Hanımlar merhaba. 3 yıllık evliyim gebelik için birçok süreçten geçtik bu ay doktorum aşılamaya geçelim dedi bu defa da FSH yüksekliği ile karşılaştık ki bugüne kadar fsh hep düşüktü ama E2 yüksekti. Mesela fsh 7.88, E2 159 çıkıyordu. Bu defa FSH 25.48 E2 67 şerde çıktı. Doktorum da E2 FSH ı baskıladığı için hep düşük görünmüş, E2 normale dönünce bu da yükselmiş diye yorum yaptı. Bulunduğum yerde iyi tanınmış bir doktor kendisi özellikle aşılamada. FSH yüksek olunca vakit kaybetme ama aşılama denemek istersen deneyelim, Çok düşükte olsa aşılama tutma ihtimali var dedi. Dünyam başıma yıkıldı resmen. Bütün gün ağlamaktan helak oldum yapabildiğim tek şey o oldu çünkü
Azda olsa şansımız varsa deneyelim diyerek dün aşılamaya başladık.
Sormak istediğim birincisi bu FSH yüksekken aşılama tutma şansı nedir bilen var mı?
İkincisi aşılamaya gonal f iğnelerle başladım ve iğne vurunurken aslan pençesi gibi şeyler içsem tedavime olumlu olumsuz etkisi olur mu hem iğne kullanıp hemde bitkisel kür yapan oldu mu?
Aslan pençesi sanırım fsh düşürüyormuş. Eğer olumlu etkisi varsa hemen alıp başlamak istiyorum