gaz çıkartma

fdneng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2009
331
0
kızlar emzirdikten hemen sonra bebişlerinizin gazını çıkartıyormusunuz öyle olunca oğlum daha çok kusuyor sanki daha midesine yerleşmeden hoop dışarı bazende emerken uyuyakalıyo öyle yatırıyormusunuz yoksa gazını çıkartıpmı uyutuyorsunuz gazını çıkartayım derken uyanıyor oğlum

gecen gun esra ceyhana bi prof katıldı ve uyuyan bebegin gazını cıkarmaya calışmayın yatırın ama arasıra kontrol edin uyandıgında ise hemen kaldırın gazı cıkar dedi. benimki artık emerken uyuyakalmadıgı için sadece 1. sorunu cvplayayım hemen cıkartıyorum ben elhamdulillah kusmuyor da.

Bende eğer uyumadıysa çıkarıyorum,zaten gaz olduysa memeyi bıraktğında ağlamaya başlıyo hemen,1 dk.filan anca oyalayabiliyorum kaldırmadan..hemen kaldrınca kusabiliyo bazen..ama oyaladysam kusmuyo çok şükür..hemende çıkarıyo gazını..
diğer sorunda;eğer uyuduysa uğraşmıyorum gaz çkarmaya yan yatırıyorum..Özellikle geceleri uyandığında geri memede uyuyo hemen..genelde yan yatırıyorum o yüzden..

bizdede aynı sey var ama ben fark ettim. Ben gazını cıkartıgım zaman kusuyor, esimde kusmuyor. Ben omuzuma yatırdıgım zaman tam göbek kismi benim gögüsüme denk geliyor, gögüslerimde herhalde baski yapiyor göbegine hop yapıyor cıkıyor yedikleri. Esim aliyor kusmuyor. Uyusada ben gazını cıkartmaya calisiyorum ama benimkide uyaniyor o zaman. Bazen cok uykusu varsa uyanmiyor ama gazida cikmiyor o zaman ne kadar ugrasamda.

aynen cnm tam uykuda oldukları zaman çıkmıyo..Ama eğer yarı dalmışsa o zmn hem uyanıo hemde çıkarıyo kafamçokkarıştı

emzirdikten sonra evet hemen gazını cıkarıyorum.bazen çıkarıyor bazende cıkarmıyor.gazını cıkaramayınca yüz üstü yatırıp o kendi çıkarıyor,tabi uyanıkken.eğer emzirirken uyuya kaldıysa hemen yatağına yatırıyorum.yatırınca ayaklarını içine cekmeye başlıyor hemen alıp gazını çıkarıyorum.o sürece yanında kalıyorum gözetliyorum.ve yatırdıysam gazıda cıkmadıysa bir mütdet bekliyorum bir tık çıkmayınca öyle uyuyor artık.

Aynı benim oğlum canım. Benimkide uyurken çıkartamıyo ama ben yine de çıkarmaya çalışıyorum. Bi de işin kötüsü bizimki sadece o gaz çıkardığımız pozisyonda sallayınca uyuyor. Ben uyuturken tam bi kabus emmesinin üstünden yarım saat geçtiği halde ben uyuturken göğüs farkı nedeniyle kusuyor, babada böyle bi sorun yok. Babasının da beli ağrıyomuş 5 dk.dan fazla sallıyamıyo, her akşam uyutmak kabus oluyo bize alsanaalsanasmile

benim bebek felaket gazlı o yüzden doktorumuz bana her mama yedirdiğinde en az 2 kere baya yoğun ve sesli bi şekilde gaz çıkarmasını sağla dedi yapmaya çalışıyorum bazen 2 kere hatta 3 kere bile yoğun çıkardığı oluyo ilk 2 buçuk aya kadar kusuyodu ama şuanda bir aydır kusmuyo çok nadir çok yerse oda. zamanla kusma olayının geçiceğine inanıyorum. ben uyurkende çıkartıyorum yedikten sonra çünkü yatırınca mıkır mıkır kıpırdanıyo o haldeyken alıncadda bidaha uyumuyo uyanıyo ağlıyo o yüzden muhakkak çıkartıyorum benim doktorum uyusada çıkarmamı söyledi herkezin bebeği farklı olur çok gazlıysa uyurkende çıkartman gerekebilir benim gibi. gaz profösörü oldum bende valla şu kolik yüzünden :))

her defasında gazını çıkartmaya çalışıyoruz. bazen gece çok derin uykuda çıkmıyor ve buna raümen sorunsuz uyuyabiliyor. ama nadiren... genelde gazı çıkmazsa uyuyamaz, rahatsız oluyor, kıvranıyor.. bazen çok kolay çıkar omzuma alır almaz. bazen biraz daha uzun sürebiliyor. ama eskiye nazaran çok daha iyi gaz durumu.. kusmayı hiiiç açmayayım. çok kusuyor çooookk..emdikten hemen sonra, yarım saat sonra, 1 saat sonra ..:sinifsinif:

kusmalar ne zaman bitecek(

miğde boruları geliştiği zaman heralde 5-6 aydan sonra diye biliyorum. ama çok kusuyosa devamlı doktora gözükmekte ve sormakta fayda var çünkü bebek reflüsü olabiliyomuş.

ben ilk doğduğundan beri eğer nilin çok aşırı rahatsız edici gazı yoksa herhangi bir müdahalede bulunmuyorum. genelde emzirdikten sonra 45 derece açıyla biraz kucağımda tutuyorumki sütler midesine yerleşsin ve kusma omasın diye sonrasında da yatırıyorum ve kendisi genelde çıkartıyo... eğerki tek başına çıkartamıyorsa ve zorlanıyorsa omuzuma alıp sırtını okşuyorum ve sırtına vuruyorum... genelde kendi çıkarmaya alıştığı için bazen emerken bile emmeye ara verip gazını çıkartıyo sonra devam ediyo

Allaha sukur dogdugu gunden bu yana hic gaz problemi yasamadik ilk baslarda kucagimda aliyodum gazini simdi omuzumda sirtina vurunca kendilginden cikiyor ,zaten emzirirken kendisi alttan surekli kendi cikariyor :kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…