- Konu Sahibi EvrimKuzey
-
Hangi Meyve Ve Yiyeceklerde Var Bu Demir Folic Falan
FOLİK ASİDİN EN YOĞUN OLDUĞU GIDALAR
Ekmek, Mısır gevreği, Yeşil yapraklı sebzeler, Brokoli, Ispanak, Bezelye, Portakal, Mercimek,Havuç, avokado, yumurta ve portakal da bulunur.
BEBEĞİN OMURGA GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ
Uzmanlar anne olmak isteyen ve hamile kadınlar için de folik asidin büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. Zira hamilelikten bir süre önce ve hamileliğin ilk 12 haftası içinde düzenli olarak folik asit alınması bebeğin omurgasının gelişmesi ve herhangi bir omurga hastalığına sahip olmaması açısından kritik önem taşıyor.
Folic asitin vücüttan atılmasını sağlayan ise kafein içeren içeceklerdir..Kahve ve cola gibi..Bu içeceklerin hamilelik süresince tüketilmemesine dikkat edilmelidir..
Umarım yardımcı olabilmişimdir:))
Evet bu sayılan yiyeceklerden de alınabiliyor ama benim doktorumun dedığı demiri bebek ve anne için yeterınce almak çoğu kez gıdalarla yeterli olmadıgından dolayı ilacı içmem gerektiğiydi.
Bunu da belirtmek isterim.
Tabiki Berşule.. bende tehlikede demek istememiştim. Eğer böyle anlaşıldıysa ve de içinizden endişelendirdiklerim olduysa çok üzgünüm.
Sadece doktorumun bana verdiği tavsiyeyi sizlerle de paylaşmak istedim.O kadar.
Aklıma bir şey takıldı bende bir şey sormak istiyorum. Ben daha önce de folik plus kullandım aklımda kalan ilacın rengi beyazdı, dün yenisini aldım sarımsı bir rengi var acaba ben karıştırıyormuyum sizinkiler nasıl?fisfisfis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?