-
- Konu Sahibi Sympathique
bende fransız dili edebiyatı ogreniyorum. seneye erasmusla fransaya gitmeyi istiyorum ama paris cok pahalıymıs arkadaslarım amiens e gitti orasıda cok pahalıymıs. yani yaşam cok mu zor. gelirsek oralarda neler yapabilirz arkadasım direk fransaya gidip calısmak istiyor bunun için ne yapmalı siz fransada oturanlardan yardım istiyorum
Merhaba termine! Yazin supermis yani bunlari kabaca belirtmen bile çok kibar bir davranis.
Fransizca biraz ezber i$i gibime geliyo benim; yani feminin masculin olayindan bahsediyorum.Bilmem bana katilan var mi bu konuda...Fransizcayi gerçi sadece fransizcayi degil herhangi bir dili iyi ögrenebilmek için sürekli okumak ve televizyon izlemek gerekiyor.Ben ilk geldigimde öyle yaptim -hatta çocuk kitaplari okuyarak baslamistim- hàlà da okuyup yazmaya,sürekli de sözlüge bakmaya çalisirim.Yaklasik 3,5 senedir buradayim ve her i$imi kendim yabapilir bir seviyedeyim hatta bazen buraya yeni geldigimi söyledigimde $a$iranlar bile çikyor!
Yine tekrarlamakta fayda var; tv izleyip fransizca kitap okumak dili ögrenip ilerletmenizde size büyük fayda saglayacaktir!
Saygilar
LA VIE EST BELLE!!!yerimseniben
ben 4 senedir burdayim daha cok ogrenemedim ogrenmeye calisiyorum ogrenen arkadaslar nasil ogrendiler veya ne tavsiye ederler yazarlarsa sevinirim.
canim ben bu konuyu baya once actim ve hala ayni durumdyimda ama bu sene ben belediye degilde mission lociale basvurdum sdimi kursa gidiyorum yani brasida ayni senin dedigin gibi bi yer, hafta ici hergun sabahtan aksama kadar hem meslek ogreniyosun hem dil ,hemde her ay para aliyosun
iste 450 saat okul 200 saat staj goruyosun ne meslegi sectiysen onunuuzerine
ben suan yeni oldugumdan daha meslekleri taniyoruz, hem dil ogreniyoruz dili biraz toparlayinca staj gorcez bakalim daha 2 hafta oldu baslzyzli onumde bir sene var kesin banada faydasi olcak
buraya basvurmaya cok gec kaldim ama olsun sonucta bu sene basladim
mesajin icin cok tesekkur ettim
normalde calisiyodum ama esimle ayni yerde oldugum icin yabancilarla bi dialogum olmuyodu,
ama simdi bu okula baslayinca her turden insan var ,cogunlugu cok iyi bilmesede yine baya biliyolar , aralarinda bikac kisiyiz kotu olraka zaten ayni des goruyoruz bizim durumumuzu biliyolar, artik yavas yavas alisiyoruz birbirimize, degisik arkadaslarim oluyo, suan en yakin hinditanli ve bi arap var iste insan mecbur konusmya calisinca ogreniyo, nerdeyse her gun bikac kelime ogreniyorum ,insallah bir sene boyunca ogrenirim biseyler
sen kucukken gelmisin sansliymisin biz evlenip geldik buralara