötüsü de ama kötüsü bize denk gelmedi, çok mutlu ayrılıp, her defasında güzel andığımız bir şehir oldu 💜

Bu arada sen toz pembe değil anca mangal dumanı tonunda bakabilirsin dünyaya, cumartesi akşamı kalealtı meydanını unutamıyorum 🙈hakikaten bir yerde yangın var gibiydi 😅😅

Ülke komple Suriye oldu yahu, tüm şehirler küçük birer Suriye halihazırda 🤦🏻‍♀️ elbette beş parmağın beşi bir değil, iyisi de vardır kötüsü de ama kötüsü bize denk gelmedi, çok mutlu ayrılıp, her defasında güzel andığımız bir şehir oldu 💜

Bu arada sen toz pembe değil anca mangal dumanı tonunda bakabilirsin dünyaya, cumartesi akşamı kalealtı meydanını unutamıyorum 🙈hakikaten bir yerde yangın var gibiydi 😅😅
:KK70: :KK70: indir (5).webp haftasonu antepde
bıırrr dumaaan yukselırdı arşaaa yurekler tek bır agızlaaa acıı yiyeeğğhh

Antep güzeldir şüphesiz de
İş size kariyer olarak ne katacak
Şu an uluslarası bir yerde çalışıyorsunuz
Yerinizde olsam Avrupa ülkesi düşünürdüm dilinizde var
Yanlış anlaşılma olmasın Antep çok güzel Olabilir yemekler de şahane olabilir bence kariyer açısından düşünün

Doğup büyüdüğüm şehirdir. Okul bitince dönüp 1 yıl çalışıp, sonra koşarak uzaklaşmışımdır.
Tabi kıyasımız eğer bir afrika şehriyse daha iyi mi daha kötü mü bilemem.

15 yaşıma kadar Antep'te yaşadım sonrasında taşındığımız şehirin İzmir olmasından mı kaynaklı bilemem çok da sevdiğim bir yer değil ama kendi bakış açımdan yorumlayabilirim. Antep'te yaşayan arkadaşlar belki kızabilir ama şehir kendi içinde kast sistemine ayrılmış gibi gelir bana hep. İbrahimli diye bir semti var zenginlerin çoğu orada yaşar ve her şehirin iyi muhitleri vardır fakat neredeyse adından önce orada yaşadığını söyleyecek insanlar bulabilirsiniz görgüsüzü çoktur çünkü. O taraflarda ev tutarsanız diğer yerlere göre ciddi bir fiyat farkı olur muhtemelen ama Antep'te herhangi bir semtteki bile evler o kadar güzel ve geniş ki... Hem de şu an yaşadığım şehirle kıyaslarsam çok temiz ve düzenli bir yer Gaziantep. Bunun dışında yemekleri gerçekten güzel ve her bütçeye uygun mekanlar var bir sürü ama yine belli başlı zengin mekanları olur bayazhan gibi. Eğlence olarak çok kısıtlı bir şehir son durum ne bilmiyorum ama en son düzgün pub bile yoktu orada üniversite öğrencisi olmak istemezdim gerçekten. Yemeği seviyorsanız çok şık yerler her zaman bulabilirsiniz ama eğlenmeyi seviyorsanız kesinlikle hayal kırıklığı olur bence. Sonrasında benim için şu an yaşadığım yerle kıyaslayınca en önemli eksisi Antep'te kadın olmanın çok zor olması. Arada hala gidiyorum ziyaret maksatlı ama bu konuda değişen hiçbir şey yok. Şort giymek büyük cesaret işi hatta sıfır kol tarzı askılı bile garip karşılanabilir yaşayan halk tarafından. Haftasonları genel olarak insanlar tarafından tercih edilen Sanko park diye bir avmsi var iki dakika arkadaşımı bekleyeyim önünde dersiniz on kere tacize uğrarsınız o da yetmez sizi takip edebilecek kadar yüzsüzü de vardır. Doğu illerininin çoğunu gezmiş olmama rağmen Antep kadar bu konuda kötü bir şehir aklıma gelmiyor benim. En son olarak havasından mıdır bilmem insanında ciddi bir ticaret zekası var sanayi bölgesi de zaten ama Antep insanının potansiyeli çok yüksek gelir bana. Muhtemelen bu kısım sizi ilgilendirmez yapacağınız iş dolayısıyla ama esnafı bile çok uyanıktır dikkat etmek lazım. Bunlar geldi aklıma şimdilik :)
Az bile yazmışsınız. Doğma büyüme oralı biri olarak bir 10 paragraf yazarım anteple ilgili ama anteplilerin lincine maruz kalmak istemiyorum😄
Konu sahibinin bir afrika köyünde yaşadığını düşününce tabiki antep iyi bir tercih. Ama doğu illeri içinde bir sıralama yaparsak altlarda kalır baya. İnsanlarının ticari zekası yüksek evet ama bu ahlaklı bir ticari zeka değil ne yazık ki.

Yaşarsın,canım sıkılınca küşlemeci halil ustaya gittin mi ordanda koçak’ta özel baklavalarından yedin mi bişeyciğin kalmaz :)

Öğrenci otobüs 2,85
tramvay 2,30 du en son :KK70:
he bılmıyorum valla 2020 gazıantep ulasım fıyatları dıye yazdım google amcaya bunlar cıktı karsıma :) dıger sehırlerde de otobus tramvay fıyatı nedır bılmıyorum

yemekle ün yapmıs olmamızın sebebı unesco tarafından tescıllenmemız
ıtalyan mutfagı fransız mutfagı arap mutfagı turk mutfagı seklınde ele aldıgı mutfaklarda ayrıca ve antep mutfagı var :KK70:
yanı turk mutfagından ayrıca antep mutfagı seklınde odulluyuz dunya capında tescıllıyız ama halbukı cok cıddı kulturel mırasa sahıbız
anadolununn ılk yerlesım bırımı

alıntı yapıyorum :
TARİH boyunca değişik uygarlıklara evsahipliği yapan Gaziantep'te bulunan Düllük Köyü'nün, dünyanın en eski kenti olduğu ileri sürüldü. Amerikalı yazar George Thomas Klınan ‘The Newlook Of World’ adlı eserinde ‘İşte Şehirlerin Yaşları’ başlığı altında, Dülük nedeniyle geçmişi 5600 yıl öncesine dayanan Gaziantep'i ‘Dünyada kurulan ilk şehir’ olarak tanımlıyor.

sonra ıpekyolu dıle kolay cok cıddı bır kulturel alıs verıs sebebı

bunları ozellıkle soyluyorum buraya yemege gelen barı soyle bır gezeyım dedıgınde şoka gırıyor ulkemızde en cok muzeye sahıp olan sehır cunku bıtıremıyor tekrar gelıyor antebe :KK70:

su pandemıde bıle beledıye sıkılmayalım dıye arabada sıneme gunlerı duzenledı sosyal mesafelı eglenceler duzenledı ben sevıyorum burayı

mesela hıc bılınmez saglık konusunda da ıyıyız cok ıyı proflarımız hastanelerımız saglık servıslerımız var
Yazıya denk gelince yazmadan edemedim kafamda gidip gezmek var özellikle git dediğiniz neresi var acaba yemek listesi yaptım o ayrı da:KK53: gezilecek zeugma müzesi dışında pek bulamadım bir de çarşısı var. Yağmur olmazsa halfetiye kalkıp geçmek var planımda rum kale o kısımlar dülükbaba haricinde :KK200:

En buyuk kk En buyuk kk bu arada çok sevindim böyle bir fırsat olmasına inşallah da olur antep, iyise de kötüyse de memleketin bir şehri ya ötesi var mı. Başın sıkışsa survive edersin en azından. Daha gelişmiş ülkelere yine başvuru yaparsın yine, en azından bu süreçte kafayı değil katmeri yersin :))

Yazıya denk gelince yazmadan edemedim kafamda gidip gezmek var özellikle git dediğiniz neresi var acaba yemek listesi yaptım o ayrı da:KK53: gezilecek zeugma müzesi dışında pek bulamadım bir de çarşısı var. Yağmur olmazsa halfetiye kalkıp geçmek var planımda rum kale o kısımlar dülükbaba haricinde :KK200:
hayvanat bahcesını mutlaka gormenız gerek orası 1 gununuzu alır
medusa cam muzesı
ataturk muzesı
savas muzesı
gezegenevı
mutfak muzesı
kale
arkeolojı muzesı
oyuncak muzesı
dulukbaba
bıyolojık golet
konakların bır cogu muze ve cafe oldu o sokaklardan gecersınız
bakırcılar caddesı
milli mucadele muzesı
bayazhan
panaroma muzesı
hamam muzesı
etnografya muzesı
fıstık muzesı
saklıkonak
rum kale
zeugma
ermenı evlerı
yeşil vadı
burç
botanık bahce
masalpark
şelale park

tahmıs kahvesınde mutlaka tahmıs kahvesı ıcmelısınız buraya has bır kahvedır

nizipde zeugmanın devamı var zaten nızıpden yanı ılcesınden cıkarıldı zeugma orada barajda yelkenlı yarısları yapılıyo zamanını yakalarsanız guzel etkınlıkler oluyor

aklıma gelenler buralar :)

hayvanat bahcesını mutlaka gormenız gerek orası 1 gununuzu alır
medusa cam muzesı
ataturk muzesı
savas muzesı
gezegenevı
mutfak muzesı
kale
arkeolojı muzesı
oyuncak muzesı
dulukbaba
bıyolojık golet
konakların bır cogu muze ve cafe oldu o sokaklardan gecersınız
bakırcılar caddesı
milli mucadele muzesı
bayazhan
panaroma muzesı
hamam muzesı
etnografya muzesı
fıstık muzesı
saklıkonak
rum kale
zeugma
ermenı evlerı
yeşil vadı
burç
botanık bahce
masalpark
şelale park

tahmıs kahvesınde mutlaka tahmıs kahvesı ıcmelısınız buraya has bır kahvedır

nizipde zeugmanın devamı var zaten nızıpden yanı ılcesınden cıkarıldı zeugma orada barajda yelkenlı yarısları yapılıyo zamanını yakalarsanız guzel etkınlıkler oluyor

aklıma gelenler buralar :)
Çok teşekkür ederim canım ben belirtmeyi unutmuşum şöyle ki 1 günüm var maksimum 2 gün :KK53: 1 gün Adana 1gün Antep yapıp askerimizi alıp döneceğiz Allah nasip ederse Aralık sonuna doğru bir de hava buz tabi:KK45:Babam pek müze sevmez gibi yoksa zeugma hep aklımda o yüzden Rum kale,Halfeti, Düdüklübaba, Şahinbey milli mücadele müzesi var ama 1 güne ne sığar bilemedim de yemekleri yemekten çıkamayız ki :KK70: Ayrıca geleceğim inşallah güzel havalarda 2-3 gün daha kalmaya :KK200:

Nevreste Nevreste bıldırımını gordum bır selam vereyım dedım :KK68: antep güzeli
Merhaba canım:)
Antep'in yeri bende çok ayrı🤗
10 yıl yaşadım,memleketim olsa asla çıkmazdım.
Yaşanacak güzel bir şehir😍
Yemek kültürü,adetleri,tarihi yerleri,sosyalliği ile bambaşka bir şehir konu sahibi gönül rahatlığı ile gitsin.
Suriyelilerden dolayı biraz pahalılık arttı:)Maddi durum olduktan sonra oda halledilir.
Arkadaşın işi olursa ev tutmak için danışırsa yardımcı oluruz. Bazı semtleri oturmak için daha uygun:)
Pandemi oldu gelemedim ama ilk fırsatta her tarafı buram buram tarif kokan şehre yeniden geleceğim.

Çok teşekkür ederim canım ben belirtmeyi unutmuşum şöyle ki 1 günüm var maksimum 2 gün :KK53: 1 gün Adana 1gün Antep yapıp askerimizi alıp döneceğiz Allah nasip ederse Aralık sonuna doğru bir de hava buz tabi:KK45:Babam pek müze sevmez gibi yoksa zeugma hep aklımda o yüzden Rum kale,Halfeti, Düdüklübaba, Şahinbey milli mücadele müzesi var ama 1 güne ne sığar bilemedim de yemekleri yemekten çıkamayız ki :KK70:
şimdi soyle yaparsınız bır lokantadan agzınızda yemegı daha cıgnerken cıkıp dıger lokantaya gırer hıc nefes almadan ve ara vermeden yemeklerı tadarsınız :) ve mesela 4 kısı olacaksanız 2 kısılık alın yemeklerı sakın adam bası sıparıs vermeyın cunku porsıyonlar cok gelır sıze

hayvanat bahcesıne gelıp gormek olmaz ulkenın en buyugu dunyada 2. ınsanlar yurt dısından gormeye gelıyor ayıp olur yanı gelıpde gormezsenız :D
dunyada ılk tup bebekle doguran fıl var :D maymun can var onların bır hıkayesı var normalde o aslanlar kaplanlar maksımum 1-2 dogururken bızımkıler 4 er doguruyor cunku lahmacun baklavayla beslenıyorlar sanırım ondan :D bunları bence gorun cok guzeller

bu saydıgım muzelerın cogu metanet et lokantasının ataturkun evının oralarda hepsı bırbırıne yakın hepsı yurume mesafesı tek uzak kalan zeugma ona da zaman yetısır n
hepsı yurume mesafesı ınanın yetısır bakırcılar carsısına gıdersınız muzelerden sonra hepsı aynı ıstıkametde

rum kale o aylarda tekne turuna cıkmaz rum kale ıcın baska zaman gelırsınız

Herkes insanı sıcak , çok iyiler demiş. Hiç alakası yok. Bir kere güler yüz görmedim. Hayırlı işler dersin ,kolay gelsin dersin cevap vermezler. Kiralar çok fazla. Içinde oturulmayacak evler 1300-1500 den başlıyor. Biraz düzgün olsun dersen 3000 . şehir halkı gördüğüm kadarıyla kazançlı. fıstık bahçesi + başka işleri de varsa e bi zahmet kazançlı olsunlar. Sanırım birazda bu yüzden gamsızlar. Umursamaz gibi yani tam anlamıyla açıklayamiyorum..
Gezecekte öyle çok yer yok. Piknik alanı park bahçe. Kaleyi seviyorum oradaki baharatcilar çarşısı otantik yerler hoşuma gidiyor.Suriyeli çok çok fazla diyeceğim ama zaten sanırım mültecilerle çalışacaksın. Suriyeliler burada işlerini kurmuş, benimsemiş. Kendi ülkeleri gibi maşallah. benim geldiğim şehirde genelde dilencilik yapiyorlardi. O yüzden cafe sahibi olmaları falan garip.

Back
X