Folik Asit Kullanma Bilinci!!!

EvrimKuzey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
9.630
144
163
46
İzmir
Anne adayları..

Benim biliğim hamile kalınmadan bile en az 3 ay önceden folik asitin kullanılması gerektiği. Ve de hamilelikten sonra da bunun en az 3 ay devam ettirilmesi gereği. Bu konu ile ilgili çok güzel makaleler var internette de.

Burada bir çok anne adayının hamile kaldıktan sonra folikasite başlanılması gerektiğini söylediğini duydum.

Benim doktorumdan duyduğum en az 3 önceden başlanılmasıdır.

Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

canım ben bunu geç öğrenenlerdenim.internetten öğrendim ve kullanmaya başladım tam 1 hafta sonrada hamile olduğumu öğrendim.dr um 3-4 ay daha kullandırdı.sonra vitamin ve kan ilacına geçtik.ama folik asitin hamile olmayan veya hamile olmayı planlamayanlarda bile çok faydalı olduğunu söylüyor dr lar

Sevgili Ela,

Günde ne kadar folikasit aldın,yani bendeki hap 5 mg ve doktor yarısını iç dedi,ilacı kırıp öyle içiyorum,sen hatırlıyor musun?

Bende yaklaşık 3 aydır kullanıyorum....Folbiol isminde günde 1 tane alıyorum...Tüp bebek tedavisindeyim şu anda transferim bitti sonucunu bekliyorum hayırlısıyla sonrasındada yani hamilelik oluşursa 3 ay daha kullanıcakmışım doktorumun dediğine göre.....

eğer kullandığınız ilaç folic plus ise günde 3 defa folbiol ise 1 tane dr. genelde folic plas tavsiye ediyor calsium ve demir vitamine içeriyor ve en az 3 ay önceden başlamak gerekiyor

birşey sorucam 3 ay kullandık hamile kalamadık ozaman ne olucak devam edilecekmi yoksa bırakılacakmı? bende bunu yeni öğrendim bilen arkadaşlar lütfen biraz daha detaylı anlatırsanız sevinirim...

bildiğim kadarıyla folik asidin hiç bir zararı yok insan vücuduna fazlası atılıyo zaten vücuttan oyüzden kullanabiliyosunuz ben nerdeyse 8 aydır kullanıyorum tabi bu arada 1 gebelik ve kurtaj geçirdim ama devam ettim hiç bırakmadım.

canım dr tavsiyesi ile kullanmak şart dimi yanı gidip sen eczaneden alamıyosun. ben yakın zamanda dra gidicem ama sormak istedim...

birşey sorucam 3 ay kullandık hamile kalamadık ozaman ne olucak devam edilecekmi yoksa bırakılacakmı? bende bunu yeni öğrendim bilen arkadaşlar lütfen biraz daha detaylı anlatırsanız sevinirim...

Hayır canım devam edebilirsin bu ilaç hamile olmayanlara bile veriliyor özellikle sigara içenler mutlaka kullanmalıymış, ben doktor değilim ama hamilelik dışındada içilebilen bir ilaç korkma yani

Aklıma bir şey takıldı bende bir şey sormak istiyorum. Ben daha önce de folik plus kullandım aklımda kalan ilacın rengi beyazdı, dün yenisini aldım sarımsı bir rengi var acaba ben karıştırıyormuyum sizinkiler nasıl?fisfisfis

ben korunmuyorum fakat şu an dr da gitmeyeceğim ama gitmedende bu ilaçtan kullanabilirmiyim

canım az önce aynı soruyu bende sordum ama ben yakız zamanda dr a gideceğim inşallah ben sorarım druma sanada yazarım buraya olurmu? allah inşallah isteyen herkese nasip etsin içindede banada....

Bende uzun süre kullanıp bıraktım folik plas hamile old öğrenince tekrar başladım vitaminde kullanıyorum 8. haftadayım vitaminde kullanan varmı aranızda.ilk vitamin verdi dr.sonra folik asit.Hamile kalındığında vücutta 3 aylık depo varmiş daha önce kullanmayanlar tedirgin olmasın ama mutlaka kullanılması gerekiyormuş.

Evet sarımsı beyaz ben kullanmadım.Belki farklı bi markadır ben folik plas kullandım.Folik asit kullanmanızda hiç bir sakınca yok ben 5-6 ay kullanmıştım 8 ay kullannan var daha da uzun olabiliyor onun vücuda hiç bir zararı yok kullanabilirsiniz.

doktorum bana folbiol u günde 2 kez almamı söyledi hamilelik öncesi için, iki tane fazla depolama olmasın :)) bire mi düşürsem benimki de 5 mg.

ben korunmuyorum fakat şu an dr da gitmeyeceğim ama gitmedende bu ilaçtan kullanabilirmiyim

Sevgili Senemcik,

Bir çok arkadaşımızda yazmış,bende ekleyeyim. En az bebek planı yapmışsak 3 ay önceden başlamak lazım. Aslında ilaç, öyle ağızdan dolma bilgilerle kullanılacak bir şey değil ama folikasit zararı olan bir ilaç değil. Ben de bebek planı yapıyorum ve bir aydır kullanıyorum. Günde 5 mg.. hatta ben çok az derecede anemiyim,o yüzden günde 5 mg lık ilacı kırarak iç demelerine rağmen ben kendim 5 mg almaya basladım,yani ilacın tümünü. çünkü biliyorum ki vücud fazlasını idrar yoluyla atıyor, benim 9 aydır kullanan arakdasım var,hamile kalmaya hazırlanıyor. Vücuda bi zararı olmadığından hamile kalana kadar tok karnına alabilirsin.Hamilelikten sonrada bildiğim kadarıyla doktor 3 ay daha devam ettiriyor.

Ama tabiki en güzeli doktora danışarak almak. Benim bu konuyu açmamın tek nedeni,bebek için çok gerekli olan bu ayrıntının bir çok arkadaş tarafından bilinmemesi idi. İçim rahat etmedi, o yüzden paylaşmak istedim.

folik asidi bende kullandım.ilk baş tedirgindim kullanıp kullanmakta 1 haftaya yakında içmedim.ama arştırdım daha sonra bebeğin kemikleri ve beyni için gerekliymiş.bende 3 ay kullandım.şimdi vitamin alıyorum vitaminin içindede folik asit var

Pamuk helva 2 tane depolama olmazki merak etme içerken tedirgin olma bebek için ve vücudumuz için hiç bir zararı yok faydasından başka.

arkadaslar ben folık asıtı sızlerden duydum. esımede soyledım. esım gıda muhendısı. bunun için illa ilaç içmeye gerek yok dedı. bır çok meyva ve yemısde de varmıs. bılgınız olsun

arkadaslar ben folık asıtı sızlerden duydum. esımede soyledım. esım gıda muhendısı. bunun için illa ilaç içmeye gerek yok dedı. bır çok meyva ve yemısde de varmıs. bılgınız olsun

Bu konuda haklısın:))
İlk hamileliğimde doktorum bana ne vitamin ne de folic asit verdi..Tamamen doğal yollardan alabileceğimi söyledi..Kısaca kullanmadım..Şimdi 13 haftalık hamileyim ve iki haftayı geçkin vitamin ve folic asit takviyesi alıyorum..İlla alınması gerek diye bir şart yok..
Bol meyva ile vitamin,demir içeren gıdalar tüketerek folic ihtiyacımızı karşılayabiliriz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…