• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

coco tecrubeyle sabit. o uzmanlari hamileyken dinliyordum ben de. yasadiklarinla uzmanlarin konustuklri cok farkli oluyor.
hamileyken bebege emzik vermicem cok zararli, soyle kotu boyle kaka, hic tavsiye edilmiyor diyenler, bebek dogunca emzigi kabul etmedigi icin fittiracaklardi. burda ben yasadigim seyleri soyluyorum. yasadigin zaman sen de goreceksin herseyi. o yuzden boyle yani.
neyse son olarak soyle bir durum var;
anne sutu hormonaldir.
hamile olmayan, hamile kalamayan bir tanidigim¨bir bebegin süt annesi. nasil oluyor sence? pompayla sagsa sut gelir miydi ondan, gelmezdi tabiki.
neyse tabiki dedigin gibi herkeste farkli etki gosterebilir. epidural gibi.

Son düzenleme:
coco tecrubeyle sabit. o uzmanlari hamileyken dinliyordum ben de. yasadiklarinla uzmanlarin konustuklri cok farkli oluyor.
hamileyken bebege emzik vermicem cok zararli, soyle kotu boyle kaka, hic tavsiye edilmiyor diyenler, bebek dogunca emzigi kabul etmedigi icin fittiracaklardi. burda ben yasadigim seyleri soyluyorum. yasadigin zaman sen de goreceksin herseyi. o yuzden boyle yani.
anne sutu hormonaldir.
hamile olmayan, hamile kalamayan bir tanidigim¨bir bebegin süt annesi. nasil oluyor sence? pompayla sagsa sut gelir miydi ondan, gelmezdi tabiki.

ilginc bisey hic cocugu olmayan birinin sut anneligi yapmasi rabbim isterse olmaz denen hersey olur ama sen simdi hemzirdikce sutun artmasiylada ters dusun seyler yaziyorsun bunca yillik bildigimiz seyleri bir tek senin tecrubelerin degistirmez

Bu konuda herkesin düşüncesi farklı...kimisi azalır kimisi cogalir diyor....benim sahsen fikrim herşeyin doğal yolla olması...bebek emdikce süt hormonunu durtuyor....bu nedenle sutun artmasina neden oluyor diye bir sitede okumuştum...pompalamanin zararı yok gibi ama devamlı pombalanirsa hiç emzirilmezse azalma ihtimali çok yüksek....bebegim erken dogdugu için dr emzirmemi istemedi çabuk yorulur ememez 1 ay pompa mak.kiraladim onunla besledim ilk ay ama mümkün oldukça yinede emzirdim herşeyin doğal natur olması en iyisi....

Bu konuda herkesin düşüncesi farklı...kimisi azalır kimisi cogalir diyor....benim sahsen fikrim herşeyin doğal yolla olması...bebek emdikce süt hormonunu durtuyor....bu nedenle sutun artmasina neden oluyor diye bir sitede okumuştum...pompalamanin zararı yok gibi ama devamlı pombalanirsa hiç emzirilmezse azalma ihtimali çok yüksek....bebegim erken dogdugu için dr emzirmemi istemedi çabuk yorulur ememez 1 ay pompa mak.kiraladim onunla besledim ilk ay ama mümkün oldukça yinede emzirdim herşeyin doğal natur olması en iyisi....

evet prematurem surekli makineyle sagmamasi lazim cocugun emmedigi zamanlar pompayla cekmesi en mantikli olan

anne sutu hormonaldir.

Böyle bir şeyi bende duydum....bir kadın devamlı torununa bakıyormuş çocuk her ağladığında nenesi göğsünü vermiş(iğrenç birşey) bir süre sonra kadının göğsünden süt gelmeye başlamış....bazen olmaz denilen şeyleri duyuyoruz....ben iki çocuk buyuttum 1 yaşına yakın emzirdim....ama asla ne başkasının çocuğunu emziririm nede kendi çocuğuma verdirtirim....bu tür şeylere oldum olası karsiyim.....

Böyle bir şeyi bende duydum....bir kadın devamlı torununa bakıyormuş çocuk her ağladığında nenesi göğsünü vermiş(iğrenç birşey) bir süre sonra kadının göğsünden süt gelmeye başlamış....bazen olmaz denilen şeyleri duyuyoruz....ben iki çocuk buyuttum 1 yaşına yakın emzirdim....ama asla ne başkasının çocuğunu emziririm nede kendi çocuğuma verdirtirim....bu tür şeylere oldum olası karsiyim...

bende oyle gecen ruyamda gorumcem almis benim bebegi emziriyor nasil deli oldum dedim artik benim goguslerim sut dolu agriyor ver ben emziriyim diye aldim kizi kactim ruyalarima giriyor artik:1:

evet prematurem surekli makineyle sagmamasi lazim cocugun emmedigi zamanlar pompayla cekmesi en mantikli olan

Benim küçük oğlum erken dogdugu halde doğum ettiğim gün emdi...sorun yaşamadım...ama ordakiler yok küçük yorulur sen doydu zannedersin ama aç kalır diye hastanede öyle verdik...evdede kiraladık....çok nadir verdim onla...ya dışarı cikacam hazır olsun ya anneme birakacam aç kalmasın yada gece için hazır olsun diye....ama tavsiyem en iyisi emzirmek başka şeylere mecbur kalmadikca....hem sağlık açısından hem kolaylik açısından en önemlisi anneyle bebeğin bağlarının en çok kuvvetlendigi an....

Benim küçük oğlum erken dogdugu halde doğum ettiğim gün emdi...sorun yaşamadım...ama ordakiler yok küçük yorulur sen doydu zannedersin ama aç kalır diye hastanede öyle verdik...evdede kiraladık....çok nadir verdim onla...ya dışarı cikacam hazır olsun ya anneme birakacam aç kalmasın yada gece için hazır olsun diye....ama tavsiyem en iyisi emzirmek başka şeylere mecbur kalmadikca....hem sağlık açısından hem kolaylik açısından en önemlisi anneyle bebeğin bağlarının en çok kuvvetlendigi an....

ben simdi almayi dusunmuyorum makineyi ilerde sutle ilgili problemim olursa alicm turkiyeye giderken falan emziremiycegin yerlerde mam vermek yerine kendi sagdigin sutunu vermek daha mantikli geliyor bana

bende oyle gecen ruyamda gorumcem almis benim bebegi emziriyor nasil deli oldum dedim artik benim goguslerim sut dolu agriyor ver ben emziriyim diye aldim kizi kactim ruyalarima giriyor artik:1:[/QUOTE]

Bende ilk oglumda dil kursuna gidiyordum....mecburen oglumu komsuma birakiyordum....komşu derken akraba sayılırız.....oglumda 8 aylık daha emziriyorum ....kadın hamile dogumuda yakindi....onun körkusundann emzirmeyi kestim 11 aylık olunca....kendi kendime düşünüyorum....olurda bebegimi haberim yokken ya emzirirse ne olur ne olmaz diye kestim....mecburen ona birakiyirdum arada....hergün bu dusunceyle yasayacagima o dogurmadan ben kestim emzirmeyi birde kim emzirirse huyuda ona cekermis derler....ayyyy allah korusun olurda huyu ona cekseydi....ne pahasina olursa olsun başkasının cocugunun emzirilmesine karsiyim.....çok çok mecbur kalmadikca....

Ayyy benim bu minİk bugun uyumudi yaaaa saat 2 den uyanikti yeni yatırdım ben beşiğe koyuyorum o agliyo ama almadim sonunda uyudu ilk zamanlar kucakta uyutum baktım yok salamaya alışıyor bende koyuyorum beşiğe uyuyo

ben simdi almayi dusunmuyorum makineyi ilerde sutle ilgili problemim olursa alicm turkiyeye giderken falan emziremiycegin yerlerde mam vermek yerine kendi sagdigin sutunu vermek daha mantikli geliyor bana

Elektiriklinin tasinmasi çok meziyetli her yere gitmesi ugrastirici.....normal pompada elektiriksiz oda çok can acitiyir......

bende oyle gecen ruyamda gorumcem almis benim bebegi emziriyor nasil deli oldum dedim artik benim goguslerim sut dolu agriyor ver ben emziriyim diye aldim kizi kactim ruyalarima giriyor artik:1:

Bende ilk oglumda dil kursuna gidiyordum....mecburen oglumu komsuma birakiyordum....komşu derken akraba sayılırız.....oglumda 8 aylık daha emziriyorum ....kadın hamile dogumuda yakindi....onun körkusundann emzirmeyi kestim 11 aylık olunca....kendi kendime düşünüyorum....olurda bebegimi haberim yokken ya emzirirse ne olur ne olmaz diye kestim....mecburen ona birakiyirdum arada....hergün bu dusunceyle yasayacagima o dogurmadan ben kestim emzirmeyi birde kim emzirirse huyuda ona cekermis derler....ayyyy allah korusun olurda huyu ona cekseydi....ne pahasina olursa olsun başkasının cocugunun emzirilmesine karsiyim.....çok çok mecbur kalmadikca....[/QUOTE]

:) bende gorumceme cekmesinden korkuyorum kiz halaya oglan dayiya derler ondan gormuusumdur o ruyayi sana soylemeden gizli gizli emziriceini zannetmem ama bir anlik gaflete gelirde denerseydi iyi olmazmis senin icin

Ayyy benim bu minİk bugun uyumudi yaaaa saat 2 den uyanikti yeni yatırdım ben beşiğe koyuyorum o agliyo ama almadim sonunda uyudu ilk zamanlar kucakta uyutum baktım yok salamaya alışıyor bende koyuyorum beşiğe uyuyo

benim arkadasimda emzirirken uyutmya alistirdi simdi ne suttn kesebiliyor nede kendiliginde uyutmayi becerebiliyor nasil alistirirsan oyle devam eder

lapinu yorucu bir donemdesin ama zaman cabul geciyor. bi bakarsin kocaman kiz olmus size cilve yapiyor :emir_bebek: kizlar da bi baska oluyor zaten

benim arkadasimda emzirirken uyutmya alistirdi simdi ne suttn kesebiliyor nede kendiliginde uyutmayi becerebiliyor nasil alistirirsan oyle devam eder

Ayyy cok fena varya ben beşiğine koyduğum zaman almıyorum ama babasını görünce çırpınıyor çünkü o aliyo ve saliyo beni görünce yapmiyo esim hiç kıyamıyor ama zorluğu ben çekiyorum oyle zaman oluyo yemek bile yapamıyorum
Bu arada o salanan ana kucağıni aldim Burdada koymustumya resmi hanfendi sevmedi durmuyo icinde

Bende ilk oglumda dil kursuna gidiyordum....mecburen oglumu komsuma birakiyordum....komşu derken akraba sayılırız.....oglumda 8 aylık daha emziriyorum ....kadın hamile dogumuda yakindi....onun körkusundann emzirmeyi kestim 11 aylık olunca....kendi kendime düşünüyorum....olurda bebegimi haberim yokken ya emzirirse ne olur ne olmaz diye kestim....mecburen ona birakiyirdum arada....hergün bu dusunceyle yasayacagima o dogurmadan ben kestim emzirmeyi birde kim emzirirse huyuda ona cekermis derler....ayyyy allah korusun olurda huyu ona cekseydi....ne pahasina olursa olsun başkasının cocugunun emzirilmesine karsiyim.....çok çok mecbur kalmadikca....

:) bende gorumceme cekmesinden korkuyorum kiz halaya oglan dayiya derler ondan gormuusumdur o ruyayi sana soylemeden gizli gizli emziriceini zannetmem ama bir anlik gaflete gelirde denerseydi iyi olmazmis senin icin[/QUOTE]

Ben adım kadar emindim kadın öyle yapmayı denerdi....oglumu oğlum diye seviyordu....bu dogurmadan ben emzirmeyi keserim dedim...kesincede zorlanmadim zaten....valla kızın cekermi çeker hala sonuçta....gerçi bende ablamda hiç halalarimiza çekmedik...gerçi ablamin kızı aynı halası dış gorunusten tut huyuna kadar....hayirlisini iste sende allahtan....unutma korktugun şey başına gelirmiş....kafana takma sende.....

Back