Benim de ilk Öss ye hazırlanırken başıma gelmişti. Hatta Üniversitedeyken bir ara kilo kaybına neden olan bir gastritim vardı. Uzun zamandır çok ağrım yoktu, Pazar gecesi uyutmadı, Pazartesi arkadaşım sıcak suya bal ve limon koy (ekşi olmasın diye çok az)
koy iç dedi ben de onu içemem diye akşam ada çayının içine 1 tatlı kaşığı bal koydum içtim, Pazartesi en azından biraz da olsa rahat uyudum. En son dün doktor renie verdi bir de gece rahat uyumam için fomodin verdi. Talcid, Gaviskon hepsini kullandım daha evvel. Doktor Gaviskonun yazacaktı dün ama tadı kötü geliyor bana dedim Renie yazdı. İnşallah bu sefer ki iyi gelir. Şu an arada sadece mide girişi yanıyor, üniversitedeki gibi değil çok şükür.
Ballı ada çayı iyi geldi bana. kızartmalar yerine haşlanmış yiyecekler daha rahat etmemi sağlıyor, fazla yağlı yiyince rahatsız ediyor, Gece yatmadan evvel yiyiyordum belki yanmalar geçer diye bir ara ama gece yatmadan önce yemek çok faydalı değilmiş sanırım asit salınımı açısından. Gece midem yanınca ne yapacağımı şaşırdım artık, yesem bir türlü yemesem bir türlü. Hatta Pazar gecesi aralıklı olarak 3 talcid yedim.
En garanti çözüm az yemek, sık yemek, daha çok haşlanmış ve az baharatlı yemek yemek herhalde. Balı da arada unutmayalım.