Folik Asit Kullanma Bilinci!!!

Hangi Meyve Ve Yiyeceklerde Var Bu Demir Folic Falan

FOLİK ASİDİN EN YOĞUN OLDUĞU GIDALAR

Ekmek, Mısır gevreği, Yeşil yapraklı sebzeler, Brokoli, Ispanak, Bezelye, Portakal, Mercimek,Havuç, avokado, yumurta ve portakal da bulunur.

BEBEĞİN OMURGA GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ

Uzmanlar anne olmak isteyen ve hamile kadınlar için de folik asidin büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. Zira hamilelikten bir süre önce ve hamileliğin ilk 12 haftası içinde düzenli olarak folik asit alınması bebeğin omurgasının gelişmesi ve herhangi bir omurga hastalığına sahip olmaması açısından kritik önem taşıyor.

Folic asitin vücüttan atılmasını sağlayan ise kafein içeren içeceklerdir..Kahve ve cola gibi..Bu içeceklerin hamilelik süresince tüketilmemesine dikkat edilmelidir..

Umarım yardımcı olabilmişimdir:))

afedersin yorumları okumadan soru sormustum gec gördüm teşkler ellerine saglık..

folbiol dıye ilaç kullanıyorum günde birtane benım ,kesınlıkle gerklı bence bebeğin sındırım sıstemı ve gelişimi için gereklıymış.

bende folbiol kullanıyorum. Doktorum ban günde iki tane içmemi söyledi. Hamilelik öncesi kullanmadım. Şuan 10 haftalık hamileyim

Evet bu sayılan yiyeceklerden de alınabiliyor ama benim doktorumun dedığı "demiri" ; bebek ve anne için yeterınce almak çoğu kez gıdalarla yeterli olmadıgından dolayı ilacı içmem gerektiğiydi.Sadece gıdalarla alınanlar bebek ve anne için çoğu kez yeterli olmuyormuş,riske atmamak için de ilacı içmem gerektiğiymiş. Yine de ne olursa olsun doktora danışarak alınmasında muhakkak fayda var.

Bunu da belirtmek isterim.

Tabiki:)Ben yukardaki yorumumda belirttim.İlk hamileliğimde almadım folic asit,doğal yollardan takviye aldım..Oğlum 6 yaşında ve çok sağlıklı:)
Şimdi 13 haftalık hamileyim ve yaklaşık 2 haftadır hem folic asit hem de vitamin tabletleri alıyorum..
Yani kullanmayanların çok büyük tehlikede olduğu söylenemez onu demeye çalışıyorum.
Ben FOLİC PLUS (ithal) ve elevit kullanıyorum..Günde 1'er adet..Ocak ayının 26 da ikili taramam var..

Tabiki Berşule.. bende tehlikede demek istememiştim. Eğer böyle anlaşıldıysa ve de içinizden endişelendirdiklerim olduysa çok üzgünüm.

Sadece doktorumun bana verdiği tavsiyeyi sizlerle de paylaşmak istedim.O kadar.

Yok yok canım aşk olsun:))
Bunları paylaşmayacağızda ne yapacağız:)Elbette bildiklerimizi ortaya koyup,bilmediklerimiz sorarak paylaşıma katkıda bulunacağız..
Üzülme sakın ortada yanlış bişey yok:)))Şeniz

Üye puanın oylanmamış onuda oylayıverdim artık beş yıldızın var:))

Hepimiz sağlıklı bebeklere kavuşuruz inş..
Sevgiler..

hanımlar bende yeni anne adayıyım hamile kalmak istediğimde doktora gittim ve folic plus verdi hamile kalmadan alınmaya başlanması gerekmiş fakat kaldıktan sonra da başlanabilen bir vitamin deposu... allah herkesin gönlüne göre versin...

Teşekkür ederim Berşule,çok zarifsin.. sen kullandığın ilacın ithal bir ilaç olduğunu söylemiştin,farkı nedir diğer ilaçlardan, bitkisel içerikli olanı varmış,seninkisi ondan mı? Paylaşırsan sevinirim.

teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için bende bugün bi arkadaşımın tavsiyesine uyarak kullanmaya başladım inş.en kısa zamanda hamile kalırımm....(çünkü ben hiç mevye tüketmiyorum pek aram yok ve meyvelerdeki vitaminide alamıyorum inş.bu ilaç karşılar)

ahhhhh
şu folik asiti birde ben içebilsemmm değil içmek kutusunu görmeye tahammülüm yokkkkkkkkkkkkk...ah bebişim ah özür dilerimmmmmm:1no2::1no2:senağlama

bende folic plus kullanıyorum rengi sarı cnm yani doğru sorun yok.

konuyu basından ıtıbaren okudum.herkesin görüşü dr tavsiyeleri farklı.benimde bildiğim sunlar. evet bazı meyve ve sebzelerde var ama vucutta bu yiyecekler bişeylerle karıştığında başka yiyeceklerin etkisiyle (cola,kahve) azalıp hatta yetersiz hale gelebiliyor.ben 2. kutudayım folic plus kullanıyorum.ilk veren dr um aynı öğünde 3 tane al dedi. mide den acile gidecektim nerdeyse.sonraki dr olurmu 3 öğünde 3 tane dedi.şu andaki dr um hamile kalana kadar 1 tane hamile kaldıktan sonra 3 tane alacaksın dedi. zira ben kendiliğimden 1 e düşürmüştüm zaten.vücuda hiçbir zararı yok.hamilelik öncesi son derece önemli çünkü sinir sistemi ve omurilik gelişimindeki hücreler biz hamile kaldığımızı öğrenene kadar tamamlanmış oluyor. yani önceden almak daha garanti. herkese sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı bebişler.

ARKADAŞLAR BENDE folbiol kulllandım 1 aya yakın , ama beni felaket şişirdi ,sıkıntı yaptı bana + kilo aldım oyüzden bıraktım, asıl dr.söylediği bana folik plac dı onu bulamadım, onun etkileri dahamı azdır acaba bulabilirsem ona başlıcam

ben de folic plus kullanıyorum.İştahımı kapatıyor.Pek bir şey yiyemiyorum.Herkeste etkisi farklı oluyor demekki..Dr bir seferde üç tane al dedi her hangi bir ağrı veya mide şikayetim olmadı .........

Kızlar dün dr gittim 12 haftalık hamileyim ayrıntılı ultrasonda baktık ve dr bebişimin kemik yapısın çok düzgün güçlü ve sağlıklı olduğunu söyledi ben ilaç içmekten hiç hoşlanmam ama bebişim için herşeye katlanırım folic plas kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum sebze ve meyveler tam anlamıyla karşılamıyormuş.Bilginize...

Kızlar dün dr gittim 12 haftalık hamileyim ayrıntılı ultrasonda baktık ve dr bebişimin kemik yapısın çok düzgün güçlü ve sağlıklı olduğunu söyledi ben ilaç içmekten hiç hoşlanmam ama bebişim için herşeye katlanırım folic plas kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum sebze ve meyveler tam anlamıyla karşılamıyormuş.Bilginize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…