• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mütercim-Tercümanlık

limelight

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2010
49
0
36
İstanbul
Herkeze merhaba;
Ben şuan lise 1 okuyorum.Ve iki yıldır dillere karşı aşırı ilgim var.Sınıfta ingilizcede birinciyim.Onun haricinde dil anlatım ve edebiyat derslerimde oldukça iyi.Bu yazda kendim fransızca öğrenmeye başladım.Onun dışında öğrenmek istediğim pekçok dil var.ispanyolca,latince,italyanca...
Ve ben mütercim-tercüman olmak istiyorum.Araştırmalarıma göre mütercim tercümanlık okuyunca yanında ek bir dil veriyorlarmış.Ayrıca başka planlarımda var mesela çift anadal yapıp farklı bir dil okumak...Ve üniversiteyi bitirince dışarıdan halkla ilişkiler okumak...
Bu planlarımı gerçekleştirirsem rahat iş bulabilirmiyim?
Düz liseye gidiyorum istanbul,boğaziçi,marmara üniversitelerini kazanmam çok mu zor?
Mütercimlik yerini dil edebiyat okursamda beni tercih ederlermi?
Ve parası ne kadar iyidir?
Ayrıca kendim dil öğrenebilir miyim?
İngilizce öğretmenim öğrenebilirsin dedi ama... :)
Sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum :) :)
:61:

Son düzenleme:
Dile karşı ilgin varsa ve seviyorsan kesinlikle dil bölümüne seçmelisin canım. Dediğin gibi düz lisede imkanlar kısıtlı ve genellikle dil bölümü açılmıyor. Sizin okul nasıl? Tercümanlık bölümü de harika. Tabi mesleğe yönelik bir eğitim alıyorsun. Ben edebiyat mezunuyum, tercüme derslerimiz de vardı. Ben tercümeyi aşırı seviyorum. Daha ortaokul yıllarında başlamıştım çeviri yapmaya. Üniversitedeyken çok değişik alanlarda tercümeler yaptım. Şimdi kitap tercümesi yapıyorum. Seviyorsan iş gib gelmiyor, zevkle yapıyorsun. Sana tavsiyem okulunda dil bölümü açılırsa mutlaka seç. Dil yeteneğini köreltme...

O konuda şanslıyım okulumuzda dil bölümü açılıyor her yıl.
Bende aşırı seviyorum.Ortaokuldan beri çeviriler yapıyorum.Şuanda Rebacca adlı kitabı türkçeye çeviriyorum.
Dinlediğim şarkılarıda direk çevirebiliyorum dilimize...Ama emin olmadığım şeyler var eğer dil edebiyat kazanırsam ingilizce mi yoksa başka diller mi seçsem diye düşünüyorum 4 yıl hadi 1 yılda hazırlığı olursa 5 yılda ne kadar iyi öğrenirim o dilde seviyem ne olur merak ediyorum.. :61:

İngilizceni ilerletmek ve bir meslek olarak tercümanlığı seçmek istiyorsan başka dilin edebiyatını seçmemeni öneririm. İngilizcen körelebilir. Zaten bölümde ikinci bir yabancı dil de oluyor seçmeli ders olarak.

Haklısın.Araştırdım İstanbul üniversitesi mütercim tercümanlığın yanında almanca boğaziçinde fransızca yada almanca şansı sunuluyor.Fakat İstanbul ünivesitesini kazanırsam daha çok avantajlı olurum çünkü çift anadal yaparsam başka dil seçmem çok daha rahat olur çünkü fen edebiyat fakültesinde pek çok dil var..

bilkentte mesela fransızca-ingilizce-türkçe mütercim tercümanlık diye bi bölüm var
ama burslusu en son 20.yi falan alıyo, ingilizce sınavı çok basit oluyo, bu yüzden farkı ilk bölümden yaratman lazım, ingilizcenin mükemmel olması cok bişey değiştrmiyo cnkü mükemmel olmayanlarnda yapabilceği sorular var hep
boğaziçi zor, ama oraya giren nasıl giriyo? zor diye ümitsizliğe kapılmak yerine çalışmayı sıkı tut
halkla ilişkileri de okul sonrasına değil okulla eş zamanlı aöfden oku bnce okulla zor olabilir ama 4 yılda bitmesinde 6 yılda bitsin gerekirse.
bi de ingilizce tercümanlarına gerek mezununun çok olması nedeniyle, gerekse bi çok kişinin ingilizce bilmesi nedeniyle çok daha az ücret veriyolar, fransızcada çok para vardı en son çalıştığım tercümanlık bürosunda. en basitinden ingilizcenin sayfası 3liraya fransızcanın 10 liraya cevriliyodu

Son düzenleme:
cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim önerileriniz içinde,ve en büyük hedefim istanbulda iyi bir devlet üniversitesi kazanmak amaçlarım ve hayallerim arasında özel üniversite yok ve burslulukda :) bakalım zaman bize ne göstericek önerilerinizide mutlaka dikkate alacağım :):61:

cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim önerileriniz içinde,ve en büyük hedefim istanbulda iyi bir devlet üniversitesi kazanmak amaçlarım ve hayallerim arasında özel üniversite yok ve burslulukda :) bakalım zaman bize ne göstericek önerilerinizide mutlaka dikkate alacağım :):61:

nasıl istiyosan öyle olur umarım ama özel üniversite de öcü değil tatlım :)
kendini geliştirmen için sana en geniş imkanı sunanlarda, yaz tatilinde ortalamana göre sen yurtdışına gönderen de özel üniversiteler.
ben mimar sinana girmiştim resim bölümüne türkiyede okudum bitti
arkadasım da mimar sinanı kazanmasına ragmen özeli tercih etti tam burslu, yurtdışında yazın gittiği kurslar mı dersin, konferanslar sergiler mi dersin oo ooo, inanılmaz geliştirdi kendisini. amerikada heykel okuyo şuan başvurusu anında kabul edildi.

Aslında şuan en büyük isteklerimden biride erasmus olayı öğreneceğim dillerin dışında bi ülkeye gitsem o ülkenin dilini geliştirsem benim için harika bir fırsat olur :):26:

Back
X