psikolog bana zorla düğünü derneği gelinliği çocuğu sevdirecek değil ya
evlilik için karar veremedik ya o askerden döner dönmez (2 sene sonra) yada eğitimimin bitmesini bekleyip 4 sene sonra falan evleneceğiz.aslında bize kalsa yarın evleniriz ama ailemiz böyle uygun gördü.aileler birbiriyle bu konuda görüşmedi biz kendimiz ailemizle konuştuk.ama dediğim gibi çocukça hayaller değil bizimki ilişkimizin ilk gününden beri evliliği düşünüyorduk (3 yıllık bir arkadaşlığımız vardı 2 senedirde beraberiz)
bu konudaki gerekli gereksiz korkularının önüne set çekmene yardımcı olacak kişiden yardım almanda fayda var
düğün yapmazsınız o problem değil... gelinlik giyme problem değil
anne olmak konusunda korkuların olabilir bu konuda herkes korkar ama bi andır o... çocuğun geleceğini şekillerndirmek ana babaların elindedir... çevreden elbette etkilenir ama ilk hamuru evinde oluştuğundan dolayı çocuğa şekil verecek kişi sizsiniz...
öğretmenim ben,görev yaptığım bir yer vardı anlatamam sana orayı o kadar pis bir yerdi ki, insanları da sorunlu idi ve doğal olarak çocuklarda iş yoktu... ama o koca sınıfta bir tane cevher vardı... o çocuk da onlarla aynı ortamda yetişmiş ,orada doğmuş büyümüş ama o çocuk diğerlerinden farklıydı... ailesi farklıydı çünkü süprizzzzz ..çocuğun anne babasının çocuklarına ve hayata bakış açısı farklı idi
evet dünya kötü ve gittikçe kötüye gidiyor ama bu dünyayı çekilir kılan şey zaten bu dünyadaki sevdiklerimizdir..hiçbirimiz bu dünyanın havasına suyuna bayılmıyoruz... bu yüzden evlenip en sevdiği kişi ile yeni bir hayat kuruyor ve zamanı gelince de sevdiklerinin artmasına vesile oluyoruz...
bakamam demişsin... bakarsın hemde canından can gide bakarsın... bi söz var ya kadınlara annelik doğuştan verilir,erkekler babalığı sonradan öğrenir...annelik o apayrı bir duygu
dünya pis diye doğan her insan pis olacak değil ya.. madem öyle pis çirkin bi dünya var biz hala niye yaşamakta ısrar ediyoruz :uhm:
evlenmene daha en erken 2 yıl var..bu süre zarfında sendeki düşüncelerde de değişiklikler olur belki...düğün gelinlik konusunda da ikna edersin sevgilini dert etme
bunları yazdığımda beni 5 çocuk sahibi sanmayın :lepi: