• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gamze Özçelik'ten Serra Yılmaz'a 'Türk' tepkisi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.radikal.com.tr/hayat/gamze-ozcelikten-serra-yilmaza-turk-tepkisi-1470177/
Gamze Özçelik'ten Serra Yılmaz'a 'Türk' tepkisi
fft107_mf6410801.Jpeg

RADİKAL- Oyuncu Serra Yılmaz’ın CNN International’da Antony Bourdain’in sunduğu ‘Parts Unkown’ programında söylediği sözlere Gamze Özçelik’ten tepki geldi.

Bourdain’in “Türk olmak nasıl bir şey?” sorusuna, “Evet Türk’üm ama bu benim suçum değil” demesine Özçelik, “Bu toprakların güzelliğinin, gücünün, büyüklüğünün farkına varacak gönülde değilsen, ne diye İstanbul’un konu alındığı bir programa katılırsın? Türk olmak onurdur, gururdur Serra Hanım, kimse kusura bakmasın” diyerek tepki gösterdi. (KAYNAK: CADDE- Sercan Kısmet)

Malzemeden reklam çıkarmaya çalışmıyorsa iyi bakalım.
O zaman sizler de Türkler'i güzelce temsil edin yurt dışında.

şahsen
türkiyeli olduğum için gurur duyanllardanım. bizler kadar sıcak ilşkiler yaşayan,misafirperver,bir ülke varmı. yemeklerimiz hele. :) evet birbirimize düşürmek isteyenler çok. ama bu ülkede doğmak güzel. çeşitlilik güzel. yurt dışına giden çoğu arkadaşım burayı arıyor.

TÜRK olmaktan, yoktan varolmaktan, bundan yıllar öncesinde atalarımın tekrar küllerinden doğmasından gurur duyuyorum evet. Kim kendi ırkından nefret eder ki, bunlar gibi bir kaç beyinsizden başka, ben de TÜRK olmaktan gurur duyacağım elbette.

hangi milliyete sahip olacağımızı seçmek elimizde değildir. Türk olmak benim için bir gurur kaynağı olmadığı gibi bir utanç kaynağı da değil. İzmir'de sünni Türk bir ailede doğdum, Türk'üm. Tunceli'de Alevi Kürt bir ailede de doğabilirdim. ya da Kuzey Kıbrıs'ta Ortodoks bir Yunan ailede de doğabilirdim, ya da Mardin'de Süryani Ortodoks bir ailede.
bunların hiçbiri benim elimde değil.
saç renginizi, göz renginizi hatta dininizi bile seçebilirsiniz ama milliyetinizi asla.
ben, kendim olduğum, 30 yıl içinde ortaya çıkardığım insanla yani kendimle gurur duyuyorum.

Her şeyin aşırısını sevmediğim gibi ; dozu kaçmış milliyetçiliği de sevmem . Hele ırkçılık boyutuna ulaşırsa ...

Ama ;

Bu demek değildir ki güzel ülkemle övünmeyeceğim , onun gelişmesi ve dünya sahnesinde güçlü bir yer alması ile gururlanmayacağım .

Onunla gurur duymak ne saçma , bununla övünmek ne alaka ? diye diye hepten kaybedelim değerlerimizi o zaman .

Ha bu arada Gamze Hanımın durumdan vazife çıkardığı hissine kapıldım , günahını alıyorsam da affolao_O

Şu anki aklınızla, mantığınızla size ülkenizi, ırkınızı, dininizi hatta ailenizi doğmadan önce seçme şansı verilseydi kaçınız türkiyede doğmayı aynı şartlarda yaşamayı seçerdi? Dürüst olun...

Ben dürüst olurum olmasına da , verdiğim cevabı dürüst olmamakla yargılama olur mu :KK66:

Sorunun cevabı ; ben !

Iyi yapistirmis cevabi Gamze Serra hanimida hic sevmem demek ki buymus sebebi.
Türk olmak nasil bi gurur? Biri anlatsin ayrintisini
Size ogretmediler heralde
şahsen
türkiyeli olduğum için gurur duyanllardanım. bizler kadar sıcak ilşkiler yaşayan,misafirperver,bir ülke varmı. yemeklerimiz hele. :) evet birbirimize düşürmek isteyenler çok. ama bu ülkede doğmak güzel. çeşitlilik güzel. yurt dışına giden çoğu arkadaşım burayı arıyor.
Senin agzini opeyim .Bunlar en basitleri atalarimizn bizim icin kazandigi topragimiz al bayragimiz daha bitmez Turklerin destani.
Türk olmak niye onur, niye gurur? Allah aşkına biri bana açıklasın...
Sen bilmiyosan biz mi anlatalim diyecegim ama degmez

Ne itici bir haber
Kendini bilmezin soyledigi bir lafla Turklugu sevgimizi bi sorgulayacagiz.
Bi gidinnn yaaa.

Iyi yapistirmis cevabi Gamze Serra hanimida hic sevmem demek ki buymus sebebi.

Size ogretmediler heralde

Senin agzini opeyim .Bunlar en basitleri atalarimizn bizim icin kazandigi topragimiz al bayragimiz daha bitmez Turklerin destani.

Sen bilmiyosan biz mi anlatalim diyecegim ama degmez

Ne itici bir haber
Kendini bilmezin soyledigi bir lafla Turklugu sevgimizi bi sorgulayacagiz.
Bi gidinnn yaaa.

İnsan secemedigi ya da kendi yapmadığı, emek harcamadigi şeyle gurur duymamali bence. Bir ıtalyan olarak da dogabilirdiniz bir çinli olarak da. Şu hayatta başardığıniz bişey varsa onunla gurur duyun.

Neden peki?
Daha iyi şartlarda yaşamak, daha iyi eğitim almak, daha çok para kazanmak, insana değer veren bi ülkenin vatandaşı olmak dururken neden turkiye?

Bilmem nasıl anlatsam ki ; bizim buralarda ''şükür'' derler buna .:KK66:

Yaşadığım ülkeden , aldığım eğitimden , kazandığım paradan ve gördüğüm değerden memnunum . Daha iyisi olacaksa da ; neden ülkemde olmasın ?

Senin , benim , diğerinin yetiştirdiği evlatlarla , belki bugün değil ama yıllar sonra neden Türkiye de yaşamak birilerinin hayali olmasın ?

Ha bu arada birde ahde vefa var şükürün yanında , ben rahat yaşayayım diye dökülmüş kanlar adına .

Fazla oryantalist gelmiş olabilir cevabım , ama bende ki cevap bu .

Bilmem nasıl anlatsam ki ; bizim buralarda ''şükür'' derler buna .:KK66:

Yaşadığım ülkeden , aldığım eğitimden , kazandığım paradan ve gördüğüm değerden memnunum . Daha iyisi olacaksa da ; neden ülkemde olmasın ?

Senin , benim , diğerinin yetiştirdiği evlatlarla , belki bugün değil ama yıllar sonra neden Türkiye de yaşamak birilerinin hayali olmasın ?

Ha bu arada birde ahde vefa var şükürün yanında , ben rahat yaşayayım diye dökülmüş kanlar adına .

Fazla oryantalist gelmiş olabilir cevabım , ama bende ki cevap bu .

Anlamadigin nokta şu. Doğmadan önce seçme ihtimalin olsa dedim. Yani ne burasiyla ne başka ülkeyle ne ailenle duygusal bağın olmayacak.

Duygusal açıdan bakarsan haklısın ne diyeyim.

ait olunan ırk gurur duyulacak bir şey değil tabiki.
Müslüman olan herkes benim ırkımdandır ümmet anlayışı yani arabın aceme,acemin araba üstünlüğü yoktur .Türk olup müslüman değilse ben kendisine din kardeşim diyemedikten sonra ırkının ne olduğunun hiç bir önemi yok.

Türk olmaktan onur ve gurur duyuyorum.
Nedenleri çok fazla.
Milli Mücadele döneminde kahramanca, yokluk içinde mücadele vermiş kaç millet var. Elinde ki tek çorabını askerine seve seve veren kaç millet var ? Askere davullu zurnalı giden kaç millet var ? Şehit olunca vatan sağolsun diyen kaç millet var ?
Biz çok zeki bir milletiz. Atatürk' ün de dediği gibi. Yanlış politikalar , çıkar çatışmaları , birilerinin cebini doldurma sevdası yüzünden bu hallere geldik. Eğer öyle olmasa idi bugün özenerek baktığımız devletlerden milletlerden çok daha ileri düzeyde olabilirdik.

Back