Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aynen oyle canim arkadaslar okunus istediler bende az cok agizdan cikis seklini verdim aslinda pagl bile degil ama yazi uzerinde ancak boyle anlatiliyor cunki r nin cikisi girtlaktan olmali ancak bu kadar anlatabildim ama bundan sonra okunus vermiycem cunki yanilma oluyor aliskanlik haline gelmesin arti zamanla herkes ogrenir klava:klava:a.s.a.s.
la conjugaison (fiil cekimi)
arkadaslar fransizcada fiiller uc guruba ayrilir duzenlilik ve duzensizlik bakiminda duzenli fiiller fransizcanin en cok kullanilan fiilleridir ayrica fiil gurubunun yuzde doksanini olustururlar duzenli fiillerin son iki harfi er ile biter ornegin( parler ,aimer ) ve fiil cekimleri herzaman aynidir yani ayni ozneler de ayni ekleri alirlar simdi birinci gurup fiillerle ilgili uzun bir calisma yapcaz
present simdiki zaman cekimli
parler( konusmak fiili)
ozne fiil ek okunus anlam
je===== parle====== pagl konusuyorum
tu===== parles ===== pagl konuuyorsun
il===== parle ====== pagl konusuyor
elle==== parle ====== pagl konusuyor
nous==== parlons===== paglon konusuyoruz
vous===== parlez====== parle konusuyorsunuz
ils====== parlen======t pagl konusuyorlar
elles =====parlent ====== pagl konusuyorlar
bu fillerde goruldugu gibi je oznesinin fiiline e tu oznesinin fiiline es il elle ayni e vous oznesine ez nous ya ons ils elles e ent ekleri gelir degismesz kuraldir yani sonu er ile biten fiiller her zaman boyle cekimlenir ama kucuk ve guzel bir ayrinti bu fiillerin oznelere gore yazimlari farkli olsada okunuslari je tu il elle ils ve elles in okunuslari aynidir cunki daha oncede soyledigim gibi sondaki e es(fiil cekiminde ) ent okunmaz bunun icinde yukaridaki fiil parl ile okunusu biter ama vous da parle diye okunur cunki son harf ez dir nous ise parlons diye okunur s sesi cikartilmadan
[/color][/color]
canim emegine saglik bende kursa gittim ama cok iyi ogrenemedim yanlis bilmiyorsam J'HABITE( YASADIGIM YER )demek degilmi yoksa ben yanlismi biliyorum bilgini paylasmak cok guzel tessekur ederiz