Gardrob nasıl düzenli ve güzel tutulur? Anlatın bilelim...

çamaşırlarımı cinsine göre (kotlar, kazaklar, penyelervs...) ayırdıktan sonra
aldığını aldığın yere koyarsan hiç sorun yaşamazsın

ya ben de eşarplarıma çare bulamadım bi türlü bi çekmede hepsi katlayıp koyuyorum ama aldıkça karışıyor ipek oldukları için de kayıp duruyolar asınca da olmuyo bi fikri olan var mı???

bende böyle yapıyorum işte her zaman düzenlidir dolabım

ya ben de eşarplarıma çare bulamadım bi türlü bi çekmede hepsi katlayıp koyuyorum ama aldıkça karışıyor ipek oldukları için de kayıp duruyolar asınca da olmuyo bi fikri olan var mı???

Ayy ben bayılırım dolap düzeltmeye,ayşegülcüm o dediğin örtülerden benimde var ama ben altlarına seriyorum,çekmecelere küçük eşyaları,çorap,kemer vs... bluzlarıda yazlık,kışlık diye ayırdımmı,pantolonlarıda alt rafa koyduktan sonra olay bitmiştir.Canım ben eşarpları askılara takarım,eh bende titiz sayılırım biraz,alırkende dikkatli aldıktan sonra hiçbir sorun kalmaz.Bu arada dolabı eşimde dahil olmak üzere kimseye ellettirmem,istediklerini ben veririmklava:Eh birazda cadıyım da:mymeka:

bende muthis bi duzen takıntısı var aslında cok pasaklı oldugumu sanarlar ama deil iste o kıyafetleri t-shirtler badiler uzun kollular kısa kollular hatta ve hatta renklerine gore ayırmadıktan sonra o dolabı asla toplamam sonra daha guzel duzeltirim diye bırakırım bazen bi bakarım dolapta hicbisi kalmamıs :roflol:

kıyafetin turune ve boyuna gore duzgunce katlar renk sırasıyla raflara yerlestiririm, asılacak olan gomlek, etekleri vs.leri de renk ve boy sırası ile askıların aynı ucları aynı yone gelecek sekilde asarım. corapların her biri aynı sekil ve boyutta katlıdır ic camasırları da ole

yaniiiiii bazen komple bi pazar gunum gidebiliyo evlenince naapıcam ben yaaaa

Bende dolapları her zaman derli toplu olanlardanım. Kızlar aslında zor değil düzenli tutmak, bir kere ihtiyacınıza göre düzenledikten sonra tertipi bozmazsanız sürer gider. Önce kendi ihtiyaçlarınıza göre güzelce bölümlere ayırın, eğer fazla raf yoksa yani raflarınız çok yüksekse bu da dağınıklık yaratır hep, raflar ekleyin dolaplarınıza. Dolaba koyacaklarınızı gelişi güzel değil düzebli koyun ve alın. Emin olun zor değil, tabi birde benim gibi ne var ne yok ütülerseniz dolabınız muazzam olur.

ben de azıcık düzenliyim sanırsam...o kapitone örtülerden ben de kullanıyorum ama iki parça olarak...bir alt bir üst..böyle daha kolay kullanılıyor...üst örtüyü kaldır içinden al yerleştir...örtü işini herkese tavsiye ederim...çok pratik ve misler gibi görünüyor...ahhh eşim de azıcık bana benzese ne olurdu...çok dağınık çoookkk...

canım ya yazdıklarını okurken kendi dolabımı gördüm sanki. bende çok düzenliyimdir.asla karışık göremez kimse.ben birde adı aklıma gelmiyor şimdi hani şu dolaba asılan kumaş raflı organizerler varya onlardan aldım.boy boy.şallarımı ,atkı ,bere gibi şeyleri onlara koydum.hem çok şık duruyor hemde düzenli.tavsiye ederim herkese.

ütüleyip düzersen fazla problem yaşamazsın ayrıca maharet onları güzel dizmekte değil sadece birazda alırken dikkatli almakta düzeni bozmadan yani bide bozulursa hemen en yakın müsait zamanında düzeltirsen rahat edersin

örtülerinı şefaf dosyalara koyarsan hem kaymaz hemde daha düzgün ust uste koyarsın canım
ben yapmıyom şımdı aklıma geldı kız

gecen hafta bikaç koli a4 kagıt aldık. küçük koliler içinde. kagıtları boşalattım işyerinde. kolileri eve götürdüm. dısını güzel güzel kapladım. birine coraplarımı, birine atrı bere patik vs. kışlık ufak parcaları, koydum.dısını kapladıgım kagıdın deseni odamın rengine cok güzel uydu odanın bi kenarınada dizdim 4 kutuyu güzelce üstünede ince tatlı bi pembe tül örttüm. hoş bi dekor oldu.süprizzzzz

elinize gecen ufak tefek kutuları böyle degerlendirirseniz çok hoş oluyo. yerimseniben

eşimin kıyafetlerini dolabın en sağ ve en solunda bulunan kapıların içine astım.alta gömlekler, kravatlar-üste takım elbiseler - diğer tarafta alta tek pantolonlar - ve üste montlar olarak.
kendi kıyafetlerimi de orta kısımdaki sürgülü aynalı kapının içine boylarına göre. kazaklar- gömlkler- etekler- tek pantolonlar- takım elbiseler-palto ve montlar olarak.
şal- kaşkol eldiven gibi ıvırzıvırlar bir hasır kutuda duruyor.
pijemalar- günlük eşofmanlar -çoraplar- iç çamaşırları (altlar ayrı- üstler ayrı) falan şifonyer ve komodin çekmecelrinde. tabi eşiminkiler ayrı benimkiler ayrı.
Penye –içe giyilecek üstler bir başka çekmecededir.
Yazlıklar nerede derseniz onlar hurçlara koyuldu ve baza altına atıldı.
Benim de çekmece içlerinde sadece altlarda parlak dore renkli kapitonelerden var ama sanırım kayan cinslerden yaptırmışım. Kayıp duruyorlar. Tekrar tekrar düzenliyorum mecburen.
Bence gardolap şöyle düzenli tutulabilir:
1- Kıyafet alırken fazla dağıtmamak
2- belli aralıklarla, hem havalandırmak hemde kıyafetlerde ihtiyaç ve fazlalıkları görüp devrim yapmak için düzenlemek!!!

ya hafta sonu düzlesemde işe giderken sabah ve aksam yorgun gelince darmadagınık oluyo yine ....
askılara takılan organizer lar var extradan raf yapıyo bende azcık işe yaradı deneyin derim

evde günlük giyeceklerimle,diğerleri ayrı durur dolapta. iç çamaşırları için ayrı bir çekmecem vardır. kot pantolonu katlamam , ceket gömlek vs. gibi asarım.
eşofman takımları ayrı raftadır. kazaklar ise kalın ve ince türlü olarak ayrılmış ve renk sırasına göre dizilmiştir bende. yani iki kırmızı kazak arasında bir sarı bulnmaz. arada bir bozuluyor ama genelde böyle...

slmlar ben herşeyi yerli yerinde olmasını severim ama en önemli şey ne kadar büyükdolabınız varsa okadar sizin için iyi olur ufak dolabı olanlar mecbur herşeyi üstüste koymak zorunda ozmanda dagılıo hemen 50 kere düzeltirsiniz kolay gelsin ama fazla dolap her döküntüyü kaldırır

Bende Normalde Düzenliyim Ama Bi Yere Gideceğimiz Zaman Haydaaaa Diye Daliyorum Dolaba.eve Gelince Sil Baştan Başliyorum

6+4 kapılı dolabım var herşeyi askıyla asarım kışlık veya yazlıklarda baza ve kanepe altlarındadır.

ahşap elbise askısına silikon tabancası ile ahşap mandal yapıştırdım eşarp ve flarları mandallıyorum.

çoraplar herkesin ayrı ayrı olmak şartıyla ayakkabı kutularında büyük çamaşır çekmecesinde.

böyle olmasına rağmen AYDA 1 KEZ DOLAPLARI TEKRARDAN GÖZDEN GEÇİRİRİM. maalesef başka çaresi yok düzeltin düzeltin düzeltin, bu böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…