• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransız sevgilimden evlenme teklifi aldım, mutluyum ama bir konu var..

Avrupa erkeklerini tanıdığım kadarıyla böyle erken evlilik teklifi etmeleri hele ki sen çalışma ben sana bakarım demeleri anca filmlerde rastlanabilecek bir durum hatta 60-80 li yılların filmleri 😂

Benim de inanasim gelmedi. Sen çalişma yemekte yapma, evin butun işlerini zaten adam yapiyormuş filan. Yok yaa... 😂😂 Benim eşim bu konularda en rahat adamlardandir ev işi, yemek yapar ama ben de eşim aksam işten gelse de yemek yapsa, surayi bir supurse diye beklemiyorum elime bir iş aliyorum illa ki, tamamen elini etegini çekmek olmuyor. 😂😂😂

Bu senaryonun gercek olmasi için evin butun işlerini yapacak yatili birinin olmasi lazim. 👍 Oyle yapacaklardir kesin. 😂

Yazmayayım dedim ama dayanamadım. Sanırsın Latinle falan evlenmiş. Arap kültürüyle Türk kültürü çok çok benzer. Arap erkeğinin ne farkı var?
Bir anımı da eklemek isterim; bir gün çok yakın arkadaşımın Arap komşusu arkadaşımı kapı önünde paspal haliyle görmüş demiş ki sonradan “Biz erkeklerimiz ikinciyi üçüncüyü almasın diye evde bile üst düzey süsle geziyoruz siz bakımsız olsanız da eşleriniz ikinciyi üçüncüyü getirmiyor sırrınız ne?” Yani iki kültür arasında bir fark varsa o da çok eşliliğin yasal ve toplumdaki ahlaki durumu. Geri kalan bir çok şey aynı. Türk erkeğiyle de gayette yapardınız.
Arap kadınların niçin bu kdar süslü, bakımlı,estetikli olduğunu öğrenmiş oldum . Teşekkürler

Yazmayayım dedim ama dayanamadım. Sanırsın Latinle falan evlenmiş. Arap kültürüyle Türk kültürü çok çok benzer. Arap erkeğinin ne farkı var?
Bir anımı da eklemek isterim; bir gün çok yakın arkadaşımın Arap komşusu arkadaşımı kapı önünde paspal haliyle görmüş demiş ki sonradan “Biz erkeklerimiz ikinciyi üçüncüyü almasın diye evde bile üst düzey süsle geziyoruz siz bakımsız olsanız da eşleriniz ikinciyi üçüncüyü getirmiyor sırrınız ne?” Yani iki kültür arasında bir fark varsa o da çok eşliliğin yasal ve toplumdaki ahlaki durumu. Geri kalan bir çok şey aynı. Türk erkeğiyle de gayette yapardınız.
Türk erkeklerini yermediğimi baştan söyledim kendimden örnek verdim ben türk erkeğiyle yapamazdım evet çünkü yurtdışında olmayı ve farklı kültüre sahip insanlarla kaynaşmayı seviyorum ve başıma bunun geliceğini biliyodum arap dediğimde üsttede belirttim zaten arap erkekleri 2. 3. Eşi alır gibi bi düşünce var bazı insanlar da her arap aynı değil arkadaşım arap emirlikleri, oman, suudi arabistan, kuveyt gibi ülkeredeki araplara GULF deniliyor ve bunlar için 2.3. Eşle evlenmek daha yaygın. Benim eşim ürdünlü. Ürdün, lübnan, filistin gibi ülkelerde daha 2. Kişiyle evlenen birini görmedim ki 4 senedir buradayım. Ayrıca eşlerine çok sadıklar. Her arap aynı değildir ve arap dedim diye hava atmadım latinle evli de olabilirdim o da hava atılıcak bir konu değil ben burada konu sahibine kendimden örnekler vermek istedim ama yanlış anladınız sanırım.

Arapları savunmadım ki ben arkadaşım kendimden örnek veriyorum yapamazdım diye ki çevremdeki erkeklerden kuzenlerden vs örnek verirsem gerçekten türk erkekleriyle yapamazdım.
Nesi farkli esinin bahseder misin? Yani sadakat dersen bizdede vardir bence sadik es, para pul dersen baska.. suan ulkede kriz var malum.. insanlar araplara sicak bakmiyor.. tek akla gelen dubai binalar luks yasam para😐😁 ya da tam tersi iste kumali kadinlar vs.

Benim esim kürt ama onceden saniyordum ki tum kurtler birbirini cok tutar sever vs. Ama hicte oyle degilmis. Mesela diyarbakirlilar mardinlileri arap kurdu oldugu icin sevmiyolar vs. Her toplum kendi icinde gruplasma yasiyor.

Türk erkeklerini yermediğimi baştan söyledim kendimden örnek verdim ben türk erkeğiyle yapamazdım evet çünkü yurtdışında olmayı ve farklı kültüre sahip insanlarla kaynaşmayı seviyorum ve başıma bunun geliceğini biliyodum arap dediğimde üsttede belirttim zaten arap erkekleri 2. 3. Eşi alır gibi bi düşünce var bazı insanlar da her arap aynı değil arkadaşım arap emirlikleri, oman, suudi arabistan, kuveyt gibi ülkeredeki araplara GULF deniliyor ve bunlar için 2.3. Eşle evlenmek daha yaygın. Benim eşim ürdünlü. Ürdün, lübnan, filistin gibi ülkelerde daha 2. Kişiyle evlenen birini görmedim ki 4 senedir buradayım. Ayrıca eşlerine çok sadıklar. Her arap aynı değildir ve arap dedim diye hava atmadım latinle evli de olabilirdim o da hava atılıcak bir konu değil ben burada konu sahibine kendimden örnekler vermek istedim ama yanlış anladınız sanırım.
2. yorum “hava atmadım” diye. Ben hava attınız yazmadım zaten? Sadece şunu demek istiyorum. Latinlerin kültürü farklıdır ne bileyim dans ederler falan ya Araplar Türk kültürüyle çok yakın. Takıldığım cümle “Türk erkeğiyle yapamazdım”. Neyse uzatmayacağım. Çok saçma bulduğumu belirterek uzaklaşıyorum.

Kap kız:

Başıma gelen minik tatlış(!) rezillikler kepazelikler

Kaç tane latin erkeği tanıyorsunuz . Venezuela da latin ülkesi ve kadınlarına zorla fuhus yaptıranda var orda . Ayrıca Arap var Arap var , Türk var Türk var . Herkesi aynı kefede tutmayın bence.

2. yorum “hava atmadım” diye. Ben hava attınız yazmadım zaten? Sadece şunu demek istiyorum. Latinlerin kültürü farklıdır ne bileyim dans ederler falan ya Araplar Türk kültürüyle çok yakın. Takıldığım cümle “Türk erkeğiyle yapamazdım”. Neyse uzatmayacağım. Çok saçma bulduğumu belirterek uzaklaşıyorum.
Sanki latinle evli dediniz ya ona takıldım ben. Araplarla türklerin kültürünün birbirinden çok farklı olduğunu bu 4 sene içinde deneyimledim hemde dibine kadar. Hoşçakalın.

Ayrıca ırk hava atılacak bir durum değildir. Benim eşim de Bulgaristanlı. Ama ırkından dolayı evlenmedim çok güzel kalbi var ona vuruldum. Sırp, Afrikalı ya da Rus olsaydı yine evlenirdim.

Kaç tane latin erkeği tanıyorsunuz . Venezuela da latin ülkesi ve kadınlarına zorla fuhus yaptıranda var orda . Ayrıca Arap var Arap var , Türk var Türk var . Herkesi aynı kefede tutmayın bence.
Ya hu bacım Latin’e niye takılıyorsun o bir örnek tamam Çin’li olsun ne bileyim İskandinav olsun oldu mu?

Ayrıca ırk hava atılacak bir durum değildir. Benim eşim de Bulgaristanlı. Ama ırkından dolayı evlenmedim çok güzel kalbi var ona vuruldum. Sırp, Afrikalı ya da Rus olsaydı yine evlenirdim.
Bende öyle Türk te olabilirdi bu kişi ama yurtdışında yaşamak gibi bi hayalim olduğu için türk flörtüm 1 kere felan olmuştur😂

Esas Türk kültürüne ve esas Arap kültürüne baktığınızda aslında hiç benzemiyor. Türk sosyal hayatında monogami tipi evlilik yani tek eşlilik vardı, Türkler, Araplar ile temasa geçmeden önce de çok eşli değillerdi. Ya da Türklerde kadınlar kendi başına elçi kabul eden, at sırtında savaşa giden, kendi otağı olan, en az bir erkek kadar değerli profildeyken aynı tarihlerde Araplarda ise durum çok farklıydı.

Avrupa’da yaşamayan biri buna kolay kolay inanır , zira hayallerde Avrupa yaşamı böyle. Hatta yabancı çevren yada arkadaşın yoksa da bu böyle. Daha gecen gün doktor arkadaşım ve araştırma üyesi kocası evlendi minnacık mütevazi bir dügünle. Gerçi onlar da uzunca süre beraber yaşadılar ve ev alma durumları olunca mahkeme vs diye uğraşmamak icin evlenmek zorunda kaldılar. Yani artık kimse kolay kolay evlenmek istemiyor.
Dayım ile yengem 11 yıl aynı evde yaşadılar. Yengeminde dayımında ayrı evleri vardı kendilerine ait. Ekstra teyzemde hala yaklasık 20 yıldır hayat arkadasıyla aynı evde yaşıyor. Yengemle dayım evlenmeden öncede kuzenim dünyaya geldi. Geçen sene evlendiler. Evlenmelerinin sebebi de heyecan, macera.

Bosanmayıda macera haltına yaparlar artık slsmsmsmsmslsşw

Back