Fobileriniz nelerdir, bunun için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

Börtü böcekten korkarım ama kontollü bir korkudur bu. Hiçbir zaman fobi derecesine getirmem. Gördüğüm zaman mümkün olduğunca başka şeyler düşünmeye çalışırım. Bir şey yapmazlar ne de olsa deyip kendimi sakinleştirmeye çalışırım. Yoksa korkuyla baş edilmez.

en büyük fobim kapalı alan fobisi kapalı sıkışık alanlarda nefesim daralır ölücek gibi olurum nefes alamamaya başlarım bir süre sonra burnum sıkılıp nefes alamamada da aynı şeyleri hissediyorum çok kötü bir fobi ama gerçekten eşimle böyle şakalaşamayız bile üstüme gelip beni sıkıştırması falan fenalaştırıyor beni direk ölücek hissine kapılıyorum rüyalarımda bile dar sıkışık merdivenler falan görürüm uyandığımda ter içindeyimdir
birde karanlık fobim var mutlaka gece normal bir lambam yanar asla karanlıkta kalkıp evin içinde gezemem arkamdan biri gelir sanırım ama bu diğer fobime göre çok hafif yani

Bende üst geçitlerden,köprülerden geçemiyorum.. Yükseklik fobim yok ama dayanamıyorum köprülerde.. Çok korkuyorum bunu yenmeyi çok denedim ama gözümü kulağımı kapatırsam anca geçebiliyorum oda koluma birinin girmesi gerek.
Aşağıya baktığımda sanki aşağıdaki arabalar beni ezip geçecekmiş gibime geliyor..:/

Yılan ,akrep fobim vardır. Önlem mi?
Tv de dahi bakamam.Oyuncağından bayılırım.Resmlerini dahi göremem.
Ailede bu fobim meşhurdur.Ben gitmeden önce oyuncak vs ne varsa kaldırırlar.
Bu fobimin bir avantajı oldu.Kendi çocuklarıma göre bir yetişkinin bu derece korkması saçma geliyor.
Onlar hiç korkmuyorlar.Bir yerde resmi vs çıktığı an uyarırlar,anne sakın bakma diye.....

ben nerdeyse herşeyden yükseklik lunaparktaki oyuncaklar özelikle makas we qondol köpek kedi haywanlara yaklaşmaktan korkuom resmen deniz korkusu boqulacak qibi olurum şimdilik bu kadar ha bide qece qece lambasıyla uyuyamam aynalı odada uyuyamam

boceklerden cok korkarım..orumcek,hamambocegı hatta abartıp kelebeklerden de korkuyorum..elımde degıl ama napıyım...

bende dar ve sıkışık yerlerde fazla kalamam nefesim tıkanır:bbo:

ay ben cok felaketim ben herseyden korkarım karanlıktan,asansörden isterse 50 katlı bina olsun yürüyerek cıkarım, yüksekten korkarım balkonda cok kenarda duramam talihsizlik bende 5 kat evimmmmmm,balkona camasır asamam yaz kış evde kuruturum
örümceklerden yılanlardan akreplerden kaplumbağadan bile ay tırnaklarından ödüm patlar kaplumbaganın
kedilerdende korkardım ama yendim bu korkumu eve yavru bi kedi almıştım 2 yıl baktım.ama bu korkumu yenene kadar geberdim resmen kedi minicik halının üzerinde yürüyo benseeeeeeee kanepeden inemezdim asağı yatarken sıkıca kapatırdım kapıyı gece uyurken gelmesin diyeeeeeee hihoyyyt ama sonra alışmıstım
köpeklerden çok korkarım yaklasamam hemen 2 sokak alttan geciveririm aklım cıkar

birde su dolu yerlerden çok korkarım denizden gölden hatta su dolu bi varilden bile sokamam elimi içine ya bişey cıkarsa diye :1shok:

birde gece aynaya bakamam yenemedim bi türlü bu korkumu

hele ilk evlendiğim zamanlar ilk 4-5 ay gece hep ısığı acık bırakltırrıdım eşime
ay ben ne korkağım utanıyorum valla bu halimden ama pek kimseye açık vermem bu korkularımı kimse bilmez
:CüvCüv:

köpeklerdenn çk korkarımm =D ama nasıl bi önlem alıcamki sokaklar köpek kaynıo yolumu deiştrsem yine biyerden çıkıo...aklım çıkıo benneyaptımkibenneyaptımki

cok ilginc korkulr var herkeste demekki bunlarin altinda kisilerin gecmis deneyimleri yatiyor.
bende ucakla yolculuktan cok korkarim. resmen bilebile ölüme gidiyormusum gibi gelir. Ucak havalanacagi sirada kalkip durun cikarin beni inicem vazgectim diye bagirasim geliyor harab oluyorum inaninki yaaa.
Yükseklik korkumda cok yogun.
hayvanlara dokunmaktan cok ama cok tiksinirim korkarim hele civciv kus hamam tavuk köpek kedi gibi tüm hayvanlarin ayaklarini kemiklerinin bana deymesinden korkarim.
Ilginctirki fareden attan yilandan korkmam kizlar.
gece yalniz evde kalmaktan korkarim(gerci bunu büyük ölcüde yendim).
offf bu korkularla hayat ne kadar zor!!!!!!!
kalabalikta öne cikmaktan utandirilmaktan kücük düsürülmekten korkarim

şu yaşıma geldim hala karanlıkta yanlız olmaktan korkuyorum :bbo:
bilinç altımda ne var bununla ilgili bilmiyorum..

cok dar alan fobim var.
ama asangör gibi falan değil.
mesela mr cihazına girmek gibi.
düşününce bile nefesim daralıyor.

haa bir de yanımda balon şişirilmesine dayanamam.
kendimse asla şişiremem :)

bende evde yalnız kalmaktan çok korkuyorum.öyle bi korku ki gündüz bile kalmak istemiyorum bazen mecburen kalıyorum ama gece asla kalamıyorum...
bide karanlıktan çok korkarım elektikler kesildiğinde çok korkuyorum:çok üzgünüm:

Benim fobim yaşlanmak :çok üzgünüm: er geç gelecek ama ajda pekkan gibi olmaktan korkuyorum ne cesaret kadın masadan kalkmıyor çok korkuyorum yaşlanmaktan 30 uma gelince ne yaparım bilmiyorum :çok üzgünüm:

en büyük fobilerim sürüngenler ve böcekler.-tatlicadiarzu- sonra gökgürültüsü,şiddetli fırtına,hastalık,yükseklik vb.ne korkakmısım ya:bbo: valla hiçbir önlem alamıyorum.sinirlerim altüst oluyor.

örümceklerden cok korkardim,atlatmak icin ise minnicik bi örümcegi beslemekle basladim,sonra daha büyük,sonra dahada büyük,elimde kolumda gezdirdim,tabii baslarda ciglik cigliga ama sinuc...yendim:lepi:
kapali alan korkum var,daha cok asansörde oluyor bu,oda kücükken asansörde kalmistim ve kac saat bagirmaktan sesim kisilmisti,sebebi bu yani...cok yüksek katli yerlerde yapabilecegim bisey yok mecburen asansör kullaniyorum ama böyle böyle yenicem sanirim onuda...
su yeralti magaralari falan hayatimnda girmedim,girememde...
birde hamam böceklerinden korkarimda tiksinirimde,hemde iki gün kendime gelemem,onun bi caresi olacagini sanmiyorum,hamam böceginide besleyemem zaten iggggg:bbo:

Son düzenleme:
çok ilginçtir hiçbirşeyden korkmam ama minicikde olsa bir örümcek görsem tamamamen beynim kilitleniyor.aptallar gibi çığlıklar atıp tuhaf zıplayıslar yapıorum
cok rezil olma hikayem vardır bununla ilgili.
o kadar cok korkuyorum ki bir örümcekle karsı karsıya kaldıgımda hiç tereddütsüz gökdelenin en tepesinden kendimi asagıya bırakabilirim.
pek yakınlarıma bundan bahsetmemeye calısıyorum sacma sakalar yapmasınlar diye ama yanlarında korku krizine girdiklerim durumun ciddiyetinin farkında.
bir psikologla konustum arkadasım olmasından kaynaklandı olsa gerek gülme krizine girdi ve offf sen bişiden korkma gel örümcekten kork gibi cümlelerle sürekli beni taciz etti

asansörden,böceklerden aslında tüm hayvanlardan,karanlıktan gece tuvalete gitmeye korkuyorum bazen eşimi kaldırıyorum

ENJEKSİYON fobim var ( asla kan aldıramıyorum iğne olamıyorum. hele kan aldırmak düşündüğüm anda gözlerim kararıyor. Vücudumun hiç bir bölgesindeki damarlara ne dokunabiliyorum ne bakabiliyorum. Bu yaşıma geldim ne zaman mecbur kalsam annemle giderim bağrış çağrış ellerini kanatana kadar tırmalarım. En son diş hekimine kocamla gitme gafletinde bulundum diş etime iğne yapana kadar oda birbirine girdi sonunda bayılmışım ardından eşimde beni öle görünce bayılmış :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…