Başta düşürdü şimdi yükseldi fsh bazı arkdslar yükseltiyor diyorBenim fsh normal ama.daha dussun diye hayittohumi aldim
Bunu iicp yükselten varmi yanetkisi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Başta düşürdü şimdi yükseldi fsh bazı arkdslar yükseltiyor diyorBenim fsh normal ama.daha dussun diye hayittohumi aldim
Bunu iicp yükselten varmi yanetkisi
yeni aldim rwglde baslicktim baslasammi acaba kararsız kaldımBaşta düşürdü şimdi yükseldi fsh bazı arkdslar yükseltiyor diyor
Filizcim biliyorsan söyle birden nasıl bu kadar yükseldi psikolojim gitti
benim geçen sene mart ayında fsh 16 iken ekim ayında 21e çıkmıştı doktorum cyclo verdi 4 ay kullandım ancak 16ya düştü tekrar ve tüp bebek denemesi oldu maalesef negatif....şuan ilacı da bıraktım öbür ay kan tahlili verip belki 2. tüp bebek denememe kadar kullanabilirim belki etkisi olur...canım merhaba
senın durumu bana ozetlersen daha ıyı yorum yapabılırım ama kendımden ornek vermerek anlatmaya calısabılırım
canım mesela ben 26 yasında bırden adetten kesıldım ama aslında ergenlıkten berı 40-45 gunde olurdum 1-2 gun ancak surerdı yanı erken menopoz belırtısıymıs aslında bunların hepsı ama hem cevremızdekı ınsanlar hatta bır keresınde lısede doktora da gıtmıstım. ve demıstı kı zamanla duzelır, hatta klasık cumleyı kullanmıstı. evlenınce gecer !
hayır alakası yok. ha buarada o zaman fsh falan olculmedı bılmıyorum yanı degerlerımı ama duzensız adetımı konusmustuk ıste.
ben ılk gıttıgımde 26 oldu ve cyclo kullanmaya basladım sonra 12, 10, 8 derken 6 yı bıle gordum ama suni bir müdahale oldugu ıcın tup bebek tedavısınde ya da normal gebe kalmana bır kolaylık saglamıyor fsh dusuyor evet ama dogal yolla degıl sonucta. tansıyon hastasısın ve tabsıyonun yukselmıs sen de hap ıcmıssın ve tabı kı fsh dusuk cıkacak bu durumda. bu sekılde bır durum yanı hap kullanmak ve adet gorebılmek. bıze suni bir östrojen hormonu verılıyor ve bu yukselıyor , regl olmamızı saglıyor sadece.
ani yukselemeler olabılır tabı kı. benım kı genetık tahlıller ıle erken menopoz olarak tam ortaya konuldu ama ani yukselmelere etken seyler de oluyor
ani ve ağır depresyon
acı kayıp
asırı stres
sehır, ulke, mevsım degısıklıklerı
asırı kılo alma
ama bunlar oldugunda 1-2 ay ıcınde duzelme olur . yanı eger duzelmıyorsa ve en onemlısı fhs yukselmesı 35 lı yaslarda olduysa , bu erken menopoz demektır zaten
artık menopoz yası 45-50 lıler degıl 35-40 oldu dogal yaşlar bıle maalesef.
benim geçen sene mart ayında fsh 16 iken ekim ayında 21e çıkmıştı doktorum cyclo verdi 4 ay kullandım ancak 16ya düştü tekrar ve tüp bebek denemesi oldu maalesef negatif....şuan ilacı da bıraktım öbür ay kan tahlili verip belki 2. tüp bebek denememe kadar kullanabilirim belki etkisi olur...
meraba burçin ben :)merhaba burcu sanırım
yasın kac ?
ben de benzer durumu yasamıstım 26 yasındayken. ama en yuksek dozda ılaclar bıle folikuler olusturmuyor cunku fsh suni sekılde dusmus oluyor ama denemekten vazgecme derım eger kı maddı durumun da ızın verıyorsa yani.
buarada sakın dusunce, olumlu dusunceler, olabıldıgınce stresten uzak durmak, yaş ve kuru ıncır de ye lütfen.
meraba burçin ben :)
yaş 33 .... aynen 14 gün iğne yapıldı yumurtalar büyüsün diye gonal f 300le başladım 375e çıktı ancak 6 tane toplanabildi ilk denememi devlet hastanesinde yaptım maddiyat yüzündendi biraz daha toparlanıp özelde yaptırıcam inşallah...
stresten uzak durmak mı resmen göbek adım diyebilirim herşey stres bana göre düzelicem diyorum mecburum diyorum ama maalesef
peki senin durum nedir ?
meraba burçin ben :)
yaş 33 .... aynen 14 gün iğne yapıldı yumurtalar büyüsün diye gonal f 300le başladım 375e çıktı ancak 6 tane toplanabildi ilk denememi devlet hastanesinde yaptım maddiyat yüzündendi biraz daha toparlanıp özelde yaptırıcam inşallah...
stresten uzak durmak mı resmen göbek adım diyebilirim herşey stres bana göre düzelicem diyorum mecburum diyorum ama maalesef
peki senin durum nedir ?
iki mesajında da o kadar güzel yazmışsın ki çok teşekkür ederim açıklamaların için herkese umut olursun inşallah....senın durumun benden ıyı. cunku ben 10 sene onceydı su an 37 oluyorum ama o zaman bıle yumurta catlamadı .
yanı ben de toplama hıc bır zaman olmadı.
bır sene sonra yıne denemıstım yıne olmamıstı aynı sekılde.
devlet hastanesı olarak unıversıte hastanelerınde basarılar var. bu acıdan uzulme.
ozellere gelınce evet her ımkan cok ıyı ama bana tam 5-6 sene bosu bosuna her ay tahlıl yaptırdıklarını sonradan kesfetmıs bırı olarak, bır cogunu hatta hepsını umut taciri olarak da goruyorum. ha elimiz de mahkum biraz , o da bir gerçek.
ben tedavileri bıraktım cocukla ılgılı. her ay ılacımı ıcıp regl gormek, spor yapıp kasları guclendırmek kı adet duzensızlıgı, erken menopoz vb durumlar kemık erımesı yapar, kılo alırsın mesela varsa kıloyu vermek, ben verdım. almamaya calısmak. bunlara yani kendı saglıgıma odaklandım.
belkı ılerde yumurta nakli yaptırabılırım ama ona bıle korkuyorum .
iki mesajında da o kadar güzel yazmışsın ki çok teşekkür ederim açıklamaların için herkese umut olursun inşallah....
ilk erken menopoz olduğumu duyunca yıkıldım eşime ayrılalım bile dedim çünkü elinden çocuk isteğini alıyorum ve o aşırı düşkün çocuklara... ablamın kızına öyle hayran bakıyor ki benim içim gidiyor elden bişey gelmiyor tabiki ne ayrılmayı kabul etti nede bu yolda pes etmeyi... özelde 2.yi bile o ikna etti bu sefer imkanımız var deneyelim şansımızı diye... büyük konuşmıyım ama 2den sonra pes ederim sanırım yorucu stresli bir süreç... yumurtalar büyümedi diye bile stres yapan biriyim....
evet çalışıyorum yoğun bir işim yok ama çalışma arkadaşlarım baykuş gibiler bir geç kalıyım işe bakışlar değişir hastalanıyım sürekli laf sokmalar rahat ortamda değilim buda stres sebebi oluyor...
oturduğum yere gelirse beton yığını mecidiyeköy... dışarı çıksan nefes almak için yeşillik yok...
iki mesajında da o kadar güzel yazmışsın ki çok teşekkür ederim açıklamaların için herkese umut olursun inşallah....
ilk erken menopoz olduğumu duyunca yıkıldım eşime ayrılalım bile dedim çünkü elinden çocuk isteğini alıyorum ve o aşırı düşkün çocuklara... ablamın kızına öyle hayran bakıyor ki benim içim gidiyor elden bişey gelmiyor tabiki ne ayrılmayı kabul etti nede bu yolda pes etmeyi... özelde 2.yi bile o ikna etti bu sefer imkanımız var deneyelim şansımızı diye... büyük konuşmıyım ama 2den sonra pes ederim sanırım yorucu stresli bir süreç... yumurtalar büyümedi diye bile stres yapan biriyim....
evet çalışıyorum yoğun bir işim yok ama çalışma arkadaşlarım baykuş gibiler bir geç kalıyım işe bakışlar değişir hastalanıyım sürekli laf sokmalar rahat ortamda değilim buda stres sebebi oluyor...
oturduğum yere gelirse beton yığını mecidiyeköy... dışarı çıksan nefes almak için yeşillik yok...
ben ılk duydugumda 26 yasına yenı gırmıs 7-8 aylık evlı bırıydım. seneler gectı ne hıslerım tam degıstı ne bu yasadıgım durum. cok aglarım halen zaman zaman. herkesın sızlandıgı agrıları yalvararak dılersın allahtan. cocuk ne ki. psıkolojısı bozuk, kemıklerı erımıs bır yaslı kadın olmamak ıcın her ay adet olmayı dılersın herseyden once.
once bız, once bız. bız ıyı olmazsak, ne bu beden ne bu ruh ne hayatımız ne evlılıgımız ne hatta belkı sahıp olabılecegımız cocuk ıyı olmayacak.
umarım kımse ama kımse bu durumları yasamaz ama yasayan varsa da guclu olmak zorunda oldugunu bılmek zorunda.
dr. banu çiftçi
dunya guzelı, basarılı, zengın, her gun cocuk dogurtan harika bir kadın ama anne olamıyor erken menopozlu cunku bızler gıbı. o her gun onlarca cocugu gulen gozlerıyle kucaklıyorsa, bızler daha guclu olmalıyız bence. herkes anne olmak ıster, herkes saglıklı bır kadın olmak ıster herseyden once. o yuzden hıc bırımız haketmıyoruz bunları, ve hepımız hakedıyoruz saglıklı olmayı da, anne olmayı da. ama olmuyoruz dıye hayatı durduramayız, kendımızı mahvedemeyız, ya da bır bebege baglı kılamayız mutlulugu.
bana bebek gıbı davranan bır annem olmadı, bebek gıbı davranan abım ablam da yok, esım de olmadı ama es adayım var sımdı. hayat bana hıc bır zaman boyle davranmadı , belkı ben bebegıme gercek bır bebek gıbı davranacagım ıcımdekı bebegı de bırlıkte buyuturcesıne. belkı nasıp olmayacak ama bır adamla ıcımdekı ben cocugu bırlıkte buyuttecegız yanı ıyı edecegız, belkı hıc bırı olmayacak ve ben bebek tek basına yasayacagız fılız bebek. o yuzden guclu saglıklı ve umutlu mucadelecı olmak zorundayız her zaman her kosulda.
ben de demıstım eskı esıme. allah var asla uzmedı bu konuda ama baska konularda her zxaman uzdu ve nıtekım ayrıldık
su ankı adayıma da dedım ayrılalım dıye. ha ondan once benden ayrılan oldu sırf anne olamayacagım dıye. bu ınsan bıle tereddut ettı bır an ama sonra dedı kı cocuk doguran bır es bulabılırım, ama fılız gıbı bır es bulamam. senınleyım, senın yanındayım dedı ve bırlıkteyız cok sukur. allah nasıp ederse, yaza evlenecegız ınsaallah.
kendını eksık hıssetmek, karsıdakıne kıyamamak, onun mutlulugunu engelledıgını hıssetmek vb bu duyguları cok ıyı anlıyorum ama once kendımıze kıymamalıyız, once sevdıklerımız bızı gercekten sevıyorsa bıze kıymamalılar. cunku bızım hatamız yok, bızım sucumuz yok. benım sevgılımın de dedıgı gıbı.
bırlıkte mucadele edemedım ben gecmıste. kendı halıne daha dogrusu ALLAH verırse verır dıyen bır ınsanla bırlıkteydım ama en guzel sey, daha nısanlın ya da esın bıle degılken sen doktorda hayatının en kotu haberını alırken, yanı en az 50.000 tlık masraf ve toplumca kabul edılmeyen yumurta naklıne bıle bu da ALLAHIN takdırı dıyebılen bır ınsanın senı dısarda bekledıgını bılmek ve cocugum olmayacak dıye aglayan bır kadını, ıcındekı cocugu mutlu edelım dıye ata bındıren, parkta oyunlar oynatan bır ınsanla bırlıkte bu zorlu yurumek; cok guzelmıs.
umarım sız de, ve tum kadınlar da her zaman ve daimi olarak bu kadar şanslı ve ozel hıssedebılırız cunku en eksık hıssettıgın anda, senı en ozel hıssettıren ınsanlar hayatı ozel ve mutlu hale getırıyorlarmıs meger
bütün yazılarını okurken o kadar duygulandım ki anlatamam....eşim de diyo herşey çocuk değil biz bize yeteriz kedilerimiz var onların annesi babası oluruz ama bana yetmiyor o öyle söylerken içinin buruk olduğunu biliyorum... evlatlık alırız diyorum bir çocuğun hayatını kurtarırız diyorum sessiz kalıyor...
bizlerinde sınavı buymuş belki eşlerimizle mutlu olmak birbirimizi anlamak ve içimizde çocuğu büyütmek... ama gerçekten şanslıymışsın karşına öyle biri çıkmış birbirinizin yüzü hep gülsün belki rabbim öyle bişey olur ki mucizedir bu sabrın sonudur... inşallah içindeki bu sevinç bu mutluluk hep böyle devam eder... yazarken bile karşındakini o kadar güzel rahatlatıyorsun ki çok çok teşekkür ederim
bütün yazılarını okurken o kadar duygulandım ki anlatamam....eşim de diyo herşey çocuk değil biz bize yeteriz kedilerimiz var onların annesi babası oluruz ama bana yetmiyor o öyle söylerken içinin buruk olduğunu biliyorum... evlatlık alırız diyorum bir çocuğun hayatını kurtarırız diyorum sessiz kalıyor...
bizlerinde sınavı buymuş belki eşlerimizle mutlu olmak birbirimizi anlamak ve içimizde çocuğu büyütmek... ama gerçekten şanslıymışsın karşına öyle biri çıkmış birbirinizin yüzü hep gülsün belki rabbim öyle bişey olur ki mucizedir bu sabrın sonudur... inşallah içindeki bu sevinç bu mutluluk hep böyle devam eder... yazarken bile karşındakini o kadar güzel rahatlatıyorsun ki çok çok teşekkür ederim
tüp bebek bir kez daha denemeden once yumurtalık rezervınden tam ol bence. ve esın de kabul ederse, yumurta naklını denemenı tavsıye ederım ama kendı yumurtaların cevap verecekse tabı kı tup bebek dene.bütün yazılarını okurken o kadar duygulandım ki anlatamam....eşim de diyo herşey çocuk değil biz bize yeteriz kedilerimiz var onların annesi babası oluruz ama bana yetmiyor o öyle söylerken içinin buruk olduğunu biliyorum... evlatlık alırız diyorum bir çocuğun hayatını kurtarırız diyorum sessiz kalıyor...