Gardrob nasıl düzenli ve güzel tutulur? Anlatın bilelim...

temisleyıp boyayıp kutusuna koyup saklarım heppp kesın ayakkabıyı kutusuyla beraber alırımm hem dagınık çirkin durmuoo ayakkabılıktaaa(:

ayakkabıları kesinlikle gardolabıma sokmam.

dışarıda giyilen şey, kutulu bile olsa olmaaz mikrop hemde boya kokusu falan ama ev ayakkabısı ve terlikler olabilir.

terliklerde organizerde sıra sıra alt alta dururlar.

mevsimine göre, hazır değilde şu boyacıların kullandığı boyalarla boyayıp badem yağını da sürüp içine gazete kağıdı koyup kutularıyla kaldırırım. sık kullandıkları ayakkabılıktadır ara sıra giydiklerimizde kutularında depo odasındadır.

Sürgülü kocaman bir dolabım var.
Eşimle iki tarafını ayrı ayrı kullanıyoruz.
Ama düzen için dolap içi tasarım önemli bence.
Ben ayrıca buradan İkeadan dolap içleri için düzenleyiciler aldım.
Çünkü havlular, nevresimler,iç çamaşırları,çoraplarda dolabımın içinde.
Hepsini güzelce düzenledim. Birde koku kapsüllerinde koydum. Mis gibi oldu:1rolleyes:

ayakkabıları nasıl saklıyorsunuz? hepsi gardroplarda mı yoksa normal ayakkabılıkta mı?

Günlük giyilen ayakkabılar ayakkabılıkta durur.
Özel günlerde giyilenler de kutularında muhafazalı bir şekilde yatak odasında.
Dolabın içinde değil asla.

saatlerce topla biryere gideceğide gağitiyoruz colukcocuk ev herebe oluyor inşallah üzelli olurum
ben sadece benim ev öyle oluyor zanederdim koca hadi cabuk ol der corap ver ceket al dısarda her sey ola bilir diye gününe göre kıyafet al arkaya döndügümde her yer hic düzeltilmemis gibi düzenli sayılırım ama birde acele is yapacagım diye ortalıgı karıstırmasam

tv de elbiseleri güzel bi şekilde katlamak icin bi aparat vadı bende gördüm aynısını kartonla yaptım sizde deneyin güzel oluyo

düzeni çok seviyorum bunun içinde çekmece içi organizerler kullanıyorum 12 bölmeli olan bu şık kutular çok işime yarıyor içinde çorap kemer çok şık ve düzenli duruyor ayrıca bölmeli organizerlerden de aldım usta bir tezgahtar gibi katlama yaparım ve her yaz ve kışa hazırlanırken fazlalıkları olmayanlara veririm o yüzden kalabalık olmaz dolabımda yeni bir giysi ayakkabı aldığımda da mutlaka evden bir tanesi ihtiyacı olan için çıkar ve düzen hep devam eder

bız cocuk odamızı gıyım odası yaptık :)))suan ıcın cocuk yok cunku .ayrıyetten yatak odasındada L seklınde kocaman dolapvar :))) ama dısarı cıkarken ne gycegım dıyıp gene dagıtıyorum.dolap duzenım pek yok malesef.:((bunun kesın cozumu yokmu yaaa:D

vala kızlar ben ikea nın kataloğunda gördüm plastik kapaksız kutular var onların içine ktlayıp gardrobun içine koyuyorsunuz bölüm bölüm en yakın zmaanda bende yapıcam

herseyi asamiyorum malum yer yok!esimin dolabindanda bi parca calsam desem o kendine zor yetiyor.üstelik bizim dolap xxl olandi:(
eh buralarda yaz ne zaman kis ne zaman belli olmadigi icin hepsi mecbur bir arada duruyor!üst raflara mesela suan cok ince yazliklarim ve az giydiklerimi önlü arkali olmak üzere 3 sira halinde katladim,bi alt rafada kazaklarimi ayni sekilde katladim renk siralarina göre..aski resmen dolu,yer yok baska..en alt tabanada jeanslerimi boyum kadar katladim öyle duruyorlar simdilik...
off ya evim genis olunca bi odayi giyim odasi yapmazsam bende cucu degilim:(((

en zayıf olduğum nokta ...hiçbir zaman düzenli olamıyorum...ne giyeceğime karar verinceye kadar hepsi darmadağın oluyor...gardrop düzenleme konusunda okadar vah
m durumdayımki 3-4 gün önce elbise katlama sihirbazı diye bir ürün var onu sipariş ettim...çoraplarım çekmecede birbirine girerdi katlasam bile...çorap olayını çorap hurcu ile çözdüm ...allah çorap hurcunu düşünen insandan razı olsun...şimdi çoraplar tek çekmecede ve süper düzenli...inşallah şu alet işe yararda gardroptaki çamaşırlarımı da düzeltirim... benim için çok büyük sıkıntı gerçekten...bu arada bütün bunlara gerek kalmadan çamaşırlarını böyle jilet gibi katlayan ve tüm dolapları,çekmeceleri her zaman düzgün olan insanlara da hayranım...

benim dolabım her zaman düzenlidir eşim bazen karıştırır hemen düzeltirim hiç sevmem
birde herşeyi ütülediğim için kırıştırılmasına sinir oluyorum o kadar emek veriyorum :umursamaz:

Benim dolabim da bazen cok karisiyordu ,cozum olarak giymedigim ama atmaya kiyamadigim tum kiyafetlerimi ayirip yardim derneklerine vermek icin hepsini utuleyip paketledim..Hem giymedigim kiyafetlerimi degerlendirdim hem dolabimi daha kolay organize ettim :) Su an dolabim da gercekten giydigim kiyafetlerim var ve pontolon, badi, tisort vs.ne varsa hepsini uteleyip duzenli bir sekil de askiya astim .1 aydir bu sekil de kullaniyorum hic bir sekil de dagilmiyor.

kışın yazlıkları kaldırıyorum bazamın altına koyuyorum yazında kışlıkları kaldırıyorum.
çoraplarım çekmecede çamaşırlarım çekmecede katlı ayrıca püf noktası şu üstüste dizilmiş kazaklarımın ortasındaki bi kazağımı alıcaksam pat diye ona yapışıp çekmiyorum üstten kaldırtıp biraz çektiriyorum sonra altını düzelttiriyorum elimin tersiyle çekerken hiçte zahmetli ve uzun olmuyo sonra hiç dağılmamış oluyo ama eşim kendi rafını paat diye çektiğinden dağılıyo ama yavaş yavaş onada öğretiyorum..

ben de bu dertten muzdaribim:( her haftasonu düzenliyorum tekrar dağılıyor:(

dolabım büyük ama değerlendirmesini beceremiyorum, tezgahtar gibi katlayamıyorum, dolabı açınca görüntü kirliliğinden başıma ağrı giriyor, praktikerden bi dünya askı aldım yetmiyor, baharlık ve yazlıkları çıkarıcam hurçtalar, çocuğumuz olmadığından şu an çocuk odası ardiya gibi zaten:) bazam yok ki yatağın altına koyayım, kara kara düşünüyorum keşke evlenirken durumumuz iyi olsaydı da yatağı bazalı alabilseydik ama hayat işte, aylar geçti daha yeni elimizi topluyoruz:16:

Son düzenleme:
Back