Fransizca Ders Isleyelim Mi ??

a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.

Son düzenleme:
J'AIME LES FILLES - kız çocukları seviyorum
TU AIMES LES FILLES - kız çocukları seviyorsun
IL/ ELLE/ AIME LES FILLES - kız çocukları seviyor
NOUS AIMONS LES FILLES- kız çocukları seviyoruz
VOUS AIMEZ LES FILLES- kız çocukları seviyorsunuz
ILS/ ELLES AIMENT LES FILLES - kız çocukları seviyorlar

:1hug:

aynen oyle canim arkadaslar okunus istediler bende az cok agizdan cikis seklini verdim aslinda pagl bile degil ama yazi uzerinde ancak boyle anlatiliyor cunki r nin cikisi girtlaktan olmali ancak bu kadar anlatabildim ama bundan sonra okunus vermiycem cunki yanilma oluyor aliskanlik haline gelmesin arti zamanla herkes ogrenir :eek:klava::eek:klava:a.s.a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
canim zaten bende onu demek istedim gic oyle bisey gormedim az bucuk gittim kursa ve kiytaplardan gordugumkadariyla oyle ,merci canim

Son düzenleme:
aynen oyle canim arkadaslar okunus istediler bende az cok agizdan cikis seklini verdim aslinda pagl bile degil ama yazi uzerinde ancak boyle anlatiliyor cunki r nin cikisi girtlaktan olmali ancak bu kadar anlatabildim ama bundan sonra okunus vermiycem cunki yanilma oluyor aliskanlik haline gelmesin arti zamanla herkes ogrenir :eek:klava::eek:klava:a.s.a.s.

bende pagly diye bisey gormedim bu ney diyodum ,okunusmus simdi anlasildi ,bencede canim sen okunusu yazma biz kendimiz okumaya calisisalim tabi okuyamazsak sorariz sana merci a.s.

Je n' aime pas le bruit. Tu n' aime pas le thé. Nous aimons pas le jazz. Elle n' aime pas le chocalats.il n'aime pas les fleures. Vous aimez pas la mer. Ils aiment pas la chambre.( bende yapmaya calisitim umarim dogru yapmisimdir)

la conjugaison (fiil cekimi)
arkadaslar fransizcada fiiller uc guruba ayrilir duzenlilik ve duzensizlik bakiminda duzenli fiiller fransizcanin en cok kullanilan fiilleridir ayrica fiil gurubunun yuzde doksanini olustururlar duzenli fiillerin son iki harfi er ile biter ornegin( parler ,aimer ) ve fiil cekimleri herzaman aynidir yani ayni ozneler de ayni ekleri alirlar simdi birinci gurup fiillerle ilgili uzun bir calisma yapcaz

present simdiki zaman cekimli
parler( konusmak fiili)
ozne fiil ek okunus anlam
je===== parle====== pagl konusuyorum
tu===== parles ===== pagl konuuyorsun
il===== parle ====== pagl konusuyor

elle==== parle ====== pagl konusuyor
nous==== parlons===== paglon konusuyoruz
vous===== parlez====== parle konusuyorsunuz
ils====== parlen======t pagl konusuyorlar
elles =====parlent ====== pagl konusuyorlar

bu fillerde goruldugu gibi je oznesinin fiiline e tu oznesinin fiiline es il elle ayni e vous oznesine ez nous ya ons ils elles e ent ekleri gelir degismesz kuraldir yani sonu er ile biten fiiller her zaman boyle cekimlenir ama kucuk ve guzel bir ayrinti bu fiillerin oznelere gore yazimlari farkli olsada okunuslari je tu il elle ils ve elles in okunuslari aynidir cunki daha oncede soyledigim gibi sondaki e es(fiil cekiminde ) ent okunmaz bunun icinde yukaridaki fiil parl ile okunusu biter ama vous da parle diye okunur cunki son harf ez dir nous ise parlons diye okunur s sesi cikartilmadan
[/color]
[/color]

ben zaten pagl diye bir fiil vermemisim arkadaslar yukarida cekimden once ozne fiil ek okunus anlam yaziyor ayirt edebileceginizi dusundum cok surdurmeye lazim degil bu muabbeti ozur dilerim ama ben hepinizin ozelden olan isteklerine cevap vermeye calisiyorum simdilik benimde super fransizcam yok ama buraya yazdigim her konuyu esime daha sonra inceletip duzeltiyorum hakka girmeyim diye size dogru seyler ogretmeye calisiyorum cunki sikintinizin farkindayim eger bir kelimeyi benden dolayi yanlis ogrenirseniz ben bunun vebalini odeyemem hicbirinizi tanimiyorum hic bir sekilde cikarim yok sirf allah rizasi icin size gunde en az iki saatimi ayiriyorum yanlisim olduysa hepiniz hakkinizi helal edin saygilarimlaa.s.

Canım harika , çoook güzel bir paylaşım .Takip ediyorum ama sanırım bana daha ileri seviyede gerekli olacak .Sabırsızlıkla bekliyorum .Sevgiler :1hug::1hug::1hug:

arkadaslar bu hafta cok yogunum en kisa zamanda devam etcem

tamam canim ,bos oldugun zamanlar yazarsin ,bide okadar seyin arasinda bunu yazmak kolay degil

merhaba arkadaşlar ben de fransızca tercümanlık okuyorum. EDEBIYATCI88 kadar güzel anlatamayabilirim. ama sorularınız varsa EDEBIYATCI88 yokken benimle idare edin :)

bir de elimde birçok essai örneği var. ileri seviyelerde bunları sizinle paylaşıcam süprizzzzz

FRANSIZCADA AITLIK

EVET ARKADASLAR FRANSIZCADA BEN SEN O BIZ SIZ ONLAR DEMEYI OGRENDIK ARTI MASCULIN FEMININ OLAYINIDA OGRENMISTIK SIMDI ISE BENIM SENIN ONUN BIZIM SIZIN ONLARIN DEMEYI OGRENCEZ BURDA NESNELERIN BASINA GELEN LE VE LA EKLERI BUNU BELIRLER ORNEGIN ( le pantalon ) ve (la veste) PANTOLONUM DEMEK ICIN ( mon pantalon ) DERIZ CUNKI NESNENIN BASINDA LE EKI VARDIR CEKETIM DEMEK ICIN ( ma veste ) DERIZ CUNKI NESNENIN BASINDA LA EKI VARDIR PEKI COGUL OLUNCA NE YAPARIZ COGUL OLUNCA BASINDAKI EK ONEMLI DEGILDIR PANTOLONLARIM VEYA CEKETLERIM DEMEK ICIN HERZAMAN COGUL AITLIGINE MES GELIR ( mes pantalon ve mes vestes ) OLUR ANCAK NESNELEREDE S EKI GETIRILIR BIRDE AYRICA BIZIM SIZIN ONLARIN DERKENDE LE LA EKI FARKETMEZ SADECE COGULLARDA FARK VARDIR SIMDI TABLOYU BEN SIZE GOSTEREYIM SIZ GERISINI COZERSINIZ ZATEN SONRA ORNEKLER VERCEM YINE ALISTIRMA YAPIP BANA GONDERIN

( le + tekil )====== mon==== benim
( la+ tekil )====== ma==== benim
(le,la+ cogul )=====mes ====benimlerim

( le+tekil)====ton=====senin
(la+tekil)====ta======senin
(le,la+cogul)====tes====seninlerin

( le+tekil)====son=====onun
(la+tekil)====sa======onun
(le,la+cogul)====ses====onunlarin

( le;la+tekil)====notre=====bizim
(le,la+cogul)====nos====bizimlerin

( le;la+tekil)====votre=====sizin
(le,la+cogul)====vos====sizinlerin

( le;la+tekil)====leur=====onlarin
(le,la+cogul)====leur====onlarlarin

EXEMPLES

le ami=====MON AMI ====== arkadasim
le mari====TON MARI=====kocam
la femme=====MA FEMME ======karim
la femme====TA FEMME======karin
l'ecole======SON ECOLE======okulu
la famille====SA FAMILLE======ailesi
les amis====lMES AMIS=======arkadaslarim
les amis====lTES AMIS=======arkadaslarin
les amis====lSES AMIS=======arkadaslari
le frere====lNOTRE FRERE======erkek kardesimiz
le frere====lVOTRE FRERE=======erkek kardesiniz
le frere====LEUR FRERE=====erkek kardesleri
les voitures====NOS VOITURES=====arabalarimiz
les voitures====VOS VOITURES=====arabalariniz
les voitures====LEURS VOITURS======arabalari

ODEV:eek:klava:

LE PAIN====ekmek,LE BEBE====bebek ,LA BANANE======muz,LES FLEUR ======cicek

BUNLARI TUM OZNELERLE CEKINIZ COGULLUGA VE MASCULIN FEMININ OLAYINA DIKKAT EDIN:lepi:

Son düzenleyen: Moderatör:
LE BEBE==mon bebe==bebegim
LE PAIN==ton pain==ekmegin
LA BANANE===sa banane===muzu
LES FLEURS ===nos fleurs===cicegimiz

BRAVO SYMPATHIQE HASI ARKADASLAR BIR KAC ORNEKTE SIZDEN GELSIN NESLIHAN NERDESIN CANIM BAK SOLLUYORLAR SENIa.s.

canım en sıkı öğrencin ben olurum buna söz verebilirim ama şu an nişanlım ve ailesi burdalar, nişan söz v.s o tür şeyleri yapıyoruz o nedenle şimdilik worde kaydediyorum daha sonra çalışıcam.. bırakmak yok a.s.

Merhaba.Emeğinizden dolayı teşekkür ediyorum.Bir mesaj göndermiştim ancak cevap alamadım belkide göndermeyi beceremedim.Çünkü yeni üyeyim.Neyse .Fransızca hep hayatımın zorluklarından biri oldu.Sizi takip ederek neler öğreneceğim bakalım.Tekrar teşekkürler.Hoşça kalın. Melek

canim emegine saglik bende kursa gittim ama cok iyi ogrenemedim yanlis bilmiyorsam J'HABITE( YASADIGIM YER )demek degilmi yoksa ben yanlismi biliyorum bilgini paylasmak cok guzel tessekur ederiz

canim emegine saglik bende kursa gittim ama cok iyi ogrenemedim yanlis bilmiyorsam J'HABITE( YASADIGIM YER )demek degilmi yoksa ben yanlismi biliyorum bilgini paylasmak cok guzel tessekur ederiz

Evet dogru ogrenmissin...kolay gelsin

X