Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

[video=youtube;fr3qkJxuYVo]http://www.youtube.com/watch?v=fr3qkJxuYVo[/video]

Ahh su eller gurbet eller yetti gayri...
Birbirini cok sevnler hepmi boyle ayri gayrii....

Zara harika soylemis her dinledigimde duygulaniyorum ben bu sarkiyi

J ai sommeil..
Moi aussi je vais.. J ai mal aux dents.. 20 lik disim cikiyor daha
A tout a l'heure

Regarde,tu sais qu'il est dangereux... Pourquoi tu fumes?
Cigerlerin curuycekk
Insss bırakmayı düşünüyorum artık....
Benim esim calisiyor ben de dus aldim yatagima uzandim pc ye takiliyorum iste,hayat inisli cikisli devam ediyor iste.. senin nasil gidiyor ?
Cocuklar nasil?

Çocuklar iyi kucugu arada huzursuzluk çıkartıyor eski oğlum gitti yerine başkasını verdiler sanki...bende 1 haftadır kocayla kusum konusmuyom ....aslında bu hal hoşuma gitmiyor değil hersabah kahvalti hazırlıyor istediğim kadar uyiyayim uyandirmiuor yemek yersek tabağını kaldiriyor çocuklara bakıyor doyuruyor her akşam cayi o demliyor çocukları dışarı çıkartıyor buyuguyle alisverise cikiyorlar hiç konusmasam daha iyi sanki tam istediğim kıvamda....

Ben esime oyle yapsam cokta umrumda der bana ne halin varsa gor der.. Fena alisti oyle zamaninda cok yuz verdim simdi ben cekiyorum.. Kopruyu gecene kadar anam bazilarininkisi..
Neyse cok kus kalma araniza sogukluk girdirme olurmu hic oyle kusluk esler arasinda..
Bizim simdiki tek tartistigmi vede küs kaldigmiz neden cocuk meselesi.. Surat asar oturur sanki ben yaratiyomusum gibi cocugu..
Bak gene efkarlandim...
Hadi ben gidiyorum sonra gorusuruz canim Allaha emanet ol.

Benimkide tam tersi hep o gönlümü alır....iyi gclr sanada .....

Son düzenleme:
Fransa'nin bir sehrinde, dogduml, buyudum oturuyorum :) neden ?

Off keske turkiyede otursaydik ne bu boyle :/ sinir oluyorum

Biliyorum fransanin bir sehrinde oldugunu.. hic yakinmiyiz diye sordum bir art niyetim yok yani
Keskelerle olmuyo iste...

Kızlar nbr nasilsiniz biz iyizde sutum gittikçe azalıyor sınır olmaya başladım dogum kilosu desen sanki yapıştı üstüme 78 kiloyum ve bunlara cok morelim bozulmaya başladı birde bebegim kafkasını yeşil yapiyo bazen onada sınır oluyorum anlicaginiz morelim bozuk bu aralar

thecat biz birbirimizin acik adreslerini olmasa da, hangi civarda oturdugumuzu, arada ne kadar mesafe oldugunu falan biliyoruz canim :) hepimiz sorduk, hepimize soruldu vaktinde ...

lapinu pompa azaltabilir ama arttirmiyor. sut aktikca artar derler ama bebek emdigindeki hissettigin duygularla o sut artiyor. pompa seni sagarken, inek gibi hissediyorsun kendini
cunku ben daha hastanede kalirken orda pompayla sagdirdilar bana. hic sutum yoktu, bebek ememiyordu yoruluyordu hemen. sagip biberonla vereyim diye surekli sagdim ama bi ise yaramadi zaten.

lapinu usutmustur hava bayagi serin gidiyor. yesil yapmasi normal takma kafana. aa emzirdikce kilo alanlardan misn sen de
uzulme zayiflarsin insallah

[video]http://www.uzmantv.com/anne-sutunu-makine-ile-sagmak-sut-uretimini-azaltir-mi[/video]
tum uzmanlar pompanin azaltmayip aksine arttirdigini soyler hersey herkeste ayni etkiyi yaratmaz elbet ama denemekte fayda vardir

Offf neblimya sutum artsin diye busuru şey iciyorum bu arada dolgu yaptıgım dişlerim agriyo ama emziren annelere dış müdahelesi yapılmıyormuş

Cococum kızımın fotosunu koyucum canim

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar
1-Çaylar

Rezene
Anason
Ihlamur
Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır.)

2- Yiyecekler

Haşlanmış mısır
Borulce
Soğan

Bulgur
Pişmaniye
Tahin helvası
Taze Bezelye
Çekirdek
Taze Fasulye
Tel Kadayıf
Sütlü Tatlı
Nar
Semizotu (Sütün kalitesini de arttırır.)
Çemen&çemen otu&çemen otu hapı
Pişmaniye

3-İçecekler

Vitamalt
Kefir
Meyva Suları
Dut Pekmezi
Vişne kompostosu
Kayısı Hoşafı
Kuru maya (sulandırılıp içilecek)
Dolmalık fıstık (8-10 tane ılık şekerli suda bir gece bekletilip suyuyla beraber içilir)
Humana still
4- Baharatlar

Kimyon
Çörekotu

NOT: Altı çizili olanlar tarafımdan denenmiş onaylanmıştır.İtalik yazılanlar aynı zamanda gaz probleminede iyi gelir.

5-Düzenli yemek, uyku ve huzur

Bütün bu gıdaların yanında en önemlisi düzenli yemek, uyku ve huzur, mutluluk :) bide sütüm azmı çokmu,gittimi geldimi diye çok fazla uğraşmamak .(zaten sütün olmaması çok nadir görülen bir durumdur ancak meme dokusunun zedelenmesi veya yokluğu durumunda söz konusudur. Her kadının bebeğine 6 ay yetecek süt üretimi olur, kendisi kurcalayıp düşürmezse) Şu konuyuda eklemek isterim bebek evlatlık edinip emziren anneler var.Düşünün doğum yapmadan sadece severek hormonlarını uyarıyor ve bebeğini emziriyor doğum yapmış onu karnında taşımış bir annenin sütü illaki olacaktır.

Tüm bu yiyecekler anne sütünü belki psikolojik belki bi şekilde arttırıyor ama eğer bu artan sütünüzü bebeğiniz iyice tüketemez memede kalırsa,memede süt bitmediği için yeni süt yapımı için yeterli horman beyne ulaşmayacağından sütünüz artmayabilir, hatta azalabilir.(benim öyle olmuştu) Bunun için bebek emdikten sonra memeyi iyice sağın hiç süt kalmayacak şekilde.Bu sağdığınız sütleri derin dondurucuda bekletin bebek ek gıdaya geçince kahvaltılarına katarsınız.Hemde sağdıkça sütünüzde bariz artar.Ne kadar süt talebi o kadar süt arzı. Benim gördüğüm sağmak tüm bu yiyeceklerden daha fazla anne sütünü artırıyor. Bence düzenli bitki çayı(yukarıdakilerden) baharat ile destekleyip bolbol sağarsanız sütünüz artar azalmaz.

Birde Bebeğinize sevgiyle bakmak,onu okşamak, öpmek, koklamak sonra emzirmek boş memeyi bile dolduruyor. Onun rızkı zaten belli siz ne yeseniz içsenizde Onun için tesbit edilmiş süt mutlaka gelecek.Zaten süt olayı beyindek bi hormandan kaynaklanıyor bunun içinde hormanları en iyi moral,neşe,dinlenme,uyku,ılık duş harekete geçirir.

Sonuç olarak bir anne olarak nacizane tavsiyem; bitki çaylarınızı için, iyi dinlenin,sütünüzü sağın, neşeli olun, bebeğinizi bol bol sevin, sütüm yeterli diye düşünün sütünüz bol,tosununuz hayırlı olsun :)

Son düzenleme:
Offf neblimya sutum artsin diye busuru şey iciyorum bu arada dolgu yaptıgım dişlerim agriyo ama emziren annelere dış müdahelesi yapılmıyormuş

Cococum kızımın fotosunu koyucum canim

Bol bol su icmen gerek sutun artmasi icin ve sik syk emzirmen lazim sutum gelmio diye dusunme ne kdr cok emzirisen okdr artar bebek emdikce cogalir sut :) Allahim bagislasin yavrunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…