fobi,ama evliliğe değil,evliliğe dair herşeye..

psikolog bana zorla düğünü derneği gelinliği çocuğu sevdirecek değil ya kaydirigubbakcemile4

evlilik için karar veremedik ya o askerden döner dönmez (2 sene sonra) yada eğitimimin bitmesini bekleyip 4 sene sonra falan evleneceğiz.aslında bize kalsa yarın evleniriz ama ailemiz böyle uygun gördü.aileler birbiriyle bu konuda görüşmedi biz kendimiz ailemizle konuştuk.ama dediğim gibi çocukça hayaller değil bizimki ilişkimizin ilk gününden beri evliliği düşünüyorduk (3 yıllık bir arkadaşlığımız vardı 2 senedirde beraberiz)

bu konudaki gerekli gereksiz korkularının önüne set çekmene yardımcı olacak kişiden yardım almanda fayda var

düğün yapmazsınız o problem değil... gelinlik giyme problem değil

anne olmak konusunda korkuların olabilir bu konuda herkes korkar ama bi andır o... çocuğun geleceğini şekillerndirmek ana babaların elindedir... çevreden elbette etkilenir ama ilk hamuru evinde oluştuğundan dolayı çocuğa şekil verecek kişi sizsiniz...
öğretmenim ben,görev yaptığım bir yer vardı anlatamam sana orayı o kadar pis bir yerdi ki, insanları da sorunlu idi ve doğal olarak çocuklarda iş yoktu... ama o koca sınıfta bir tane cevher vardı... o çocuk da onlarla aynı ortamda yetişmiş ,orada doğmuş büyümüş ama o çocuk diğerlerinden farklıydı... ailesi farklıydı çünkü süprizzzzz ..çocuğun anne babasının çocuklarına ve hayata bakış açısı farklı idi

evet dünya kötü ve gittikçe kötüye gidiyor ama bu dünyayı çekilir kılan şey zaten bu dünyadaki sevdiklerimizdir..hiçbirimiz bu dünyanın havasına suyuna bayılmıyoruz... bu yüzden evlenip en sevdiği kişi ile yeni bir hayat kuruyor ve zamanı gelince de sevdiklerinin artmasına vesile oluyoruz...

bakamam demişsin... bakarsın hemde canından can gide bakarsın... bi söz var ya kadınlara annelik doğuştan verilir,erkekler babalığı sonradan öğrenir...annelik o apayrı bir duygu

dünya pis diye doğan her insan pis olacak değil ya.. madem öyle pis çirkin bi dünya var biz hala niye yaşamakta ısrar ediyoruz :uhm:

evlenmene daha en erken 2 yıl var..bu süre zarfında sendeki düşüncelerde de değişiklikler olur belki...düğün gelinlik konusunda da ikna edersin sevgilini dert etme

bunları yazdığımda beni 5 çocuk sahibi sanmayın :lepi:

Sevgili Metaphora, seni çok sevdim...
Neden mi? Kendini o kadar iyi tanımışsın,tahlil etmişsin ki, kalıpların dışına o kadar çıkabilmişsin ki...Seni eleştirenlere kulak asma bence.Senin bu sözlerini ve hissettiklerini yadırgayanlar "toplum için" yaşayanlar ve basma kalıp gelenekçiler...
Neden illaki gelinlik;neden o saçma sapan,nsanın en güzel gününü ızdıraba dönüştüren rahatsız kostüm? Neden istemediğin halde duymak zorunda olduğun müzikler,görmek istemediğin insanlar,yapay gülümsemeler,formaliteler? Neden illaki çocuk? Böylesi bir dünyaya hem de! Hem ona haksızlık,hem sana yazık... Çocuk dünyaya getireceksin,bunun her açıdan bedeli var ve sonuçta o çocuk toprağa girene kadar böylesi bir dünyanın saçma sapan mücadeleleriyle yaşayacak...Düşünsene :şimdiki çocuklar 5 yaşından en az 21 yaşına kadar eğitim görüyorlar,hiç çocukluğunu yaşamadan...tıpkı yarış atı gibi...Sonrasında işsizlik....ya da hak etmediği bir gelirle yaşam savaşı...her yıl bir hastalık kırıp geçiriyor..(senin çocuğunun zamanında belki de "su samuru gribi" olacak)kafamçokkarıştı Devir o kadar değişti ki,anaya babaya saygılı-hayırlı evlat istisna oldu artık...vs.vs...
Seni çok sevdim.Çünkü; 17 yaşımdan beri senin gibi düşünüyorum!

su yoruma hayran kaldim, ki arkadasa uzuncana bir rep gönderdim...
alkisliyorum...alkisalkisalkis

ve katiliyorum kaydirigubbakcemile5, neden herkes ayni seyleri yasamak zorunda ?
sanki bunlar bir kuralmis gibi.. gelinlik giymek cocuk yapmak...
bu arkadasimiz evlenmek istiyor ama dügünsüz, evlenmek istiyor ama cocuksuz,
evlenmek istiyor ama kariyer sahibi olmakta...
degisik düsüncelere sahip bir arkadasimiz ve dilerimki hersey istedigi gibi olur...
mecbur degil ya binlerce milyonlarca yasanilmis, basma kalip seyleri yasamaya..
"savasci" diye bir kitap var , okuyanlar bilir... bu dünyada, herkes gibi olmamak icin,
diger insanlarin seni mecbur hissettirip seninde ayni seyleri yasamani saglamamalari
icin savasci olmak gerekir...
:kahve:

offffffffffffffffff aynı ben mirmirmirmir
bende bu şekil düşünüyorum :bbo:
bayramdan sonra sözlencem
evlilik tarihine kadar hem kendi ailemi hem onun ailesini ikna etmekle geçicek ömrüm Çok üzgünüm çoook

en büyük hayalim üstümde sade kısa, beyaz bır yaz elbisesı, saçlarım dalga dalga araya küçük beyaz çiçekler takılmış ve elımde ordan burdan toplanmış renklı bır demet kır çiçeği ile sevgılımın elınden tutmuşum 3-5 yakın dostum var, (aile falan yok) en fazla 10-20 kişi ıle nıkah salonundayız, evlenıyoruz. gözlerını dıkıp üstüme bakan yok, kafamda o düğünlerin 1 ton ağırlığındaki gelın makyajı ve topuzu yok.

sonra hep beraber deniz kenarında küçük sevımlı bı restoranta gıdıyoruz, evlılığımızı kutluyoruz hep beraber yemek yıyıp. Takı töreni, halay kına düğün şekeri ıvır zıvır yok :1closedeyes: sonra hafıf bır müzıkte eşımle dans edıyoruz... sonra da bısıkletının önüne ben oturuyorum düğün arabamız bi bisiklet oluyor ve evımıze doğru yola çıkıyoruz... şutarafagitti

çocuk mu? belkı 30 yaşına yaklaştığımda ;)

yani fikirlerin bana mantıklı gelıyor Metaphora.. ama şu şartlar altında zor (:

Bence böyle bir şey yaparsan ilerde pişman olursun...
Yani gelinliğin herkes için özel bir şey olduğunu düşünüyordum ben senin giymek istememen beni şaşırttı açıkçası...
Tamam düğünü herkes istemez ama bence gelinlik giy ve senin için çok özel insanları bir araya toplayıp mesela bi yere eğlenmeye gidin...
Bu şekilde hem istemediğin kişiler olmaz yanında hemde diğer rahatsız olduğun şeyler olmaz..
Ama özel bi gün bi kot bi tişörtle olmamalı... ılerde keşke gelinlik giyseydim keşke şöyle yapsaydım diye düşünebilirsin...
Çünkü insanın bazı şeyler içinde kalıyor...
Ve bence evlilik için biraz daha beklerseniz sizin açınızdan daha iyi olur sanırım...

acıkcası ben evlılık ıcın gereklı olgunluga ulastıgını dusunmuyorum.dugun istememene diycek bir lafim yok.gelinlik giymek istememen biraz tuhafima gitti.her genc kizin hayalidir onu giymek ama istisnalar olabilir..bunu da elestirmiyorum..cocuk konusuyla ilgili her insanin icinde korkular olabilir ,uzun bi sure cocuk sahibi olmamak istenebilir ama asla cocuk sahibi olmamayi dusunen insanlarin sayisi yok denecek kadar az..durustce yazmak gerekirse okurken evlenmene de gerek olmadigini dusundum..ne diyeyim..Allah yardimcin olsun..

eleştirmek gibi olmasın ama dünyaya bu kadar isyan bana tuhaf geliyo.
alt tarafı evleniyoruz diye düşünüyorsanız evlenmeyin olsun bitsin beraber yaşayın bütün bu curcunaya da girmemiş olursunuz

madem düşüncelerin böyle kariyer peşinde idin niye kariyerine odaklanmadın da aşk meşk işlerine bulaştın:olmaz:

sözlüm dediğin kişiden ayrıl

ya da psikoloğa git

adamın hayatına mani olacaksın gibi bir durumun var

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis:lepi: hislerime tercuman olmussun arkadasim

cicim saygı duydum, hatta severim sıradışı insanları ama niye evleniyorsun o zaman?
aile baskısı mıdır, toplum baskısı mıdır?

yani şey değil gelinlik giymeyeceksin,çocuk yapmayacaksın o zaman evlenme gibi saçma bir şey söylemiyorum ama.
evlilik başlı başına kalıp zaten.
en sağlam kalıbın içine giriyosun da düğünde oynamak mı zor geliyor :)
ben mesela ancak çok sarhoşsam evlenirim gibi geliyor, ayık kafayla o defteri hiçbir güç imzalatamaz bana, diyorum.

Arkadaşım bu anlattıkların normal değil.
Yani bu sıkıntıların hepsini tek tek sorun yapsan anlarım..
Düğün sevmiyorum desen ,tamam derim..
veya sadece çocuk istemiyorum desen de anlarım.
ama hepsi bir anda olunca garip geliyor bilemiyorum.
bence çok derinlerde başka sıkıntıların var,onları da sen bilirsin sadece.

cok garıp dusuncelerın var
bu sekılde evlenemezsın sen bence psıkologa falan gıt ya da yaşının olgun bır ınsan yasına gelmesını bekle yani olgunlasmayı bekle evlenmek ıcın cocuk oyunu degıl bu sen daha cocuksun
cocuk degıl bebeksın aslında cocuk aklı bıle bılır evlenılınce cocuk yapılıcagını
yapamıyorum kısırım dıyorsan allahın takdırı ama yapabılıp de cocuktan ıgrenıyorum falan dıyorsan bekar kal da barı ınsanlara ezıyet etme tabı kendıne de, daha bebeksın sen cocuksun bıle dıyemem, büyümen lazım...

kot tişört derken bu kadar rahat evlenmeliyim ben anlamında söyledim yanlış anlaşıldı yada anlattım
alt tarafı evleniyoruz lafı yanlıştı evet,tabiki evlilik sıradan bir olay değil,şöyle söyliym,kına,halay,gereksiz insanların gelmesi,takı töreni,işte sen benim düğünümde halaya kalkmadın küstüm,işte gelinin ailesi ne kadar az takmış falan yani bir arkadaşımızında anlattığı gibi çok yapmacık bol dedikodu var ve ben evlendiğim zaman herşey saf doğal bir şekilde istiyorum,dove arkadaşımızın anlattığı gibi.
biz 5 kardeşiz,son 2'sine bende baktım.ve o zorlukları çok iyi biliyorum.belkide kalabalık olduğumuz için çocuk yapmak istemiyorum çünkü o gürültüyü az çekmedim.ama tabi hayatın bana ne sunacağı belli olmaz fikrimi değiştiririm belki olur mu olur.

yinede düğün-gelinlik olaylarını gerçekten istemiyorum.erkek arkadaşım annesine söyledi,annesi çok anlayışlı kadındır ,metaphora istemiyosa düğün olmaz tabiki,istersede biz krallar gibi düğününüzü yaparız demiş.
sevgilimi ikna edemezsem olursa nikah olur,oda çok samimi bikaç insanla aile,bitanemin gönlü olsun diye de onun beğendiği bi gelinliği giyerim,(evet büyük rahatsızlık ama ben sevdiğim insana varmışım belki onun heycanıyla unuturum)sonra da birçoğunuzun dediği gibi güzel bi ymek yda güzel bi yere gideriz falan..

cicim saygı duydum, hatta severim sıradışı insanları ama niye evleniyorsun o zaman?
aile baskısı mıdır, toplum baskısı mıdır?

yani şey değil gelinlik giymeyeceksin,çocuk yapmayacaksın o zaman evlenme gibi saçma bir şey söylemiyorum ama.
evlilik başlı başına kalıp zaten.
en sağlam kalıbın içine giriyosun da düğünde oynamak mı zor geliyor :)
ben mesela ancak çok sarhoşsam evlenirim gibi geliyor, ayık kafayla o defteri hiçbir güç imzalatamaz bana, diyorum.

neden mi evleniyorum?
alıştığım o kokuyla her sabah uyanabilmek için.
obur aşkıma en güzel yemekleri kendi ellerimle yapabilmem için.
yeri geldiğinde zil zurna sarhoş olup onla,sarmaş dolaş kendimize gelmek için.
canımız sıkıldığında,geceleri ansızın çıkıp sokaklarda gezebilmek için.
en sevdiğimiz arkadaşlarımızla dilediğimizce vakit geçirebilmek için.
zor günlerimizde birbirimizle teselli bulmak için.
ikimizde deli gibi hayvanseveriz ve hayvanlara bir yuva daha kazandırmak için.
vb.....vb...
daha sayıyımmi?

metaphora arkadasım canını sıkma.zamanı geldıgınde ıstedıgın gıbı olur hersey umarım.sevgıler...

cok garıp dusuncelerın var
bu sekılde evlenemezsın sen bence psıkologa falan gıt ya da yaşının olgun bır ınsan yasına gelmesını bekle yani olgunlasmayı bekle evlenmek ıcın cocuk oyunu degıl bu sen daha cocuksun
cocuk degıl bebeksın aslında cocuk aklı bıle bılır evlenılınce cocuk yapılıcagını
yapamıyorum kısırım dıyorsan allahın takdırı ama yapabılıp de cocuktan ıgrenıyorum falan dıyorsan bekar kal da barı ınsanlara ezıyet etme tabı kendıne de, daha bebeksın sen cocuksun bıle dıyemem, büyümen lazım...

o kadar şeyin içinde özellikle çocuk olayına neden taktınız anlamadım.sevgilime çocuğumuz olmasa,rahatsızlığımda olsa evlenirmisin benle dedim,evlenirim dedi,demekki o sizin kadar hayat meselesi yapmıyor.çocuk konusundada sıkboğaz eden biri değildir.yani alan razı veren razı.ayak üstü llişkimizi bitirdiniz.
merak etmeyin tahmin edemeyeceğiniz kadar büyüdüm,hatta benden bikaç tane de büyüttüm.ona rağmen çocuk istemiyorum demekki bir bildiğim var

Anlamadığım şey şu,peki herşeyi kafanızda yerleştirdiniz.
Herşey sizin için normal,bu konuyu açmaktaki amaç neydi..?
Bence herşey yerli yerine oturmuyor..
Çocuk istememenizin nedenini de anladım,hayvanseverler,yani fazlasıyla hayvanseverler çocuğu,yük,zahmet sorun olarak görüyor..
size itaat eden,canınız istemediğinde ilgilenmesenizde sorun çıkmayacak bir hayvan varken,acıktığında,altına yaptığında ortalığı yıkanömür boyu sorumluluk yükleyen bir bebek,elbette can sıkıcı..
Sonuç olarak kimse kimseyi eleştiremez herkesin hayatı kendine,özgürce yaşar..
Ama sorun olan ne,size bu konuyu açtıran sebep ne..?

metaphora cocukları büyütmüşsün ama kendın büyüyememıssın hakikaten bu konuyu neden actın madem bu kadar eminsin bu konudan?
kendını rahatlatmak içinse psikologlar bu iş için varlar, cekınıyorsan soyleyelım delı doktoru degıl onlar korkmana gerek yok yani, ama bızden sana dost olmaz cunku burası kadınlar kulubü.

dügün konusunda haklisin bende dügünleri hic sevmem..bende kendimin dügünü olsun istemezdim....cok yapmacik geliyo bana..gösterislerdende hic hoslanmam...ama gelinlik giyinirdim herhalde resim icin özelikle...aile arasinda kendi evimde kücük bir eylenceyi tercih ederdim dügün yerine...sonra basbasa yemeye falan gitmeyi tercih ederdim okadar sakin bisekilde...o dügün gürültüsünü yaygarasini kalabaligi hic cekemem...

ama cocuk konusunda fikrin degisebilir ilerde...

Son düzenleme:
Anlamadığım şey şu,peki herşeyi kafanızda yerleştirdiniz.
Herşey sizin için normal,bu konuyu açmaktaki amaç neydi..?
Bence herşey yerli yerine oturmuyor..
Çocuk istememenizin nedenini de anladım,hayvanseverler,yani fazlasıyla hayvanseverler çocuğu,yük,zahmet sorun olarak görüyor..
size itaat eden,canınız istemediğinde ilgilenmesenizde sorun çıkmayacak bir hayvan varken,acıktığında,altına yaptığında ortalığı yıkanömür boyu sorumluluk yükleyen bir bebek,elbette can sıkıcı..
Sonuç olarak kimse kimseyi eleştiremez herkesin hayatı kendine,özgürce yaşar..
Ama sorun olan ne,size bu konuyu açtıran sebep ne..?[/B]

yerli yerinde ve coook dogru bir soru olmus...tebrikler...

neden mi evleniyorum?
alıştığım o kokuyla her sabah uyanabilmek için.
obur aşkıma en güzel yemekleri kendi ellerimle yapabilmem için.
yeri geldiğinde zil zurna sarhoş olup onla,sarmaş dolaş kendimize gelmek için.
canımız sıkıldığında,geceleri ansızın çıkıp sokaklarda gezebilmek için.
en sevdiğimiz arkadaşlarımızla dilediğimizce vakit geçirebilmek için.
zor günlerimizde birbirimizle teselli bulmak için.
ikimizde deli gibi hayvanseveriz ve hayvanlara bir yuva daha kazandırmak için.
vb.....vb...
daha sayıyımmi?

ancak bunları yapmak için imzaya gerek yok biliyor olmalısın.

bu adam beni bırakır ben bir imza attırayım şuna diyorsan tamam.

eğer ki sevdiğin insanla birlikte uyanmak istiyorsan birlikte yaşarsın,evlenmezsin.
ya da ona yemek yapmak istiyorsan gayet de yaparsın,
yatmak istiyorsan yatarsın, uyanmak istiyosan uyanırsın, sarhoş olursun ağlarsın gülersin.çocuk da yapmayacaksın zaten.
imza formalitedir o zaman.

söylemek istediğim aynen buydu, madem evlilik bu kadar angarya geliyor , evlenme birlikte yaşa. yaşayamıyor olmanın nedeni de toplum baskısı mı, aile baskısı mı? diye de sordum.
ancak sen bana duygusal şeylerle gelmişsin, madem kariyer peşindesin, madem çocuk düşünmüyorsun,evliliğin bir çok parçası birlikte uyanmak falan hariç sana saçma geliyor neden giriyorsun bu kalıba diyorum. evlenmeden de uyanılır birlikte.

asi kız da olsan,kotla düğüne de gidecek olsan geleceğin parlak ev hanımlarındansın bence. davet edersen gelip düğününde oynamak isterimzemuszemus ama sanmıyorum bu mesajımdan sonra davet edeceğini a.s.

Back