gazel mutfak fayanslarını yapışkanlı folyo ile kapladı :)

İnternette araştırdım biraz da bunu buldum :KK3:

Önceki

Sonrqki

Bu arkadaş da bir ay kullandım daha birşey olmadı yazmış.Yeni yapmış daha yani...

En kısa zamanda gidip bakıcam :KK31:
Eşime gösterdim.O da çok beğendi.Sayende ikna etmiş oldum :KK53:
Yoksa ıslanır açılır felan derdi :KK53:
Ben de yapınca eklerim fotolarını :KK3:
Senin gibi yapamazsam küserim sana :63:

yaparsın yaparsın hemde daha güzel yaparsın merak etme :KK34: ama sakın silikonu unutma bak o çok önemli...eğer silikon çekmezsen eşinin dediği gibi olur :KK9::KK9:

Elbette eklerim meleğim :KK19:
Benim mutfak fayanslarım boydan boya kaç rulo giderki :KK53:
Tekzendeki bütün folyoları almak zorunda kalmasam iyidir :KK53:

kesinlikle ekle canım bak çatlarım meraktan :)
valla canım benimkine 2 rulo yetti, sanırım bir rulo 4 metre civarıydı ama unutmuşda olabilirim malum bir sene geçti :)
ama ben yine de yedek bir rulo daha almıştım toplam 3 rulo satın aldım ama üçüncü ruloyu pek harcamadım, sadece ufak detaylara kullandım mesela çeşmenin girintili yerlerine falan vs...
yapılmayacak bişey değil çok kolay gerçekten ama yaparken unutmayacağın bişey daha söyleyim daha doğrusu kızlar ben tek tek yazayım aklınızda olsun...
1- mutlaka bi yandan arka kağıdını sökerken bi yandan yapıştırın, tümden söküp yaparsanız elinize oraya buraya yapışır boşa gider,
2- yapıştırmadan önce arka kağıdını açmadan önce göz kararı ölçün folyoyu ona göre fikir olur daha kolay denk getirirsiniz...
3-hava kabarcığı kalmadan yapıştırmaya dikkat edin mutlaka, aksi halde kabarık kalır ve ilk ordan tahriş olabilir..kabarcık kalmaması için bi yandan yapıştırırken bi yandan havlu gibi bir bezle sanki siliyormuş gibi sile sile gidin...
4-silikon çekmeyi unutmayın kenarlara..asıl önemli olan silikon..aksi halde su alır şişer vs.. emeğiniz boşa gitmesin..

ay ne kadar güzel olmus
cidden ne becerikli hatunmussun ellerine sağlık
:nazar::nazar:
biz evimizi yaklasık 2 sene önce aldık içini kendimiz yaptırıp yeniledik ama mutfak fayansıma sonra cok pişman oldum
kırdırmayı düüşünüyordum ama bunu bir denicem
gerçi fayanslarım daha yeni acaba begenmez de sökersem fayansıma zarar verir mi diye de merak etmiyor değilim

bu arada tekzenden ne diye aldın bunları
ismi ne diye geçiyor biliyormusun

yapışkanlı folyo diye geçiyor ismi canım zaten heryerde öyle biliniyor...
bu arada unutmadan söyleyim bi süre sonra sıkılır sökmek isterseniz korkmayın...çünkü kolayca sökülüyor...ufak tefek izleri zaten deterjanlı bezle çıkarıyorsun kolayca..

selam kızlar :)
kısaca izah edeyim maceramı, mutfak tezgahımla dolaplar arasındaki fayanslarım baya eski model ve artık eskimeye yüz tutmuş şekildeydi...burda geçici oturduğumuz için (inşallah) bu yapışkanlı folyo baya cezbetmişti duyduğumda, kk da örneklerini görünce cesaret alıp yaptım..:) fayans aralarını ne kadar ovsam da artık çıkmıyordu kara lekeler...
bu benim için çok iyi oldu..çünkü her mutfağğa girişimde pis gibi hissediyordum içim rahat etmiyordu...güzel bir kaamuflajla bu hale getirdik eşimle...hemde yarım saatimizi almadı...:) yapıştırma işini hallettikten sonra açılmasın ve kabarmasın suyla diye, kenarlara eşim silikon çekti...ve sonuç bu bakalım beğenecekmisiniz?
bu arada folyoyu tekzenden aldım, iki rulo yetti.. fiyatı 10 liraya maloldu...tek rulo 5 lira civarıydı...
aslında daha açık renk bir desen istiyordum ama bulamadım tekzende...en güzel buydu, mutfak halımın rengi de lila olunca baya uyum sağladı...
takdir sizin :)

önceki hali bu kızlar...( resimlerin üzerine tıklarsanız daha net ve büyük görürsünüz)

Eki Görüntüle 538207

bu da şimdiki hali :)

Eki Görüntüle 538209

ay canım bu çok orjinal olmuş bir an fayans zannettim ellerine sağlık :nazar:
sen konuyu açalı baya olmuş ben daha yeni görüyorum :KK9:
hemen ampuller yandı kafamda ben neden yapmıyım dedim iğrenç renkteki mutfak fayanslarıma bakmaktan bıktım artık ama sanada bi danışıyım sen hala memnunmusun sonradan bir sıkıntı çıkardımı bilgi verirsen sevinirim :KK54:

X