• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GALİBA BENİM MİDEM DEĞİL GÖZÜM AÇÇ

Benim de gozum ac.
Bu malesef gecmiyor. Ben diyetetik mezunuyum bu isi yapmasam da aslinda diyetisyenim. Net sekilde ac gozum. 3 kisilik yiyorum.
Ama ne yedigimi vucuduma ne etki yapacagini hangi saatte yiyecegimi cok iyi bildigim icin kilo problemim hic yok.
Belki buna yonelik de destek alabilirsiniz.

Diyetisyene giderseniz mutlaka ama mutlaka bunu soyleyin. Yoksa karniniz doymuyor diye diyet verir. Isinize yaramaz. Onun size kilo aldirmayacak saglikli yiyecekler ve kombinasyon programi uygulamasi gerekir.
Aynen bu sekilde yorum istemiştim evet normalde midem tikabasa dönüyor ama gözüm aç lanet olsun yenemedim birtürlü ozaman diyetisyen ile gorusmemde doyuyorum ama hala yemek istiyorum demem gerekiyor degilmj

İşte bende bu sekilde hani anlatmak istediğimi galiba bir siz anladınız ben diyetisyen yada başka diyet demedim gözümün açığını yemek yerken aldigim zevki nasıl yok edebilirm dedim galiba böyle yapıcam kendimi sartlanfirmam lazım
Diyetisyen falan gerçekten hikaye geliyor banada :) ben cozumu böyle buldum. Baya baya midem bulanıyor fazla yiyemiyorum ve inceldigimi hissediyorum

Aynen bu sekilde yorum istemiştim evet normalde midem tikabasa dönüyor ama gözüm aç lanet olsun yenemedim birtürlü ozaman diyetisyen ile gorusmemde dönüyorum ama hala yemek istiyorum demem gerekiyor degilmj

Aynen... acik acik anlatin. Ayni burda anlattiginiz gibi.
Insallah guzel sonuclar alirsiniz

Uzman desteği alın; diyetisyen, fitness hocası vb. Tek başınıza olmaz 40 kilo. Kafanıza göre spor yapsanız filan kendinizi sakatlarsınız.

Gerekirse psikolog yardımı da alın, genelde bu kısım pek önemsenmiyor ama yemek de bir çeşit bağımlılık haline gelebiliyor. Hatta bu bağımlılıktan kurtulmak daha zor, çünkü yemek her an her yerde karşınızda ve onu mecburen tüketmek zorundasınız, atıyorum bir sigara gibi değil "İçmiyorum" dediğinizde sadece sigara içenleri görüp canınızın kaldığı bir şey değil, her an hayatınızda ve bugün kilo verseniz, 5-6 sene içinde tekrarlama riski var.

Bunların hepsi totalde yeme bozukluğu; benim geçmişimde anoreksiya var, bu yüzden diyorum uzman desteği almayı atlamayın. Obezite, bir hastalık.

Uzman desteği alın; diyetisyen, fitness hocası vb. Tek başınıza olmaz 40 kilo. Kafanıza göre spor yapsanız filan kendinizi sakatlarsınız.

Gerekirse psikolog yardımı da alın, genelde bu kısım pek önemsenmiyor ama yemek de bir çeşit bağımlılık haline gelebiliyor. Hatta bu bağımlılıktan kurtulmak daha zor, çünkü yemek her an her yerde karşınızda ve onu mecburen tüketmek zorundasınız, atıyorum bir sigara gibi değil "İçmiyorum" dediğinizde sadece sigara içenleri görüp canınızın kaldığı bir şey değil, her an hayatınızda ve bugün kilo verseniz, 5-6 sene içinde tekrarlama riski var.

Bunların hepsi totalde yeme bozukluğu; benim geçmişimde anoreksiya var, bu yüzden diyorum uzman desteği almayı atlamayın. Obezite, bir hastalık.
Ozaman anladigim kadarıyla ki net ortada benim yeme bozuklugum var ve bunun için obezite cerrahina görünmek lazım

Cerrahi müdahaleler son seçenek olarak değerlendirilir; siz psikolog desteği alarak başlayın. Sonra diyetisyen ve ardından spor hocası.
Obezite merkezi sadece ameliyatlik olan hastalara bakıyor sadece galiba diğer türlü diyetisyen yardimci oluyor demi

yemek bağımlısınız.
uyuşturucu bağımlılığı ile aynıdır, beyinde aynı yerden emir alır.
bir psikolog yardımıyla bu sorunu çözebilirsiniz.
psikolog+diyetisyenle ile de sağlığınıza kavuşabilirsiniz.
başka yolu yok :)

Obezite merkezi sadece ameliyatlik olan hastalara bakıyor sadece galiba diğer türlü diyetisyen yardimci oluyor demi

Öyle; ancak yine de fikir edinmek için sorabilirsiniz.
Psikolog diye üstüne basarak söylememin sebebi şu ki, yeme ile ilişkiniz beslenme düzeyinde değil anladığım kadarıyla.
Yani bir rahatlama olarak görüyor olabilirsiniz, ya da sakinleştirici gibi. Bağımlılıkların geneli de böyle işliyor.
Psikolog ile başladığınızda o da bir diyetisyenle çalışmayı önerecektir zaten. Onunla konuşun, anlatın ve birlikte bu alışkanlığınızın-bozukluğun altındaki sebebi tahlil edin. Sonra zaten kararlılık geldikçe, spor hocasına doğru koşarsınız.

Evet bebeğim için kilom yüzünden hamile kalamıyorum gerçi başından beri biliyordum ama konduramiyordum acı gerçekle karşılaşma zamanı geldi inşallah basaririm
Hiç tiroidlerinize bakıldı mı peki bakılmadıyda baktırın oda kilo alımına neden olur aynı zamanda şeker testide yaptırın derim.

Öyle; ancak yine de fikir edinmek için sorabilirsiniz.
Psikolog diye üstüne basarak söylememin sebebi şu ki, yeme ile ilişkiniz beslenme düzeyinde değil anladığım kadarıyla.
Yani bir rahatlama olarak görüyor olabilirsiniz, ya da sakinleştirici gibi. Bağımlılıkların geneli de böyle işliyor.
Psikolog ile başladığınızda o da bir diyetisyenle çalışmayı önerecektir zaten. Onunla konuşun, anlatın ve birlikte bu alışkanlığınızın-bozukluğun altındaki sebebi tahlil edin. Sonra zaten kararlılık geldikçe, spor hocasına doğru koşarsınız.
İnşallah hersey çok guzel ilerler

aaaa ben de aynen,
o yüzden çay diyeti yapıyorum :KK71:
bitki çayları vs sorun olmuyor da, siyah çay direk finger bisküvi demek benim için :confused:
ben de çayı boş içemeyenleri anlamam hiç:)
çayın tadını alamam o zaman
hiç de aklıma yiyecek birşey gelmez çay içerken:)

benim eşim çayı boş içemem diye diye evlendiğimizden beri 16 kg aldı

Hiç tiroidlerinize bakıldı mı peki bakılmadıyda baktırın oda kilo alımına neden olur aynı zamanda şeker testide yaptırın derim.
Bütün tahliller temiz cikti zaten önce dahiliyeye gittim kan istedi sonuçları gayet iyi cikti

Benimde gözüm actir.ayy ayy o da olsun bu da olsun isterim isterim.
Ama sizin dur demeniz gereken kilo probleminiz var.diyetisyene gidin.dengelersiniz umarim

Öncelikle çift haneli rakamlara inmeye çalış 40 kilo gözünde büyür hedeflerini ufak tut. 101 kilo tam ben nereye gidiyorum kilosu buna dur demen şart artık. Neden bu kadar yiyeceğe sardın oda önemli tabi hep mi böyleydin yoksa duygusal boşlukların mı var? Psikolojik yardımda alabilirsin.Kolay gelsin.

Çok fazla bahane uretiyorsunuz :( spor için illa evinizin alt katinda spor salonu olması gerekmez. Bakın internet imkanini var, her türlü sporu bulabilirsiniz. Ama kilonuz fazla, kardiyo gibi tehlikeli şeyler yapmayın.
Diyetisyene mutlaka ama mutlaka gidin. Belki bir metabolizma veya hormon sorunu vardır, bunları öğrenmeniz gerekir. Düzenli kilo verebilmeniz için sindirim sisteminizin de iyi çalışması ve d vitamini eksikliği olmaması gerekir.
Hic bir zaman fazla kilom olmadı ama ekmeğe patolojik boyutta duskundum, anlatilmaz derecede. Bir gün karar verdim ve tamamen bıraktım. Neredeyse 2 yıl hic ekmek yemedim. Şimdi hamilelikten dolayı gözüm kalmasın diye yiyorum. Ben yaptiysam herkes yapar.
Eve abur cubur sokmayin. Çayı boş icemiyorsaniz icmeyin. Yemekleri artmayacak şekilde evde kac kisiyseniz o kadar porsiyon yapın. Isteseniz de fazla yiyemezsiniz.
Bir de, eft diye bir yöntem var. Psikolojik olarak elde edilmek istenen şeylerde uygulaniyor. Sigara bırakma, kilo verme gibi. Bilincaltindaki korkulari, istekleei kontrol etme yöntemi. Araştırıp uygulayın.
Ama ben sizi pek idealist goremedim açıkçası. Belki başkalarına yardımcı olur yazdiklari.

Tüm cevaplarınızı okudum. Hiçbir şey yapmayayım ama kilolarım gitsin istiyor gibisiniz. Malesef spor yapmadan kişiye özel diyet olmadan sağlıklı bir şekilde kilolar gitmiyor aksine devamı geliyor.

Diyetisyene gidip yarıda bırakmanız ve spor konusunda bahaneler üretmeniz aslında kilo vermeyi istemeniz gerektiği icin istiyorsunuz gibi geldi bana. Kafada isteme yok. O yüzden bence önceliğiniz bir psikolog olmalı.

Back
X