Gebeliğe Hazırlık Folik asit alımı yardım?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Narenciyecicegim

Gün gelecek yarınlar dünleri unutturacak SABRET🌸
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2018
626
627
103
Merhaba bayanlar ben gebelik için folik asit olarak imom latte almıştım 60 taneydi yaklaşık 30 tanesini nisanda kullandım sonra bırakmıştım kanda folotuma baktırdım 4.5 çıktı kalan 30unu da geçtiğimiz ay kullandım bitti imom. Doktoruma sordum folik asit devam edeyim mi diye şimdilik dursun gebe kalınca yazacağım tekrardan dedi. Ama kafam karıştı çünkü gebelikten önce 3 ay kullanılması gerekiyor diye okudum. Sizce ne yapmalıyım? Güzel fikirlerinize ihtiyacım var?

bende imom kullaniorm canim 3 aydir doktor kullan dediydi zaten bi zarari yok balik yagi oldugu icin hamile olmasamda icmeye devam ederim.kan degerlerime baktirdim gecen ay vitaminlere oldugu gibi hersey normaldi.imom iyi gelio bence

benimki 30 lu olan bu arada

Merhaba sonradan da alınabilir sıkıntı olacağını düşünmüyorum folik asit plus olanları var bir arkadaşım gebeliğini epey geç fark etmişti sürpriz bir hamilelkti doktor ona plus verdi. Hayırlısı olsun inş

Evet imomun içinde tüm vitaminler var olduğu için değerlerin de iyi oluyor. Acaba alsam mı ki tekrra
bende imom kullaniorm canim 3 aydir doktor kullan dediydi zaten bi zarari yok balik yagi oldugu icin hamile olmasamda icmeye devam ederim.kan degerlerime baktirdim gecen ay vitaminlere oldugu gibi hersey normaldi.imom iyi gelio bence

Hayırlısı bakalım canım araştırırım onu da inşallah

Ben marttan itibaren hamile kalana kdr kullandim kanda folat 14 tu yinede cok yuksek degildi bence kullanmalisin
Zaten hamile kaldigini ogrenince 1 aylik olcak doktora gitmen derken 1.5 ay giitti e bu folik asit ilj 3 ay icin onemli degil miydi? Gunde 400mg ic derim kesinlikle

Haklısınız en iyisi tekrardan başlamak. Peki hamile kaldınız mu

Yeterli dozu aldiktan sonra gebelikten hemen onceki 3 ay olmasi gerekmiyor. Cunku bazi insanlarin isteyip de 1 yil cocugu olmadigi oluyor. O kadar cok folat da zararli, doktorunuzu dinleyin icinizi ferah tutun. Yalniz imom omega almaniz gerekiyordu, imom latte emziren anneler icin diye biliyorum. Yine de siz gebelik olursa sadece folat iceren tabletlere baslayin ilk 3 ay. İmomda b12 de var ve bazi hekimler ilk 3 ay riskli olabilcegini soyluyorlar

Gittiğim doktorda işinin ehli olan biri gerek duysaydı verirdi herhalde imom latte yi doktor vermişti bilmiyorum inşallah sıkıntı olmaz doktorum tekrar alma gebe kalınca veririm sana dedi. Bazen gebe kalmayı da zorlaştırdığını söylemişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…