Bendede örümcek fobisi var. Zamanla azaldı galiba biraz sakin olmaya calisin. Ben geçen gün bir orumcegin bacagina elledim.Ha yinede korkum devam ediyor o ayri ama eskisi gibi gorur gormez fenaliklara girmiyorum en azindan sadece mesafeliyiz kendileriyle. Neyseki benim kedican gördüğü yerde hallediyor bircogunu.
Kızlar merhaba,
Geçenlerde bir kaç böcekle ilgili konu görmüştüm ama okumadım hiç, umursamamaktan değil fobim olduğu için.. Şimdi benim derdim de böcek.
Fobilerde birer takıntı mıdır bilmem ama benim böcek-örümcek fobim var.
Küçükken, köye, piknik yerlerine ya da başka yerlere gittiğimizde annem önceden tuvalete bakıp böcek-örümcek varsa alır ben öyle girerdim. Ya da pikniklerde sandalye tepesinde otururdum. Tabi zamanla bu biraz düzeldi. Küçük örümceklerden korkup kaçmamaya başladım. Büyüklerden hala kaçarım ve çığlıkta atarım.
Hafta sonu evde misafirim vardı. Dün değil bir önce ki gün yatmadan önce misafir teyzeyle sohbet ediyorduk ki terliklerin altına doğru bir şey gitti, ben önce kelebek sandım terliği bir kaldırdım ki koskoca hamamböceği!!
Vurdum ama öldüremedim tabi kaçtı hemen portmantonun altına, eşim sesimize uyandı geldi, ben de dedorant sıktım belki sersemler diye sonra öldürdü ama benim psikolojim alt üst tabi sabaha kadar uyuyadım.
Dün evde yoktum akşam da misafirlerim gidecekti telaştan çok aklıma getirmemeye çalıştım fakat bugün uyandığımdan bu saate kadar koltukta oturdum ve mutfak kapısıyla portmanto arasını gözlüyorum. Her an çıkıp gelecekmiş hissi var.
Şuan buraya yazarken bile kaşınıyorum ve kafamı çevirip oraya bakasım geliyor.
7 aydır ilk defa böcek görüyorum evde.
Teyze mutfak camından gelmiştir açık bırakıldıysa diyor, eşimde kapıdan girmiştir diyor.
Dün mutfak camını hiç açtırmadım, eşimin pencere açmadan sigara içmesine bile razıyım eğer ordan geldiyse.
Kapıdan da nasıl gelmiş olabilir ki? kapı açıkken girse görmez miydim. Kocaman bir şey sonuçta.
Benim bunu aşmam lazım.
Böcek ilacı alıp kapımın önüne, pencerenin diplerine sıksam olur mu?
Bir de bunlar evde olsa illa ki ortaya çıkarlar değil mi? Sürekli bir yerde saklanıyor olamazlar.
Allahımm sana geliyorum
Kızlar bi el atın kafayı sıyırcam yoksa ben
Kızlar merhaba,
Geçenlerde bir kaç böcekle ilgili konu görmüştüm ama okumadım hiç, umursamamaktan değil fobim olduğu için.. Şimdi benim derdim de böcek.
Küçükken, köye, piknik yerlerine ya da başka yerlere gittiğimizde annem önceden tuvalete bakıp böcek-örümcek varsa alır ben öyle girerdim. Ya da pikniklerde sandalye tepesinde otururdum. Tabi zamanla bu biraz düzeldi. Küçük örümceklerden korkup kaçmamaya başladım. Büyüklerden hala kaçarım ve çığlıkta atarım.
Hafta sonu evde misafirim vardı. Dün değil bir önce ki gün yatmadan önce misafir teyzeyle sohbet ediyorduk ki terliklerin altına doğru bir şey gitti, ben önce kelebek sandım terliği bir kaldırdım ki koskoca hamamböceği!!
Vurdum ama öldüremedim tabi kaçtı hemen portmantonun altına, eşim sesimize uyandı geldi, ben de dedorant sıktım belki sersemler diye sonra öldürdü ama benim psikolojim alt üst tabi sabaha kadar uyuyadım.
Dün evde yoktum akşam da misafirlerim gidecekti telaştan çok aklıma getirmemeye çalıştım fakat bugün uyandığımdan bu saate kadar koltukta oturdum ve mutfak kapısıyla portmanto arasını gözlüyorum. Her an çıkıp gelecekmiş hissi var.
Teyze mutfak camından gelmiştir açık bırakıldıysa diyor, eşimde kapıdan girmiştir diyor.
Dün mutfak camını hiç açtırmadım, eşimin pencere açmadan sigara içmesine bile razıyım eğer ordan geldiyse.
Kapıdan da nasıl gelmiş olabilir ki? kapı açıkken girse görmez miydim. Kocaman bir şey sonuçta.
Benim bunu aşmam lazım.
Bir de bunlar evde olsa illa ki ortaya çıkarlar değil mi? Sürekli bir yerde saklanıyor olamazlar.
Allahımm sana geliyorum
hamam böceği ışıkta çıkmaz
karanlıkta gezer
evde varsa apartmanda da vardır
lavabo altlarındaki giderlerden geliyor olabilirler
evler ve apartmanlar ilaçlanmalı
http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/hamambocegi-karinca-sinek-sivri-ilaci-bayer-193626740
en iyisi budur. akrebi bile öldürür. 1 litre suya 1 kapak koyup kullanacaksınız ama eşin yapsın sen bu panikle kendini zehirlersin. duvar diplerine köşelere cam pervaz altlarına kapı eşiklerine sıkın. oraları bir müddet silme elin ayağın değmesin. sonra gene aynı ölçüde bir kaç su hazırlayıp mutfak labosundan, banyo giderlerine, lavabo giderlerine dökün. onları da bir müddet kullanmayın. mutfağa asla sıkmayın.
yada en az tehlikeli ve etkilisi de budur
http://urun.n11.com/hasere-oldurucu...mbocegi-kalorifer-bocegi-jeli-35-gr-P91362360
yada tum marketler sıklıkla bulabileceğiniz
http://urun.n11.com/hasare-ve-fare-kovucular/chrysamed-hasere-ilaci-pompali-500-ml-P73931000
bu urundur. gene de bunu dikkatli kullanın tabağa canaga gelmesin.
ban bahceliğ bir evde oturuyorum. her sene ilaçlama yaparız.
detan veya raidin plastik kutuda yere koyma böcek ilaçları var onlardan hiç koyma yemiyorlar.
Kızlar merhaba,
Benim bunu aşmam lazım.
Allahımm sana geliyorum
kafka ne fobi bu ne de takinti.
sadece evde minik misafir istememe hadisesi
sen ilac sik, icin rahat etsin.
evde çocuk varsa o ilk urunu kullanma.eli ayağı değer korkarım. bahçeye sıkacağımız zaman köpeği bile uzaklaştıyorum ben.. ki gidiğp yalar malar zehirlenir sebeb olurum diye korkarım..Evet gündüz çıkmıyormuş
Simdi ilk defa gördüm bunun için bütün site ilaclansin demeli miyim bilmiyorum.
Nerden geldiğinden de emin olamıyoruz ki.
Kapıdan mi geldi, camdan mi, lavabo giderinden mi
İlk yazdığınızdan alıp bütün siteyi ilaclatmak lazim o halde.
Of ne sikintili işmiş.
Esim bir daha olmayacağından o kadar emin ki.
Ona güvenmek istiyorum fakat herkes yuvadan bilmem neden bahsedince daha kotu oldum.
evde çocuk varsa o ilk urunu kullanma.eli ayağı değer korkarım. bahçeye sıkacağımız zaman köpeği bile uzaklaştıyorum ben.. ki gidiğp yalar malar zehirlenir sebeb olurum diye korkarım..
evet evet aynısı..ama bak bu ciddi bir ilaçtır.mutfaklara sıkmak yok. havalara böyle sinek ilacı gibi sıkmak yok. ben ziraat mühendisi cok samimi arkadaşımın tavsiyesi üzerine bunu aldım ve bana anlattı nasıl kullanacağımı.evde bebek yok
http://www.hepsiburada.com/bayer-k-othrine-sc-50-2-lt-ilaclama-pompasi-p-ZYBIYOTEK027
n11 de attığınız ilaçla aynısı değil mi?
Bunu almayı düşünüyorum pompasıda var yanında
evet evet aynısı..ama bak bu ciddi bir ilaçtır.mutfaklara sıkmak yok. havalara böyle sinek ilacı gibi sıkmak yok. ben ziraat mühendisi cok samimi arkadaşımın tavsiyesi üzerine bunu aldım ve bana anlattı nasıl kullanacağımı.
dipten dipten cokk deodorant gibi havalandırmadan kenarlara eşik diplerine sıkıyorsun. oraları elleyip silmiyorsun. sonra hayvanın orası yuvası varsa üzerinden geçerse gittiği yerde ölüyor.
mümkünse 2-5 tl arasında maskaler var onlardan da alın. direkt solumayın yani.evinde havalandırması iyi olsun.yada sıkın gidin evden. 2-3 gun sonra gelin2 yıldır evde böcek yok. bu sene için daha yapmadım.
aslında ben bizim eve yılan girdi diye alıp bunu sıktık. sonra ne yılan cıktı ne başka bir şey. varsa ölmüştür dedik. üzerine gitmedik
yani sen bir hamamböceği için bunu yapıyorsun...benim yerimde olsan ne olur acaba
ya öyle deli gibi ac açma ama bir iki ac. az da olsa oksijen olsun. mutfak banyo lavobondan içeri sıkma. sıvıyı laboboya dök.Tamam tamam dikkatli kullanırım
Ancak mutfak penceresinden gelme ihtimali de var. Zeytinağacı da lavabo giderinden gelmiş olabilir dedi ben oralara da sıkmayı düşünüyordum.
Mutfakta pencerenin dibinde oturduğumuz iki adet bank var onların altına falan, şimdi oralara sıkmamam mı gerekiyor yoksa tabak çanak ya da yemeklere gelmesin diye mi mutfağa sıkmayın dediniz
Bir de mutfak penceresi genelde sigara içildiği için açık duruyor akşamları şu büyük anofel midir nedir o cins büyük sivrisinekler geliyor, camın kenarına bir iki püskürtsem onlarda içeri girmezlerdi
evden gitme şansımız yokta sabah sıkar her yeri açarım.
ya öyle deli gibi ac açma ama bir iki ac. az da olsa oksijen olsun. mutfak banyo lavobondan içeri sıkma. sıvıyı laboboya dök.
5 yıldan beri küçük kasabayım 2-3 sene raid tablet koydum merakım açıp baktım yenmişmi diye zerre kadar yenmemiş. verdiğim para hep çöpmüş.hepsini geçtim elimde terlik hayvan kovalamaktan sıkılmıştım. o zaman bunu bileydim iyiydi. bir şişe al evini evinin dışını ilaçla. mis. şırıngalı tipli olan macunlarda iyidir.Küçükken köye çok giderdik yılan görmüşlüğüm çoktur. Pek korkmam çok büyük değilse
Mesela fareden de korkmam küçük fındık fareleri sevimli bile gelirama konu böcek- örümcek olunca sabahtan bu yana kaşınıyorum artık siz düşünün
Hani böcek ölür, ilaçtı zehirdi ama ben bütün gün oturup mutfak kapısının orayı gözetledim.
Psikolojik olarak öneri isteyecektim konu ilaç ve zehir önerisine döndü gerçi iyi de oldu siz bunu söylemeseniz öneriler doğrultusunda raid alacaktım
5 yıldan beri küçük kasabayım 2-3 sene raid tablet koydum merakım açıp baktım yenmişmi diye zerre kadar yenmemiş. verdiğim para hep çöpmüş.hepsini geçtim elimde terlik hayvan kovalamaktan sıkılmıştım. o zaman bunu bileydim iyiydi. bir şişe al evini evinin dışını ilaçla. mis. şırıngalı tipli olan macunlarda iyidir.
hepsiburada da yorumları okudum beğenmeyen yok gibiymiş. ben şehirde ki ziraatciden satın almıştım. bileydim hepsi den alırdım.