Fobinin takıntı evresine geçmemesi için?

Benim odama osuruk böceği dadanmıştı, şu yeşillerden. İstisnasız her gün giriyordu bazen 2 tane birden giriyordu, sinir krizi geçiriyordum.
Artık en son elektrik süpürgesini açıp ucunu çıkararak hortumu bunlara doğru tutuyordum, uçuyordu bir de.

Hahaha ismine münhasır yani ilk defa duydum

Uçan haşerelerden hiç haz etmem.
Onların nereye konacağı ne yapacağı belli olmuyor çünkü

Kendi yaşam alanlarını bırakıp evlerimize girmesinler :KK34:

Kusura bakmayin ama okurken size cok kizdim.
O kucucuk hayvanin suçu neki vuruyorsunuz öldürüyorsunuz.
Bizde evde hamam bocegine degil ama ufak boceklere denk gelince canini yakmadan aliyoruz disari birakiyoruz.
Cani gibi davranmak cok gunah gercekten.
Siz korkuyor olabilirsiniz ama korkmayan biri öldürmeden atabilirdi yaptiginiza gercekten cok uzuldum ve KINADIM.
Küçücuk ve zararsiz hayvanlardan , öluden mezarlikte korkan insani anlamiyorum.
Siz yasayan insanlari fobi yapin insan kadar akli olan vahsi yok su dünyada ufacik zararsiz hayvanlari da öldürmeyin lütfen.

Kusura bakmayin ama okurken size cok kizdim.
O kucucuk hayvanin suçu neki vuruyorsunuz öldürüyorsunuz.
Bizde evde hamam bocegine degil ama ufak boceklere denk gelince canini yakmadan aliyoruz disari birakiyoruz.
Cani gibi davranmak cok gunah gercekten.
Siz korkuyor olabilirsiniz ama korkmayan biri öldürmeden atabilirdi yaptiginiza gercekten cok uzuldum ve KINADIM.
Küçücuk ve zararsiz hayvanlardan , öluden mezarlikte korkan insani anlamiyorum.
Siz yasayan insanlari fobi yapin insan kadar akli olan vahsi yok su dünyada ufacik zararsiz hayvanlari da öldürmeyin lütfen.

Hamamböceğini öldürmeden yakalamak nerdeyse imkansız.

Hem kaçıyor hem büyük.
Örümcek gibi değil.

O küçücük hayvan yüzünden ben nerdeyse 10 saattir kasiniyorum.

Her yerim kizardi.

Kızsanız da kınasanız da yapacak bir sey yok.
Siz öldürmeyin.

Ben korkuyorum,alerjim var, psikolojik olarak takıntı yapıyorum.
Keyfimden öldürmüyorum yani.

Kızlar merhaba,

Geçenlerde bir kaç böcekle ilgili konu görmüştüm ama okumadım hiç, umursamamaktan değil fobim olduğu için.. Şimdi benim derdim de böcek.

Fobilerde birer takıntı mıdır bilmem ama benim böcek-örümcek fobim var.

Küçükken, köye, piknik yerlerine ya da başka yerlere gittiğimizde annem önceden tuvalete bakıp böcek-örümcek varsa alır ben öyle girerdim. Ya da pikniklerde sandalye tepesinde otururdum. Tabi zamanla bu biraz düzeldi. Küçük örümceklerden korkup kaçmamaya başladım. Büyüklerden hala kaçarım ve çığlıkta atarım.

Hafta sonu evde misafirim vardı. Dün değil bir önce ki gün yatmadan önce misafir teyzeyle sohbet ediyorduk ki terliklerin altına doğru bir şey gitti, ben önce kelebek sandım terliği bir kaldırdım ki koskoca hamamböceği!!:KK57::KK57:

Vurdum ama öldüremedim tabi kaçtı hemen portmantonun altına, eşim sesimize uyandı geldi, ben de dedorant sıktım belki sersemler diye sonra öldürdü ama benim psikolojim alt üst tabi sabaha kadar uyuyadım.

Dün evde yoktum akşam da misafirlerim gidecekti telaştan çok aklıma getirmemeye çalıştım fakat bugün uyandığımdan bu saate kadar koltukta oturdum ve mutfak kapısıyla portmanto arasını gözlüyorum. Her an çıkıp gelecekmiş hissi var.
Şuan buraya yazarken bile kaşınıyorum ve kafamı çevirip oraya bakasım geliyor.

7 aydır ilk defa böcek görüyorum evde.
Teyze mutfak camından gelmiştir açık bırakıldıysa diyor, eşimde kapıdan girmiştir diyor.

Dün mutfak camını hiç açtırmadım, eşimin pencere açmadan sigara içmesine bile razıyım eğer ordan geldiyse.
Kapıdan da nasıl gelmiş olabilir ki? kapı açıkken girse görmez miydim. Kocaman bir şey sonuçta.:KK64:

Benim bunu aşmam lazım.
Böcek ilacı alıp kapımın önüne, pencerenin diplerine sıksam olur mu?:KK58:

Bir de bunlar evde olsa illa ki ortaya çıkarlar değil mi? Sürekli bir yerde saklanıyor olamazlar.o_O
Allahımm sana geliyorum :KK43:

Kızlar bi el atın kafayı sıyırcam yoksa ben :KK53:
Ayni dert bende de var. Yazdiklarinizin her satirinda kendimi gordum. Tuvalette bocek avini az yaptırmadım ben de :KK70: hala o korku ve tiksintiyi asamadim. Kelin merhemi olsa kendi basina surermis :KK64:

hepsiburada da yorumları okudum beğenmeyen yok gibiymiş. ben şehirde ki ziraatciden satın almıştım. bileydim hepsi den alırdım.

IMG-20160421-WA0002.jpeg

Ay bunun kendisi minnacık, pompası kocaman cıktı ya :KK70:
Ben simdi 10 ml nasıl ayarlicam.
İlacın kapağıyla ölçsem olur sanırım.

X