Merhaba,
6 yıllık ilişki ve evliliğin eşiğindeyken özellikle son 2 yıldır yaşadığım olayların sebep gelişme ve neticesinde bir uyanış aşamasındayım. İlişkim ve olaylara girmeyeceğim fakat 3 aydır beynim aşırı çok ve hızlı çalışan bir motor gibi sürekli düşünüyor. Sistematik ve bebek adımlarıyla Gaslighting'e uğradığımı farkettim (Öyle bir anda farketmedim tabi). Bir olay olunca başlangıçta hep bir direniş tepkisi gösteriyordum zaten ama işe yaramıyordu ve kontrolü bırakıveriyordum sanırım. Hep karşıdakinin "herşeyi benim için yaptığına, beni en çok onun düşündüğüne" güvenerek sonunda ben teslim oluyordum, onun beni anlamasındansa mecburen ben onu anlamak zorunda kalıyordum. Ve ben bu insanı çok seviyorum fakat ilişki dinamiğimizin değişmesi gerekiyor devamımız için.
Sorum şu ; Son dönemlerde birçok farklı davranış tipi deneyerek ilişkide biraz daha rahat ve kontrol sahibi olmaya çalışıyorum. Gaslighting yapılan kişiye normalmiş gibi (ona tepki olarak gibi hissettirmeden) gaslighting yaparsam bu nasıl bir sonuç doğurabilir? İlişkim boyunca sürekli akıl oyunları oynadığım sürece mi rahat ederim, yoksa ters tepki mi olması olası? Veya bişeyleri değiştirebilir mi, neler düşünüyorsunuz?
Yapıcı yaklaşan herkese teşekkür ederim.