• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fotografla ugrasanlara sorum ,Bu fotograftaki teknigi bilen var mi?

CakmaLaraCroft

Evimin Kalicesiyim
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
2.794
542
148
Diğer
arkadaslar
benim hobimdir fotograflarla oynamak
ama hic program bilmiyorum
basit online sitelerle yapiyorum birseyler
bu resimdeki gibi kizimin fotografini ayni sekilde yapmak istiyorum ama nasil
umarim bilen vardir :( $859856_327253394061316_121704230_o.jpg

Photoshopla yapılmış bence.Aynı mekanda birkaç resim çekiniliyor.Sonra onlar birleştiriliyor.

photoshop indirdim
hicbirsey anlamadim yaa
cok sinir bozucu :(
sanki söyle hissettim ayni mekana birkac sekilde yerlestirmis gibi
yani belkide bebegin her pozu ayni mekanda degil
yapan kiside söylemiyor sordum onada valla
tanimiyorum ünlü bir online ikiz bebek günlügü

Ama resim çekerken ışık ayarı falan değişmemesi lazım.Çektiğim açıda değişmeyecek.
Yani fotoğraf makinesi sabit bir yerde duracak bu resimdeki gibi bebek yer değiştirecek.
Çekim tekniğini falan bilmiyorum da photoshopla yapılmış olduğunu düşünüyorum.Araştırıp buraya tekrar yazacağım.

Ben araştırıp photoshop üzerinde deneyeceğim.Eğer olursa size buradan anlatırım.Ama photoshop zaten kolay değil birçok özellik mevcut olduğu için kafanızın karışmış olması normal.

arkadaslar
benim hobimdir fotograflarla oynamak
ama hic program bilmiyorum
basit online sitelerle yapiyorum birseyler
bu resimdeki gibi kizimin fotografini ayni sekilde yapmak istiyorum ama nasil
umarim bilen vardir :(Eki Görüntüle 632997

oda içinde çekilmiş çünkü ışık değerleri aynı ve konunun modelin yani gölgeleri odayla uyumlu sabit kamera ile çekilmiş birkaç fotoğrafı daha sonradan işlemden geçirmiş ps kullanılmış , model fotoğraflardan kesilip tek karede birleştirilmiş, bunun için tripodunuz birazda photoshop bilginiz gerekiyor.

Ama resim çekerken ışık ayarı falan değişmemesi lazım.Çektiğim açıda değişmeyecek.
Yani fotoğraf makinesi sabit bir yerde duracak bu resimdeki gibi bebek yer değiştirecek.
Çekim tekniğini falan bilmiyorum da photoshopla yapılmış olduğunu düşünüyorum.Araştırıp buraya tekrar yazacağım.

tamam cok tesekkür ediyorum
bende bos durmuyorum
cok taktim kafaya
benimde kizimin online günlügü var
güzel bir foto hazirlayim istiyorum

oda içinde çekilmiş çünkü ışık değerleri aynı ve konunun modelin yani gölgeleri odayla uyumlu sabit kamera ile çekilmiş birkaç fotoğrafı daha sonradan işlemden geçirmiş ps kullanılmış , model fotoğraflardan kesilip tek karede birleştirilmiş, bunun için tripodunuz birazda photoshop bilginiz gerekiyor.

evet gölgeler benimde dikkatimi cekti
ama dediginiz tripod yada photoshop hic bilmiyorum :((

photoshop indirdim
hicbirsey anlamadim yaa
cok sinir bozucu :(
sanki söyle hissettim ayni mekana birkac sekilde yerlestirmis gibi
yani belkide bebegin her pozu ayni mekanda degil
yapan kiside söylemiyor sordum onada valla
tanimiyorum ünlü bir online ikiz bebek günlügü

belki bebekler ikiz değil beşizdir?

:) şaka bi yana photoshop bu ama kullanması kolay bir program değil maalesef :/ nasıl yaptığını da söyleyeyim tek bebek olduğunu var sayarsak, makinayı tripodla sabitleyip bebeğin o mekanda 4 5 farklı pozunu çekiyorsun sonra bebekleri tek tek fotoğraflardan çıkarıp seçtiğin bir tanesine yerleştiriyorsun. dekupaj deniyor sanırım buna.

Bende bir makine var ama profesyonel değil.Onunla hemen 3 tane resim çekeceğim bir objenin aynı mekanda farklı yerlerinde.
Onun üzerinde deneyeceğim.

:) şaka bi yana photoshop bu ama kullanması kolay bir program değil maalesef :/ nasıl yaptığını da söyleyeyim tek bebek olduğunu var sayarsak, makinayı tripodla sabitleyip bebeğin o mekanda 4 5 farklı pozunu çekiyorsun sonra bebekleri tek tek fotoğraflardan çıkarıp seçtiğin bir tanesine yerleştiriyorsun. dekupaj deniyor sanırım buna.

dediginiz cok iyi anladim aslinda
bu dekupaj simdi arastiracagim
bebekler ikiz ama burada sadece birisi var

evet gölgeler benimde dikkatimi cekti
ama dediginiz tripod yada photoshop hic bilmiyorum :((

tripodunuz yoksa makinenizi biryerde sabitleyin çekim esnasında yerini değiştirmemeniz ve oynatmamanız gerekıyor hatta kablosuz deklanşörünüz varsa sizin için kolaylık olacaktır, photoshop bilgisi önemli ama siz kareleri çektikten sonra netten araştırıp bunu öğrenebilirsiniz kesim için.

Bende bir makine var ama profesyonel değil.Onunla hemen 3 tane resim çekeceğim bir objenin aynı mekanda farklı yerlerinde.
Onun üzerinde deneyeceğim.

bendede makine var ama onu kullanmasini bilmiyorum hic kullanmadim
cok profosyonel birsey esimin eskiden aldigi
onunla ugrasamam
elimde samsung galaxy S3 var
cok guzel resim cekiyor
resimleri cekerim sorun degil ama iste bu hale getirmek nasil :(

Dediğiniz olabilir bebekleri tek tek çıkartıp diğer resme yapıştırma ama gölgeleri de duruyor çocukların.
Ondan dolayı başka birşey var bence.

tripodunuz yoksa makinenizi biryerde sabitleyin çekim esnasında yerini değiştirmemeniz ve oynatmamanız gerekıyor hatta kablosuz deklanşörünüz varsa sizin için kolaylık olacaktır, photoshop bilgisi önemli ama siz kareleri çektikten sonra netten araştırıp bunu öğrenebilirsiniz kesim için.

tamam tripodu program sanmistim :) cahillik iste
simdi anladim
tesekkür ederim#
arastiracagim

dediginiz cok iyi anladim aslinda
bu dekupaj simdi arastiracagim
bebekler ikiz ama burada sadece birisi var

benim kayınbiraderim bu işi yapıyor bana anlatmıştı aslında nasıl yaptığını ama unuttum :) ondan öğrenir mesaj atarım size ama ne zamana olur derseniz cumartesiyi bulabilir. çok zor bir şey değil yaparsınız siz de bebeğinize :)

Back