fobi,ama evliliğe değil,evliliğe dair herşeye..

o kadar şeyin içinde özellikle çocuk olayına neden taktınız anlamadım.sevgilime çocuğumuz olmasa,rahatsızlığımda olsa evlenirmisin benle dedim,evlenirim dedi,demekki o sizin kadar hayat meselesi yapmıyor.çocuk konusundada sıkboğaz eden biri değildir.yani alan razı veren razı.ayak üstü llişkimizi bitirdiniz.merak etmeyin tahmin edemeyeceğiniz kadar büyüdüm,hatta benden bikaç tane de büyüttüm.ona rağmen çocuk istemiyorum demekki bir bildiğim var

sevgiliniz daha 21 YASINDA ...erkekler kadinlardan daha gec olgunlasir...bakalim bir 5 -10 yil sonra hala ayni fikirdemi olcak...dilerim biz yaniliriz da sen hakli cikarsin...

ancak bunları yapmak için imzaya gerek yok biliyor olmalısın.

bu adam beni bırakır ben bir imza attırayım şuna diyorsan tamam.

eğer ki sevdiğin insanla birlikte uyanmak istiyorsan birlikte yaşarsın,evlenmezsin.
ya da ona yemek yapmak istiyorsan gayet de yaparsın,
yatmak istiyorsan yatarsın, uyanmak istiyosan uyanırsın, sarhoş olursun ağlarsın gülersin.çocuk da yapmayacaksın zaten.
imza formalitedir o zaman.

söylemek istediğim aynen buydu, madem evlilik bu kadar angarya geliyor , evlenme birlikte yaşa. yaşayamıyor olmanın nedeni de toplum baskısı mı, aile baskısı mı? diye de sordum.
ancak sen bana duygusal şeylerle gelmişsin, madem kariyer peşindesin, madem çocuk düşünmüyorsun,evliliğin bir çok parçası birlikte uyanmak falan hariç sana saçma geliyor neden giriyorsun bu kalıba diyorum. evlenmeden de uyanılır birlikte.

asi kız da olsan,kotla düğüne de gidecek olsan geleceğin parlak ev hanımlarındansın bence. davet edersen gelip düğününde oynamak isterimzemuszemus ama sanmıyorum bu mesajımdan sonra davet edeceğini a.s.

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ay icim karardi sabah sabah, ne kadar karamsarsın ya...neyse ilerde fikirlerin degisir, cocuk ta istersin, gelinlik giymedigine de pisman olursun...

Metarhora sen bizimle dalgami geciyorsun!!!:kızgın: buraya konu acmissin asla cocuk istedmedigini yazmissin..zamanla istersin diyenlere de patir patir cevabini vermissin.."merak etmeyin tahmin edemeyeceğiniz kadar büyüdüm,hatta benden bikaç tane de büyüttüm.ona rağmen çocuk istemiyorum demekki bir bildiğim var " yazmissin ama ayni gun baska bir yere de 27 yasimda anne olmak istiyorum yazmissin...hatta adini ne koyacagini bile bulmussun.. kaydirigubbakcemile3..Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu :olmaz:... kararsiz olabilirsin bu konuda ama o zaman zamanla olabilir simdilik istemiyorum yazsaydin...

arkadaslar bence daha fazla cevap yazmayin...cok bilmis arkadasimiz yeterince buyumus baskalarinin kararlarina ihtiyaci yok ve ortada sorunda yok...cani sıkılmıs gelmis sacma sapan bir konu acmis!!!

kızlar ben sözlümle evlenmek istiyoruk para biriktirdik altın biriktirdik ailemizden sözler aldık bu yola baş koyduk ikimizinde,özellikle onun en büyük hayali,

ama ben sadece imzamı atıp evime geçmek isterken o sazlı sözlü düğün istiyor :sinifsinif: ve ben kesinlikle düğün istemiyorum düğünlerden nefret ediyorum!! kesinlikle düğün istemiyorum orda kalkıp oynamak istemiyorum (oynamayı sevmediğimden değil aksine severim) , saçma sapan mutluluk tablosu gibi geliyo alt tarafı evleniyoruz..en öncelikli sebebimde düğünüme abuk subuk insanların gelmesi (çağırmazsan gelmez demeyin ben bunu bütün düğünlerde gördüm), gelinlik giymekte istemiyorum

ayrıca evlenince çocuğum olmasını da istemiyorum kesinlikle çocuk sevmemekten değil aksine severim ama sevgilimde bende çok ah aldık evlat olarak ve bizim çocuğumuz bizi çok üzücek biliyorum.sadece bu sebepten değil,iyi bir anne olmayacağımı başından söylüyorum birine kendini adamak bana göre bir şey değil hayallerim var benim tek başıma kendi çabamla zengin olmak sosyal olmak kariyer yapmak istiyorum ve çocuk varken bunları yapamam.o çocuğu yetiştirmek için sözlümle çok atışacağımızı da biliyorum

hele kız çocukları benim için ayrı dert,kızları daha çok severim ama bir kızım olursa kahrolurum,üzüntüden düşük bile yaparım,böyle bir ülkeye ve devire kız çocuk getirmek istemiyorum benim yaşadığım zorlukları oda yaşasın istemiyorum.hep kabuslarımda bir kızım olduğunu görüyorum :bbo:

yaşadıklarım anlattıklarım size aptalca gelebilir ama ben bu konuda kararlıyım,düğün yapmamak konusunda sevgilimi biraz ikna ettim ama bari nikahta gelinlik giy diyo,e ben zaten o yüzden de düğün istemiyorum sevgilim çok kıskanç ve bütün gelinliklerin göğüs dekoltesi benim için uygun değil, (ben boğazlı kazakta giysem oralar dikkat çeker kapalı-açık olmasıyla ilgisi yok) mesele oda değil ben kendime gelinliği YAKIŞTIRAMIYORUM.

sevgilim üzülüyor sen ne biçim kızsın ben istiyorum gelinlik giymeni çokmu şey istedim diyo ama anlamıyo OLMAZ OLMAZ OLMAZZ

kot tişört imza atıp evime geçmek istiyorum,onu nasıl ikna edebilirim !!
zamana bırakalım daha erken o atmosferi yaşayınca geçer diye düşünüyodum ama artık geçmiyceğini biliyorum o yüzden tek çözüm sevgilimi ikna etmek

sorunumun ne olduğunu açık açık yazdım,. bu ikna sadece düğün dernek konusunda değil çocuk falan olayları herşey dahil,bazı arkadaşlar bu sadece senin hayatın değil sevgilin bunları istiyor dedi,bende bunu düşünerek bu sefer beni rahatlatacak yorumlara ihtiyaç duydum.birde bu konuyu enine boyuna sevgilime açıp açmamak konusunda tereddütteydim bu yüzden fikirlerinize ihtiyaç duydum,eğer düşüncelerim yersizse onun çocuk hayalinden vazgeçmeyecektim,ha ama eğer haklıysam biçok kişininde benim gibi korkuları varsa yanlız değilimdir o zaman sevgilimle ciddi cddi bu konuyu konuşurdum

evet o forumda kaç yaşında çocuk yapıcaksınız sorusuna 27 yaşımda yazdım,çünkü sevgilimle çocuk planları yaptık çoktan herşeyi kafamızda kurduk.ama ben aslında çocuk istemediğimi onu üzmemek için söylemedim ona hayır diyemedim,çocukları sevdiğimide belirttim ama çocuk istememin sebebi o sorumluluk,yapamam bu yüzdende istemiyorum dedim ama başka bir yazımda da belirttim kız çocukları çok severim ama böyle bir devire de kız çocuk getirilmez dedim,sonra o tür düşüncelerimin gazıyla yok yok ben çocuk yapamam asla dedim,sonra sizden bu konuda da fikir aldım,(içimi rahatlatan yorumlar oldu sen altından kalkarsın bende anne olmadan önce şöyleydim böyleydim falan..),sonra haklısınız aslında olmaz demiyim olabilirde belli mi olur fikrim değişir dedim.yani önceden büyük konuşmuştum sonra vazgeçtim.

yani evet karışık konuşmuş olabilirm çünkü bende karmaşadayım,ama sorularınızın cevabını vermişimdir umarım hala bir çelişki varsa lütfen belirtin açıklym

Metarhora sen bizimle dalgami geciyorsun!!!:kızgın: buraya konu acmissin asla cocuk istedmedigini yazmissin..zamanla istersin diyenlere de patir patir cevabini vermissin.."merak etmeyin tahmin edemeyeceğiniz kadar büyüdüm,hatta benden bikaç tane de büyüttüm.ona rağmen çocuk istemiyorum demekki bir bildiğim var " yazmissin ama ayni gun baska bir yere de 27 yasimda anne olmak istiyorum yazmissin...hatta adini ne koyacagini bile bulmussun.. kaydirigubbakcemile3..Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu :olmaz:... kararsiz olabilirsin bu konuda ama o zaman zamanla olabilir simdilik istemiyorum yazsaydin...

arkadaslar bence daha fazla cevap yazmayin...cok bilmis arkadasimiz yeterince buyumus baskalarinin kararlarina ihtiyaci yok ve ortada sorunda yok...cani sıkılmıs gelmis sacma sapan bir konu acmis!!!

asla çocuk istemiyorum'u o kız çocuk falan olaylarını düşünüp gaza gelerek söyledim sonra biçok arkadaş içimi rahatlattı,zamanla olur diyenlere başka cevaplar verdim olabilir çünkü evet şimdi böyle saçma sapan konuşuyosun ama zamanla bu saçma düşüncelerin geçer tarzı konuşuldu.halbuki benim zamana değil fikirlere ihtiyacım var o sorumluluğu kaldırabilirmiyim ya ben yapamam falan tarzı konuştum,bazı arkadaşlarda sen yaparsın bende böyleyim diyince ha işte o zaman olabilir büyük konuşmym olur mu olur dedim,yani zamanla olur diye birşey yok çünkü benim sorunumun zamanla ilgisi yok.
ya aslında belli olmaz olur mu olur yazdım orayı da işaretlerim.

ben büyüdüm falan yorumumu neye karşılık yazdığımı bir oku istersen beni yargılamadan önce,afedersiniz ama geçmiş karşıma dalga geçenler var ''sen daha toysun kızım daha bebesin bi halt bilmiyosun öyle şeymi olurmuş '' tarzı bir usluple konuşurlarsa o cevabıba alırlar kusura bakmayın.ama burda benden büyük birçok ''ablamın'' yorumuda oldu ve yaşlarından dolayı saygı duyup tecrübelerinden yararlanıp teşekkürümü de ettim.

ÇOCUK KAÇ YAŞINDA YAPACAKSINIZ SORUSUNA 27 YAŞIMDA diye cevap vermemle çok tereddüt etmiş olabilirsiniz bu konuda çok haklısınız.ama farkettiyseniz bu konuyu açmamla o cevabı vermem arasında SADECE 1 SAAT VAR.oraya 27 yazdıktan sonra aklıma evlilik çocuk olayları girdi,ya 27 yaşımda ben 2 yıldır çalışıyo olcam iyi ama ben çocuk istemiyorumki nasıl olcak falan diye düşünürken YARDIMA ıHTıYACIM OLDUĞUNU FARKETTıM.yani o cevabı verdikten sonra derin düşüncelere girdim ve bu konuyu açtım,arada 1 SAAT VAR.inanın o kadar dengesiz değilim.ama tabi sanaldan bunu size belli edemem.

Son düzenleme:
bu arada yanlış anlaşılmasın zamanla olur diyen arkadaşlara sert çıkmıyorum.yorum yazdıkları için aksine teşekkür ederim.ama bana çocukmuşum gibi davranıp sanki acayippppp anormal imkansız saçmasapan bişey düşünüyormuşum gibi yazıp neyse zamanla büyürsün geçer tarzı yazan arkadaşlara sert çıktım

Bir erkek için 21 yaş çok erken...
Çocuk olur daha bu yaştakiler ya...
Doğal olarak hayatada oyun gibi bakarlar...
Bence sende sevgilinde daha olgunlaşmamışsınız...
Evliliği evcilik oyunumu sanıyorsunuz ki?
Şimdi senin herşeyine he diyen adam bi kaç yıl sonra düşünceleri nasıl değişicek görüceksin...
Birinizin yaşı 19 diğerinizin 21... Bir yıl bile insanda nasıl fark ediyor...
Bence kendinize evlilik konusunda zaman tanıyın..

ancak bunları yapmak için imzaya gerek yok biliyor olmalısın.

bu adam beni bırakır ben bir imza attırayım şuna diyorsan tamam.

eğer ki sevdiğin insanla birlikte uyanmak istiyorsan birlikte yaşarsın,evlenmezsin.
ya da ona yemek yapmak istiyorsan gayet de yaparsın,
yatmak istiyorsan yatarsın, uyanmak istiyosan uyanırsın, sarhoş olursun ağlarsın gülersin.çocuk da yapmayacaksın zaten.
imza formalitedir o zaman.

söylemek istediğim aynen buydu, madem evlilik bu kadar angarya geliyor , evlenme birlikte yaşa. yaşayamıyor olmanın nedeni de toplum baskısı mı, aile baskısı mı? diye de sordum.
ancak sen bana duygusal şeylerle gelmişsin, madem kariyer peşindesin, madem çocuk düşünmüyorsun,evliliğin bir çok parçası birlikte uyanmak falan hariç sana saçma geliyor neden giriyorsun bu kalıba diyorum. evlenmeden de uyanılır birlikte.

asi kız da olsan,kotla düğüne de gidecek olsan geleceğin parlak ev hanımlarındansın bence. davet edersen gelip düğününde oynamak isterimzemuszemus ama sanmıyorum bu mesajımdan sonra davet edeceğini a.s.

canım hem toplum baskısı hem aile baskısı.ama hepsinden önce benim kendi tercihim.hemde cinsel açıdan kocamın olmak isterim ben,yani evlenmeden beraber yaşamak beraber takılmak bana göre birşey değil,ailem bana belli bir saat verir bu saatte evde olucaksın der,ben ailem o saate kadar izin veriyor diyemi erkenden eve gelirim,hayır,düzenli bir hayat isterim bu yüzden.düzenli bir aile yaşantısı özelliklede.bu tür arkadaşlarım var,ve onların yaşadıklarıyla evliliğin pek alakası yok.
ya biz birbirimizin dırdıryla yaşlanmak istiyoruz :utangac:,50 yaşımıza gelcez hala dost hayatı olmazki.ha beraber yaşamak nasıl olur biliyormusun,karşındakini tanımak için süper bir yoldur mesela aynı evi paylaşmak.ama evlilik artık birbirini tanıyan bilen içinde şüphe barındırmayan insanlara göredir.anlatabilmişimdir umarım

asi de değilim bu arada tanısan bu kelimenin bana ne kdar zıt olduğunu anlarsın :)
kot tişört olayı ben bu kadar rahat olmalıyım düğünümde anlamındaydı canım ben kotla tişörtle gidicem değil bu komik olur zaten (ben yanlış anlattım hata bende) a.s

bu arada yanlış anlaşıldıysa özür dilerim evlilik benim için angaryaya gelmiyor,evlilik sıradan değil çok özel bişey ve bize özel bişeyin bu kadar ulu orta olması hoşuma gitmiyor.ama düğün konusunda çok güzel fikirleri olanlar olmuş sahil düğünü tek tük kişi sade kıyafet falan,hoşuma gitti.bide çocuk meselesi,oda çocuklara karşı olduğumdan değil cesarete ihtiyacım olduğundan,böyle bir cesaretim olmadığını düşünürsemde çocuk yapmam.
ha olurda düğünüm olursa çağırırım bütün KK.yı ama oynatmadan oturtmam :P a.s.

herşeyi seviyorsun ama aksine yapmamak içinde kendine bulduğun nedenlerden direniyorsun...enteresan...
düğün sevmiyorsun ama oynamayı aksine seviyorsun...sırf kendi düğününde oynamamak için düğüne karşısın...
çocuk sevmiyorsun ama kız çocukları aksine seviyorsun...hayat şartlarının bozulmasında çocuğa karşısın...
gelinlik sevmiyorsun ama kendini aksine güzel buluyorsun..çok yakışacağını bildiğin için giymeye karşısın...
CADIARZU
senin derdin kendinde cevabı da soruyuda kendinde ara....

herşeyi seviyorsun ama aksine yapmamak içinde kendine bulduğun nedenlerden direniyorsun...enteresan...
düğün sevmiyorsun ama oynamayı aksine seviyorsun...sırf kendi düğününde oynamamak için düğüne karşısın...
çocuk sevmiyorsun ama kız çocukları aksine seviyorsun...hayat şartlarının bozulmasında çocuğa karşısın...
gelinlik sevmiyorsun ama kendini aksine güzel buluyorsun..çok yakışacağını bildiğin için giymeye karşısın...
CADIARZU
senin derdin kendinde cevabı da soruyuda kendinde ara....

hangi yorumumda çocuk sevmediğimi çıkardınız? yani özellikle belirtmesem çocuk istemiyorum ama şu şu sebeplerden,yoksa çocuk sevmediğimden değil aksine seviyorum diye belirtmesem buyrun konuşun ama önyargıyla okumuş olmalısınızki böyle alakasız birşey diyorsunuz.özellikle kız çocuğu seviyorum dedim ama sadece kız çocuğu seviyorum demedim

gelinliği sevmiyorum demedim gelinlik bana yakışmaz kendimi huzursuz hissediyorum içinde çok garip geliyor erkeklerin etek giymesi gibi dedim.akrabam olsun tanıdığım olsun gelinliği çok yakıştırdığım oluyo.yani gelinlik sevmesem başkasındada beğenmem.sorun gelinlik değil gelinlik ve ben.
kendimi güzel bulduğumu nerden çıkardınız.yada bir yerde 'güzelim' ve benzeri bir cümle kurduğumu nerde gördünüz?
sadece belki feminen duygularım olmadığını düşünen olabilir,hani bazı kızlar böyle erkek gibidir bol pantolonlar kısa traş saç falan öyledir o yüzden gelinlik elbise tarzı şeyler sevmez,öyle biri olmadığımı belirtmek için elbise etek falan giyerim dedim.ya ben cidden merak ettim bu güzellik konusunu nerden çıkardığınızı..CADIARZU

kendine çok yakışacağını bildiğin halde giymiyor yazmışsınız.bana yakışacağını nerde söyledim?tamam diycemki yorumlarımdan çıkardı ama ben üstüne basa basa bana yakışacağını düşünmüyorum demişim yani..

bikaç arkadaşta sana çok yakışır eminim demişti teşekkür ettim çünkü bu bir iltifat bilmem siz ne algılarsınız.

ben bu yorumu yanlış anlaşılmaya yada dikkatsizliğe yormuyorum siz veya arkadaşlar ne düşünür bilemem.ben kasten yazıldığını düşünüyorum.bir açıklaması varsa yanlış düşünüyorsam düzeltin lütfen

sözlerinde çeliştiğini düşündüğümü belirtmemle başlayan ; kendini dinlemen , ne isteyip ne istemediğini kararlaştırman doğrultusunda biterek yapılmış bir yorumdu benimkisi...neresine bu kadar takıldın anlamadım açıkçası?
boğazlı kazakta bile dikkati çekecek bir vucudun gelinlik içinde görünüşünün yorumunu yapan sensin...bunu kendi vucudunu beğenme olarak algılıyorum...
iyi bir anne olmayacağımı başından söylüyorum birine kendini adamak bana göre bir şey değil hayallerim var benim tek başıma kendi çabamla zengin olmak sosyal olmak kariyer yapmak istiyorum ve çocuk varken bunları yapamam
-sözlerinle hiçbir paranın sosyal hayatın kariyerin sana tattıramayacağı duygudan kendini yoksun bırakmak istemen çocuk sevmediğin fikrini veriyor bana...ve yorumumu buna dayanarak yapıyorum....
bakın çeliştiğinizi düşündüğüm yerlerden birkaç örnek daha size.....
kesinlikle düğün istemiyorum orda kalkıp oynamak istemiyorum (oynamayı severim ama kendi başıma ben orda oynayacam herkes bana bakıcak falan çok gıcık bir durum)
-hiç bir düğünde baştan sona gelin oynayıp durmaz tek başına.herkes kalkar oynar hatta bir ara millet o kadar kaptırırki gelini kimsenin gözü görmez bile.bunu bildiğini düşünüyorum.
sevgilimde bende çok ah aldık evlat olarak ve bizim çocuğumuz bizi çok üzücek biliyorum.
-ah almanın vahimetini bildiğine göre aldığınız ahların çıkması için illa evlat sahibi olmanız gerekmediğinide biliyor olman gerekir..bu çocuk isteyipte yapmamanın sebebi olamaz öyle değil mi?
hele kız çocukları benim için ayrı dert,kızları daha çok severim ama bir kızım olursa kahrolurum,üzüntüden düşük bile yaparım,
-ne algılamam gerekir?yorumu sana bırakıyorum....
bütün gelinliklerin göğüs dekoltesi benim için uygun değil
-dekoltesiz gelinlik modelleri de var elbet..bunuda bildiğini düşünüyorum...
ayrica seni tanımam etmem..neden sana kastım olduğunu düşünüyorsun?

Ben yaşlarınız hakkında fikir sahibi değildim.
Bu konu tartışmaya bile değer değil artık benim için..
Çünkü yaşlarınız daha bu konulara olgunca yaklaşmaya uygun değil.
Benim düşüncem bu artık...

acıkcası ben evlılık ıcın gereklı olgunluga ulastıgını dusunmuyorum.dugun istememene diycek bir lafim yok.gelinlik giymek istememen biraz tuhafima gitti.her genc kizin hayalidir onu giymek ama istisnalar olabilir..bunu da elestirmiyorum..cocuk konusuyla ilgili her insanin icinde korkular olabilir ,uzun bi sure cocuk sahibi olmamak istenebilir ama asla cocuk sahibi olmamayi dusunen insanlarin sayisi yok denecek kadar az..durustce yazmak gerekirse okurken evlenmene de gerek olmadigini dusundum..ne diyeyim..Allah yardimcin olsun..

Lavinya7306; bu konu başlığı için yazdığın çok sayıdaki yorumunu okudum.Sürekli birilerinin fikirlerini bir-iki cümleyle tastiklemişsin.Bu genç arkadaşımızı özgün hislerinden dolayı yargılamışsın.Sen ve senin gibi düşünenler neredeyse kızcağızı "anomali psikolojik hasta" ilan etmişler! Şimdi soruyorum sana: Mademki arkadaşımız senin deyiminle evliliğe hazır değil,hatta seçimlerinden dolayı olgunlaşmamış...Peki,sen bunların tam tersini yaptın,hayatına geçirdin de ne oldu? "EVLİLİĞİ BÖYLE HAYAL ETMEMİŞTİM" başlıklı yazını okudum.Bin ah işittim...Sen GELİNLİK giydin de ne oldu????Bence siz mutsuz,saçma sapan evliliğinizin içinde soluk alamazken,arkadaşımızın savaşçı kimliğinden rahatsız oldunuz.KISKANDINIZ! İçten ,samimi bir abla gibi davranmak varken siz ve sizin gibiler ateş püskürdünüz...NEDEN??? SIRF SİZİN GİBİ DÜŞÜNMEDİ DİYE!
Kadınlar kulübünün tapusu da sizinmiş gibi "yok...yorum yazmayın arkadaşlar,yok...saçma sapan bir konu..." gibi insancıl olmayan sözler yazmışsınız...
Hele de sen LAVİNYA,gerçekten güzel sanatlar mı okudun?Buna çooook şaşırdım doğrusu...Sana evliliğinde bol şans...Gelinliğini hala saklıyor musun merak ediyorum
....

sorunumun ne olduğunu açık açık yazdım,. bu ikna sadece düğün dernek konusunda değil çocuk falan olayları herşey dahil,bazı arkadaşlar bu sadece senin hayatın değil sevgilin bunları istiyor dedi,bende bunu düşünerek bu sefer beni rahatlatacak yorumlara ihtiyaç duydum.birde bu konuyu enine boyuna sevgilime açıp açmamak konusunda tereddütteydim bu yüzden fikirlerinize ihtiyaç duydum,eğer düşüncelerim yersizse onun çocuk hayalinden vazgeçmeyecektim,ha ama eğer haklıysam biçok kişininde benim gibi korkuları varsa yanlız değilimdir o zaman sevgilimle ciddi cddi bu konuyu konuşurdum

evet o forumda kaç yaşında çocuk yapıcaksınız sorusuna 27 yaşımda yazdım,çünkü sevgilimle çocuk planları yaptık çoktan herşeyi kafamızda kurduk.ama ben aslında çocuk istemediğimi onu üzmemek için söylemedim ona hayır diyemedim,çocukları sevdiğimide belirttim ama çocuk istememin sebebi o sorumluluk,yapamam bu yüzdende istemiyorum dedim ama başka bir yazımda da belirttim kız çocukları çok severim ama böyle bir devire de kız çocuk getirilmez dedim,sonra o tür düşüncelerimin gazıyla yok yok ben çocuk yapamam asla dedim,sonra sizden bu konuda da fikir aldım,(içimi rahatlatan yorumlar oldu sen altından kalkarsın bende anne olmadan önce şöyleydim böyleydim falan..),sonra haklısınız aslında olmaz demiyim olabilirde belli mi olur fikrim değişir dedim.yani önceden büyük konuşmuştum sonra vazgeçtim.

yani evet karışık konuşmuş olabilirm çünkü bende karmaşadayım,ama sorularınızın cevabını vermişimdir umarım hala bir çelişki varsa lütfen belirtin açıklym

herkes evlenince illa çocuk yapacak diye bi kaide yok, her kadın mutlaka doğurmalı doğurmazsa eksik olur gibi bişeyde yok sadece tercih meselesi, kendini zorunlu hissetme, illaki herkes, diğer çoğunluğun yaptığı şeyleri yapmak zorunda, diğer çoğunluğun sevdiği şeyleri sevmek sorunda değil
bu konuda ki tek ama tek problem nişanlınla ortak düşünüp düşünmediğiniz, sonuçta o baba olamak isteyebilir ama sen anne olmak istemiyorsan sorun olur, tek mesele bu bence

Son düzenleme:
sözlerinde çeliştiğini düşündüğümü belirtmemle başlayan ; kendini dinlemen , ne isteyip ne istemediğini kararlaştırman doğrultusunda biterek yapılmış bir yorumdu benimkisi...neresine bu kadar takıldın anlamadım açıkçası?
boğazlı kazakta bile dikkati çekecek bir vucudun gelinlik içinde görünüşünün yorumunu yapan sensin...bunu kendi vucudunu beğenme olarak algılıyorum...
iyi bir anne olmayacağımı başından söylüyorum birine kendini adamak bana göre bir şey değil hayallerim var benim tek başıma kendi çabamla zengin olmak sosyal olmak kariyer yapmak istiyorum ve çocuk varken bunları yapamam
-sözlerinle hiçbir paranın sosyal hayatın kariyerin sana tattıramayacağı duygudan kendini yoksun bırakmak istemen çocuk sevmediğin fikrini veriyor bana...ve yorumumu buna dayanarak yapıyorum....
bakın çeliştiğinizi düşündüğüm yerlerden birkaç örnek daha size.....
kesinlikle düğün istemiyorum orda kalkıp oynamak istemiyorum (oynamayı severim ama kendi başıma ben orda oynayacam herkes bana bakıcak falan çok gıcık bir durum)
-hiç bir düğünde baştan sona gelin oynayıp durmaz tek başına.herkes kalkar oynar hatta bir ara millet o kadar kaptırırki gelini kimsenin gözü görmez bile.bunu bildiğini düşünüyorum.
sevgilimde bende çok ah aldık evlat olarak ve bizim çocuğumuz bizi çok üzücek biliyorum.
-ah almanın vahimetini bildiğine göre aldığınız ahların çıkması için illa evlat sahibi olmanız gerekmediğinide biliyor olman gerekir..bu çocuk isteyipte yapmamanın sebebi olamaz öyle değil mi?
hele kız çocukları benim için ayrı dert,kızları daha çok severim ama bir kızım olursa kahrolurum,üzüntüden düşük bile yaparım,
-ne algılamam gerekir?yorumu sana bırakıyorum....
bütün gelinliklerin göğüs dekoltesi benim için uygun değil
-dekoltesiz gelinlik modelleri de var elbet..bunuda bildiğini düşünüyorum...
ayrica seni tanımam etmem..neden sana kastım olduğunu düşünüyorsun?

boğazlı kazakla bile dikkat çekecek vücudum var dedim evet.o kadar sexy vücudum varki çarşafta giysem belli ediyo kaydirigubbakcemile2
tabiki bu tarz birşey değil göğüslerim kendini çok belli eder çok ön plana çıkar bir ortamda eğer bikaç kat giymediysem göğüslerime bakanlar olur ve sevgilim çok kıskanç bende bu durumdan rahatsızım.dikkat çekmek bu anlamda söylenmişti.göğüslerim güzel falan diye birşey demedim.100 beden göğüslerde dikkat çeker.benim göğüslerim vücut şeklime göre farklı durduğu için göze batar.gelinliğin o tarafının açık olması farketmez yani tenimin bile görünmediği giysilerde dikkat çeker hele bide gelinlikte naparım bilmiyorum.ve ben dikkat çekme muhabbetini,gelinlik giydiğimde göğüs dekoltemden rahatsız olmama bağladım.ne kadar etkileyici biri olduğuma falan değil.

''sözlerinle hiçbir paranın sosyal hayatın kariyerin sana tattıramayacağı duygudan kendini yoksun bırakmak istemen çocuk sevmediğin fikrini veriyor bana ''
bu konuda haklısınız ama iyi bir para kazanmadan iyi bir gelecek kurmadan bir çocuk yapmak benim için daha korkunç birşey,eskiden çocuğu büyütmek için bir birikim yeterli olurdu ama devir değişti artık çocuğunun senden sonraki 20 yılı içinde bir birikimin olsunki o çocuk ezilmesin.

bu ah almanın her türlü bizden çıkacağını biliyorum tabiki ama bir çocuk doğurupta onunda hayatını neden etkileyimki?onun suçu günahı ne?

''hele kız çocukları benim için ayrı dert,kızları daha çok severim ama bir kızım olursa kahrolurum,üzüntüden düşük bile yaparım''
bu lafın ne kadar korkunç olduğunu biliyorum ancak korkunç olan bu cümle değil toplumun kadınlara bakış açılarının korkunçluğu,elbette ne ben ne ailem geri kafalıyız ama türkiyenin en modern aileside olsanız bunlar sizi etkiliyor gerici bir toplumdayız.

neyse artık yoruldum herkese tek tek cevap vermekten ben sadece düşüncemde yanlızmıyım merak ettim,düşüncem çok anormalse düzeltmek istedim,yada düzeltebilirmiym diye bir umut bekledim,yada hayır sende kendine göre haklısın diye destek çıkan birilerini görmek istedim

kimse kelimelerimi cımbızla seçip karalayıp boyayp bana dayatmasın ben ne dediğimi bilen bir insanım tabiki herkesin beni haklı çıkarmasını istemiyorum aksine objektiflik açısından ters düşüncelerede açığım tabi mantıklı sebeplerle

bana herkes çocuk yapıyo herkesin çocuğu var bütün evliliklerde çocuk olmalı gibi dayatmalarla gelmeyin
bana çocuk büyütmenin verdiği hazzı anlatın mesela,o sevgiyi anlatın,o sorumluluğun altından nasıl kalktığınızı anlatın
böyle bir toplumda nasıl çocuğa baktığınızı anlatın

bana sen çocuksun sen bebesin sen daha büyümedin demeyin
bana bende senin zamanında öyleydim ama şunları şunları yaşayacaksın ilerde ve fikrin değişecek görürsün deyin

işte yorum farkı budur,lütfen saçma sapan şeyler sıkıştırmayın konumun arasına

pinkystar yazdıklarımın diğer yarısı senin için değil alınma

Son düzenleme:
canım herkes anne babası gibi düşünmek zorunda değil düşünmeyip ah alınca da hiçbişey olmaz merak etme, herkes anne babası gibi olsa dünya bi gıdım ileri gitmezdi
ayrıca bu topik bana bu toplumda şahsına münhasır olmanın ne kadar zor olduğunu diğerlerinden farklı düşünme özgürlüğü olmadığını bi kere daha hatırlattı
ayrıca ben 22 yaşında evlendim hiçde pişman olmadım, evlilik için olgun yaş diye bişey yok bence, çocuk yaşta olmadıktan sonra tabii

eeesss,princess,derinss,loca,on41,navb lütfen bişeyler yazın benim gibi düşünmeyen,ama saygısını yitirmeden mantıklı sebepler söyleyip konuşabilecek birilerine ihtiyacım var şuan..biçok arkadaş çileden çıkardı çünkü.

canım herkes anne babası gibi düşünmek zorunda değil düşünmeyip ah alınca da hiçbişey olmaz merak etme, herkes anne babası gibi olsa dünya bi gıdım ileri gitmezdi
ayrıca bu topik bana bu toplumda şahsına münhasır olmanın ne kadar zor olduğunu diğerlerinden farklı düşünme özgürlüğü olmadığını bi kere daha hatırlattı
ayrıca ben 22 yaşında evlendim hiçde pişman olmadım, evlilik için olgun yaş diye bişey yok bence, çocuk yaşta olmadıktan sonra tabii

öylemi dersin..belkide bu konuda ben çok fazla evhamlıyımdır(ah alma konusunda) hani ailesine çok kök söktüren biri de değilimdir,annemde beddua eden biri değildir..CADIARZU

bu konu beni çok yordu bu tür yorumlar devam ederse konuyu kapatmak istiyorum düşüncelerim yerli mi yersizmi benim durumumda olan varmı alttarafı bunu öğrenecektim ama çocuk olmadığımmı kaldı,gelecek için uğraşmayı bırakıp aşka meşke tenezzül etmediğimmi kaldı,sevgilimin olgun olmadığı mı kaldı,çocuk düşmanı olmadığımmı kaldı,kendimi güzel sanan burnu havada biri olmadığımmı kaldı,alakasız yorumlar yazıp dengesizlik yapmadığımmı kaldı..neyse artık yormycam kendimi mantıklı yazana cevap veririm.ben benim konuma yazma sanane beğenmediysen fikrimi demedim,üşenmeyip saygısızlık yapanlara bile tek tek cevap verdim,onlar geçmiş aman bunun konusuna yazmayın bu kız şöyle bu kız böyle diyor..

Back