• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

cogugida urununde icinde yememizin haram sayildigi hayvanin katkilari bulunuyor. Tere yagliolanlari guvenilir oldugu icin tereyagli dedim.

Fransiz yemeklerini tadmak istiyosun ama helal gidalardan yapilmiyor.. Et veya tavuk bunlarda helal kesim degil.. Ancak muslumanlara ait bir yerden guvenle yiyebilirsin..
Kafelerde tarihi yerlerde kahve felan ic ama bu tadlari tadman icin emin olman lazim Allah korusun haram girmesin migdene sonra..
Bisiklet fikri de guzel olabilir denemek istersen ben denemedim henuz,o civarlari gezersin...

Iy öbürküler domuzyağlı mı oluyor? Domuz yağlı tatlı mı olur mu yeaa:53:

Tatlilarin icine jelatin koyuyorlar oda hayvansal jelatin bitkisel degil :19:
Hayvansaldan kastimizda domuz :52:
Gecen bi pizza istemistim pariste adam domuz mergezli pizza getirdi bana,ben de degistirdim :40:
Dikkat etmezsek her an gunaha gireriz bu bogazimiz yuzunden valla

plan_paris_fr1.gif

Bak burda pariste gezebilcegin yerler var..

Eki Görüntüle 539552 Eki Görüntüle 539553

Ruzgargulu Once ufaklari yaptim yarim tepsi kadar. Sonra baktim boyle olmuyo. Hamuru acip cay bardagiyla keserek yapti. Minik toplari eve biraktin, oburlerini kvye goturdum. Eve simdi geldim. Kv acilde hala gelmedi. Bobreklerinde tas varmis galiba..biz eltilerimle sarma sardik :s cok is yaptim bu gun yoruldum.

Lapinu beigne miydi nasi yaziliyodu unuttum :p tarifino sordum. yuvarlak olani hic kolay degil dedi. Kare olani daha kolay dedi. Ikisini de anlatti. Tarifle hala ilgileniyor musun, yazayim mi? Biraz goz karari olculer soyledi ama. Kivami bizim ekmek yogurmamiz gibi kendileri ayarliyormus.

PARIS REHBERI Nereden Başlamalı ?
su siteyide incele simdiden kararlastirirsin neler yapacagini
Bir kaç site araştıracağım canım. Ama işte öyle sitelerde yazmayan, yaşayanları bildiği güzellikler oluyor belki öyle bir kaç tüyo verirsiniz diye diyorum.:12:
plan_paris_fr1.gif

Bak burda pariste gezebilcegin yerler var..
Hihiih çok güzelmiş bu harika yaaa.. Hepsinin tarihini, özelliklerini falan araştıracağım.:52:

Tatlilarin icine jelatin koyuyorlar oda hayvansal jelatin bitkisel degil :19:
Hayvansaldan kastimizda domuz :52:
Gecen bi pizza istemistim pariste adam domuz mergezli pizza getirdi bana,ben de degistirdim :40:
Dikkat etmezsek her an gunaha gireriz bu bogazimiz yuzunden valla
Bakıcam artık bende neleri yiyebilirim neleri yiyemem.. Tuzlular değil de tatlılar çok güzelmiş iki ısırık alırım yenilebilir olanlardan hihihi

Fransiz yemeklerini tadmak istiyosun ama helal gidalardan yapilmiyor.. Et veya tavuk bunlarda helal kesim degil.. Ancak muslumanlara ait bir yerden guvenle yiyebilirsin..
Kafelerde tarihi yerlerde kahve felan ic ama bu tadlari tadman icin emin olman lazim Allah korusun haram girmesin migdene sonra..
Bisiklet fikri de guzel olabilir denemek istersen ben denemedim henuz,o civarlari gezersin...
Uygun bir yerlerden bulurum canım. Siz nasıl besleniyorsunuz orada zor olmuyor mu? Bisiklet turu güvenli olur mu? Kendi başıma sabahtan akşama gezsem fotoğraf çeksem falan bir şey gelir mi başıma?

Canim birsey olmaz,burasi turkiye gibi degil oyle kimse bisey yapamaz :)
Biz burda helal gidalardan aliyoruz,ben disari ciktigimda tatli almam,sadece ya balik menusu ya da pizza aliyorum,turk yerlerinden yiyorum doner kebap felan fransiz mutfagini tadmak istersem kendim yaparim evde :)

Canim birsey olmaz,burasi turkiye gibi degil oyle kimse bisey yapamaz :)
Biz burda helal gidalardan aliyoruz,ben disari ciktigimda tatli almam,sadece ya balik menusu ya da pizza aliyorum,turk yerlerinden yiyorum doner kebap felan fransiz mutfagini tadmak istersem kendim yaparim evde :)
Deneyebildiğim kadar deneyeceğim valla hihihi.. Peki güneşli gün sayısı az mı Paris'te yani hep yağmur yağıyormuş gibi duruyor? Siz market alışverişinizi nerelerden yapıyorsunuz? Migros gibi yerler var mı?

Deneyebildiğim kadar deneyeceğim valla hihihi.. Peki güneşli gün sayısı az mı Paris'te yani hep yağmur yağıyormuş gibi duruyor? Siz market alışverişinizi nerelerden yapıyorsunuz? Migros gibi yerler var mı?

Canim buyuk magazalar var burda.. Turk marketleride var,kahvaltilik seyleri ve et turlerini turk marketinden aliyoruz .. Onun disinda da ev icin arac gerecleri buyuk marketlerden aliyoruz,carrefour dan mesela..
Burda buyuk magazalar var parisi en buyuk magazasi parinor... Oda parisin cevresine dusuyo biraz bizim burda.. Ama metroyle kolaylikla gelebilirsin.. Paristen gelirkende var ama parisin merkezinde boyle buyuk magazalardan yok..

Eiffel'e sadece asansör mü paramı yoksa merdiven de ücretli mi? Bir sürü fotoğraf çekileceğim inşallah. Bisiklet fikri süpermiş zate akrabalarım işte olacaklar. Günlük kiralar Paris'i gezerim kendi kendime. Güvenli olur mu? Ben Fransız mutfagının farklı tatlarını denemek istiyorum. Dönerin hası, kebabın hası bir telefonla evlere servis burada. Paris'te onlara para vermem açıkcası. Şanzelize de dünyaca ünlü şairlerin, yazarların oturduğu cafelerde bir kahve içmek çok daha tarihi olacaktır. Müzelere günler ayıracağım mesela.. Nasılsa uzun kalacağım hihih.. Bildiğiniz köşe bucak şirin, hesaplıi yeme içme, giyim, sanat vs mekanları var mı?

Aynı parayla bir kitap alırım, bir sergiye girerim yada bir tişört alırım. Hamur işleri ve tatlıları iyi ve özelse bende onları deneyeceğim canım hihihi tereyağlıları güzel mi oluyor? Bir de güneşli gün sayısı az mı?

hayirli bayramlarr kizlarrrrr konu dikkatimi cekti
pariste 2 yil kalldim saint germain de
fransiz mutfagini tatman icin helal haram ayirt etmemen gerek canim bunu dikkate aliyomusun bilmiyorum ama daha bi kez bile tatmadim tatlilarini bile almiyorum icinde jelatin var ki yeemeklerinin cogu alkolluu etleri helal kesim degil
tabiiki ozgursun kendi gorusuun
ama uyarmak istedim:34:

hayirli bayramlarr kizlarrrrr konu dikkatimi cekti
pariste 2 yil kalldim saint germain de
fransiz mutfagini tatman icin helal haram ayirt etmemen gerek canim bunu dikkate aliyomusun bilmiyorum ama daha bi kez bile tatmadim tatlilarini bile almiyorum icinde jelatin var ki yeemeklerinin cogu alkolluu etleri helal kesim degil
tabiiki ozgursun kendi gorusuun
ama uyarmak istedim:34:

Hayirli bayramlar canim.. Nasilsin ? Hamilelik nasil gidiyor az gunun kalmis Allah kurtarsin tek nefeste :)
Evet aynen ben hic yemiyorum disarda fransiz yemekleri ve tatlilarini...

Back