fobi,ama evliliğe değil,evliliğe dair herşeye..

belkide evliliğe hazır değilsindir korkuların olabilir
hayatta belirlediğin asıl hedef öncelikle kariyerse önce kariyerini seçip düğününü ertelebiliysin
zamanla insanın düşünceleri değişir belki amaçlarına ulaştıktan sonra bu sorunlarını aşıp artık hazır olduğunu hissedebilirsin öncelikle zamana ihtiyacın var gibi görünüyor
kolaylıklar diliyorum a.s.

öylemi dersin..belkide bu konuda ben çok fazla evhamlıyımdır(ah alma konusunda) hani ailesine çok kök söktüren biri de değilimdir,annemde beddua eden biri değildir..CADIARZU

bu konu beni çok yordu bu tür yorumlar devam ederse konuyu kapatmak istiyorum düşüncelerim yerli mi yersizmi benim durumumda olan varmı alttarafı bunu öğrenecektim ama çocuk olmadığımmı kaldı,gelecek için uğraşmayı bırakıp aşka meşke tenezzül etmediğimmi kaldı,sevgilimin olgun olmadığı mı kaldı,çocuk düşmanı olmadığımmı kaldı,kendimi güzel sanan burnu havada biri olmadığımmı kaldı,alakasız yorumlar yazıp dengesizlik yapmadığımmı kaldı..neyse artık yormycam kendimi mantıklı yazana cevap veririm.ben benim konuma yazma sanane beğenmediysen fikrimi demedim,üşenmeyip saygısızlık yapanlara bile tek tek cevap verdim,onlar geçmiş aman bunun konusuna yazmayın bu kız şöyle bu kız böyle diyor..

anne-baban konusunda böyle düşünmen onlara saygı ve sevginden bence, sonuçta çocuğunu seven bi anne babada çocuguna beddua etmez, bence her kim beddua ederse etsin kendini bulur sonuçta
bence sen hem kendine hem ilişkine zaman tanı, zamanla sorunlar çözülür merak etme

beddua ah demeyelim bu kötü bireyde Allah sana senin gibi evlat versin der o da bütün korkularıma yeter..teşekkürler canım çok yardımcı oldun.

Tatlım biraz rahat ol,seni düğün stresi basmış.Nişanlınla konuş nikah olsun de,gelinlik konusundada o kadar abartılacak kadar rahatsız etmiyor hele altı zaten geniş çok rahat bencekaydirigubbakcemile2 bide düğünü sonbaharda yaparsan bunalmazsın:sm_cool:

yansıttığın kadarı ile realist, sağlam düşüncelerin var
erken denebilecek yaşta kendini tanıma yolunda ciddi adım atmışsın
takdir ettim seni ..
net duruş yansıtıyorsun.. bu yansıyışının erken yaşta olmasını takdir ettim..

onu nasıl ikna edebilirsin;
şöyle yapabilir misin; ikinizde birer adım tolerans verseniz fikrinizden
gelinliğini evinde giy meselâ, nikâhtan sonra ..

ilerde pişman olursun, küçüksün çelişkilerin var v.b. düşüncelere istisnasız katılmıyorum

insan çelişerek gelişir..çelişerek çatışır.. kendini bulma yoludur bu..
ileride pişman da olunabilir..bu kötü birşey değil..
bulunduğun konum,an,zaman ne hissettiriyorsa onu düşünürsün.. onu fikredinirsin.. uygularsın..
ertesi gün/an bu görüşün değişebilir.. sende uygulamaya geçirirsin..
pişmanlık değildir bu.. olması gerekenin olması gerektiği zamanda olmasıdır..
yaşamın özlerinden biri bu..
hak verdim sana ben ..

gelinlik giyme ama gelinlik gibi guzel bir elbise giy..ah ettiler diye illa basina geleecek degil olumsuz dusunursen oyle olur..simdiden bunlari dusunursen karamsarliga ve umutsuzluga dusersin..bu kadar planli ve kapsamli dusunme..rahat olursan hersey daha kolay senin icin..

.................................................................................

Son düzenleme:
arkadaşım sadece şunu söylicem hayatını istediğin gibi yaşamakda özgürsün tek bir şartla bu yaşantıdan başkaları zarar görmeyecekse.ve gerçekten çocuk istemiyorsan, bakmak büyütmek, kendini adamak istemiyorsan sakın yapma derim.kesinlikle size göre değilse bir şey yapmayın.çünkü çocuğa o kadar zarar veriyorsunuz ki bilmeden.kesinlikle çocuğun ihtiyacı olan ilgiyi ve sevgiyi veremiyorsunuz.bir gün çocuğuyla oturup bir saat oyun oynamamış anneler var.ama çocuğun annesine ihtiyacı var.çok eksik oluyorlar çocuklar ve o küçücük yaşlarında bile bunun üzüntüsünü anlayıp yaşayabiliyolar.her türlü yolu deniyolar annem benimle ilgilensin diye.ben karşıyım.çok üzülüyorum gördükçe ya.çocuğunu kullanan kadınlar da var.eşim beni boşamasın diye, boşarsam nafaka alayım diye, çekirdek aile olmamız lazım yapalım bir tane mantığı, çok zayıfım belki kilo alırım, midem bulanıyor ya gördükçe.annelik bu değil yani.mamasını yedireyim, yatırayım, oyuncak alayım.bu kadar basit değil yani.sakın yanlış anlamayın siz zaten dürüstçe söylüyorsunuz ben istemiyorum yapmıcam diye.çok güzel ne istediğinizi biliyorsunuz en azından.yapmayın o zaman.hayat sizin hayatınız.

gelinlik,düğün vs.. bunlar tercihlere göre şekillenecek şeyler. Size kalmış. ancak evlenme kararı almışşınız ancak erkek arkadaşınıza çocuk istemediğinizi kesin belli etmemişşiniz. Erkek arkadaşınız şimdi değil ama gelecekte çocuk sahibi olabileceğinizden bahsediyor,siz içinizden olmayacağını söylüyorsunuz. Bence bu durumu onunla paylaşın. bilmeye hakkı var. Belki hayatı boyunca çocuk sahibi olamayacağını evlenmeden öğrenmesi lazım. Ayrıca yazıklarınız arasında "tek başına " bazı şeyleri başarmak istediğinizi belirtmişşiniz. Evlendikten sonra bir anlamda artık "biz" oluyorsunuz.Standart kalıpları bende sevmem ancak bunlarla ilgili kararlar alırken bence açık ve net olarak ileride eşiniz olacak kişiyle konuşun. O da kararını bunlara göre versin. Sonuçta istediğiniz hayatı yaşayacaksınız, geri kalanına boşverin.ıyi şanslar

Son düzenleme:
Birinci evliligimde dugun istemiyordum. Ailem heveslerini alsin diye yaptim gelinliksiz gelin olmaz dugun salonunda diyerek birde gelinlik giydim. fotolara ilginc pozlar verdimi, nazli utangac gelin numaralarida yaptim. ve olan oldu diye dugunumle ve dugun fotoraflarimla havada attim. cunku insanlar oyle istedi. ama hic bir zaman icimden gelmedi benim oyle kariyer heveslerimde yoktu, bol bol gezip ve okumak istiyordum... hele cocuk yapmak imkansiz bir seydi benim icin senin gibi dusundugum icin. Ama olgunlastikca ve yas 28 olunca o asi kiz gitti yerine "anne" olma istegiyle bebekleri gorunce ici burkulan biri geldi.. ve cocuk yapmayi dusunuyorum.
Nikahinda sade bir gelinlik giymeni oneririm nisanlin icin bunu yaparsan pisman olmazsin dugun senin bilecegin bir sey ama unutma dugun sadece bir gunluk ve oynamak istemiyorsan onceden yakin cevreni uyarirsin. Yani oyle korkulacak bir durum yok ben oynamasini hic sevmedim sadece kendi dugunumde oynadim korkularim yersizdi seninkilerde yersiz.

hadi gelinlik düğün dernek istemiyosun,ama çocukla ilgili yorumlarını hiç onaylamadımakannehir
insan aşık olduğu adamdan çocuk yapmazmı ya:kahve:hem başbakan 3 çocuk dio duymadınmı:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

herkes 3 çocuk yaptıda noldu,işsizliğe çözüm varmı,yolsuzluğa çözüm varmı,çocuk yapıpta onu kurtlar sofrasına atamam.bu arada yorumum sana değil aso sen espiritüel yaklaşmışsın.
pişman olmam demiyorum,asla çocuk yapmam da demiyorum,fikirlerim elbetteki değişebilir ben daha 19 yaşımdayım.ancak düşüncelerimin saçma sapan olmadığını da biliyorum.
umarım önümüzdeki 10 yıl toplum olarak pozitif yönde yol kat ederiz,açlık,işsizlik vb. gibi sorunlar aşılmış olur.umarım kariyerimi yaparken hayatımı yaşarken,aynı anda çocuğumada iyi bir anne olmaya hazır olurum,kendimi bunun için yeterli gördüğüm günler gelir umarım.

ve sahil düğünü,kır düğünü gibi sade sadece tanıdığım ve sevdiğim insanların olduğu,bir düğünüm olur,gelinlik olmasada sıradan olmayacak ve sevgilimi tatmin edecek bir kıyafet giymek isterim.

bunu erkek arkadaşımla konuşmam için belki erkendir,çünkü hem fikirlerimin değişmesinden korkuyorum hemde onun üzülmesinden

bu ne yaa düğün istemiyor,gelinlik istemiyor,çocuk istemiyor,kız çocuk istemiyor,bence sen ne istediğini bilmiyorsun,

Bu kadarda arkadaşın üstüne gitmeyin:olmaz:,kız sadece bizimle duygularını paylaşmış ki yardımcı olalım diye,çok sevdiği biriyle hayatını birleştirmek istiyor ama o dönemde yaşayacağı olayların gerginligi oluşmuş,buda gayet normal,insan zaten o dönemde çok gergin oluyor :1shok:çocuk konusundada haklı hemen olması mantıksız zaten,evlendikten sonra bence 2sene kesinlikle düşünülmemeli özellikle bu işsizlik ortamında karmaşa ortamında

eeesss,princess,derinss,loca,on41,navb lütfen bişeyler yazın benim gibi düşünmeyen,ama saygısını yitirmeden mantıklı sebepler söyleyip konuşabilecek birilerine ihtiyacım var şuan..biçok arkadaş çileden çıkardı çünkü.

canım seni anlıyorum aslında türkiyede kadın olmak zor açıkçası bende kız çocuk istemem çünkü benim çektiğim sıkıntıları çeksin istemem.onu sevmediğimden değil onu düşündüğümden.çünkü bende bi kadınım neden kız çocuklardan nefret ediyim türkiyede hele dünyada kadın olmak çok zor yani.

sen daha henüz 19 yaşındasın. kardeşimle aynı yaşdasın. ve bu yaşda sözlenmişsin. evlilik v.s diyosun. 4-5 sene sonra evleniceksin anca takıl şimdi kafana göre. ne düşünüyorsun çocuğu v.s bu yaş da söz mü yapılır. ünüversiteni oku, gez toz, başka insanlar tanı. en güzel zamanların. şuandaki hayata bakışınla üniversite bitince hayata bakışın çok farklı olacak duygularında çok farklı olacak. evlilikden bahsetmek için ne bu acele. yok düğün istemiyorum v.s diyosun. yaa senin bu yaşta evlenmek de istememen lazım, istersen geber aşkından. ayrıca ben 19 yaşında da çocuk istemiyordum evlendim hala istemiyroum. 19 yaşında gel sözlenelim dese bir ikoşarak kaçardım valla aşkından ölsemde.

Metaphora, kendi yaşamın için seçimlerini millete sormana hiç gerek yoktu.Böyle sinirini zıplatırlar işte...Fırsat bu fırsat hakaret de görürsün.
Seni çok mantıklı ve elit buluyorum. Tam senin yaşındayken aynı şeyleri söylüyordum. Bugün 37 yaşındayım hala aynı şeyleri söylüyorum. Ve hala çocuk istemiyorum...

Metaphora, kendi yaşamın için seçimlerini millete sormana hiç gerek yoktu.Böyle sinirini zıplatırlar işte...Fırsat bu fırsat hakaret de görürsün.
Seni çok mantıklı ve elit buluyorum. Tam senin yaşındayken aynı şeyleri söylüyordum. Bugün 37 yaşındayım hala aynı şeyleri söylüyorum. Ve hala çocuk istemiyorum...

haklısın bu konuyu bugün son yorumlardan sonra kapatmak istiyorum.yardımcı olan arkaaşlara çookk teşekkür ediyorum a.s.

eeesss,princess,derinss,loca,on41,navb lütfen bişeyler yazın benim gibi düşünmeyen,ama saygısını yitirmeden mantıklı sebepler söyleyip konuşabilecek birilerine ihtiyacım var şuan..biçok arkadaş çileden çıkardı çünkü.

:lepi: 1. kural her lafa kulak asma

yaşanmadan tadına varılamayan , o yaşanan olayı kaldırıp kaldıramayacağımızı kestiremediğimiz hadiseler var hayatta

annelik, babalık, sevgili olmak, dost olmak, bebek sahibi olmak, yeğen sahibi olmak, torun sahibi olmak,gelin olmak, başka birisine anne baba diyebilmek...vs.
bunların hepsi farkı farklı duygular..hepsi sadece o anı yaşayınca tadına varılabiliyor

bende henüz evlenmedim ama evlilikten çok korkuyorum... ya mutlu olamazsam ya etrafımdakiler gibi kötü olurda şiddet görürsem de boşanırsam diye deli gibi korkuyorum... ama bu korkuyu da bu durumu da evlenmeden anlayamam ki...şutarafagitti

bende korkuyorum çocuk sahibi olmaktan, ya ona sahip çıkamazsam ya başına birşey gelirse... ama şunu düşünüyorum "ben çocuğumu ihmal etmem..gördüğüm kötü şeylerin onun başına gelmesine asla müsade etmem"kötükedihüso
sevdiğin insanın başına birşey gelmesinden korkarsın...bu da onun gibi birşey

sevgilinin göz göre göre kör kuyuya düşmemesi için elinden geleni yapmaz mısın?:bbo:

ve de benim çocuğum onun gibi yetişmemiş diğer insanlara yardımcı olacak derecede iyi yetieşecekzemuszemus

belki bu dünyadaki kötü giden düzeni senin çocuğun düzene koyacak... hadi dünyaya yetemedi en azından çevresine komşusuna arkadaşına faydası dokunacak

ya bu dünyadan sonra toprak olmayacağım..benden sonra beni hayır ile yad etmesini istediğim birileri olsunCADIARZU

yaşın 19 , ben 23...

senin yaşında iken ben "asla evlenmeyeceğim" derdim..akannehir. ama bugun evliliğin arifesindeyima.s

ahhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhhhhhhh

zaman gerektiren düşünceler bunlar... zamanla o duygular içine zaten yerleşiyoryerimseniben

navb bu yorumun üstüne başka yoruma gerek yok son noktayı koydun.
o zaman dediğiniz gibi kendime zaman veriyorum,çok tepki aldım ama iyiki açmışım konuyu ''bak ben işe hiç bu taraftan bakmamıştım'' dediğim yorumlar oldu
teşekkürler KK

Back