amin arkadaşım senin fhs ,lh kaçtı
benim fsh 72 idi. Bu değeri baz alırsan doğru ama doktorun bana dediğine göre erken menopoz teşhisi için en az üç tahlil ve doğru zamanda yapılan tahlil önemliymiş. Ben şimdi umutla bekliyorum
Kimseciklerr uğramıyorrmu burayaaaa....Sadece bennmiyimm bu fshh pisliğinndennn çekenn yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
bende fsh mağduruyum.yaşım 29.24 yaşımda 1 hafta hastalığım geciktiği için dr gittim bişi yoktur strestendir dedi sonra 1 aydan fazla olmayınca tahlil verdim ve fsh 60 çıktı erken menopoz dedi :S:S:S:S
şimdi evliyim 3 yıllık ama bebeişimiz olmuyor korkumdan ne dr gidebiliyorum ne hastaneye tüm kürleri yaptım diyebilirim..yani bir ay yarıyorsa 2 .ay yaramıyor anca haplarla(cylo prognova ) hasta olabiliyorum.dehea yı denedim ama hasta falan etmedi beni ...şimdi şu tavşancıl otu aldım onu deniyeceğim.ilk 1 yıllık evliyken gene regly vaktim 4 ay geçince dr gitmiştim beni hormon tahliline yolladı sonuç tüm hormonlar tavan yapmış ama 4 ay hasta olmamışım sizce normal bi tahlilmiydi ???
ama korkuma 2 yıldır dr gitmiyorum anca nette orda burdaki kürdür ottur onları uyguluyorum.rabbim hepimize sabır versin yardımcımız olsun.....
evet arkadaşım sorma kimsecikler yok senin fsh değerin kaç canım seninkidemi yüksek
bende fsh mağduruyum.yaşım 29.24 yaşımda 1 hafta hastalığım geciktiği için dr gittim bişi yoktur strestendir dedi sonra 1 aydan fazla olmayınca tahlil verdim ve fsh 60 çıktı erken menopoz dedi :S:S:S:S
şimdi evliyim 3 yıllık ama bebeişimiz olmuyor korkumdan ne dr gidebiliyorum ne hastaneye tüm kürleri yaptım diyebilirim..yani bir ay yarıyorsa 2 .ay yaramıyor anca haplarla(cylo prognova ) hasta olabiliyorum.dehea yı denedim ama hasta falan etmedi beni ...şimdi şu tavşancıl otu aldım onu deniyeceğim.ilk 1 yıllık evliyken gene regly vaktim 4 ay geçince dr gitmiştim beni hormon tahliline yolladı sonuç tüm hormonlar tavan yapmış ama 4 ay hasta olmamışım sizce normal bi tahlilmiydi ???
ama korkuma 2 yıldır dr gitmiyorum anca nette orda burdaki kürdür ottur onları uyguluyorum.rabbim hepimize sabır versin yardımcımız olsun.....
Canım benimm dhea adet görmeyi sağlamıyorkii.Onu zaten az olan yumurtalarımızın kaliteli olması için veriyorlarr.Ben 3 kutu bitirdimm 4. ye başlıcamm. Brancaya gelinceee valla ben bir şişeyi yaklaşık 2 ay önce içtimm.Hiç bir değişiklik olmadı.Adet falanda görmedimmm..Valla zaten öyle anlatıldığı gibi herkezin hamile kaldığı falanda yokk..Kimse yanlış anlamasınn biz çaresizlikten herşeye saldırıyoruz ama ?????????????...Neyse gülüm inşş.şifa olur sana..
Canım benimm dhea adet görmeyi sağlamıyorkii.Onu zaten az olan yumurtalarımızın kaliteli olması için veriyorlarr.Ben 3 kutu bitirdimm 4. ye başlıcamm. Brancaya gelinceee valla ben bir şişeyi yaklaşık 2 ay önce içtimm.Hiç bir değişiklik olmadı.Adet falanda görmedimmm..Valla zaten öyle anlatıldığı gibi herkezin hamile kaldığı falanda yokk..Kimse yanlış anlamasınn biz çaresizlikten herşeye saldırıyoruz ama ?????????????...Neyse gülüm inşş.şifa olur sana..
Evet canım benimki de yüksek..2 ay önce 39,5 idi..Bu ay 57 çıktıı..Ben tüp denemeye kalkktım ama foliküller uyarılamadığındann gelişmedii.Anlayacağınız bu durumda olanlar var ise her ay takip edilip fshın düştüğü ay eğer folikülde varsa hemen tüp denemeliler..Bende şimdii kürler yapıyorumm.Önce soğan yapptım sonra aslanpençesine başladımm..Birde dün hayıt tohumu aldımm.Onu demleyip içiyorum..Birde ben akupunktura gidiyorummm..Foliküllerin gelişimi ve fshh hormonlar için..Önümüzdeki ayy kan tahlillerimde düşme olursa size daha ayrıntılı bilgilerde veririm..Şifaaa ya Rabbbbb cümlemizeee..
inşallah yazımı okursun canım
bu gün fsh sonucumu aldım 4 aydır hasta olmuyordum chlo prognavayla adet gördüm bi tahlil yaptırayım dedim (2 yıl sonra )ve sonuç 2 yıl önceki aynı rakam 80 çıktı ne yapıcam bilmiyorum gerçekten ellerim boş bekliyorum.
brancayı içeyimde bari tekrar bi test yaptırayım diyorum acaba bişey farkedermi denediniz mi???? :S:S:S:S:S
selam arkadaşım allah hepimize şifalar versin canım benim fsh da çok yüksekti ama bu ay kendiliğimden adet oldum ilk defa sonra umutla doktoruma sormadan gidip tahlil yaptırdım adetimin ikinci günü fsh 30 çıktı nasıl sevindim umutla hemen doktoruma faks çektim ama boşunaymış çünkü doktorun yanındaki hemşiresi beni aradı ve biz doktorlarımıza gösterdik onlarda birşey olmaz der gibi 6 ay sonra tekrardan tahlil YAPTIR KONTÜROLE GEL dediler bekliyorum yorulmadan usanmadan elbet birgün olacak...
Canım benimmm branca ile fsh düşeceğini sanmıyorum..Ben 1 ay kullandım ama fark etmedii bence..Bence bu sebepsiz infetilitede iyi bir yöntem olabilir ama bizim durumumuz çok daha karmaşık inann..Sen başka hiç birşey kullanmıyormusunn??Aslna pençesi civanperçemi falan gibi..
canım ben nelerrr nelerrrrr yaptım 4 yıldır kullanmadım otlar polenler dünya kürler fazlasıyla hemde yapmadığım kürler kalmadı 1 ay dhea kulandım ama ben o ay yumurtladığımı gördüm devam etmedim :S:Smalesef 3 ay olmalıydı .ama 4 yıl dünyaları kullandım 4 ay bıraktım fsh 80 olmuş şimdi amh çektir dedi bahçeci deki ulun bey.bakalım bir yanda branca aldım bu akşam başlıcam
ama amh ssk da çekiliyormu yada nerde kaça bilmiyorum ona bakıcaz birde
inşallah yazımı okursun canım
bu gün fsh sonucumu aldım 4 aydır hasta olmuyordum chlo prognavayla adet gördüm bi tahlil yaptırayım dedim (2 yıl sonra )ve sonuç 2 yıl önceki aynı rakam 80 çıktı ne yapıcam bilmiyorum gerçekten ellerim boş bekliyorum.
brancayı içeyimde bari tekrar bi test yaptırayım diyorum acaba bişey farkedermi denediniz mi???? :S:S:S:S:S
Canı evet çok iyi anlıyorum senii.Benim cyclo ile adet gördürüldüğüm fshım 39,5 çıktıktan sonraki ay, kendiliğimden zamanında adet gördümm hatta o ay tüp denemeye kalktımm.Ama dediğim gibi foliküller gelişmediğinden tedavim iptal olduu.Çünkü adet görmüş olsamda fsh büyük ihitmalle yüksektii.Dr 3 ay sonra gel dedii.Dhea,folikasit falan kullanmaya başlamıştım zaten ek olarak da akupunktur önerdi.8 senas oldu gidiyorumm.Gidipte fayda gören arkadaşlarım var..Ama uzun bir süreçç bizi bekleyenn..hemen yanıt vermeyebiliyorr....İstanbulda iseniz akupunktur içinn düşünün derimm.Hiç birşeye faydası olmasa inanın vücudumdaki ağrılar,bel ağrılarım,psikolojim çok daha rayına girdi.Dinginleşmemi sağlıyorr benimm..
Fsh yüksek olan bayanların sabır göstermesi ve ciddi takib edilmesi gerekiyormuş bunu anladımm..1 ay boş geçilerek fsh takibi ve düşük çıktığı ayda folikül takibi yaptırarak tüp bebek macerasına yelken açmamız gerekecek..Rabbim herkezin şifasını versinnn inş..