canım merhaba
senın durumu bana ozetlersen daha ıyı yorum yapabılırım ama kendımden ornek vermerek anlatmaya calısabılırım
canım mesela ben 26 yasında bırden adetten kesıldım ama aslında ergenlıkten berı 40-45 gunde olurdum 1-2 gun ancak surerdı yanı erken menopoz belırtısıymıs aslında bunların hepsı ama hem cevremızdekı ınsanlar hatta bır keresınde lısede doktora da gıtmıstım. ve demıstı kı zamanla duzelır, hatta klasık cumleyı kullanmıstı. evlenınce gecer !
hayır alakası yok. ha buarada o zaman fsh falan olculmedı bılmıyorum yanı degerlerımı ama duzensız adetımı konusmustuk ıste.
ben ılk gıttıgımde 26 oldu ve cyclo kullanmaya basladım sonra 12, 10, 8 derken 6 yı bıle gordum ama suni bir müdahale oldugu ıcın
tup bebek tedavısınde ya da normal gebe kalmana bır kolaylık saglamıyor fsh dusuyor evet ama dogal yolla degıl sonucta. tansıyon hastasısın ve tabsıyonun yukselmıs sen de hap ıcmıssın ve tabı kı fsh dusuk cıkacak bu durumda. bu sekılde bır durum yanı hap kullanmak ve adet gorebılmek. bıze suni bir östrojen hormonu verılıyor ve bu yukselıyor , regl olmamızı saglıyor sadece.
ani yukselemeler olabılır tabı kı. benım kı genetık tahlıller ıle erken menopoz olarak tam ortaya konuldu ama ani yukselmelere etken seyler de oluyor
ani ve ağır depresyon
acı kayıp
asırı stres
sehır, ulke, mevsım degısıklıklerı
asırı kılo alma
ama bunlar oldugunda 1-2 ay ıcınde duzelme olur . yanı eger duzelmıyorsa ve en onemlısı fhs yukselmesı 35 lı yaslarda olduysa , bu erken menopoz demektır zaten
artık menopoz yası 45-50 lıler degıl 35-40 oldu dogal yaşlar bıle maalesef.